זו שאלה של עלות תועלת וזמן פנוי.
תנסה לענות על השאלה מזווית של תפעול ותקלות. כשתהיה בעיה או תקלה, יהיה לך את הזמן להתעסק עםזה לבד או שתעדיף איש שירות שיפתור לך את הבעיה?
עד כמה אתה חושב שתוכל לנשקיע בזה מבחינת זמן וכסף?
יכול להיות שזמן ההתעסקות שלך בזה יעלה יותר מלקנות NAS מוכן.
בקיצור - כל מה שאני אומר ניתן לחישוב והיחיד שיכול לחשב את זה זה אתה.
גם אני חשבתי על RAID5 אבל במחשב "רגיל" לוח אם 5 יצאות SATA ונגיד מערכת הפעלה FREENAS זה אפשרי ?
ובגדול אני צריך 5 הרדיסקים נכון? כי על כול אחד שכותב יש 2 גיבויים (משהו כזה?)
אם אני יעשה 2 HD של 2TB ומהם יעשה (לא יודע איזה RAID) כונן אחד של 4 TB ויעשה גיבוי ,השרידות נמוכה?
יש עוד רעיונות חוץ מRADI5?
יש לי בבית את הHP N40 קניתי אותו מחבר...הוא פשוט מעולה...
הוא נימכר בארץ?
!אל תשאל שאלות קשות שלא תשמע שקרים!
!!!אנחנו הישראלים חושבים כול הזמן כחול ותמיד יוצא לבן !!
!!משפט סיני חכם אומר.אם אין לך מה לכתוב,תכתוב משפט סיני חכם!!
זה לא בדיוק 2 גיבויים, אלא אלגוריתם שבו התצורה היא N+1, כלומר על 5 כוננים תקבל יכולת איחסון בפועל של 4 כוננים. למעשה, על כל אחד מה-5 כוננים יש גם את ה"גיבוי", או יותר נכון, יתירות.
שים לב גם שמערך כוננים ב-RAID5 או RAID-Z זה לא תחליף לגיבוי, במיוחד אם מדובר בחומר חשוב של מקום עבודה. צריך לגבות את החומר במקום אחר (כלומר, בבניין אחר!) בנוסף ל-NAS עצמו (למשל, עוד NAS).
נכון, מדובר בהשקעה ראשונית לא קטנה, אבל תחשוב על כמה כסף זה יעלה לאותו מקום עבודה אם כל החומר ילך לאיבוד במהלך פריצה, הצפה או שריפה חס וחלילה. מדובר במשהו שאף חברת ביטוח לא תוכל להחזיר...
קח בחשבון שאם אתה רוצה ללכת על FreeNAS בתצורת RAID-Z, תצטרך לבנות מראש את מערך הכוננים המלא שלך, כי לא ניתן כיום ב-RAID-Z לבנות מערך של 2 כוננים ואחרי זה להגדיל אותו ל-5, אלא אם כן תעתיק את כל החומר לכוננים נוספים ואז תפרמט את המערך החדש של 5 כוננים.
ב-RAID 5 רגיל זה כן ניתן לעשייה.
אז למה בכל זאת לחשוב על שימוש ב-RAID-Z? למרות שהוא כבד וביצועי המהירות שלו פחות טובים מ-RAID5, הוא נחשב מתקדם ואמין יותר מאשר RAID5 בהתמודדות עם מצבי כשל חלקיים או זמניים בכוננים.
למעשה, אם יהיה לך תמיד גיבוי של כל החומר, זה ניתן לעשייה בסיכון יחסית קטן (בזמן השדרוג והפירמוט החומר יהיה זמין רק באחד מהמקומות).
אני הולך לבנות את הNAS מ0 ככה שאין לי בעיה לבחור איזה ריד אני רוצה..
שאלה על משהו תגיד שאני עושה מ2 HD RAID-Z ולאחר מכן אני מגדיל , אני צריך את אותו גדול כונן (2TB ) או לא מחייב..
ניראה לי שאני בהחלט יעשה את הRAID-Z ומחשב או שאני יבנה על המארז הפנוי, יש לוח זול ומומלץ?
ושוב אני שואל יש יבואן\חנות שמוכרת את הHP בארץ? או רק לקנות מחול?
FREENAZ תומך בRAID-Z ? בעלות? חינם?
שים לב זה RAID זה לא גיבוי, זה שרידות (הנושא כבר נידון עשרות פעמים)
כשאתה בוחר NAS, תוודא שאם הבקר חלילה מתקלקל, עדיין יש איך לשחזר את המערך כדי להוציא את הנתונים.
בכל הבקרים המובנים במחשבים, זה לא בהכרח נכון...
כמו כן, שירות גיבוי offsite הוא בהחלט מומלץ לעסק. לכל מיני מקרים כמו שריפה, גניבה וכו' (לא עלינו).
synology מציעים דברים מצויינים עבור הצרכים שלך ויש להם נציגות בארץ. גם QNAP אבל פעם אחרונה שבדקתי הם היו יותר יקרים ולא בטוח אם שווים את ההפרש.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
גם ב-RAID5 וגם ב-RAID-Z הכוננים צריכים להיות בגודל זהה, כי הגודל בפועל יהיה (N-1) כפול גודל הכונן הכי קטן במערך.
ב-UNRAID אין את המגבלה הזו, וזהו אחד היתרונות הגדולים שלו. חסרון - הוא לא חינמי במערכים של מעל 3 כוננים.
ב-RAID-Z2 מדובר במערך של N+2, כלומר במערך של 5 כוננים תקבל איחסון בפועל של 3 כוננים. יתרון - שרידות גבוהה יותר. כאשר כונן אחד נהיה תקול, עדיין יש לך שרידות של N+1.
שוב, מזכיר לך שלא ניתן להגדיל ב-RAID-Z/Z2 מערך כוננים באופן דינמי. כאשר רוצים להגדיל מערך כוננים, צריך להעתיק את כל החומר למקום אחר, לפרמט מחדש את כל הכוננים, ואז להעתיק אליו שוב את כל החומר.
לוח אם - חפש לוח אם של פירמה טובה ואמינה (ג'יגה-בייט או אסוס, למשל) עם 6 יציאות SATA או יותר. אין צורך בתמיכה ב-RAID כלשהו בלוח האם עצמו, כי הכל נעשה בתוכנה.
FreeNAS - כשמו כן הוא. חינמי לחלוטין, בכל גודל מערך שתבחר.
pixies כתב:גם ב-RAID5 וגם ב-RAID-Z הכוננים צריכים להיות בגודל זהה, כי הגודל בפועל יהיה (N-1) כפול גודל הכונן הכי קטן במערך.
ב-UNRAID אין את המגבלה הזו, וזהו אחד היתרונות הגדולים שלו. חסרון - הוא לא חינמי במערכים של מעל 3 כוננים.
ב-RAID-Z2 מדובר במערך של N+2, כלומר במערך של 5 כוננים תקבל איחסון בפועל של 3 כוננים. יתרון - שרידות גבוהה יותר. כאשר כונן אחד נהיה תקול, עדיין יש לך שרידות של N+1.
שוב, מזכיר לך שלא ניתן להגדיל ב-RAID-Z/Z2 מערך כוננים באופן דינמי. כאשר רוצים להגדיל מערך כוננים, צריך להעתיק את כל החומר למקום אחר, לפרמט מחדש את כל הכוננים, ואז להעתיק אליו שוב את כל החומר.
לוח אם - חפש לוח אם של פירמה טובה ואמינה (ג'יגה-בייט או אסוס, למשל) עם 6 יציאות SATA או יותר. אין צורך בתמיכה ב-RAID כלשהו בלוח האם עצמו, כי הכל נעשה בתוכנה.
FreeNAS - כשמו כן הוא. חינמי לחלוטין, בכל גודל מערך שתבחר.
אפשר? כן.
מומלץ? לא יודע. אני הבנתי שלאנשים פה ושם לא היה נסיון טוב עם לוחות של אינטל מבחינת אמינות לאורך שנים.
בכל מקרה, מדובר ב-NAS בתוכנה, ואם מתקלקל, פשוט מחליפים לוח. המידע לא יילך לאיבוד.
אוקי אז למעשה עם אני בונה כרגע את הNAS עם 3 HD ועושה RAID-Z אני לא יוכל להוסיף HD נוסף? עם אני הבנתי נכון?
בלי לעתיק את כול המידע שיש על כלל הHD ואז בעצם לעשות שוב RAID-Z ולצרף את הHD החדש
הבנתי נכון??
לצרכים משרדיים כמו שלך מספיק, וגם עדיף, ללכת על אחסון WINDOWS פשוט.
קטנים מחשב, שמים מערכת הפעלה, ומשתפים. יש בקרי RAID זולים שעושים RAID 5, אם זה חשוב.
היתרון הוא בעיקר קלות התפעול - כל מי שמכיר חלונות יכול לתפעל את זה.
לא עשיתי השוואת מחיר, אבל אני מהמר שזה גם ייצא לך זול יותר מ NAS ייעודי.
אם עיש דרישות לביצועים תמיד אפשר לטפס לבקר ודיסקי SAS.
nir11 כתב:לצרכים משרדיים כמו שלך מספיק, וגם עדיף, ללכת על אחסון WINDOWS פשוט.
קטנים מחשב, שמים מערכת הפעלה, ומשתפים. יש בקרי RAID זולים שעושים RAID 5, אם זה חשוב.
...
אני יודע שניתן לעשות גיבוי בWINDOWS אבל אני צריך חוץ מגיבוי גם שיתוף ..
ניראה לי שעדיף לעבוד עם FREENAS היא קלילה יותר
לקנות NAS יעודי לא ניראה לי שאני יקנה , יש לי מחשב ישן שאליו אני יבסס את זה..
שאלה נוספת אז איזה RAID אני יכול לעשות ובהמשך להוסיף עוד כוננים?
nir11 כתב:לצרכים משרדיים כמו שלך מספיק, וגם עדיף, ללכת על אחסון WINDOWS פשוט.
...
אני יודע שניתן לעשות גיבוי בWINDOWS אבל אני צריך חוץ מגיבוי גם שיתוף ..
ניראה לי שעדיף לעבוד עם FREENAS היא קלילה יותר
לקנות NAS יעודי לא ניראה לי שאני יקנה , יש לי מחשב ישן שאליו אני יבסס את זה..
...
מה הבעיה לשתף בWINDIOWS? יש הרשאות לכל תיקיה שניתן לקבוע. אין קל מזה.