שוקל לרכוש Mahlkonig Vario בחו"ל. מבקש עזרה
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
חג שמח.
מאחר שלא הצלחתי למצוא מטחנה שכזו בארץ ( 2 המפיצים בארץ אמרו שאין להם במלאי), אני שוקל לרכוש את המטחנה בהולנד, שם אשהה בשבוע הבא. המחיר: 390 יורו, ולאחר החזר מע"מ, המחיר בש"ח יהיה כ 1700 ש"ח.
האם יש למשיהו מכם מושג מה המחיר המקובל בארץ? אם ההבדל לא גדול, אעדיף להמתין ולקנות כאן.
האם מטחנה מוצלחת? האם דרוש כיול ראשוני דרמטי?
אני חייב לציין שמדובר ברכישת פינוק, שכן כיום יש ברשותי מטחנת איבריטל בת מספר שנים, שאותה אני פשוט לא אוהב.
אשמח לחוות דעת, המלצות, אזהרות וטיפים.
מאחר שלא הצלחתי למצוא מטחנה שכזו בארץ ( 2 המפיצים בארץ אמרו שאין להם במלאי), אני שוקל לרכוש את המטחנה בהולנד, שם אשהה בשבוע הבא. המחיר: 390 יורו, ולאחר החזר מע"מ, המחיר בש"ח יהיה כ 1700 ש"ח.
האם יש למשיהו מכם מושג מה המחיר המקובל בארץ? אם ההבדל לא גדול, אעדיף להמתין ולקנות כאן.
האם מטחנה מוצלחת? האם דרוש כיול ראשוני דרמטי?
אני חייב לציין שמדובר ברכישת פינוק, שכן כיום יש ברשותי מטחנת איבריטל בת מספר שנים, שאותה אני פשוט לא אוהב.
אשמח לחוות דעת, המלצות, אזהרות וטיפים.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני מאוד מרוצה מואריו שלי, מטחנה מצויינת- שדרוג נהדר מאיבריטל. לפני מספר ימים ראיתי אותה בסגפרדו מתחם G רשלצ. היא היתה בתצוגה ואין לי מוסג אם קיימת במלאי... אני חושב שמחיר שם עלה , וזה קרוב ל 1900. יש מטחנה טובה נוספת בתקציב דומה - קומפק k3 , הרבה אנשים בפורום היו מעדיפים אותה על ואריו. אני בדעה אחרת. ואריו שקטה,מדוייקת, עם טיימר נוח וקל לשינוי. להבים קרמיים, גודל ביתי...
בהצלחה.
בהצלחה.
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על תשובתך.
אכן דיברתי עם מישהו מסגפרדו בראשל"צ אשר אמר לי כי הם מוכרים מכונה מתצוגה, אבל הוא לא ידע ומר לי מחיר. אני עדיין ממתין לתשובתו.
ראיתי שיש למטחנה 3 "לחצני זיכרון" בחזית המכשיר. האם אוכל לתכנת לחצן למה כפולה ולחצן למנה בודדת?
כמו כן...קראתי בפורום על מישהו שקנה מטחנה כזו ואמר כי היתה ממש לא מכוונת ונדרש פירוק והתעסקות עם הסכינים. זה משהו גורף או שמדובר במקרה פרטי?
אכן דיברתי עם מישהו מסגפרדו בראשל"צ אשר אמר לי כי הם מוכרים מכונה מתצוגה, אבל הוא לא ידע ומר לי מחיר. אני עדיין ממתין לתשובתו.
ראיתי שיש למטחנה 3 "לחצני זיכרון" בחזית המכשיר. האם אוכל לתכנת לחצן למה כפולה ולחצן למנה בודדת?
כמו כן...קראתי בפורום על מישהו שקנה מטחנה כזו ואמר כי היתה ממש לא מכוונת ונדרש פירוק והתעסקות עם הסכינים. זה משהו גורף או שמדובר במקרה פרטי?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
שלום וחג שמח, אני גם מישתמש במטחנה כזו , בגדול מטחנה מאוד נוחה , קל מאוד לשנות עובי טחינה , והטיימרים בנויים ממש חכם, אם תיכנתת זמן קבוע מסויים , ועכשיו אתה רוצה להוריד נגיד חצי שניה אין צורך לתכנת מחדש אלה פשוט להוריד בחצים מהערך הנקוב וליטחון , בטחינה הבאה הכול נישאר כפי שהיה ליפני השינויי, המטחנה כמעט אינה מגיישת כלל , קטנה וקומפקטית , מה שכן היא נוטה "ללכלך" את סביבת העבודה ליקראת סוף המילוי, ואין לעיניין הזה פיטרון ממש נוח , אני אישית מצאתי פיטרון נחמד בדמות מגבת קטנה ממיקרו פיבר , המגבת הזו "קולטת" באופן מושלם את שאריות התחינה שיוצאות החוצה ומידי פעם אני "מרוכן" את המגבת לכיור וחוזר חלילה.
יש לי חבר שפתר את העיניין בצורה אחרת, הוא טוחן לתוך הכלי הסגור שמגיע עם המטחנה ואז שופך בזהירות לידית , אני פחות אהבתי את הפיטרון הזה , אגב ניסיתי גם טבעות כאלה שמגביהות את ספת הידית אבל במיקרה של הווריו הם ממש ניצמדות ליציאה דבר שמקשה "להניע" את הידית מצד לצד במהלך הטחינה כדיי לקבל מילויי אחיד.
בקיצור היגעתי למסכנה שהמגבת היא הפיטרון הנוח והקל ביותר ל "בעיה " המאוד קלה של המטחנה הנהדרת הזו , מה שכן היא אינה מטחנה מאסבית וחזקה , היא מעט עדינה וקטנה , עושה עבודה מצויינת אבל אינה נותנת תחושת אגו ואמינות ל 30 שנה הבאות, כמו המאצר נגיד . דבר שבסופו של עיניין יגרום לי כניראה להחליף אותה מתיי שהוא בעתיד.
יש לי חבר שפתר את העיניין בצורה אחרת, הוא טוחן לתוך הכלי הסגור שמגיע עם המטחנה ואז שופך בזהירות לידית , אני פחות אהבתי את הפיטרון הזה , אגב ניסיתי גם טבעות כאלה שמגביהות את ספת הידית אבל במיקרה של הווריו הם ממש ניצמדות ליציאה דבר שמקשה "להניע" את הידית מצד לצד במהלך הטחינה כדיי לקבל מילויי אחיד.
בקיצור היגעתי למסכנה שהמגבת היא הפיטרון הנוח והקל ביותר ל "בעיה " המאוד קלה של המטחנה הנהדרת הזו , מה שכן היא אינה מטחנה מאסבית וחזקה , היא מעט עדינה וקטנה , עושה עבודה מצויינת אבל אינה נותנת תחושת אגו ואמינות ל 30 שנה הבאות, כמו המאצר נגיד . דבר שבסופו של עיניין יגרום לי כניראה להחליף אותה מתיי שהוא בעתיד.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

hosq כתב:בעיני זו המטחנה המושלמת לסביבה ביתית, מלבד המראה הפלסטיקי מידי. מטחנה ביתית לא צריכה אמינות של K3, זה אוברקיל מטורף. היא צריכה לסחוב 5 שנים, ועל הדרך להיות שקטה וקטנה ככל האפשר....
כן , האמת שאין משהוא שהיא עושה לא ברמה טובה מאוד , גם הטחינה עצמה מצויינת , טמפרטרת הטחינה שלה גם היא נמוכה משמעותית ממטחנות עם הנעה ישירה , ובכלזאת יש משהוא בפלסטיקיות שלה, שבסופו של דבר במידה והפרוטה תהייה מצוייה בכיסי, היא כניראה תוחלף במשהו יותר מאסיבי , למרות שאני לגמרי מסכים שהיא המטחנה הביתית האולטמטיבית . (זה כבר בגדר "צרות של עשירים")
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
דיסקיות קרמיות זה קצת בעייתי. אבן אחת בקפה והדיסקיות מתפוררות במכה. בדיסקיות מתכת מכסימום שן תישרט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- gedkoz
- חבר ותיק

Sunrise , לגבי שאלה של טימינג לבוגדת ופולה- יש שלוש אופציות לתכנון זמן( לפי כפתורים: פילטר, אספרסו ופרנץ פרס. אתה לא חייב להתייחס לכתוב. פשוט משתמשים בהם לבודדת , כפולה ולמשל משולשת או כפולה גדולה שלWST... זה נוח ביותר. כמעט ואי צורך בשינוי טיימר. לגבי שידרוג - בקרוב יוצאת מטחנה מוד מסקרנת :F4 E fiorenzato - nano...
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה למשיבים
אני אנסה לבדוק שוב מה המחיר שדורשים בארץ עבור המטחנה שהיתה בתצוגה בראשל"צ (לדברי מנהל הסניף, המכונה רק עמדה שם, לא עבדה).
בהתאם למחיר, אקבל את ההחלטה.
לידיעת המתעניינים, המחיר בהולנד הוא 390€, וניתן לקבל בשדה"ת החזר מע"מ במזומן של כ 10% (לאחר שחברת הסליקה גוזרת את הקופון שלה). המחיר נטו יוצא 350€ שזה כ 1700 ש"ח.
אני מניח שכמו רוב המותגים הבינלאומיים, המפיץ בארץ לא יכבד את האחריות הבינלאומית, וזה כמובן חיסרון.
אולי אצטרך לחזור לשורשים, וכמו סבתא שלי, לשבת ולברור את הפולים ולחפש אבנים.
שבת שלום
בהתאם למחיר, אקבל את ההחלטה.
לידיעת המתעניינים, המחיר בהולנד הוא 390€, וניתן לקבל בשדה"ת החזר מע"מ במזומן של כ 10% (לאחר שחברת הסליקה גוזרת את הקופון שלה). המחיר נטו יוצא 350€ שזה כ 1700 ש"ח.
אני מניח שכמו רוב המותגים הבינלאומיים, המפיץ בארץ לא יכבד את האחריות הבינלאומית, וזה כמובן חיסרון.
אולי אצטרך לחזור לשורשים, וכמו סבתא שלי, לשבת ולברור את הפולים ולחפש אבנים.
שבת שלום
במקרה של מטחנה ראשונה, אחריות לא תזיק. את הראשונה שלי קלקלתי פעמיים בגלל שימוש שגוי והאחריות עזרה.
מעבר לכך, כל עוד היבואנים בארץ ככלל עסוקים יותר בבלעדיות מאשר בתחרות (עם תירוצים מכאן עד מחרתיים על גודל שוק פוטנציאלי ומעמ), מה שמעלה מחירים ופוגע בשירות, איני רואה סיבה לא לרכוש בחול. במיוחד כשהמחיר מצדיק. כולם מוזמנים לקחת דוגמה מרוני מקפה רות, איש יקר שמוכר את הקומפאק בארץ במחירי חו"ל, ואפילו נותן שירות טוב.
מעבר לכך, כל עוד היבואנים בארץ ככלל עסוקים יותר בבלעדיות מאשר בתחרות (עם תירוצים מכאן עד מחרתיים על גודל שוק פוטנציאלי ומעמ), מה שמעלה מחירים ופוגע בשירות, איני רואה סיבה לא לרכוש בחול. במיוחד כשהמחיר מצדיק. כולם מוזמנים לקחת דוגמה מרוני מקפה רות, איש יקר שמוכר את הקומפאק בארץ במחירי חו"ל, ואפילו נותן שירות טוב.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
על סמך מה?moti_r כתב:גם אני מעדיף את הואריו על ה-K3. הרבה יותר נוחה לשימוש, לטעמי....
יש שם עודף אלקטרוניקה (מיותר בעיני) ועודף פלסטיקה.
ככלל ככל שהמטחנה גדולה יותר וקוטר הדיסקיות גדול יותר הקפה יוצא טוב - זה מוכח כל פעם מחדש.
אם אתה רוצה שוט סינגל של 6 גרם - אין לך סיכוי להוציא אותו טוב בפחות מ 64מ"מ (מניסיון).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

דבוטנט אולי תרחיב קצת את העיניין, כי אני לא כלכך הבנתי את הקשר בין גודל הדיסקיות באופן כללי לבין מישקל הקפה בסלסה ,זה דווקא מעניין , למרות שהסלסלה הבודדת שלי מכילה הרבה, משהוא כמו 10 גרם, מאיזה בחינה זה לא אפשרי להוציא 6 גרם ?
אגב אני ממש לא רואה במטחנה עודף אלקטרוניקה יש טיימר מאוד נוח לכיוון עם 3 זיכרונות , זה הכל, בקר פשוט ביותר , כיוון עובי הטחינה הוא מכני אם אני לא טועה. אלקטרוניקה ברמה הזו, זה ממש לא משהוא שנוטה לתקלות .
אגב אני ממש לא רואה במטחנה עודף אלקטרוניקה יש טיימר מאוד נוח לכיוון עם 3 זיכרונות , זה הכל, בקר פשוט ביותר , כיוון עובי הטחינה הוא מכני אם אני לא טועה. אלקטרוניקה ברמה הזו, זה ממש לא משהוא שנוטה לתקלות .
- gedkoz
- חבר ותיק

עופר,היה לך ניסיון עם 64 ממ... ואני בטוח שגם היה לך ניסין גם עם ואריו?. פלסטיקיות זה גם קלישעה, כי מטחנה בנוייה ברמה מאוד גבוה, והיא כבדה מספיק ולא זזה ולא קופצת כמו רוקי למשל שהיא הרבה יותר כבדה. אני בטוח שאין לה סיכוי נגד מאצר,אבל בקרב נגד קומפק,לא היתי מהמר על משקל עודף...