שוקל לרכוש Mahlkonig Vario בחו"ל. מבקש עזרה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

חג שמח.
מאחר שלא הצלחתי למצוא מטחנה שכזו בארץ ( 2 המפיצים בארץ אמרו שאין להם במלאי), אני שוקל לרכוש את המטחנה בהולנד, שם אשהה בשבוע הבא. המחיר: 390 יורו, ולאחר החזר מע"מ, המחיר בש"ח יהיה כ 1700 ש"ח.
האם יש למשיהו מכם מושג מה המחיר המקובל בארץ? אם ההבדל לא גדול, אעדיף להמתין ולקנות כאן.
האם מטחנה מוצלחת? האם דרוש כיול ראשוני דרמטי?
אני חייב לציין שמדובר ברכישת פינוק, שכן כיום יש ברשותי מטחנת איבריטל בת מספר שנים, שאותה אני פשוט לא אוהב.
אשמח לחוות דעת, המלצות, אזהרות וטיפים.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אני מאוד מרוצה מואריו שלי, מטחנה מצויינת- שדרוג נהדר מאיבריטל. לפני מספר ימים ראיתי אותה בסגפרדו מתחם G רשלצ. היא היתה בתצוגה ואין לי מוסג אם קיימת במלאי... אני חושב שמחיר שם עלה , וזה קרוב ל 1900. יש מטחנה טובה נוספת בתקציב דומה - קומפק k3 , הרבה אנשים בפורום היו מעדיפים אותה על ואריו. אני בדעה אחרת. ואריו שקטה,מדוייקת, עם טיימר נוח וקל לשינוי. להבים קרמיים, גודל ביתי...
בהצלחה.

sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על תשובתך.
אכן דיברתי עם מישהו מסגפרדו בראשל"צ אשר אמר לי כי הם מוכרים מכונה מתצוגה, אבל הוא לא ידע ומר לי מחיר. אני עדיין ממתין לתשובתו.
ראיתי שיש למטחנה 3 "לחצני זיכרון" בחזית המכשיר. האם אוכל לתכנת לחצן למה כפולה ולחצן למנה בודדת?
כמו כן...קראתי בפורום על מישהו שקנה מטחנה כזו ואמר כי היתה ממש לא מכוונת ונדרש פירוק והתעסקות עם הסכינים. זה משהו גורף או שמדובר במקרה פרטי?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #4 

שלום וחג שמח, אני גם מישתמש במטחנה כזו , בגדול מטחנה מאוד נוחה , קל מאוד לשנות עובי טחינה , והטיימרים בנויים ממש חכם, אם תיכנתת זמן קבוע מסויים , ועכשיו אתה רוצה להוריד נגיד חצי שניה אין צורך לתכנת מחדש אלה פשוט להוריד בחצים מהערך הנקוב וליטחון , בטחינה הבאה הכול נישאר כפי שהיה ליפני השינויי, המטחנה כמעט אינה מגיישת כלל , קטנה וקומפקטית , מה שכן היא נוטה "ללכלך" את סביבת העבודה ליקראת סוף המילוי, ואין לעיניין הזה פיטרון ממש נוח , אני אישית מצאתי פיטרון נחמד בדמות מגבת קטנה ממיקרו פיבר , המגבת הזו "קולטת" באופן מושלם את שאריות התחינה שיוצאות החוצה ומידי פעם אני "מרוכן" את המגבת לכיור וחוזר חלילה.

יש לי חבר שפתר את העיניין בצורה אחרת, הוא טוחן לתוך הכלי הסגור שמגיע עם המטחנה ואז שופך בזהירות לידית , אני פחות אהבתי את הפיטרון הזה , אגב ניסיתי גם טבעות כאלה שמגביהות את ספת הידית אבל במיקרה של הווריו הם ממש ניצמדות ליציאה דבר שמקשה "להניע" את הידית מצד לצד במהלך הטחינה כדיי לקבל מילויי אחיד.

בקיצור היגעתי למסכנה שהמגבת היא הפיטרון הנוח והקל ביותר ל "בעיה " המאוד קלה של המטחנה הנהדרת הזו , מה שכן היא אינה מטחנה מאסבית וחזקה , היא מעט עדינה וקטנה , עושה עבודה מצויינת אבל אינה נותנת תחושת אגו ואמינות ל 30 שנה הבאות, כמו המאצר נגיד . דבר שבסופו של עיניין יגרום לי כניראה להחליף אותה מתיי שהוא בעתיד.

sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה רבה.
דרך אגב...בכל הפרסומים שאני ראיתי, המטחנה לא מגיעה עם הדבר האדום הזב שכתוב עליו S1...
זה פשוט היה מונח שם בתוך הקופסה של המטחנה ?
חג שמח ושבת שלום

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

זו מכונת קפה s1 , ---המטחנה נימצאת אחריה :)

sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני צוחק....
זיהיתי את ה Vivaldi
חלום רטוב שלי

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

בעיני זו המטחנה המושלמת לסביבה ביתית, מלבד המראה הפלסטיקי מידי. מטחנה ביתית לא צריכה אמינות של K3, זה אוברקיל מטורף. היא צריכה לסחוב 5 שנים, ועל הדרך להיות שקטה וקטנה ככל האפשר.
what's next?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

hosq כתב:בעיני זו המטחנה המושלמת לסביבה ביתית, מלבד המראה הפלסטיקי מידי. מטחנה ביתית לא צריכה אמינות של K3, זה אוברקיל מטורף. היא צריכה לסחוב 5 שנים, ועל הדרך להיות שקטה וקטנה ככל האפשר.
...

כן , האמת שאין משהוא שהיא עושה לא ברמה טובה מאוד , גם הטחינה עצמה מצויינת , טמפרטרת הטחינה שלה גם היא נמוכה משמעותית ממטחנות עם הנעה ישירה , ובכלזאת יש משהוא בפלסטיקיות שלה, שבסופו של דבר במידה והפרוטה תהייה מצוייה בכיסי, היא כניראה תוחלף במשהו יותר מאסיבי , למרות שאני לגמרי מסכים שהיא המטחנה הביתית האולטמטיבית . (זה כבר בגדר "צרות של עשירים")

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

דיסקיות קרמיות זה קצת בעייתי. אבן אחת בקפה והדיסקיות מתפוררות במכה. בדיסקיות מתכת מכסימום שן תישרט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אני תיתקלתי באבן שממש לא גרמה אפילו סריטה על הדיסקיות , מה שכן סף ההחלקה של הרצועה נמוך , וכשמשהוא קשה כמו אבן ניכנס הרצועה מייד מחליקה והדיסקיות מפסיקות להיסתובב. , זה כניראה מגן על הדיסקיות .

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

גם אני מעדיף את הואריו על ה-K3. הרבה יותר נוחה לשימוש, לטעמי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Sunrise , לגבי שאלה של טימינג לבוגדת ופולה- יש שלוש אופציות לתכנון זמן( לפי כפתורים: פילטר, אספרסו ופרנץ פרס. אתה לא חייב להתייחס לכתוב. פשוט משתמשים בהם לבודדת , כפולה ולמשל משולשת או כפולה גדולה שלWST... זה נוח ביותר. כמעט ואי צורך בשינוי טיימר. לגבי שידרוג - בקרוב יוצאת מטחנה מוד מסקרנת :F4 E fiorenzato - nano...

sunrise פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה למשיבים

שליחה #14 

אני אנסה לבדוק שוב מה המחיר שדורשים בארץ עבור המטחנה שהיתה בתצוגה בראשל"צ (לדברי מנהל הסניף, המכונה רק עמדה שם, לא עבדה).
בהתאם למחיר, אקבל את ההחלטה.
לידיעת המתעניינים, המחיר בהולנד הוא 390€, וניתן לקבל בשדה"ת החזר מע"מ במזומן של כ 10% (לאחר שחברת הסליקה גוזרת את הקופון שלה). המחיר נטו יוצא 350€ שזה כ 1700 ש"ח.
אני מניח שכמו רוב המותגים הבינלאומיים, המפיץ בארץ לא יכבד את האחריות הבינלאומית, וזה כמובן חיסרון.
אולי אצטרך לחזור לשורשים, וכמו סבתא שלי, לשבת ולברור את הפולים ולחפש אבנים.
שבת שלום

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אחריות זה טוב, אבל מטחנה ( כל מטחנה ) היא מחזיר די בסיסי ואין למה להתקלקל. מכאן חשיבות האחריות יורדת ... לך על הולנד!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #16 

במקרה של מטחנה ראשונה, אחריות לא תזיק. את הראשונה שלי קלקלתי פעמיים בגלל שימוש שגוי והאחריות עזרה.
מעבר לכך, כל עוד היבואנים בארץ ככלל עסוקים יותר בבלעדיות מאשר בתחרות (עם תירוצים מכאן עד מחרתיים על גודל שוק פוטנציאלי ומעמ), מה שמעלה מחירים ופוגע בשירות, איני רואה סיבה לא לרכוש בחול. במיוחד כשהמחיר מצדיק. כולם מוזמנים לקחת דוגמה מרוני מקפה רות, איש יקר שמוכר את הקומפאק בארץ במחירי חו"ל, ואפילו נותן שירות טוב.
what's next?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

מעבר לזה בכל מיקרה לא ניראה לי שטחינת אבנים מכוסה באחרית ,כי אחרי הכול מדובר במטחנת קפה, המחיר כאן כפי שזכור לי היה זהה פחות או יותר 100 ש"ח למה שכתבת.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #18 

moti_r כתב:גם אני מעדיף את הואריו על ה-K3. הרבה יותר נוחה לשימוש, לטעמי.
...
על סמך מה?
יש שם עודף אלקטרוניקה (מיותר בעיני) ועודף פלסטיקה.
ככלל ככל שהמטחנה גדולה יותר וקוטר הדיסקיות גדול יותר הקפה יוצא טוב - זה מוכח כל פעם מחדש.
אם אתה רוצה שוט סינגל של 6 גרם - אין לך סיכוי להוציא אותו טוב בפחות מ 64מ"מ (מניסיון).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

דבוטנט אולי תרחיב קצת את העיניין, כי אני לא כלכך הבנתי את הקשר בין גודל הדיסקיות באופן כללי לבין מישקל הקפה בסלסה ,זה דווקא מעניין , למרות שהסלסלה הבודדת שלי מכילה הרבה, משהוא כמו 10 גרם, מאיזה בחינה זה לא אפשרי להוציא 6 גרם ?

אגב אני ממש לא רואה במטחנה עודף אלקטרוניקה יש טיימר מאוד נוח לכיוון עם 3 זיכרונות , זה הכל, בקר פשוט ביותר , כיוון עובי הטחינה הוא מכני אם אני לא טועה. אלקטרוניקה ברמה הזו, זה ממש לא משהוא שנוטה לתקלות .

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

עופר,היה לך ניסיון עם 64 ממ... ואני בטוח שגם היה לך ניסין גם עם ואריו?. פלסטיקיות זה גם קלישעה, כי מטחנה בנוייה ברמה מאוד גבוה, והיא כבדה מספיק ולא זזה ולא קופצת כמו רוקי למשל שהיא הרבה יותר כבדה. אני בטוח שאין לה סיכוי נגד מאצר,אבל בקרב נגד קומפק,לא היתי מהמר על משקל עודף...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”