אוסף מדהים של JBL ביפן. פשוט מדהים!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #1 

http://www.youtube.com/user/hosoken007/videos

למה אין לנו כאלה בארץ???
אגב המחירים בהתאם
זוג של 4333 יעלה 4950 דולר

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #2 

הכל נראה חדש כאילו הרגע יצא מהמפעל
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

omri617 כתב:...למה אין לנו כאלה בארץ???
...
בטח שיש! אפילו הרבה יותר קרוב ממה שאתה חושד...
BennyO כתב:הכל נראה חדש כאילו הרגע יצא מהמפעל
...
תראה את ה-4311 שיצאו לפני דקה מהמפעל שלי בנישה שבין החדר שינה למטבח... לקח יומיים לפרוייקט שלי הזה ב-AK. גם נראים יותר טוב מהאפורים בתערוכה שחסרים להם שני משכחי זעזועים לגרילים (טוב אבל אני קצת משוחד). והנה - רק בתור טיזר... כמה תמונות נבחרות
JBL 4311 Restored 1
 JBL 4311 Restored 1
JBL 4311 Restored 2
 JBL 4311 Restored 2
JBL 4311 Restored and Grilled 3
 JBL 4311 Restored and Grilled 3

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

...
איפה??

ה4311 שלך נראים ממש טוב
איך נשמעים אבל??

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #5 

tnsilver כתב:
omri617 כתב:...למה אין לנו כאלה בארץ???
...
BennyO כתב:הכל נראה חדש כאילו הרגע יצא מהמפעל
...
תראה את ה-4311 שיצאו לפני דקה מהמפעל שלי בנישה שבין החדר שינה למטבח... לקח יומיים לפרוייקט שלי הזה ב-AK. גם נראים יותר טוב מהאפורים בתערוכה שחסרים להם שני משכחי זעזועים לגרילים (טוב אבל אני קצת משוחד). והנה - רק בתור טיזר... כמה תמונות נבחרות
...
יפהייפיה (Y)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #6 

רמקולים כאלה אני אוהב (Y)
דרך אגב הם הפוכים ? או הם ככה אמורים להיות שהטווטרים למטה ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

omri617 כתב:...איפה?? ה4311 שלך נראים ממש טוב איך נשמעים אבל??
...
הבחור שקניתי ממנו, הוא חבר בפורומים כאן. מסתבר שהוא בעצמו תערוכה די רצינית של ג'ייבלים. אם הוא ירצה, הוא יגיב ויחשוף כמה מהיצירות היותר נדירות באוסף שלו.

בטח שהם נראים טוב - לא ראית באודיו-קרמה איזה דרך הם עברו כדי להראות כך? סליחה. 'טוב'? הם נראים פשוט מצויין! :lol:

ולשאלתך האחרונה... אין לי תשובה במילים. אני יכול להשתמש בזה: :שיחקתי אותה: יש להם נוכחות חסרת תקדים. הוופרים האלה מצליחים לזעזע את כל הדירה מצד אחד, ומצד שני, הבס עושה רושם שהוא מפוזר בכל הבית ולא מגיע ממקור ספציפי אחד. הטוויטר והמיד מדהימים והאוזמן עשה עבודה נפלאה כרגיל. גם חידוש ה-XO והחלפת הקבלים הישנים ב-TOTL חדשים וניקוי הפוטנציומטרים עשו את שלהם.

אישתי, דרך אגב, שמה איסור חמור על חיבור הרמקולים הישנים (peerless) למערכת בעקבות הרכש החדש. למעשה היא התנגדה לשיפוץ - כי היתה אמורה להפרד מהג'ייבלים ליומיים. היא לא יכלה לעמוד בזה. היא רוצה לזרוק את הרמקולים הישנים שעברו החלפת קבלים למנדורפים חדשים לפני פחות מחודש ואני צופה שמהר מאוד נצטרך לקנות עוד זוג JBL אחרת אין לי צ'אנס להשתמש בהם גם.

זו היא בעצמה שהיתה חובבת 'איכות שמע אירופאית' כל השנים ופתאום היא נהייתה לי פטריוטית אמריקאית שמתנגדת לרמקולים 'ויקינגים' כמו שהיא קוראת להם עכשיו... רק מראה לך השפעות של הסאונד החדש ישן הזה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

udii כתב:רמקולים כאלה אני אוהב (Y)
...
גם אני אוהב כאלה. כן. הם הפוכים. אם אתה עומד על הראש - או מסתכל בתמונה עם הראש מסובב סנטר מעלה :wink:
The JBL Legacy
 The JBL Legacy
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 12/04/2012 20:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אני פונה אליך מר JBL

שליחה #9 

אם אתה קורא הודעה זו אשמח אם תיצור איתי קשר בפרטי!

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

tnsilver כתב:
udii כתב:רמקולים כאלה אני אוהב (Y)
...
גם אני אוהב כאלה. כן. הם הפוכים. אם אתה עומד על הראש - או מסתכל בתמונה עם הראש מסובב סנטר מעלה :wink:
...

לטום ואישתו : (Y) תתחדשו ותהנו.

אגב רמקולים " הפוכים " - מצורפת למטה תמונה של מערכת של בחור גרמני, הוופר אצלו למטה, האם שוני
מהותי בין סידרה 43xx, לבין ה- L100?
מה ההבדל? הוא מאזין בעמידת ראש ? ( סטייל בן-גוריון ) :) .
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

sagipel כתב:אגב רמקולים " הפוכים " - מצורפת למטה תמונה של מערכת של בחור גרמני, הוופר אצלו למטה, האם שוני מהותי בין סידרה 43xx, לבין ה- L100?
מה ההבדל? הוא מאזין בעמידת ראש ? ( סטייל בן-גוריון ) :) .
...
אני מכיר את התמונה של ה 'גרמני' מתוך האתר של DIY וקרוסים של טרול גרבסן מדנמרק המשחזר ג'ייבלים מקיטים של Jantzen. במקרה הספציפי הזה לא מדובר ב-OEM אלא ב-DIY והתמונה ניתנה רק כדוגמא למיקום נכון של רמקולים. אתר שיחזור נהדר דרך אגב אבל מחירי הקיטים הזויים ומשתווים למחירי הרמקולים. עולה לי 1/10 מהמחיר המבוקש להרכיב קיט ברמה הכי גבוהה ל-L100 למרות שהוא טוען שלא ניתן לעשות זאת.

אבל - בחלק מהדגמים, כמו למשל ה-L100 Century הוופר נראה כאילו באמת יושב למטה. יש כאלה שיגידו שברמקול הזה אין בכלל נקודת התייחסות ולא ממש ברור מה זה 'למטה' ומה 'למעלה' כי אין לו צד מוגדר. מה שבדרך כלל נותן התייחסות היא מדבקת הלוגו בתחתית. ב-Century היא אנכית ולא מאוזנת כמו בשאר. מצחיק דווקא שב-JBL התכוונו שהוא יהיה למעלה. הסתכל בתמונת הפרזנטציה של JBL (שני פוסטים מעל זה) ותראה שה-Century מצולם על-ידי החברה בדיוק באותה פוזיציה כמו אחיו הצעירים והבוגרים. מצד שני - תראה את התמונה בפוסט הזה...

זה לא כל כך משנה בהתחשב בעובדה שכל הסידרה הזו מבוססת על המוניטור 4320 מסוף שנות ה-60 וה-4310 שבא אחריו (ראה תמונה). ה-4320 פשוט היה ענק. גם ככה ציוד באולפנים צבר לאט לאט מסה קריטית ונוצר צורך לצמצם את המידות ללא פגיעה באיכות. ה-4310 היה הראשון שעשה זאת. את שני הקונטרולים שמו מקדימה - כתוצאה מצורך. לא רצו שטכנאים יזדחלו על הריצפה אל מאחורי הרמקול באולפנים הדחוסים. JBL ניצלו זאת להדפסת הלוגו שלהם בחזית ולעיצוב גרפי חדש.

השיפור האחרון בסידרת המוניטורים לאולפנים, ה-4311 נפל בדיוק בזמן חילופי הנהלה ובעלות ב-JBL וההנהלה החדשה החליטה לשחזר את ההצלחה שלו בשוק הביתי. היו כאלה בהנהלה שחששו מתגובת השוק המסחרי מקצועי להעברת סידרת המוניטורים המקצועיים לשוק הביתי. לכן עשו בה כמה שינויים קוסמטיים (כמו הגריל המפורסם) והחליפו לה את השם. מאז קיימת סידרת ה-L100 שהיא המוכרת יותר. הכל נמצא בספריית JBL כאן.

חוץ מזה, סתם ככה, בשביל הפידבק, עם כל הכבוד לבן-גוריון, נראה לכם הגיוני שהייתי מעלה מדריך שיפוץ 4311 תחת הכותר 'restoration' ב-AK ומתקין באותה הזדמנות את הוופר הפוך?
L100 Century
 L100 Century
JBL 4310 - The Father
 JBL 4310 - The Father
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 13/04/2012 23:11, נערך 5 פעמים בסך הכל.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם

הכבוד המגיע להם

שליחה #12 

למרות העדפתי את הצליל האנגלי /אירופאי,אני מודה בזאת שJBL מיצרת רמקולים רציניים,וזה הרמקול האמריקאי היחידי שאני אוהב לשמוע.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #13 

tnsilver כתב:
חוץ מזה, סתם ככה, בשביל הפידבק, עם כל הכבוד לבן-גוריון, נראה לכם הגיוני שהייתי מעלה מדריך שיפוץ 4311 תחת הכותר 'restoration' ב-AK ומתקין באותה הזדמנות את הוופר הפוך?
...

לרגע לא טענתי שהפכת את הרמקולים שלך.
מה שעניין אותי זה האם אכן בסדרות אלה, אין חשיבות אם הטוויטר והמיד נמצאים בחלקה
העליון של התיבה ( וקרוב יותר לקו האזניים ) או בתחתית התיבה, כך שהוופר למעלה.

בברכה.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לא, כמובן שלא. אני רק מתלוצץ. אין טענות ואין תלונות. האמת שכל קו האזניים הזה הוא וודו אחד גדול של פיינשמאקרים. יש כאלה שהופכים את הרמקול כדי להגביה את המיד והטוויטר. כמובן שאין להם מושג ירוק מזה שהחוטים המובילים של ה-XO בפנים נופלים על הדרייבר ונוגעים בדיאפרגמה ופתאום מתחיל לזמזם להם כל הרמקול. כל הסיפור הוא שהרמקול הזה תוכנן ספציפית לעמוד או על גשר הקונסול באולפן - או תלוי מהתקרה כך שהטכנאי היושב מול המיקסר מכוון מול הרמקול בדיוק. לכן יש כל מיני נסיונות מוזרים לשפר את התכנון המקורי.

הדרך הטובה ביותר, כך מסתבר (גם לפי האתר של טרול) להאזין לסידרת המוניטורים האלה היא כזו:

1) לשים על סטנדים בגובה 40 ס"מ לפחות (אם אתה על הספה בסלון - אתה עכשיו בקונפיגורציה כמו הטכנאי באולפן)
2) לתת להם הטייה של 5 מעלות (אולי האזניים שלנו קצת יותר גבוהות משל הטכנאי)
3) להרחיק מכל קיר לפחות 75 ס"מ (קירות שנבנו בטיפשות מאחורי רמקולים הורסים סאונד בקלות)
4) להרחיק אחד מהשני לפחות 2 מטרים (זה כבר מסובך מדעית להסביר במשפט אבל יש פה פיזיקה - פשוט תאמינו לי...)

ההבדלים - על פי מי שניסה - הם בין חושך לאור וככל הנראה מסבירים את רוב התלונות על ה-L100 שעלולים, אם הם צמודים לקיר, לתת באסים חזקים מידי ולבלוע תדרים יותר גבוהים (Boomy). אותה בעיה, אגב, קיימת גם עם Kef Reference 4 ויש כאלה שנגמרת להם הסבלנות לפני שנגמרות להם אופציות המיקום.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”