כתבה מעניינת של סטריאו וינטאג' מאתר hwzone.co.il
-
Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
בהחלטomri617 כתב:מעניין ונחמד
אבל בכתבה מצויין האלמנט הכלכלי שמי שפונה לווינטאז בגלל שיקול כלכלי וזה לא נכוו
אני מאמין שזה אופי רטרו שגורם לך להתאהב ביצירות ישנות
הווינטאז׳ הוא כמו יין בעיניי הזמן משבח אותן...
הכל עניין של פרספקטיבה...
א. המגבר וינטאג' לא משתבח כמו יין,אלא היה משובח מרגע שיצא מהמפעל... חלק מסויים באוכלוסיה שמר חסד נעורים לצליל האנלוגי של פעם...בעיקר לאור "היבול" שנוצר לאחר מכן.
ב. זה לא סוד שניתן למצוא מגברים שאיכותם לא נופלת מזה של SANSUI 9090 או כל דגם איכותי כלשהו...הכל עניין של כסף וישנם אנשים שיודעים איכות של צליל שיעדיפו "שופוני" ממראה רטרו ולא יבינו על מה המהומה.
לסיכום,בכדי לעשות כתבה שתהיה אובייקטיבית בתחום...היו צריכים לתת עוד נקודות מבט להעדיף מכשיר וינטאג',מלבד כסף...אבל בכל זאת אהבתי את הזוית שהוצגה.
ב. זה לא סוד שניתן למצוא מגברים שאיכותם לא נופלת מזה של SANSUI 9090 או כל דגם איכותי כלשהו...הכל עניין של כסף וישנם אנשים שיודעים איכות של צליל שיעדיפו "שופוני" ממראה רטרו ולא יבינו על מה המהומה.
לסיכום,בכדי לעשות כתבה שתהיה אובייקטיבית בתחום...היו צריכים לתת עוד נקודות מבט להעדיף מכשיר וינטאג',מלבד כסף...אבל בכל זאת אהבתי את הזוית שהוצגה.
omri617 כתב:מעניין ונחמד
אבל בכתבה מצויין האלמנט הכלכלי שמי שפונה לווינטאז בגלל שיקול כלכלי וזה לא נכוו
אני מאמין שזה אופי רטרו שגורם לך להתאהב ביצירות ישנות
הווינטאז׳ הוא כמו יין בעיניי הזמן משבח אותן...
( מה גם שציוד וינטאג' איכותי הוא כבר לא כל כך זול ).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני מעריך מאוד את אנטולי מרדכי ואני חושב שיש כאן נסיון לא רע לעשות פרזנטציה לוינטאז' עם טיפים לא רעים בכלל. כל הכבוד לאנטולי
יחד עם זאת, מנסיוני, וינטאז' לא מתיישן כמו יין בכלל. יותר דומה לחלב. המתלבט המתחיל עלול לקבל את הרושם כאילו 500 עד 1000 ש"ח יקנו לו פתרון סאונד איכותי המתמודד עם hi-fi מודרני בקלות. אין דבר רחוק יותר מהמציאות. אלוהים, אשתי, וויזה כאל יכולים להעיד שהסכום שהוצאנו רק בשנה האחרונה, רק על משלוחי FedEx ו-USPS ומכס (לא כולל סחורה) של רכיבי אלקטרוניקה בלבד היה מספיק כדי לרכוש איזה רסיבר סטראו HK מודרני נחמד בעלות של עד 4000 ש"ח. זה רק בשביל להחזיר לחיים כל מיני מפלצות מוזנחות ששנים של חוסר הערכה ואי-המצאות חלקי חילוף, כולל טיפול גרוע ורשלני, כמעט הרגו אותן לגמרי. רק ההזמנה האחרונה מ-Mouser בשביל ה-recap של ה-DB היתה למעלה מ-500 ש"ח - ועוד לא קיבלנו חשבון על ההובלה, מכס, שירות עמילות ואספקה.
אם לוקחים בחשבון גם את מחירי הרמקולים האחרונים, כל הרסיברים, טיפולים אצל האוזמן... לא רוצה להגיד מספרים. זה מדכא אותי.
אבל היה מספיק כדי לרכוש את המגבר מנורות CS600 של Lebben שאנחנו כל-כך רוצים...
אודיופיליה זה מחלה אמיתית. וינטאז' זה רק סימפטום ומי שמקבל את הרושם שמחיר הוא בכלל שיקול כאן, עלול להתאכזב.
יחד עם זאת, מנסיוני, וינטאז' לא מתיישן כמו יין בכלל. יותר דומה לחלב. המתלבט המתחיל עלול לקבל את הרושם כאילו 500 עד 1000 ש"ח יקנו לו פתרון סאונד איכותי המתמודד עם hi-fi מודרני בקלות. אין דבר רחוק יותר מהמציאות. אלוהים, אשתי, וויזה כאל יכולים להעיד שהסכום שהוצאנו רק בשנה האחרונה, רק על משלוחי FedEx ו-USPS ומכס (לא כולל סחורה) של רכיבי אלקטרוניקה בלבד היה מספיק כדי לרכוש איזה רסיבר סטראו HK מודרני נחמד בעלות של עד 4000 ש"ח. זה רק בשביל להחזיר לחיים כל מיני מפלצות מוזנחות ששנים של חוסר הערכה ואי-המצאות חלקי חילוף, כולל טיפול גרוע ורשלני, כמעט הרגו אותן לגמרי. רק ההזמנה האחרונה מ-Mouser בשביל ה-recap של ה-DB היתה למעלה מ-500 ש"ח - ועוד לא קיבלנו חשבון על ההובלה, מכס, שירות עמילות ואספקה.
אם לוקחים בחשבון גם את מחירי הרמקולים האחרונים, כל הרסיברים, טיפולים אצל האוזמן... לא רוצה להגיד מספרים. זה מדכא אותי.
אודיופיליה זה מחלה אמיתית. וינטאז' זה רק סימפטום ומי שמקבל את הרושם שמחיר הוא בכלל שיקול כאן, עלול להתאכזב.
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
כל הכבוד באמת באמת לאנאטולי - בחור עם ידי זהב - שידרג לי בזמנו אוזניות וינטג' שקניתי בסוף שנות השבעים (AKG K340) ושידרג להן מגבר שפופרתי מצוין (Darkvoice ) שניהם עדיין בשימוש גם היום .
ולגבי ענין הוינטג' - ציוד וינטג' טוב לא בא בחינם , הוא עולה הרבה מאוד כסף אם רוצים שישמע ויתפקד במיטבו כי צריך קודם כל לגרום לו שיעבוד טוב אחרי כל השנים שעברו מתאריך הייצור שלו והנקודה החשובה - ניתן לשדרג אותו יחסית בקלות לעומת ציוד מודרני שעולה מלכתחילה הרבה כסף ולפעמים חבל "לגעת" בו בגלל שיקולי מכירה שלו בעתיד . כמובן שככל שתשקיע יותר בציוד הישן ברוחב לב ועם המון המון זמן כך תקבל תוצאה יותר טובה ועדיין ישאר לציוד הוינטג' את אותו צליל שונה\מיוחד שלפעמים קשה יותר להשיג מציוד מודרני - לטעמי האישי .
זוהי לדעתי מהות ההתעסקות בוינטג' - האהבה הגדולה לתחום ואופי סאונד שונה - ובדרך כלל גם יופי שונה .
ולגבי ענין הוינטג' - ציוד וינטג' טוב לא בא בחינם , הוא עולה הרבה מאוד כסף אם רוצים שישמע ויתפקד במיטבו כי צריך קודם כל לגרום לו שיעבוד טוב אחרי כל השנים שעברו מתאריך הייצור שלו והנקודה החשובה - ניתן לשדרג אותו יחסית בקלות לעומת ציוד מודרני שעולה מלכתחילה הרבה כסף ולפעמים חבל "לגעת" בו בגלל שיקולי מכירה שלו בעתיד . כמובן שככל שתשקיע יותר בציוד הישן ברוחב לב ועם המון המון זמן כך תקבל תוצאה יותר טובה ועדיין ישאר לציוד הוינטג' את אותו צליל שונה\מיוחד שלפעמים קשה יותר להשיג מציוד מודרני - לטעמי האישי .
זוהי לדעתי מהות ההתעסקות בוינטג' - האהבה הגדולה לתחום ואופי סאונד שונה - ובדרך כלל גם יופי שונה .
לו הייתי רוטשילד ...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אנטולי - למה אתה לא מספר לנו על מאמרים חדשים ב-HWzone?
אתה ממש אומן! כל הכבוד.
נהנתי מאוד מהמאמר החדש "סאונד: להחזיר את הוינטאג' לסלון". מרתק וגם כתוב יפה! הודע נא לנו על חדשות כאלה בטובך.
תודה
טום.
תודה
טום.
-
Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
באחד השירשורים בפורום האודיו של HWZONE אנטולי מתאר את תהליך השיפוץ של הקנווד KA-7100 שלו:
http://hwzone.co.il/community/index.php ... msg4336814
הוא בחור מוכשר מאוד,כאמור,(וזה מהיכרות אישית) גם אני רכשתי ממנו בזמנו את האוזניות K-340 של AKG
שעברו שידרוג אצלו,הוא הפך אותן מאוזניות מצוינות לאוזניות מעולות.
http://hwzone.co.il/community/index.php ... msg4336814
הוא בחור מוכשר מאוד,כאמור,(וזה מהיכרות אישית) גם אני רכשתי ממנו בזמנו את האוזניות K-340 של AKG
שעברו שידרוג אצלו,הוא הפך אותן מאוזניות מצוינות לאוזניות מעולות.
Vintage audio is a way of life
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
שלום אחלה כתבה ....אני חושב ובטוח שמכשירי וינטאג' ברמת הבניה שלהם לא נופלת ממוצרי הי אנד בעשרות אלפי שקלים זה דבר ראשון .החלקים שהוכנסו ברמת האיכות שלהם לתוך מגברים ישנים אין להם תחרות גם במוצרי הי אנד יוקרתיות של היום . במבט כולל אני אומר שרוב מגברי הוינטאג שהיו היו מוצרים הי אנד מה שמכנים היום . כי התפיסה הכוללת של אותם זמנים לא היה חיסכון במשאבים והתוצאה הייתה מהנה ונעימה לאוזן. באותם ימים ביפן ואולי גם באירופה הייתה תחרות מי יוציא תמגבר הכי טוב הכי יפה והכי איכותי בכל הפרמטרים. והיו ניואנסים קצת לפה קצת לשם באיכויות של הסאונד. כל אחד לפי טעמו .לגבי מה שאמרו כאן לגבי הזמן שעשה תמכשירים האלו גרוטאות לדעתו .אני משוכנע שמאחרי המילים נמצאים סוחרי מותגים כל שהם שהאינטרס שלהם זה למכור מוצרים חדשים עם כל מיני סיסמאות......עם שידרוג נכון של כל מכשיר וינטאג לקבלים למשל יותר איכותיים כמו ג'נסן מונדורף ועוד כמה חברות מובילות אפשר להנות מאיכות סאונד ברמה גבוהה מאוד ולהנות. לגבי מה שאמרו על שיקול כלכלי. נכון זה גם שיקול כלכלי . מגבר ישן יחזיק מעמד יותר ממגבר חדש וישמע יותר טוב . איך זה קורה ?? ליפנים של פעם יש תתשובות חחחח ................יום טוב ושנה טובה
נ.ב לגבי סאונד אני חולה מוסיקה וסאונד לגבי אודיופילים יש לי מה לומר .גם אם תביאו לאודיופיל תלהקה שהוא אוהב שתנגן באולפן מולו עם עם השיר שהוא אוהב כל ההפרדה האמיתית בכלים וסאונד זותומרת איכות פנומנלית של שמיעה .תמיד יהיה לאודיופיל שקונה סטריאו במחיר של שתי דירות מה להגיד . למה התופים עשו אותם מעור של נחש ולא מעור של דוב למה הקלידים שהיו לא היו של חברת טרזן הכי טובה.למה הרמקול של הבסיסט היה של ג'י בי אל ולא של וילסון למה כלי ההקשה לא עשו אותם מעץ מיוחד שהביאו מאיזה אי באוסטרליה שמגיעים אליו פעם ב 12 שנה .ולמה המצילתיים לא עשויות מברזל נטול אלמוניום שזה מוריד מהדרגה של הסאונד.למה הגיטריסט זז טיפה באמצע הפריטה זה מה שכמובן הפחית מהסאונד .למה מישו לידו גירד תאוזן מה שהוסיף לגלי אדווה שהיו בהופעה ...ברכות לכולם ושנה טובה
.
קראתי את הכתבה בעניין רב והתרשמתי מאנטולי ומהידע הרב שברשותו .רק על דבר אחד שהוא עשה במגבר שלו לא הייתי מוותר במגבר שלי וזה ביטול הזוג השני של הרמקולים למרות שמביני דבר יחלקו עלי מסיבות כוח עיוות וכו ' אבל מנסיוני חברים חיבור זוג נוסף של רמקולים למערכת עושה פלאים .אצלי למשל הזוג רמקולים המשני הוופר מנותק ואני שומע בו רק תמידרנג ואת הטוויטר כי הזוג רמקולים שנותנים את הבאס והאימאג הם ריצפתיים כך שלא חסר לי באס ..מה שמוסיפים הרמקולים המשניים שום זוג בודד של רמקולים לא יכול לתת ואפילו היקרים ביותר לדעתי .מה שכן השגתי זוג טוויטרים של איזופון והרכבתי ברמקולים המשניים והשינוי לטובה הוא דרסטי רמת הפירוט עלתה והצליל יותר חד חי ועשיר .נ.ב. אם תשימו לב יש רמקולים שעולים עשרות אלפי דולרים שמחלקים זוג רמקולים אחד לשני חלקים נפרדים מיד וטוויטר לבד כאילו יושב על הרמקול עוד רמקול מדף ...ועוד טוויטר ומיד למטה עם הוופרים. אומנם הטכנולוגיה שונה אבל זה עובד על אותו עיקרון ...דרך אגב הזוג המשני יושב על הרמקולים הריצפתיים במקביל כאילו הם יחידה אחת ...