כתבה מעניינת של סטריאו וינטאג' מאתר hwzone.co.il

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #2 

מעניין ונחמד
אבל בכתבה מצויין האלמנט הכלכלי שמי שפונה לווינטאז בגלל שיקול כלכלי וזה לא נכוו
אני מאמין שזה אופי רטרו שגורם לך להתאהב ביצירות ישנות
הווינטאז׳ הוא כמו יין בעיניי הזמן משבח אותן

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #3 

omri617 כתב:מעניין ונחמד
...
בהחלט (Y) (Y)

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הכל עניין של פרספקטיבה...

שליחה #4 

א. המגבר וינטאג' לא משתבח כמו יין,אלא היה משובח מרגע שיצא מהמפעל... חלק מסויים באוכלוסיה שמר חסד נעורים לצליל האנלוגי של פעם...בעיקר לאור "היבול" שנוצר לאחר מכן.
ב. זה לא סוד שניתן למצוא מגברים שאיכותם לא נופלת מזה של SANSUI 9090 או כל דגם איכותי כלשהו...הכל עניין של כסף וישנם אנשים שיודעים איכות של צליל שיעדיפו "שופוני" ממראה רטרו ולא יבינו על מה המהומה.

לסיכום,בכדי לעשות כתבה שתהיה אובייקטיבית בתחום...היו צריכים לתת עוד נקודות מבט להעדיף מכשיר וינטאג',מלבד כסף...אבל בכל זאת אהבתי את הזוית שהוצגה.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

omri617 כתב:מעניין ונחמד
...

(Y) נכון מאד

( מה גם שציוד וינטאג' איכותי הוא כבר לא כל כך זול ).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #6 

צודק תראה את המחירים של 9090db / המקינטושים למיניהם / sx 1980 שמגיע ל 3 אלף דולר
במחירים האלה מי שרוצה יכול לקנות ציוד היי אנד יוקרתי משומש

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

אני מעריך מאוד את אנטולי מרדכי ואני חושב שיש כאן נסיון לא רע לעשות פרזנטציה לוינטאז' עם טיפים לא רעים בכלל. כל הכבוד לאנטולי (Y)

יחד עם זאת, מנסיוני, וינטאז' לא מתיישן כמו יין בכלל. יותר דומה לחלב. המתלבט המתחיל עלול לקבל את הרושם כאילו 500 עד 1000 ש"ח יקנו לו פתרון סאונד איכותי המתמודד עם hi-fi מודרני בקלות. אין דבר רחוק יותר מהמציאות. אלוהים, אשתי, וויזה כאל יכולים להעיד שהסכום שהוצאנו רק בשנה האחרונה, רק על משלוחי FedEx ו-USPS ומכס (לא כולל סחורה) של רכיבי אלקטרוניקה בלבד היה מספיק כדי לרכוש איזה רסיבר סטראו HK מודרני נחמד בעלות של עד 4000 ש"ח. זה רק בשביל להחזיר לחיים כל מיני מפלצות מוזנחות ששנים של חוסר הערכה ואי-המצאות חלקי חילוף, כולל טיפול גרוע ורשלני, כמעט הרגו אותן לגמרי. רק ההזמנה האחרונה מ-Mouser בשביל ה-recap של ה-DB היתה למעלה מ-500 ש"ח - ועוד לא קיבלנו חשבון על ההובלה, מכס, שירות עמילות ואספקה.

אם לוקחים בחשבון גם את מחירי הרמקולים האחרונים, כל הרסיברים, טיפולים אצל האוזמן... לא רוצה להגיד מספרים. זה מדכא אותי. :( אבל היה מספיק כדי לרכוש את המגבר מנורות CS600 של Lebben שאנחנו כל-כך רוצים...

אודיופיליה זה מחלה אמיתית. וינטאז' זה רק סימפטום ומי שמקבל את הרושם שמחיר הוא בכלל שיקול כאן, עלול להתאכזב.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #8 

כל הכבוד באמת באמת לאנאטולי - בחור עם ידי זהב - שידרג לי בזמנו אוזניות וינטג' שקניתי בסוף שנות השבעים (AKG K340) ושידרג להן מגבר שפופרתי מצוין (Darkvoice ) שניהם עדיין בשימוש גם היום .
ולגבי ענין הוינטג' - ציוד וינטג' טוב לא בא בחינם , הוא עולה הרבה מאוד כסף אם רוצים שישמע ויתפקד במיטבו כי צריך קודם כל לגרום לו שיעבוד טוב אחרי כל השנים שעברו מתאריך הייצור שלו והנקודה החשובה - ניתן לשדרג אותו יחסית בקלות לעומת ציוד מודרני שעולה מלכתחילה הרבה כסף ולפעמים חבל "לגעת" בו בגלל שיקולי מכירה שלו בעתיד . כמובן שככל שתשקיע יותר בציוד הישן ברוחב לב ועם המון המון זמן כך תקבל תוצאה יותר טובה ועדיין ישאר לציוד הוינטג' את אותו צליל שונה\מיוחד שלפעמים קשה יותר להשיג מציוד מודרני - לטעמי האישי .
זוהי לדעתי מהות ההתעסקות בוינטג' - האהבה הגדולה לתחום ואופי סאונד שונה - ובדרך כלל גם יופי שונה .
לו הייתי רוטשילד ...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

אנטולי - למה אתה לא מספר לנו על מאמרים חדשים ב-HWzone?

שליחה #9 

אתה ממש אומן! כל הכבוד. (Y) נהנתי מאוד מהמאמר החדש "סאונד: להחזיר את הוינטאג' לסלון". מרתק וגם כתוב יפה! הודע נא לנו על חדשות כאלה בטובך.

תודה

טום.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #10 

באחד השירשורים בפורום האודיו של HWZONE אנטולי מתאר את תהליך השיפוץ של הקנווד KA-7100 שלו:
http://hwzone.co.il/community/index.php ... msg4336814
הוא בחור מוכשר מאוד,כאמור,(וזה מהיכרות אישית) גם אני רכשתי ממנו בזמנו את האוזניות K-340 של AKG
שעברו שידרוג אצלו,הוא הפך אותן מאוזניות מצוינות לאוזניות מעולות.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #11 

(Y)

kloz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

שלום אחלה כתבה ....אני חושב ובטוח שמכשירי וינטאג' ברמת הבניה שלהם לא נופלת ממוצרי הי אנד בעשרות אלפי שקלים זה דבר ראשון .החלקים שהוכנסו ברמת האיכות שלהם לתוך מגברים ישנים אין להם תחרות גם במוצרי הי אנד יוקרתיות של היום . במבט כולל אני אומר שרוב מגברי הוינטאג שהיו היו מוצרים הי אנד מה שמכנים היום . כי התפיסה הכוללת של אותם זמנים לא היה חיסכון במשאבים והתוצאה הייתה מהנה ונעימה לאוזן. באותם ימים ביפן ואולי גם באירופה הייתה תחרות מי יוציא תמגבר הכי טוב הכי יפה והכי איכותי בכל הפרמטרים. והיו ניואנסים קצת לפה קצת לשם באיכויות של הסאונד. כל אחד לפי טעמו .לגבי מה שאמרו כאן לגבי הזמן שעשה תמכשירים האלו גרוטאות לדעתו .אני משוכנע שמאחרי המילים נמצאים סוחרי מותגים כל שהם שהאינטרס שלהם זה למכור מוצרים חדשים עם כל מיני סיסמאות......עם שידרוג נכון של כל מכשיר וינטאג לקבלים למשל יותר איכותיים כמו ג'נסן מונדורף ועוד כמה חברות מובילות אפשר להנות מאיכות סאונד ברמה גבוהה מאוד ולהנות. לגבי מה שאמרו על שיקול כלכלי. נכון זה גם שיקול כלכלי . מגבר ישן יחזיק מעמד יותר ממגבר חדש וישמע יותר טוב . איך זה קורה ?? ליפנים של פעם יש תתשובות חחחח ................יום טוב ושנה טובה

kloz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

נ.ב לגבי סאונד אני חולה מוסיקה וסאונד לגבי אודיופילים יש לי מה לומר .גם אם תביאו לאודיופיל תלהקה שהוא אוהב שתנגן באולפן מולו עם עם השיר שהוא אוהב כל ההפרדה האמיתית בכלים וסאונד זותומרת איכות פנומנלית של שמיעה .תמיד יהיה לאודיופיל שקונה סטריאו במחיר של שתי דירות מה להגיד . למה התופים עשו אותם מעור של נחש ולא מעור של דוב למה הקלידים שהיו לא היו של חברת טרזן הכי טובה.למה הרמקול של הבסיסט היה של ג'י בי אל ולא של וילסון למה כלי ההקשה לא עשו אותם מעץ מיוחד שהביאו מאיזה אי באוסטרליה שמגיעים אליו פעם ב 12 שנה .ולמה המצילתיים לא עשויות מברזל נטול אלמוניום שזה מוריד מהדרגה של הסאונד.למה הגיטריסט זז טיפה באמצע הפריטה זה מה שכמובן הפחית מהסאונד .למה מישו לידו גירד תאוזן מה שהוסיף לגלי אדווה שהיו בהופעה ...ברכות לכולם ושנה טובה (f) .

kloz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

דרך אגב חברים איך אני יכול להגיע לאנטולי שנשמע בחור מוכשר מאוד שישדרג את המגבר וינטאג שברשותי.....תודה .

kloz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

קראתי את הכתבה בעניין רב והתרשמתי מאנטולי ומהידע הרב שברשותו .רק על דבר אחד שהוא עשה במגבר שלו לא הייתי מוותר במגבר שלי וזה ביטול הזוג השני של הרמקולים למרות שמביני דבר יחלקו עלי מסיבות כוח עיוות וכו ' אבל מנסיוני חברים חיבור זוג נוסף של רמקולים למערכת עושה פלאים .אצלי למשל הזוג רמקולים המשני הוופר מנותק ואני שומע בו רק תמידרנג ואת הטוויטר כי הזוג רמקולים שנותנים את הבאס והאימאג הם ריצפתיים כך שלא חסר לי באס ..מה שמוסיפים הרמקולים המשניים שום זוג בודד של רמקולים לא יכול לתת ואפילו היקרים ביותר לדעתי .מה שכן השגתי זוג טוויטרים של איזופון והרכבתי ברמקולים המשניים והשינוי לטובה הוא דרסטי רמת הפירוט עלתה והצליל יותר חד חי ועשיר .נ.ב. אם תשימו לב יש רמקולים שעולים עשרות אלפי דולרים שמחלקים זוג רמקולים אחד לשני חלקים נפרדים מיד וטוויטר לבד כאילו יושב על הרמקול עוד רמקול מדף ...ועוד טוויטר ומיד למטה עם הוופרים. אומנם הטכנולוגיה שונה אבל זה עובד על אותו עיקרון ...דרך אגב הזוג המשני יושב על הרמקולים הריצפתיים במקביל כאילו הם יחידה אחת ...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”