שידוך בין אוסקר לסוליס

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הייֿֿ,

התחדשתי היום באוסקר אדומה לאחר התלבטויות רבות. קניתי את המכונה בלבד ללא הגרניטה, כי יש לי כבר מטחנה של סוליס סקאלה.
השאלה הראשונה שלי היא האם השידוך הזה מוצלח? האם יש כאן בעלי אוסקר+סוליס?
אני יודע שלא ניתן לטחון ישירות לידית עם המטחנה הזאת, כי הראש גדול מידי, אבל מעבר לאי נוחות הזאת האם יש טעם לרכוש גם את הגרניטה? או מטחנה אחרת?

תודה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

תתחדש!
הסקאלה לא מתאימה לאספרסו, היא מיועדת לפילטר או מקינטה ואולי אפילו למכונות עם מגביר קרמה כמו סאקו (השערה בלבד). לא תוכל למצות איתה את המכונה שלך. כדי לייצר מנות ראויות, יש להצטייד בטמפר נורמלי ובמטחנה מתאימה, החל מאסקסו איימיני בכאלף שח, דרך כמה אופציות בדרך, ועד לקומפאק K3 בכ 1600 שהיא המומלצת עבורך.
אפשר לרכוש מטחנות מיד שניה ללא חשש, מוצר פשוט יחסית ואמין מאוד.
קנית מכונה טובה, אפשר לשדרג אותה ע"י הוספת שובר ואקום ו OPV בכ 500 שח מה שישפר את הקפה וגם את נוחות העבודה.
תהנה!
what's next?

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

hosq כתב:קנית מכונה טובה, אפשר לשדרג אותה ע"י הוספת שובר ואקום ו OPV בכ 500 שח מה שישפר את הקפה וגם את נוחות העבודה.
תהנה!
...
תודה!
את המטחנה קניתי בשוויץ לפני שנה במחיר מצחיק של משהו כמו 150 שח, כך שהיא לא אבדה גדולה..
האם המטחנה התואמת של המכונה (גרניטה נדמה לי) אינה מומלצת? הבנתי שניתן לרכוש אותה באזור ה1000 שח.

לגבי שובר הואקום - האם הוספתו מונעת את הצורך להשאיר את הסטימר פתוח כשמפעילים את המכונה?

לגבי אחסנת הקפה.. קניתי בעבר כל מיני כלי אחסון שומרי ואקום למיניהם.. והאוויר ברח (או יותר נכון חדר) די מהר.. האם יש המלצה לאחסון קפה בוואקום במחיר סביר ?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #4 

עד 1300 לדעתי הגרינטה מומלצת, מעבר לכך כדאי להשלים את הפער ל K3
שובר ואקום - קלעת בול, אם תרצה להפעיל המכונה עם טיימר שתחכה לך חמה בבוקר אז צריך שובר ואקום
אחסנת קפה - קפה טרי ניתן לאחסן בכלי אטום במקום חשוך וקר (לא ליד התנור למשל). ואקום יאריך את חיי הקפה בעוד מספר ימים. קופסה נוחה וזולה יש בגולף.
לטווח ארוך של מעל שבועיים שלושה מרגע הקליה, אפשר גם להקפיא בכלי אטום, ולהפשיר (המתנה של מספר שעות אחרי שמוציאים)
what's next?

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מהם ההבדלים הטכנים בין הגרינטה לקומפאק ?
אני מנסה לשקול עד כמה ההבדלים משמעותיים בכדי לעשות את הקפיצה - ההבדל במחיר לפי מה שאני מבין יכול להגיע ל50% תוספת עבור הK3

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

קוטר הסכינים בגרינטה 50ממ, בקומפאק 58. הקומפאק מאסיבית יותר, הטחינה בה מהירה יותר וטובה יותר , ומגיישת פחות. בעקרון ההבדלים מורגשים ככל שצריך טחינה דקה יותר (מנסיון - יש מכונות שעבורן אפילו הקומפאק תתקשה לספק את הסחורה) חוצמזה, כיד שניה הקומפאק תהיה שווה לגרינטה חדשה - אז ההפרש מחיר בפועל לא כה גבוה. תכלס, הקומפאק כנראה המטחנה האחרונה שתרכוש. שדרוג ממנה הוא באמת שיפור קל.
בקיצור - תשלם יותר, תקבל יותר... אני השקעתי עוד קצת כ 250 שח לקומפאק מאלומיניום מוברש, הרבה יותר יפה.
what's next?

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

האם מעבר לצבע קיים יותר מסוג אחד של k3?
נדמה לי שבאתר שלהם רואים שני דגמים שונים

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

אנחנו מתייחסים כאן לדגם ללא מחלק מנות (נקרא טאץ') יותר רלוונטי בשימוש ביתי
what's next?

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #9 

לא הייתי ממהר להפטר מהסוליס (אלא אם כן אתה רוצה לשדרג גם ככה)
בקלות יחסית אפשר לבצע מודיפיקציה למטחנה, כך שהטחינה תהיה יותר דקה
http://www.home-barista.com/grinders/mo ... t5939.html

הייתה לי פעם סוליס כזו וביצעתי את השינוי הזה. כיוון שהסכינים בסוליס האם אותם סכינים כמו בלליט / אסקסו ודומיהם, אין סיבה שהמטחנות הללו יתאימו לשימוש באוסקר והמאסטרו לא (אני אומר זאת מניסיון, היה לי גם אוסקר וגם סוליס והשתמשתי בהם יחד ללא בעיה)

אם גם ככה אתה רוצה לשדרג, לך על ה K3. הגרינטה מגיישת הרבה יותר

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

benk כתב:לא הייתי ממהר להפטר מהסוליס (אלא אם כן אתה רוצה לשדרג גם ככה)
בקלות יחסית אפשר לבצע מודיפיקציה למטחנה, כך שהטחינה תהיה יותר דקה
http://www.home-barista.com/grinders/mo ... t5939.html

הייתה לי פעם סוליס כזו וביצעתי את השינוי הזה. כיוון שהסכינים בסוליס האם אותם סכינים כמו בלליט / אסקסו ודומיהם, אין סיבה שהמטחנות הללו יתאימו לשימוש באוסקר והמאסטרו לא (אני אומר זאת מניסיון, היה לי גם אוסקר וגם סוליס והשתמשתי בהם יחד ללא בעיה)

אם גם ככה אתה רוצה לשדרג, לך על ה K3. הגרינטה מגיישת הרבה יותר
...
אתה מדבר על המאסטרו, לא על הסקאלה. גם שם המצב גבולי אבל עדיף. לא השתמשתי אבל בפוסטים למיניהם ראיתי שאנשים כן מצליחים לטחון איתה לאספרסו לאחר קצת משחק.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #11 

גם לסוליס סקאלה אפשר לבצע את אותה מודיפיקציה

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

ניסיתי לעשות את מה שמראים בסרטון הזה,
עשיתי כמה כיוונים, עדיין הקפה לא טחון מספיק בשביל האוסקר. לכן נכון לעכשיו אני טוחן עם הסוליס ומעביר את הקפה הטחון 5 שניות במטחנת תבלינים רחמנא ליצלן. עד שתגיע הK3 !

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”