התחדשתי ב- ASCASO BASIC & I-MINI התרשמות ראשונית +תמונה.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

טוב אז לאחר כמה כוסות אספרסו קצת קשה להירדם אז אנצל הזדמנות זאת לכתיבת התרשמות.

בהמלצת המומחים והתקציב קניתי היום מכונת קפה +מטחנה ASCASO (ראו תמונה מצורפת), המכונה לדעתי יפיפייה ואיתה המטחנה משתלבת מצוין ללא מפריע. המכונה פשוטה להפעלה גם למשתמש מתחיל מחממת מים במהירות, ושקטה מאוד ובינתיים לא מטפטפת כמו ה- COLOR שהייתה לי.
לאחר כמה ניסיונות להגעת רמת טחינה סבירה כזאת שתוציא את "זנב העכבר" המיוחל אפשר להגיד שיצא קפה משובח.

ולסיום נקנח במספר תלונות הרי אנחנו בכל זאת ישראלים :D .....

המטחנה אכזבה גדולה מכמה סיבות:
1.אין אפשרות לדעת את המרחק בין הסכינים, בהתחלה יצא אבקת קקאו. :oops:
2.הרבה מהקפה נשאר בתוך המטחנה לאחר השימוש, פשוט היא קיבלה מכה ופתאום שמתי לב שנשפך ממנה קפה .
3.הבעיה הכי חשובה הקפה יצא חם מאוד מהמטחנה מה שהפתיע אותי מאוד :מבולבל: , עד כמה שאני זוכר להבי דסקיות קוניים לא אמורים לחמם את הקפה יש לי הרגשה שסכיני המטחנה מסתובבים מהר מידי (למרות שאין לי שליטה על זה) ולכן הקפה יצא חם.
4.מחירה עולה 1090 ש"ח, מחיר מוגזם לכל הדעות אני קניתי אותה ב -600 ש"ח בזכות זה שקניתי מכונה,
בכל מקרה לדעתי היא לא שווה יותר מ-600 ש"ח עם או בלי קניה של מכונת קפה.

חוברת הפעלה לא להיט מזל שיש לי ניסיון קודם, מה גם שהתבלבלו בין מספרי הכפתורים.(לא משנה)
לגבי המכונה לא מצאתי חסרונות כרגע למעט גובה הידית שלא מאפשר לשים כוס גדולה לקפוצ'ינו ללא הוצאת מיכל איסוף המים.

ועכשיו שאלה קטנה:
ניסיתי להכניס את ידית החליטה של הפודים אך ללא הצלחה נראה כאילו זה "לא מתאים" למכונה הזאת, אין לי מושג בכלל מה לעשות עם זה למרות שאני לא מתכוון כרגע להשתמש בפודים היה נחמד לדעת איך הסיפור הזה עובד, אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא אשמח לשמוע.

לסיכום:
אני מרגיש שעוד לא התחלתי למצות את מלוא הפוטנציאל של המכונה המדהימה הזאת ואני כבר מרוצה, בתור אחד שהחזיק GAGGIA COLOR + SOLIS SCALA לעניות דעתי עליתי בכמה רמות בזכות הסט הזה מהסיבות הנ"ל:

א. הקפה יצא מצוין (של אמיגו דווקא :lol:) למרות שאני בטוח שעוד לא הגעתי לרמת טחינה מושלמת ועדיין איני יודע את כמות הקפה הרצויה, ודחסתי עם דוחסן פלסטיק עד שאקטין את שלי ל- 57 מ"מ.
ב. המטחנה מגיעה לרמות טחינה יותר דקות עד כדי אבקה מה שב-SOLIS הייתי צריך לפרק ולכוון ידני.
ג. מכונת הקפה מבינה עניין מתחממת במהירות לא נוזלת, "מגלשיים" קצרים שמתאימים לכוסות אספרסו כך שקפה נופל בדיוק לתוך הכוס ולא נוחת בצדדים.
ד. מגש חימום הכוסות גם הוא עושה את העבודה נאמנה.

אני קניתי תרתי משמע.

לסיום:
תודה לחברי הפורום על העזרה במיוחד ל- hosq, לא הייתי מגיע להחלטה ולתוצאות כאלו בלעדיכם אני מאחל לכולם חג שמח.
בברכה,
אסף אבניאל

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

החסרונות אותם אתה מתאר במטחנה משותפים לרוב המטחנות, שיטת הבורג באמת מעצבנת אבל מאפשרת את הכוונון המדוייק ביותר. אישית אני מעדיף כוונון צעדים, שהוא גס יותר אבל נוח לשימוש. למטחנה שלך סכינים מקצועיות והיא לא רק טוחנת דק, גם אחיד, מה שהמטחנה הקודמת שלך פשוט לא מסוגלת. זוהי מטחנת כניסה מבחינת מיצוב ועושה לדעתי עבודה לא רעה (המחירים של הבאות מעליה מזנקים בכ 50 אחוז)
תהנה מהסט אתה רק בהתחלה! יעברו לפחות קילו שניים עד שתתאפס עליו. אם תרצה, תעלה סרטון הכנה ונחווה דיעה
what's next?

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה מהרבה קפה איכותי. :)

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

אהלן,
ראשית, תתחדש!

שנית, המטחנה שלך היא מטחנה ברמה טובה בהחלט.
לאחר קצת משחק, אתה תשלוט בה בצורה טובה מאוד. ברמת המחיר שלה היא הכי טובה לדעתי.
בנוסף, בלא מעט מטחנות נשאר קפה בתעלת היציאה. ככה זה.

הכי חשוב, אתה תהנה מהקפה שלך הרבה יותר עכשיו.

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

שווה או לא שווה, נכון להיום ב 600 ש"ח (חדש) אין מטחנה שטוחנת ברמה שתתאים לאספרסו.. וזה מניסיון. קצת ניסיון עם המטחנה ותדבר אחרת. היא קצת קשה בהתחלה ויש כמה טריקים שצריך לעשות כדי לכוון אותה יותר בקלות, אבל כשהיא מכוונת, היא מכוונת. זה מה שאי אפשר להגיד על המטחנות ב 600 שקל, שהטחינה הכי דקה שלהן מתאימה מקסימום למקינטה.

gao
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

מצטרף לשאלה לגבי ידית החליטה המצורפת של הפודים!
ועוד שני דברים שהגיעו בערכה ואני לא מבין מה הם ולמה הם משמשים:
יש מעין דיסקית גומי בקוטר של הבאסקט, ועוד דיסקית מתכת קטנה מחוררת עם בורג באמצע. מישהו יודע משהו לגבי כל הדברים האלה?
אסף, קיבלת חוברת הוראות הפעלה ו\או תעודת אחריות?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

הדיסקית הזאת נשמעת כמו מגביר קרמה = מיותר.
לגבי ידית הפודים אפשר לבדוק אצל היבואן - אינטרפרק
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

תתחדש ותהנה (Y)

הדיסקית נשמעת כמו מתאם כלשהוא לפודים
אם תעלה תמונה של הגומיה והדיסקית יכול להואיל

gao
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

הנה שלושתם:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

הגומייה מחוררת ? אחרת אין לך מה לעשות איתה כי לא עושים בקפלאש באסקסו (ואז היא תהיה פילטר עיוור).
הבורג עם הרשת כנראה מתאם את הראש לידית פודים במקום הרשת הרגילה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

gao כתב: אסף, קיבלת חוברת הוראות הפעלה ו\או תעודת אחריות?
...

חיובי, וגם צריכים לרשום לך בכתב יד שנתיים אחריות במקום שרשום שנה. תבדוק את זה.

אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

דבוטאנט כתב:הגומייה מחוררת ? אחרת אין לך מה לעשות איתה כי לא עושים בקפלאש באסקסו (ואז היא תהיה פילטר עיוור).
הבורג עם הרשת כנראה מתאם את הראש לידית פודים במקום הרשת הרגילה
...

הגומייה לא מחוררת בתמונה זה קצת מטעה,מה שכן יש לה מעין צ'ופצ'יק קטן למעלה.
לגבי הידית הנוספת ההיגיון אומר לפרק את הרשת הרגילה באמצעות פיליפס ואז להרכיב הרשת הקטנה ולנסות לחבר את הידית של הפודים, רק ככה זה אולי יתאים, אחרת אני לא רואה דרך אחרת איך הידית תכנס למכונה.
בהחלט מוזר, עדיף להתקשר לחנות ולשאול לפני שמתחילים לפרק :wink:

אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

gao כתב:מצטרף לשאלה לגבי ידית החליטה המצורפת של הפודים!
ועוד שני דברים שהגיעו בערכה ואני לא מבין מה הם ולמה הם משמשים:
יש מעין דיסקית גומי בקוטר של הבאסקט, ועוד דיסקית מתכת קטנה מחוררת עם בורג באמצע. מישהו יודע משהו לגבי כל הדברים האלה?
...
הסקרנות ניצחה, לקחתי מברג פילפס והוצאתי את הרשת (כמובן שניקיתי על הדרך) אך היא לא יוצאת לבדה יש עוד חלק כמו דיסקה עבה נראה שעשוי מנחושת שמחובר ביחד עם הרשת והם יוצאים ביחד, עכשיו הכל ברור יש להרכיב את הרשת הקטנה עם הבורג והידית של הפודים סוף סוף מצליחה להיכנס לראש של המכונה בקלות.
מקווה שזה עזר למישהו.

inverminx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים

שליחה #14 

יש לי גם סוליס - איך כיוונת אותה ידנית בכדי שתתאים למכונה הקודמת שלך ?
עד שאקנה מטחנה בעצמי לאוסקר אני עדיין משתמש בסוליס שנכון לעכשיו מוציאה לי כוס אפסרסו ב15 שניות במקום 30 ... :)

אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

inverminx כתב:יש לי גם סוליס - איך כיוונת אותה ידנית בכדי שתתאים למכונה הקודמת שלך ?
עד שאקנה מטחנה בעצמי לאוסקר אני עדיין משתמש בסוליס שנכון לעכשיו מוציאה לי כוס אפסרסו ב15 שניות במקום 30 ... :)
...
צירפתי לך לינק לסרטון ביו-טיוב המתאר איך לפרק ולכוון את עובי הטחינה הרצוי, אל תשכח להוציא מהחשמל לפני :)

בהצלחה,
אסף

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #16 

סוד ידוע הוא שהראש האמיתי של האסקסו מתחבא מתחת לראש אותו אתה רואה בעין. אם תפרק את הראש השטוח, יחשף מעליו ראש בצורת כיפה שאליו ניתן לחבר את הרשת הקטנה. זהו ראש שמתאים לחליטת פודים וגם לאספרסו אם כי לא מאוד מתאים לאספרסו - המים יוצאים משטח מצומצם ופורצים את העוגיה.
המלצתי לך, להתעסק כמה שפחות עם הבורג הזה. ההברגה מאוד עדינה ואתה עלול לחרוש אותה ולהידרש לתיקון.
הראש שמתחת:
http://www.1st-line.com/techsupport/asc ... osened.jpg
התוספת אותה אתה רואה:
http://www.homeespressomachines.co.nz/m ... e_copy.jpg
ראוי לציין את היבואן שלא התפשר ומייבא את המכונות עם ראש אספרסו (זאת לעומת היבואן הקודם, שעשה את המובן מאליו והביא את הגרסה שמתאימה גם לפודים כדי למכור פודים, מה שפגע בשם המכונה)
what's next?

אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

hosq כתב: המלצתי לך, להתעסק כמה שפחות עם הבורג הזה. ההברגה מאוד עדינה ואתה עלול לחרוש אותה ולהידרש לתיקון.
)
...
אין לי באמת עניין להתעסק עם הבורג (למעט ניקוי אחת לתקופה) היות ואין בכוונתי לשתות קפה מפודים,
לא שאני מזלזל בהם אבל הם פשוט מיותרים, אם כבר לשתות מיץ אז עדיף מקפסולה לפחות זה בסטייל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #18 

היתרון התאורטי של פוד על קפסולה הוא המגוון הגדול והמחיר. כיום יש קפסולות במחיר דומה, ובעקרון הקפה מקפסולות יוצא טוב יותר לטעמי ("טוב" זה עניין יחסי במקרה זה...)
what's next?

gao
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אני מנסה למצוא את סדר הפעולות המושלם להכנת הפוך עם הטמפרטורות והלחצים הנכונים, ולהשארת המכונה במצב טוב. אשמח אם תתקנו אותי איפה שאני טועה:
- מתחיל בלהקציף את החלב (מחכה כמה דקות אחרי שהעברתי את המכונה למצב אדים והנורה נכבתה) ואחרי ההקצפה מוציא קיטור לניקוי
- יוצא ממצב אדים וחוזר למצב קפה
- מזרים מים דרך פיית האדים וגם דרך ראש החליטה (בשלב זה יוצאים אדים דרך הראש בהתחלה, לפני שהמים יוצאים. זה בסדר?)
- מכין אספרסו
- פותח את ברז האדים על מנת להיפטר ממה שנשאר שם (שלא יטפטף)

אני כותב את זה כי קרה בהתחלה שקודם הכנתי אספרסו והשארתי את הפילטר מחובר לראש, ואחרי שהקצפתי חלב ובאתי להוריד את הפילטר - היה הרבה לחץ אגור שם וזה נראה לי לא ממש בריא לאף אחד.

אסףאבניאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נראה לי השתדרגתי בעוד רמה

שליחה #20 

אישתי עמדה לידי היום בבוקר כשהכנתי את הקפה ואני רואה איך היא מסתכלת על המכונה ועליי ושוב על המכונה ואז זורקת לי את המשפט " אולי תלמד אותי להכין קפה במכונה הזאת?" 8O היה לי את הגאג'יה 5 שנים היא לא התקרבה אליה בכלל ,
ופתאום בוא תלמד אותי ...אוי אני מחכה לאיזה שבת שבה אני אתעורר ויהיה לי כוס קפה מוכן.
ימים יגידו...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”