טוב אז לאחר כמה כוסות אספרסו קצת קשה להירדם אז אנצל הזדמנות זאת לכתיבת התרשמות.
בהמלצת המומחים והתקציב קניתי היום מכונת קפה +מטחנה ASCASO (ראו תמונה מצורפת), המכונה לדעתי יפיפייה ואיתה המטחנה משתלבת מצוין ללא מפריע. המכונה פשוטה להפעלה גם למשתמש מתחיל מחממת מים במהירות, ושקטה מאוד ובינתיים לא מטפטפת כמו ה- COLOR שהייתה לי.
לאחר כמה ניסיונות להגעת רמת טחינה סבירה כזאת שתוציא את "זנב העכבר" המיוחל אפשר להגיד שיצא קפה משובח.
ולסיום נקנח במספר תלונות הרי אנחנו בכל זאת ישראלים
המטחנה אכזבה גדולה מכמה סיבות:
1.אין אפשרות לדעת את המרחק בין הסכינים, בהתחלה יצא אבקת קקאו.
2.הרבה מהקפה נשאר בתוך המטחנה לאחר השימוש, פשוט היא קיבלה מכה ופתאום שמתי לב שנשפך ממנה קפה .
3.הבעיה הכי חשובה הקפה יצא חם מאוד מהמטחנה מה שהפתיע אותי מאוד
4.מחירה עולה 1090 ש"ח, מחיר מוגזם לכל הדעות אני קניתי אותה ב -600 ש"ח בזכות זה שקניתי מכונה,
בכל מקרה לדעתי היא לא שווה יותר מ-600 ש"ח עם או בלי קניה של מכונת קפה.
חוברת הפעלה לא להיט מזל שיש לי ניסיון קודם, מה גם שהתבלבלו בין מספרי הכפתורים.(לא משנה)
לגבי המכונה לא מצאתי חסרונות כרגע למעט גובה הידית שלא מאפשר לשים כוס גדולה לקפוצ'ינו ללא הוצאת מיכל איסוף המים.
ועכשיו שאלה קטנה:
ניסיתי להכניס את ידית החליטה של הפודים אך ללא הצלחה נראה כאילו זה "לא מתאים" למכונה הזאת, אין לי מושג בכלל מה לעשות עם זה למרות שאני לא מתכוון כרגע להשתמש בפודים היה נחמד לדעת איך הסיפור הזה עובד, אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא אשמח לשמוע.
לסיכום:
אני מרגיש שעוד לא התחלתי למצות את מלוא הפוטנציאל של המכונה המדהימה הזאת ואני כבר מרוצה, בתור אחד שהחזיק GAGGIA COLOR + SOLIS SCALA לעניות דעתי עליתי בכמה רמות בזכות הסט הזה מהסיבות הנ"ל:
א. הקפה יצא מצוין (של אמיגו דווקא
ב. המטחנה מגיעה לרמות טחינה יותר דקות עד כדי אבקה מה שב-SOLIS הייתי צריך לפרק ולכוון ידני.
ג. מכונת הקפה מבינה עניין מתחממת במהירות לא נוזלת, "מגלשיים" קצרים שמתאימים לכוסות אספרסו כך שקפה נופל בדיוק לתוך הכוס ולא נוחת בצדדים.
ד. מגש חימום הכוסות גם הוא עושה את העבודה נאמנה.
אני קניתי תרתי משמע.
לסיום:
תודה לחברי הפורום על העזרה במיוחד ל- hosq, לא הייתי מגיע להחלטה ולתוצאות כאלו בלעדיכם אני מאחל לכולם חג שמח.
בברכה,
אסף אבניאל