מחפש רסיבר קטן

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ytulpan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה העברתי מסך פלסמה ישן (50 אינץ סמסונג P50Q91 , לא מדהים, אבל סביר) שהיה חסר שימוש מחדר העבודה לחדר השינה.

בעקרון הוא מחובר לסטרימר של Sage הלוקח את התוכן מהשרת שלי.
הרמקולים הפנימיים של הפלסמה הם די מזעזעים, ובנוסף הוא לא יודע לפענח DTS.
בחדר העבודה שמעתי דרך רמקולים לא רעים בכלל ורסיבר די ישן (yamaha 2500), לא תמך בפורמטים החדשים אבל בד"כ לא הייתה בעיה כי לרוב החומר יש לו גם AC3 או DTS הישנים.

העניין הוא שמילא אני אעביר את 3 הרמקולים הקדמיים והסאב לחדר השינה, אבל ממש אין לי מקום סביר לרסיבר. סה"כ קשה לי להאמין שאי פעם אנצל יותר מ-10W מהרמקולים (הסאב מוגבר)

אז אני מחפש רסיבר *קטן* שיודע לפתוח פורמטי אודיו, ויכיל מגבר לא חזק במיוחד. אני חייב עומק של 30 ס"מ מקסימום. לא הצלחתי למצוא שום דבר חוץ מהמפלצות הרגילות או סאונד בארים כמו YHT-S401 שעולים המון ובטח פחות טובים מהרמקולים שיש לי.

אפילו בייאושי חשבתי לעשות קומבינה ממפענח toslink לאנאלוג כמו זה
ושני מגברים כאלה

כל הרכיבים מאד קטנים, ויש לי נסיון מצוין עם מגברי tripath. אבל אם היה משהו מסודר, בלי כבלים אופטיים /קואקס אלא רק hdmi ובלי התעסקות רבה, ובמחיר סביר, ובגודל קטן, הייתי הולך על זה.

מישהו יודע ??

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

http://stereoscope.co.il/156973/%D7%A8% ... R-VSX-S300

VSX-S300 או VSX-S500 של פיוניר הם קטנים יחסית.

yzafrir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

http://www.sge.co.il/products/view/11/ר ... /R904.html

גם זה יכול לענות על הצרכים שלך...

ytulpan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

תודה על ההפניות. עדיין גדול אבל אולי אפשר להסתדר.

האמת שאני לא מבין מדוע לא בונים דברים קטנים. ראיתי עשרות ת׳רדס בבקשה דומה.

נראה לי שכל העסק עם רסיברים זו תרמית אחת גדולה. הרי רוב מסלול האות היום דיגיטלי וניתן לבניה מכמה רכיבים זולים. אם משתמשים במגבר סופי class D אזי המסלול נשאר דיגיטלי עד הסוף והיעילות עוברת את ה80%, ז״א שעל 10 ווט לערוץ בממוצע (שזה המון) יש אולי פיזור כללי של 5 ווט חום.

אם מוציאים מהכלל את האחוז אחד של הצרכנים שממש איסטניסטים וקונים ציוד באלפי דולרים, אז רוב מערכות הקולנוע הביתי הם 5.1 או אולי 7.1 כשרוב האנרגיה הולכת לסאב (שממילא מוגבר פנימית עם מגבר class D) ברוב המקרים. העוצמה משלושת הרמקולים הקדמיים - גם במקרה של רמקולים טובים למדי לא עוברת את ה 10 ווט בממוצע. לא לדבר על האחוריים שנדיר שעוברים את הווט.

לכן לא ברור מה הטעם במפלצות הגדולות של מעל 10 קג עם 100-150 ווט לערוץ ומגברים class AB. אפילו המונח ״רסיבר״ לא רלוונטי, כמה אנשים משתמשים בפונקציית הטיונר ?

למען האמת, רוב מסלול האות והמיתוג נמצא ממילא במסכים, פשוט הייתי מצפה שתמורת תוספת קטנה יוסיפו מגברים דיגיטליים וקצת עיבוד אות (room compensation, delays וכו). תוספת האלקטרוניקה לזה זניחה יחסית לעיבוד אות הווידאו

ממש לא ברור לי למה יצרני המסכים לא עושים זאת.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

אולי בגלל שחלק לא קטן מיצרני המסכים הם גם יצרני מערכות ק"ב... ;) :roll:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”