אקולייזר בסטריאו - טוב או רע
אני מנגן הרבה מוסיקה מהמחשב , כאשר אני מפעיל אקולייזר בנגן המדיה , ומשחק עם ה"ידיות" אני מקבל תוצאה משופרת - אם כי לא בהכרח "טבעית"
בד"כ אני נוטה להגביר את ה "טרבל" מעבר למה שהמגבר יכול להוציא ואת ה "מיד"
(יש לי איזה מכשיר ישן בבוידעם ואני שוקל לאוור אותו קצת )
האם אקולייזר מוסיף \גורע לא משנה לדעתכם ?
(בהנחה שמדובר באקולייזר סטנדרטי ולא משהו הי אנדי כזה עם RC וכו)
ניר
בד"כ אני נוטה להגביר את ה "טרבל" מעבר למה שהמגבר יכול להוציא ואת ה "מיד"
(יש לי איזה מכשיר ישן בבוידעם ואני שוקל לאוור אותו קצת )
האם אקולייזר מוסיף \גורע לא משנה לדעתכם ?
(בהנחה שמדובר באקולייזר סטנדרטי ולא משהו הי אנדי כזה עם RC וכו)
ניר
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ברור שמדובר בלשנות את ה"טבעיות" של הצליל ו"לנפח" תדרים מסויימים על חשבון אחרים. אבל זה לגמרי עניין של טעם.
לדעתי, אם אתה מרגיש שחסר לך מיד נניח, אולי לא קנית את הרמקולים או המגבר המתאימים לך, ואיקוולייזר לא ישנה את זה.
האיקולייזר לא יכול להגביר שום דבר- הוא לא מוסיף מיד, למשל. הוא רק משנה את היחסים בין התדרים.
עם זאת, מה שטוב באקולייזר דיגיטלי (במחשב), זה שהוא נמצא בדרגת המקור, ומשנה את ה OUTPUT של האות עצמו, שיוצא כאות אנלוגי רק אחרי שעבר איקווליזציה. כלומר, האיקווליזציה היא שמגדירה כיצד יווצר האות האנלוגי מלכתחילה.
איקוולייזר אנלוגי, לעומת זאת, שמצוי בין המקור להגברה, מקבל כבר אות אנלוגי מוגמר מהמקור, ואז מבצע עליו הנחתות חשמליות שונות שמשלמים עליהן בעיוותים כאלה ואחרים.
פעולתם שונה בתכלית.
לכן, אם כבר, עדיף איקוולייזר דיגיטלי.
לדעתי, אם אתה מרגיש שחסר לך מיד נניח, אולי לא קנית את הרמקולים או המגבר המתאימים לך, ואיקוולייזר לא ישנה את זה.
האיקולייזר לא יכול להגביר שום דבר- הוא לא מוסיף מיד, למשל. הוא רק משנה את היחסים בין התדרים.
עם זאת, מה שטוב באקולייזר דיגיטלי (במחשב), זה שהוא נמצא בדרגת המקור, ומשנה את ה OUTPUT של האות עצמו, שיוצא כאות אנלוגי רק אחרי שעבר איקווליזציה. כלומר, האיקווליזציה היא שמגדירה כיצד יווצר האות האנלוגי מלכתחילה.
איקוולייזר אנלוגי, לעומת זאת, שמצוי בין המקור להגברה, מקבל כבר אות אנלוגי מוגמר מהמקור, ואז מבצע עליו הנחתות חשמליות שונות שמשלמים עליהן בעיוותים כאלה ואחרים.
פעולתם שונה בתכלית.
לכן, אם כבר, עדיף איקוולייזר דיגיטלי.
- logankungfu
- חבר ותיק

באנלוגי הייתי משתמש, *אם בכלל*, לתיקונים קלים בלבד.
בדיגיטלי אפשר לשחק יותר בחופשיות בלי לעוות.
איקוולייזר דיגיטלי, אגב, לדעתי הוא אחד היתרונות של המחשב כמקור על פני CD (בהנחה כמובן שיש כרטיס קול נורמלי).
בדיגיטלי אפשר לשחק יותר בחופשיות בלי לעוות.
איקוולייזר דיגיטלי, אגב, לדעתי הוא אחד היתרונות של המחשב כמקור על פני CD (בהנחה כמובן שיש כרטיס קול נורמלי).
חידשת לי עם המשפט הבא :
"האיקולייזר לא יכול להגביר שום דבר- הוא לא מוסיף מיד, למשל. הוא רק משנה את היחסים בין התדרים"
אתה בטוח ?
העלאת ידית 16khz (טרבל) למשל גורעת או מהתדרים האחרים?
"האיקולייזר לא יכול להגביר שום דבר- הוא לא מוסיף מיד, למשל. הוא רק משנה את היחסים בין התדרים"
אתה בטוח ?
העלאת ידית 16khz (טרבל) למשל גורעת או מהתדרים האחרים?
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- logankungfu
- חבר ותיק

האיק' משנה רק את צורתו של האות האנלוגי המגיע אליו מהמקור. הוא לא יכול להגביר אותו, מדובר ברכיב פאסיבי.
המגבר מקבל את האות אחרי האיק' והוא שמבצע את ההגברה כרגיל, אבל הוא מקבל אות אנלוגי מעוות במידה כזו או אחרת.
המגבר מקבל את האות אחרי האיק' והוא שמבצע את ההגברה כרגיל, אבל הוא מקבל אות אנלוגי מעוות במידה כזו או אחרת.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
עם הפרטיות אני לא יכול לעזור לך..
אני חושב שיש איזה חוסר התאמה במערכת שלך לכן אינך שומע את הכל כמקשה אחת..
המטרה במערכת היא שתשמע בכל עוצמה את כל הפרטים..
רמקול לא אמור לשנות את האופי שלו בהתאם לעוצמה..
לדעתי יש כאן איזו שהיא חוליה חלשה..
האם זה קורה גם כאשר אתה שומע מדיסק ולא מהמחשב?
אני חושב שיש איזה חוסר התאמה במערכת שלך לכן אינך שומע את הכל כמקשה אחת..
המטרה במערכת היא שתשמע בכל עוצמה את כל הפרטים..
רמקול לא אמור לשנות את האופי שלו בהתאם לעוצמה..
לדעתי יש כאן איזו שהיא חוליה חלשה..
האם זה קורה גם כאשר אתה שומע מדיסק ולא מהמחשב?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
אם התכוונת לאיקוולייזר במחשב – אז יכול להיות, לא יודע. אבל מהאמירה שלך ניתן להסיק שאתה מתכוון לכל האיקוולייזרים – במקרה הזה טענתך אינה נכונה כי רוב האיקוולייזרים stand alone הם אקטיביים ובהחלט יכולים להגביר אות בתדירויות בודדות.logankungfu כתב:האיק' משנה רק את צורתו של האות האנלוגי המגיע אליו מהמקור. הוא לא יכול להגביר אותו, מדובר ברכיב פאסיבי.
המגבר מקבל את האות אחרי האיק' והוא שמבצע את ההגברה כרגיל, אבל הוא מקבל אות אנלוגי מעוות במידה כזו או אחרת....
לגבי חיוניות או נזק של היחידה הזו נכתב כאן רבות. אם להשאיר בצד את תפקידו של האיקוולייזר בטיפול אקוסטי, אפשר לציין שני מקרים בהם הוא חיוני:
1. האזנה בעוצמה נמוכה (מקרה עליו ניר מדבר)
2. האזנה בגיל מבוגר... ידוע ששמיעה משתנה עם הגיל. השינוי מתבטא בירידת רגישות האוזן בחלקים אחדים של הספקטרום . לכן איקוולייזר עוזר לפצות על ה"חסר" בהאזנה.
גם אני ניסיתי תקופה קצרה
ועשיתי שימוש באקוליזר של לקסמן אשר חובר לרמקולים הקדמיים בין הרסיבר ששימש כפרה לבין הפאור שחובר לרמקולים.
הרסיבר היה אונקיו 696, האקולייזר לקסמן הפאור של אדקום והרמקולים של פרדיים.
בסה"כ התוצאה היתה טובה אכן מה שהיה חסר לי זה בעיקר טרבל והאקולייזר עשה את ההבדל.
אבל...
הוא הוסיף גם לא מעט רעש רקע שניתן היה לשמוע אם מתקרבים לרמקולים וכן עיוות מורגש בהעלאת הווליום.
בסופו של דבר הבנתי שאי אפשר להפוך סובארו למכונית מרוץ....
עברתי לציוד איכותי וכיום המגבלה היחידה היא איכות ההקלטה של הדיסקים.
כשהדיסק הוקלט באולפן טוב וברמה טובה שומעים נהדר ויש הקלטות הרבה פחות איכותיות שנשנעות פחות טוב.
המפתח להבנה האם אתה שומע יותר טוב הוא אם אתה פתאום מתחיל לשמוע דיסקים שזנחת בארון וכן מתאהב בסטראו קלאסי ונוטש את כל הסראונד.
הרסיבר היה אונקיו 696, האקולייזר לקסמן הפאור של אדקום והרמקולים של פרדיים.
בסה"כ התוצאה היתה טובה אכן מה שהיה חסר לי זה בעיקר טרבל והאקולייזר עשה את ההבדל.
אבל...
הוא הוסיף גם לא מעט רעש רקע שניתן היה לשמוע אם מתקרבים לרמקולים וכן עיוות מורגש בהעלאת הווליום.
בסופו של דבר הבנתי שאי אפשר להפוך סובארו למכונית מרוץ....
עברתי לציוד איכותי וכיום המגבלה היחידה היא איכות ההקלטה של הדיסקים.
כשהדיסק הוקלט באולפן טוב וברמה טובה שומעים נהדר ויש הקלטות הרבה פחות איכותיות שנשנעות פחות טוב.
המפתח להבנה האם אתה שומע יותר טוב הוא אם אתה פתאום מתחיל לשמוע דיסקים שזנחת בארון וכן מתאהב בסטראו קלאסי ונוטש את כל הסראונד.
nirgen
אם יש לך חבר שעובד עם מערכות הגברה אז אתה יכול לקחת לו משיר שמודד את עוצמת התדרים (אין לי מושג איך קוראים לו) ולפי זה לכוון את האקולייזר במחשב כך שהתוצאה הסופית תהיה שכל התדרים גיעו לאוזן שלך בצורה שווה בנקודה שבה אתה מאזין.
השימוש באקולייזר של המחשב זה למעשה RC עם היתרונות שרוי ציין, במידה ומכוונים אותו נכון.
תקנו אותי אם אני טועה..
אם יש לך חבר שעובד עם מערכות הגברה אז אתה יכול לקחת לו משיר שמודד את עוצמת התדרים (אין לי מושג איך קוראים לו) ולפי זה לכוון את האקולייזר במחשב כך שהתוצאה הסופית תהיה שכל התדרים גיעו לאוזן שלך בצורה שווה בנקודה שבה אתה מאזין.
השימוש באקולייזר של המחשב זה למעשה RC עם היתרונות שרוי ציין, במידה ומכוונים אותו נכון.
תקנו אותי אם אני טועה..
שם המכשיר מד SPL או פשוט "מד רעש".cavi כתב:nirgen
תקנו אותי אם אני טועה.....
RC טוב הוא מתוחכם בהרבה ממה שאקוליזר גרפי מסוגל לבצע.
גם אם מדובר באקוליזר פרמטרי מאוד קשה לבצע איזון המחייב חישובים לא טריוויאליים
על דגימות עוצמה בתדרים רבים מאוד לרוחב הספקטרום, ותיקונים חופפי תדר.
מבלי להסתבך ... ראה הדגמה נחמדה של ימהה המנסה להדגים ...
לחץ על מקרן הסרטים בתחתית העמוד בקישור הבא:
http://www.yamaha.ca/av/technology/YPAO.jsp
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
השורה התחתונה היא : תעשה מה שטוב באזנייך.
או כמו שהגשש היה אומר: אם אתה נהנה אז תפעיל....
לדעתי ומניסיוני, אקולייזרים אנלוגיים ובמיוחד הפשוטים שבהם, גורמים יותר נזק מאשר תועלת אלא אם המערכת שלך ממש לא מאוזנת (יש לך הדגשה חזקה של תחום מסויים או שיש לך בורות מסויימים בתדרים אחרים) ואז התועלת שבחיזוק/החלשה של תדרים עולה על החסרונות של המכשיר.
או כמו שהגשש היה אומר: אם אתה נהנה אז תפעיל....
לדעתי ומניסיוני, אקולייזרים אנלוגיים ובמיוחד הפשוטים שבהם, גורמים יותר נזק מאשר תועלת אלא אם המערכת שלך ממש לא מאוזנת (יש לך הדגשה חזקה של תחום מסויים או שיש לך בורות מסויימים בתדרים אחרים) ואז התועלת שבחיזוק/החלשה של תדרים עולה על החסרונות של המכשיר.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אם כך משהו במערכת שלך לא עובד טוב..
על פניו ולפי רשימת הציוד שלך {והוא לא רע בכלל} אינני יכול להצביע על הבעיה..
אבל מערת לא צריכה להיות שונה מקצה לקצה בעוצמה נמוכה או גבוהה יותר כל עוד החדר לא מנגן יחד איתה.
על פניו ולפי רשימת הציוד שלך {והוא לא רע בכלל} אינני יכול להצביע על הבעיה..
אבל מערת לא צריכה להיות שונה מקצה לקצה בעוצמה נמוכה או גבוהה יותר כל עוד החדר לא מנגן יחד איתה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
מה הכוונה החדר מנגן ביחד איתה? - ליקוי באקוסיטיקת החדר ?
מדוע יש בעיה לדעתך ? זה נראה לי טבעי כשאשר ידיות הביניים (מיד ) וההי מוגברות מעבר למקור , כאשק מרימים את הווליום
הם מגיעים לעוצמות שלא תוכננו ומתחילים לצרום
מדוע יש בעיה לדעתך ? זה נראה לי טבעי כשאשר ידיות הביניים (מיד ) וההי מוגברות מעבר למקור , כאשק מרימים את הווליום
הם מגיעים לעוצמות שלא תוכננו ומתחילים לצרום
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות