la cucina cuadra
שלום לכולם,
כרגיל בטוח אני אחזור על דברים שדיברנו אליהם כאן אבל עדיין אנא עזרו לי.
מכונה שלי la cucina cuadra לצערי שנתיים עבדתי עם מים של תמי 4. פעם שלא עבדו לי תמי 4 מיליתי במי עדן...
ומאז מכונה עובדת מוזר או שאני אוכל סרטים... עושה רעש בהרתחה ונראה לי שלא מחזיקה לחץ כמו שפעם.
היום ניקיתי אותה יסודית עם חומר ופירקתי כל מה שיכולתי וניקיתי. (לפני זה דיברתי עם המעבדה והם אמרו לי כל עוד היא עובדת אל תביא אותה.)... לפחות היו בסדר.
שאלה :
1. האם לחץ לאחר הקצפה צריך ליפול מ 1.5 עד ~1.0
2. אם זה בסדר שהיא עושה רעש בהרתחה.
3. אולי יש מקום אחר שכדיי לקחת לניקוי יסודי ?
תודה לכולם
כרגיל בטוח אני אחזור על דברים שדיברנו אליהם כאן אבל עדיין אנא עזרו לי.
מכונה שלי la cucina cuadra לצערי שנתיים עבדתי עם מים של תמי 4. פעם שלא עבדו לי תמי 4 מיליתי במי עדן...
ומאז מכונה עובדת מוזר או שאני אוכל סרטים... עושה רעש בהרתחה ונראה לי שלא מחזיקה לחץ כמו שפעם.
היום ניקיתי אותה יסודית עם חומר ופירקתי כל מה שיכולתי וניקיתי. (לפני זה דיברתי עם המעבדה והם אמרו לי כל עוד היא עובדת אל תביא אותה.)... לפחות היו בסדר.
שאלה :
1. האם לחץ לאחר הקצפה צריך ליפול מ 1.5 עד ~1.0
2. אם זה בסדר שהיא עושה רעש בהרתחה.
3. אולי יש מקום אחר שכדיי לקחת לניקוי יסודי ?
תודה לכולם
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אין דבר יותר גרוע למכונה ממי ברז,מים מינרליים,או מיים מהתמי4(שהם נפלאים וטעימים מאוד אך לא מסונננים כנגד אבנית) לפני כל השאלות והתשובות והשעונים ושאר הרעשים- תן את המכונה למישהו רציני(אל תתפשר) לניקוי אבנית, זאת השקעה חיונית למכונה-חד משמעית. ולהבא:פילטר על בסיס שרף רזין,ובלי שום פשרה בנושא הזה. התשובה שקיבלת "כל עוד המכונה עובדת אל תביא" הזויה במעט, למה אנחנו מחכים? שתפסיק לעבוד? ובנתיים: קורוזיה? ביצועים ירודים?.יש לך מכונה יקרה-שמור עליה. האבנית היא האויב המר ביותר של מכונות הקפה, והרפואה המונעת(פילטר רזין בפורמטים רבים לפי סוג החיבור או המיכל וכו) הרפואה המונעת כאמור-היא היחידה. מאוד ממליץ על מעבדת "אספרסימו" ועל אנדריי אישית באור יהודה(שווה כל ק"מ נסיעה).
it is the unexpected which plays the biggest role in life
הההמון תודה על תגובה המהירה!
פילטר שרף רזין יש לי, מחליף כל 4 חודשים. היום רצתי וקניתי גם בריטה, עכשיו ממלה את הבריטה מתמי 4
אין לי בעיה לנסועה גם לדרום וגם לצפון. ועוד שאלה כל מה שכתבתי, כל זה קשור לאבנית ?
יש לי עוד בעיה נפשית, אני לא מוכן להשאיר את מכונה איפשהו, אני מעוד קשור אליה
איך אפשר לקבל פרטים של אנדריי מאור יהודה ?
תודה מראש.
פילטר שרף רזין יש לי, מחליף כל 4 חודשים. היום רצתי וקניתי גם בריטה, עכשיו ממלה את הבריטה מתמי 4
אין לי בעיה לנסועה גם לדרום וגם לצפון. ועוד שאלה כל מה שכתבתי, כל זה קשור לאבנית ?
יש לי עוד בעיה נפשית, אני לא מוכן להשאיר את מכונה איפשהו, אני מעוד קשור אליה
איך אפשר לקבל פרטים של אנדריי מאור יהודה ?
תודה מראש.
שטל שלום,
דבר ראשון, גם לי יש מכונה כזו ורק שתדע שלמרות שהיא לא כ"כ נפוצה, היא מכונה מאוד טובה ואחת מהיציבות ביותר מבחינת טמפרטורה.
לא ברור מהדברים שלך מה הבעיה במכונה או מה הסימפטומים שאתה חווה.
מבחינת הלחץ:
נפילה של 30 אחוז בלחץ בזמן הקצפה היא סבירה ביותר - זה בדיוק מה שאמור לקרות. אם החורים של המקציף היו גדולים יותר הלחץ היה נופל עוד יותר ויותר מהר. אני מניח שבגלל הבעיה התחלת להסתכל על זה אבל זה היה ככה גם עד עכשיו.
עוד משהו, כמו שאמרתי למעלה, המכונה מאוד יציבה וזה בגלל שמחליף החום שלה ארוך יחסית מה שגוזר קולינג פלאש ארוך יחסית - כ-40 שניות של הוצאת מים לפני תחילת החליטה. לחץ של 1.5 הוא ה-י-ס-ט-ר-י בשביל מכונה הזו וכנראה שאתה שורף את הקפה שאתה מכין (אלא אם כן אתה מוציא בערך דקה מים מהמכונה לפני תחילת החליטה). אני הורדתי את שלי לאזור של 1.1-1.2 בעזרת כיוונון הפרסוסטט.
למרות שלא ברור לי כמו שכתבתי מה הבעיה של המכונה - יתכן שדוקא מה שנדפק הוא שובר הואקום שלא מאפשר ללחץ להיבנות בגלל אבנית שתוקעת אותו במקום (בקאודרה השובר ואקום קטן יחסית ונראה שהוא יכול להתקע בקלות). נסה להפעיל את המכונה ממצב קר כאשר ברז ההקצפה פתוח. ברגע שהוא יתחיל להוציא אדים סגור אותו. והמשך את חימום המכונה כרגיל - האם זה פתר את הבעיה? אם כן צריך לנקות את שובר הואקום.
באופן כללי לגבי היבואן - דע לך שהוא מאוד הוגן מבחינת מחירי התיקון והרכיבים - מה שכן אני לא בטוח לגבי מקצועיותו בנושא מכונות קפה (הוא יותר בקטע של תנורים כמו שאתה יודע). אני קניתי את שלי מיד שניה והיא עברה טיפולים אצל היבואן והיו שם כמה הלחמות לא כ"כ יפות.
אם תפרט יותר נוכל לעזור יותר - אבל אבנית זה בהחלט הכיוון.
דבר ראשון, גם לי יש מכונה כזו ורק שתדע שלמרות שהיא לא כ"כ נפוצה, היא מכונה מאוד טובה ואחת מהיציבות ביותר מבחינת טמפרטורה.
לא ברור מהדברים שלך מה הבעיה במכונה או מה הסימפטומים שאתה חווה.
מבחינת הלחץ:
נפילה של 30 אחוז בלחץ בזמן הקצפה היא סבירה ביותר - זה בדיוק מה שאמור לקרות. אם החורים של המקציף היו גדולים יותר הלחץ היה נופל עוד יותר ויותר מהר. אני מניח שבגלל הבעיה התחלת להסתכל על זה אבל זה היה ככה גם עד עכשיו.
עוד משהו, כמו שאמרתי למעלה, המכונה מאוד יציבה וזה בגלל שמחליף החום שלה ארוך יחסית מה שגוזר קולינג פלאש ארוך יחסית - כ-40 שניות של הוצאת מים לפני תחילת החליטה. לחץ של 1.5 הוא ה-י-ס-ט-ר-י בשביל מכונה הזו וכנראה שאתה שורף את הקפה שאתה מכין (אלא אם כן אתה מוציא בערך דקה מים מהמכונה לפני תחילת החליטה). אני הורדתי את שלי לאזור של 1.1-1.2 בעזרת כיוונון הפרסוסטט.
למרות שלא ברור לי כמו שכתבתי מה הבעיה של המכונה - יתכן שדוקא מה שנדפק הוא שובר הואקום שלא מאפשר ללחץ להיבנות בגלל אבנית שתוקעת אותו במקום (בקאודרה השובר ואקום קטן יחסית ונראה שהוא יכול להתקע בקלות). נסה להפעיל את המכונה ממצב קר כאשר ברז ההקצפה פתוח. ברגע שהוא יתחיל להוציא אדים סגור אותו. והמשך את חימום המכונה כרגיל - האם זה פתר את הבעיה? אם כן צריך לנקות את שובר הואקום.
באופן כללי לגבי היבואן - דע לך שהוא מאוד הוגן מבחינת מחירי התיקון והרכיבים - מה שכן אני לא בטוח לגבי מקצועיותו בנושא מכונות קפה (הוא יותר בקטע של תנורים כמו שאתה יודע). אני קניתי את שלי מיד שניה והיא עברה טיפולים אצל היבואן והיו שם כמה הלחמות לא כ"כ יפות.
אם תפרט יותר נוכל לעזור יותר - אבל אבנית זה בהחלט הכיוון.
אני חושב שמישהו צריך להגיע אלי לכוס קפה, מוכן לעשות הסעה
פשוט אין לי אף אחד שיש לו מכונה בכיוון שלי שיכול להגיד לי מה ניש.
אני אשמח לקבל טלפון של מקום שאני יכול לנסוע לעשות לה טיפול,
כי אני חושב שפעולת נקיון שעשיתי היום הוא לא הכי טוב בעולם, למרות שהלך לי חצי יום.
פשוט אין לי אף אחד שיש לו מכונה בכיוון שלי שיכול להגיד לי מה ניש.
אני אשמח לקבל טלפון של מקום שאני יכול לנסוע לעשות לה טיפול,
כי אני חושב שפעולת נקיון שעשיתי היום הוא לא הכי טוב בעולם, למרות שהלך לי חצי יום.
אני רוצה להוסיף עוד כמה דברים:
רעש של הרתחה - כמו בקומקום חשמלי בדקות הראשונות לאחר הפעלת המכונה עד כרבע שעה זה סביר. ברגע שהדוד מגיע לרתיחה ומתחיל להבנות הלחץ (רואים את המדיד עולה מ-0 כלפי מעלה) אמור להיות רעש של כמה שניות מהשובר ואקום (נדמה לי) שמזכיר רעש של טיפות מים שנופלות על מחבת חמה. אחרי זה רק רעשי הרתחה קצרים כל פעם שגוף החימום נכנס לפעולה.
לגבי טיפול - החברה פה אוהבים את אנדריי - מקום טוב לנסות בו
http://www.espressimo.co.il/
יש באתר את כל הפרטים ולפי דעתי אם תתאם איתו מראש ותביא לו אותה על הבוקר תוכל לקבל אותה חזרה בסוף היום או מקסימום למחרת.
רעש של הרתחה - כמו בקומקום חשמלי בדקות הראשונות לאחר הפעלת המכונה עד כרבע שעה זה סביר. ברגע שהדוד מגיע לרתיחה ומתחיל להבנות הלחץ (רואים את המדיד עולה מ-0 כלפי מעלה) אמור להיות רעש של כמה שניות מהשובר ואקום (נדמה לי) שמזכיר רעש של טיפות מים שנופלות על מחבת חמה. אחרי זה רק רעשי הרתחה קצרים כל פעם שגוף החימום נכנס לפעולה.
לגבי טיפול - החברה פה אוהבים את אנדריי - מקום טוב לנסות בו
http://www.espressimo.co.il/
יש באתר את כל הפרטים ולפי דעתי אם תתאם איתו מראש ותביא לו אותה על הבוקר תוכל לקבל אותה חזרה בסוף היום או מקסימום למחרת.
אני מצרף תמונה שצולמה מעל המכונה כאשר הוסר המשטח.
מה שאתה מחפש זה העיגול השחור במרכז התמונה.
במרכזו יש בורג פלסטיק - בתמונה פה הוא מכוסה בדבק סיליקון. אם זה גם אצלך ככה תתפוס את הדבק עם הצפורניים ותעיף אותו.
את הבורג הזה תסובב עם מברג שטוח או טסטר בערך רבע סיבוב כל פעם ותראה מה הוא עושה ללחץ.
להפחיץ לחץ זה נגד כיוון השעון בכל מקרה יש שם פלוס מינוס מצויירים שיעזרו לך.
כעקרון בשביל לשמור על עצמך ועל המכונה מומלץ לעשות את השינוי הזה שהמכונה כבויה, מנותקת מהחשמל וקרה.
אני יכול רק לומר שאני עשיתי את זה שהיא מחוברת לחשמל, דלוקה, וחמה ואני עדיין בחיים...
מה שאתה מחפש זה העיגול השחור במרכז התמונה.
במרכזו יש בורג פלסטיק - בתמונה פה הוא מכוסה בדבק סיליקון. אם זה גם אצלך ככה תתפוס את הדבק עם הצפורניים ותעיף אותו.
את הבורג הזה תסובב עם מברג שטוח או טסטר בערך רבע סיבוב כל פעם ותראה מה הוא עושה ללחץ.
להפחיץ לחץ זה נגד כיוון השעון בכל מקרה יש שם פלוס מינוס מצויירים שיעזרו לך.
כעקרון בשביל לשמור על עצמך ועל המכונה מומלץ לעשות את השינוי הזה שהמכונה כבויה, מנותקת מהחשמל וקרה.
אני יכול רק לומר שאני עשיתי את זה שהיא מחוברת לחשמל, דלוקה, וחמה ואני עדיין בחיים...
-
- תמונה מתחת לפאנל העליון (מגש חימום כוסות)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם יש רעש מוגזם של גוף החמום זה יכול לנבוע מאבנית.
לפני שהאבנית תהרוג את המכונה היא תעבוד אבל לא הכי טוב ולכן עושים טיפול מונע.
אם אתה לא רוצה לפרק ולהסיר אבנית לבד אז כדאי לבדוק כמה היבואן ירצה עבור טיפול כזה ויש תמיד את אספרסימו.
לפני שהאבנית תהרוג את המכונה היא תעבוד אבל לא הכי טוב ולכן עושים טיפול מונע.
אם אתה לא רוצה לפרק ולהסיר אבנית לבד אז כדאי לבדוק כמה היבואן ירצה עבור טיפול כזה ויש תמיד את אספרסימו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
נכון שמקנים עם DURGUL מוציאים מברז הימני. עכשיו אמרו לי שזה לא טוב לעשות על מים רותחים. יש דרך לנתק הארקה ואז מים יצאו קרים מהברז הימני. או שאני לא הבנתי נכון.avshalog כתב:לא הבנתי מילה...sthal כתב:avshalog הבנתי שיותר טוב לנקות מכונה כשהיא קרה, אחרת דורגול עם מים רותחים לא דבר הכי טוב לכמונה.
עכשיו צריך לנתק איזה משהוא שיצאו מים מהברז הימני גם כשהמים לא רותחים ?......