בהמלצת המדריך המושקע שפרסמתם רכשתי לי את הבייסיק של אסקאסו. היא עושה רושם מעולה ובלי ניסיון בכלל אני מצליח להכין אספרסו טוב, אבל אני חושב שאם תוכלו לעזור לי עם השאלות הבאות גם איכות הקפה תשתפר וגם המכונה תחזיק יותר זמן. אז ככה:
- כתבתם במדריך שהמכונה דורשת תחזוקה. האם הכוונה למשהו מעבר לניקיון? ואיך מנקים את החלקים הפנימיים?
- לאחר שימוש בקיטור נבנה לחץ בראש הפילטר. יש דרך לפרוק אותו? ובכלל - מה הסדר הפעולות המומלץ להכנת הפוך כך שבסוף התהליך לא יישארו לחצים ו\או כיסי אוויר במכונה?
- כדאי להשקיע בטמפר מברזל כלשהו? מה שמסופק לא מספיק?
- הסנן (מרכך?) שמגיע עם המכונה מספיק טוב לבדו להתמודד עם מי ברז? כל כמה זמן כדאי להחליפו? ואיזה מים באופן כללי הכי טובים לשימוש במכונה? (ברז\בריטה\מינרלים)
- האם אתם ממליצים לפתוח את המטחנה (i-mini) על מנת לנקות אותה? ואם כן כל כמה זמן?
ושאלה אחרונה בקשר לקפה - תוך כמה זמן מומלץ לצרוך חבילת פולי קפה? (המטחנה אמנם טוחנת אותם במקום שזה נהדר, אבל רוב המקומות מוכרים שקיות פולים של קילו שזה לדעתי המון ואני לא רוצה שהטריות שלהם תאבד)
תודה רבה!
שאלות - ascaso basic
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 70#1649370
וחוץ מזה טמפר ממתכת הוא אכן בגדר חובה
וחוץ מזה טמפר ממתכת הוא אכן בגדר חובה
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
1. ניקיון של ראש החליטה פעם בשבוע עם מטלית לחה ופעם בשנה הסרת אבנית
למרכך טבול משרף פעם בחודש שמים כפית מלח ומזרימים מים מתחת לברז כדי לרענן אותו.
2.לפני הקצפה תוציא את הידית מהראש וככה לא ייבנה שם לחץ
3. טמפר טוב מקל על העבודה
4. קפה לקנות גג פעם בחודש
למרכך טבול משרף פעם בחודש שמים כפית מלח ומזרימים מים מתחת לברז כדי לרענן אותו.
2.לפני הקצפה תוציא את הידית מהראש וככה לא ייבנה שם לחץ
3. טמפר טוב מקל על העבודה
4. קפה לקנות גג פעם בחודש
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היי,
לגבי סדר פעולות להכנת קפוצ'ינו, תלוי בך בעיקרון אתה יכול להתחיל מהחלב או האספרסו,
אני מתחיל מהאספרסו ואז מעלה לחץ להקצפת חלב כשמסיים לוחץ על כפתור הקיטור לכיבוי ופותח את הברז עד הסוף כדי לשחרר לחץ מהמכונה, כמובן מעביר מים.
מומלץ מאוד להשתמש בטמפר מקצועי זה מקל על העבודה והדחיסה יותר טובה.
לגבי קפה אני מבקש 4 שקיות של 250 גרם, משתמש באחת וסותם את החור באמצעות סלוטייפ בשאר.
או שתקנה קופסת וואקום אם אתה לא צורך קפה בתדירות גבוהה.
בהצלחה והכי חשוב תהנה מהקפה.
לגבי סדר פעולות להכנת קפוצ'ינו, תלוי בך בעיקרון אתה יכול להתחיל מהחלב או האספרסו,
אני מתחיל מהאספרסו ואז מעלה לחץ להקצפת חלב כשמסיים לוחץ על כפתור הקיטור לכיבוי ופותח את הברז עד הסוף כדי לשחרר לחץ מהמכונה, כמובן מעביר מים.
מומלץ מאוד להשתמש בטמפר מקצועי זה מקל על העבודה והדחיסה יותר טובה.
לגבי קפה אני מבקש 4 שקיות של 250 גרם, משתמש באחת וסותם את החור באמצעות סלוטייפ בשאר.
או שתקנה קופסת וואקום אם אתה לא צורך קפה בתדירות גבוהה.
בהצלחה והכי חשוב תהנה מהקפה.