המחשב עובר לסלון: זקוק לעצות והכוונות
שלום לכולם וחג שמח!
עד היום לא חשבתי להשתמש במחשב כHTPC, והשתמשתי בסטרימר. עם זאת, אני צריך לפנות את חדר העבודה לטובת הרחבת המשפחה והמחשב יעבור לסלון בכל מקרה, כך שחשבתי לחבר אותו למערכת הקולנוע הביתי.
כמה שאלות:
1. אין לי יציאת HDMI בכרטיס המסך (Gforce 9800). רכישת כרטיס מסך חדש, עם HDMI, ברמה דומה תעלה משהו כמו 700 ש"ח, שאין בכוונתי להוציא. האם ישנה דרך לעבוד עם שני כרטיסי מסך? כך אוכל לקנות אחד זול יותר שישמש לקולנוע ביתי.
2. האם ניתן לעבוד עם כבל HDMI באורך 15 מ' ללא שום הגברה בדרך?
3. האם יש למישהו המלצות לכרטיס מסך בעלות סבירה (300-400 ש"ח), אשר יענה על הצרכים שלי: אודיו בפורמטים החדשים, ו-3D (לקראת שדרוג מסך עתידי)?
תודה רבה!
עד היום לא חשבתי להשתמש במחשב כHTPC, והשתמשתי בסטרימר. עם זאת, אני צריך לפנות את חדר העבודה לטובת הרחבת המשפחה והמחשב יעבור לסלון בכל מקרה, כך שחשבתי לחבר אותו למערכת הקולנוע הביתי.
כמה שאלות:
1. אין לי יציאת HDMI בכרטיס המסך (Gforce 9800). רכישת כרטיס מסך חדש, עם HDMI, ברמה דומה תעלה משהו כמו 700 ש"ח, שאין בכוונתי להוציא. האם ישנה דרך לעבוד עם שני כרטיסי מסך? כך אוכל לקנות אחד זול יותר שישמש לקולנוע ביתי.
2. האם ניתן לעבוד עם כבל HDMI באורך 15 מ' ללא שום הגברה בדרך?
3. האם יש למישהו המלצות לכרטיס מסך בעלות סבירה (300-400 ש"ח), אשר יענה על הצרכים שלי: אודיו בפורמטים החדשים, ו-3D (לקראת שדרוג מסך עתידי)?
תודה רבה!
1. יש לך בכרטיס מסך יציאת DVI זה בול כמו HDMI אצלי זה מחובר ככה. (עקרונית DVI יותר טוב, ניתן להגיע לרזולוציות יותר גבוהות מ HDMI).
אני לא בטוח אם הכרטיס מסך שלך מעביר סאונד, תתקין את הדרייברים הכי חדשים ותבדוק אם יש לך לשונית בהגדרות NVIDIA של אודיו דיגיטלי.
עקרונית, אם עובד לך ויש סאונד תנסה ככה... לא צריך לשנות כלום.
יש לי HTPC אחד עם כרטיס ב 200 שקל GTX200 בגודל כרטיס רשת, עושה את העבודה... (מבחינת צפייה ב HD וסאונד, 3D לא בדקתי עליו בסרטים).
לחבר עוד כרטיס תלוי בלוח אם שלך, אם יש לך עוד סלוט PCI-E פנוי, לא בכל לוח אם יש יותר מ סלוט אחד של כרטיס מסך....
2. אין בעיה לעבוד עם כבל באורך 15 מטר העיקר שיהיה איכותי (High speed HDMI cable) זה כתוב בSPEC של הכבל, תבדוק באיביי מחירים לרפרנס...
3. בתור גיימר וצופה BD50 בלוריי ברמה הכי גבוהה ובדקתי גם 3D במשחקים ובסרטים...
הכל תלוי למה השימושים שלך.. אם זה רק צפייה בסרטים וסדרות, אל תשקיע, גם הזולים יעשו את העבודה...
אם גם למשחקים ו3D למשחקים המלצה שלי לשדרג לרציני, אם אפשר כמובן כי זאת השקעה כמו שרשמת.
כרטיסי מסך הנורמלים/טובים תסתכל ע"פ התמונות והגודל הפיזי (ככל שיותר גדול, יותר רציני) מתחילים ב 700 שקל, אבל שווים כל שקל!!!
אודיו, אין לך בעיה כל כרטיס ב 3 שנים האחרונות תומך כמעט בהכל....
3D במשחקים, אין בכלל מה לדבר צריך את הכרטיס הכי טוב (3500 שקלים) וגם שם זה מקרטע.. (בגלל זה אנשים שמים 2,3,4 כרטיסי מסך הכי טובים ) תלת מימד במשחקים עדיין סוחט את הכרטיסים גם הכי טובים..... גם GTX 560 הכי חדש עדיין בקושי מפעיל את BATMAN החדש...
3D בסרטים, אני לא יודע מה תהיה רמת ההשפעה של כרטיס מסך ב 400 שקלים, אם יהיו קירטועים או שלא...
אבל כמו שכתבת, בחשיבה לעתיד עם מסך טלוויזיה חדש, תמיד יהיה עדיף כרטיס מסך נורמלי/מושקע.... מעל 700 שקלים....
אני לא בטוח אם הכרטיס מסך שלך מעביר סאונד, תתקין את הדרייברים הכי חדשים ותבדוק אם יש לך לשונית בהגדרות NVIDIA של אודיו דיגיטלי.
עקרונית, אם עובד לך ויש סאונד תנסה ככה... לא צריך לשנות כלום.
יש לי HTPC אחד עם כרטיס ב 200 שקל GTX200 בגודל כרטיס רשת, עושה את העבודה... (מבחינת צפייה ב HD וסאונד, 3D לא בדקתי עליו בסרטים).
לחבר עוד כרטיס תלוי בלוח אם שלך, אם יש לך עוד סלוט PCI-E פנוי, לא בכל לוח אם יש יותר מ סלוט אחד של כרטיס מסך....
2. אין בעיה לעבוד עם כבל באורך 15 מטר העיקר שיהיה איכותי (High speed HDMI cable) זה כתוב בSPEC של הכבל, תבדוק באיביי מחירים לרפרנס...
3. בתור גיימר וצופה BD50 בלוריי ברמה הכי גבוהה ובדקתי גם 3D במשחקים ובסרטים...
הכל תלוי למה השימושים שלך.. אם זה רק צפייה בסרטים וסדרות, אל תשקיע, גם הזולים יעשו את העבודה...
אם גם למשחקים ו3D למשחקים המלצה שלי לשדרג לרציני, אם אפשר כמובן כי זאת השקעה כמו שרשמת.
כרטיסי מסך הנורמלים/טובים תסתכל ע"פ התמונות והגודל הפיזי (ככל שיותר גדול, יותר רציני) מתחילים ב 700 שקל, אבל שווים כל שקל!!!
אודיו, אין לך בעיה כל כרטיס ב 3 שנים האחרונות תומך כמעט בהכל....
3D במשחקים, אין בכלל מה לדבר צריך את הכרטיס הכי טוב (3500 שקלים) וגם שם זה מקרטע.. (בגלל זה אנשים שמים 2,3,4 כרטיסי מסך הכי טובים ) תלת מימד במשחקים עדיין סוחט את הכרטיסים גם הכי טובים..... גם GTX 560 הכי חדש עדיין בקושי מפעיל את BATMAN החדש...
3D בסרטים, אני לא יודע מה תהיה רמת ההשפעה של כרטיס מסך ב 400 שקלים, אם יהיו קירטועים או שלא...
אבל כמו שכתבת, בחשיבה לעתיד עם מסך טלוויזיה חדש, תמיד יהיה עדיף כרטיס מסך נורמלי/מושקע.... מעל 700 שקלים....
נערך לאחרונה על ידי TheTurtle ב 08/04/2012 16:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה רבה על התשובה המושקעת.
למיטב ידיעתי DVI לא מעביר סאונד, רק וידאו... האם אני טועה?
אני לא מתכוון לשחק מול מסך הטלוויזיה.
השימוש (עם הטלוויזיה) יהיה לקולונוע ביתי בלבד.... האם כרטיס המסך הזה: AMD Radeon HD 6450 יכול לספק את הצרכים שלי?
למיטב ידיעתי DVI לא מעביר סאונד, רק וידאו... האם אני טועה?
אני לא מתכוון לשחק מול מסך הטלוויזיה.
השימוש (עם הטלוויזיה) יהיה לקולונוע ביתי בלבד.... האם כרטיס המסך הזה: AMD Radeon HD 6450 יכול לספק את הצרכים שלי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
1. אם יש לך עוד חריץ PCI-Express x 16 בלוח האם, אז אפשר להוסיף כרטיס מסך (ראה תשובה 3).
2. עקרונית אפשרי, אבל מדובר בכבל שיעלה לך בערך כמו כרטיס מסך...
3. אם אתה משתמש במחשב גם למשחקים כבדים ומעוניין בשדרוג נחמד לעומת ה-9800, אז כרטיס מבוסס AMD 6750 (למשל, של Sapphire) חזק בערך ב-30% מה-9800 ועולה קצת פחות מ-450 ש"ח. אם אתה כבר לא משחק במחשב, אז יש את ה-Sapphire HD6450 שעולה 200 ש"ח, ואפשר גם לשים אותו בנוסף ל-9800 אם יש לך חריץ פנוי (ראה 1).
אם אתה שואל אותי, תחליף את ה-9800 ב-HD 6750, יהיה יותר פשוט ונכון.
2. עקרונית אפשרי, אבל מדובר בכבל שיעלה לך בערך כמו כרטיס מסך...
3. אם אתה משתמש במחשב גם למשחקים כבדים ומעוניין בשדרוג נחמד לעומת ה-9800, אז כרטיס מבוסס AMD 6750 (למשל, של Sapphire) חזק בערך ב-30% מה-9800 ועולה קצת פחות מ-450 ש"ח. אם אתה כבר לא משחק במחשב, אז יש את ה-Sapphire HD6450 שעולה 200 ש"ח, ואפשר גם לשים אותו בנוסף ל-9800 אם יש לך חריץ פנוי (ראה 1).
אם אתה שואל אותי, תחליף את ה-9800 ב-HD 6750, יהיה יותר פשוט ונכון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כמו ש pixies רשם
בקשר לכרטיס מסך עדיף לשדרג לדגם שהוא רשם, לעתיד יותר נוח...
בקשר לכבלים:
DVI מעביר סאונד, רק שתדע לידע הכללי!!!!
המחירים בארץ של כבלים, לא מציאותיים (בחלל), לדוגמא באיביי הכבל עולה 17.90 דולר....
50FT HDMI TO DVI-D Dual Link 24AWG CABLE
15 דולר
תחפש במחיר נורמלי אני בטוח שיש, עד 100 שקלים בחנויות מיוחדות....
בקשר לכבלים:
DVI מעביר סאונד, רק שתדע לידע הכללי!!!!
המחירים בארץ של כבלים, לא מציאותיים (בחלל), לדוגמא באיביי הכבל עולה 17.90 דולר....
50FT HDMI TO DVI-D Dual Link 24AWG CABLE
15 דולר
תחפש במחיר נורמלי אני בטוח שיש, עד 100 שקלים בחנויות מיוחדות....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
השאלה היא אם ה-9800 תומך בהעברת סאונד ב-DVI. חלק מכרטיסי ה-9xxx של אנוידיה תומכים בהעברת סאונד ע"י שרשור כבל פנימי מיציאת SPDIF שעל לוח האם אל כרטיס המסך, אבל לא כולם (וגם לא לכל לוחות האם יש יציאת SPDIF), ובכל מקרה אין כאן תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים (DTS-HD ו-Dolby TrueHD) ובוידאו 3D.
אגב, חשוב שתדע שפורמטי האודיו המתקדמים רלוונטיים רק אם יש לך רסיבר התומך בכך.
לגבי עלות כבל ה-HDMI, זה נכון, אבל יש כאן הימור מסויים. באורכים כאלה של העברת HDMI, אם הכבל לא איכותי מספיק, פשוט לא תהיה לך תמונה, וזה קריטי במיוחד בוידאו 3D, שם דרישת ה-Bandwidth כמעט כפולה מאשר תמונת 1080P דו מימדית.
אגב, חשוב שתדע שפורמטי האודיו המתקדמים רלוונטיים רק אם יש לך רסיבר התומך בכך.
לגבי עלות כבל ה-HDMI, זה נכון, אבל יש כאן הימור מסויים. באורכים כאלה של העברת HDMI, אם הכבל לא איכותי מספיק, פשוט לא תהיה לך תמונה, וזה קריטי במיוחד בוידאו 3D, שם דרישת ה-Bandwidth כמעט כפולה מאשר תמונת 1080P דו מימדית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"