מה ההבדל בן מסך מחשב למסך טלויזיה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם יש הבדל בן מסך מחשב למסך טלויזיה כששניהם ניזונים מ HDMI - כלומר אם לא צריך טיונר ?

אם אני מחבר מסך LED 24 אינטש דרך כניסת HDMI לממיר דיגיטלי של הוט, האם אראה אותו דבר כמו בטלויזיה? יותר טוב? פחות?

S0L0
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אני עושה את זה כבר מעל 3 שנים.
היות ואתה מזרים תמונה+סאונד על HDMI, בניגוד לכבל ה-RF עליו אתה מקבל את הכל מרובב, אין צורך בטיונר.

לגבי האיכות הסובייקטיבית זה מורכב... תלוי במרחק הצפיה ובאיכות הפאנל... ובל נשכח את עניין הסאונד...

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

גם אני עושה את זה כבר שנים, ועדיין לא ברורה לי התשובה, ולכן אני חוזר על השאלה, בתקווה שמישהו שמבין בקרביים של המסך יסביר מה ההבדל בן המידע שמגיע מהממיר של הוט למידע שמגיע מכרטיס גרפי של מחשב.
העובדה שהמידע רוכב על פרוטוקול HDMI לא קשורה לאיכותו.

האם יש הבדל ברזולוציות? ברוחב\גובה של המסך?
האם זה בא לידי ביטוי באיכות SD ? HD ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #4 

מסך TV מכילים מנגנוני עיבוד תמונה אשר משפרים את סיגנל הוידאו ומנגנונים אלו מגיעים במיוחד לידי ביטוי ברזולוציות שהן נמוכות מהרזולוציה הטבעית של המסך. בנוסף, מסכי TV מכילים יחסי AR שונים אשר נועדו על מנת למתוח תמונה ביחס 4:3 מעל 16:9

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה על התשובה.
האם אני יכול להסיק מכך, שככל שנוגע למידע שמגיע מהממיר של הוט, עדיף "מחשביזיה" על פני מסך "רגיל"?
האם זה נכון גם לסיגנל שמגיע ע"ג ה HDMI?

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

ע"פ מסקנות עבר (מחשביזיה, מחוברת לממיר ) והציוד הקיים LG IPS 24 ו הטלוויזיה PANASONIC E30
רק לידע הכללי: מחשב עם כרטיס מסך נורמלי תמיד יתן לך את התמונה הכי טובה שיכולה להיות, יותר מכל סורס אחר...
יש לו את האופציות להעלות הרצים ע"פ המסך, 3D, יש לו depth/32truecolors שבקולנוע הם רק עכשיו מגיעים ל 24...
מחשב זה הסופר סורס!!
אני יסביר לך את ההבדלים בתור צופה, ובתור אחד שפתח ותיקן את רוב המסכים (ויש הרבה הבדלים בבנייה וברכיבים)...
בתור צופה: קניתי בהתחלה את המסך 24 IPS אחרי שעזבתי את ה CRT מחשביזיה וחיברתי אליו את הממיר והמחשב
HDMI. ראיתי עליו במשך חודש עד שקניתי את הטלווזיה החדשה, ההבדל בין ה CRT אליו היה בעייתי, הצבעים לפי דעתי ב CRT היו יותר חיים, למרות שהרזולוציה והחוויה הכללית הפכה ליותר ברורה עדיין היה חסר משהו..
בצפייה במחשב היה הבדל ענקי והעדפתי את המסך החדש....
מאז שהבאתי את המסך טלוויזיה, אני בקושי מדליק את המסך הקטן 24, רק לריבוי מסכים בזמן שהטלווזיה שלי על ההוט.
אני לא יכול יותר להסתכל במסך הקטן, הכל נראה רע ומעוות ליד הטלוויזיה, בכל דרך, מחשב נראה יותר טוב, משחקים במחשב (CRYSIS2, BATTLEFIELD3, CODMW3), סרטים, סדרות, זה נראה מדהים במסך טלוויזיה, מדהים!!!!
ממיר נראה הרבה יותר טוב מכל צורה שהשתמשתי עד היום... כל תוכן נראה יותר טוב על מסך טלוויזיה מאשר מסך מחשב... משקיעים יותר במסכי טלוויזיה...
יש רק כמה מסכים בודדים רציניים למחשב DELL ULTRA IPS ואני לא זוכר את השאר.... תבדוק קצת באינטרנט
זה הSPEC המושלם 2560ָ1600 IPS 120HZ
בתור חשמלאי ומתקן: אני חייב להגיד לך שהתאכזבתי אנושות בכל פתיחה של מסך מחשב.
הבנייה סינית, הרכיבים נראים זולים, LED/LCD זה לא כמו שיש בטלוויזיה, בקיצור זה נראה זול.... כמעט כולם....
שאתה פותח טלוויזיה חדשה אתה מבין את כל ההבדלים: כל הרכיבים רציניים, פירמות רציניות, פאנל איכותי, מעבדים רציניים, בנייה איכותית, זה הבדל שמיים וארץ... תעשה קצת גוגל תמונות של מסכי מחשב וטלוויזיה פתוחים...
אני בכללי מזועזע ממסכי המחשב בשנים האחרונות, זה נראה כאילו מישהו שכח אותם בסין והשקיע רק בטלוויזיות....
למרות שכמו שכתבתי יש כמה מסכים בודדים שכן עושים את העבודה, אבל ככל שהתמונה יותר גדולה והסורס יותר איכותי זה תמיד יראה יותר טוב על מסך טלוויזיה!!!
עדיפות היא קודם לאיכות ואחרי זה לגודל... בכל מסך שתבחר לך על פאנל איכותי...
נערך לאחרונה על ידי TheTurtle ב 08/04/2012 15:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה על התגובה המפורטת.
הבעיה היא שמדובר בחדר קטן, ואין מקום לשני מסכים. מאחר ועיקר השימוש הוא במצב מחשב, הגודל המקסימלי לעבודה נוחה הוא 24 אינטש.
איזה מסך מומלץ כך שיתן מענה טוב גם למחשב וגם לטלויזיה?

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

למשל, האם
Samsung FX2490HD LED ‏24
תעשה את העבודה?
איך הרמקולים שלה?

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

המלצה שלי אם אתה רוצה את הבסט... מרחק צפייה קצת פחות מ 2 מטר... אני בעבודה קבועה על המחשב עם המסך 42..
כמו שכתבתי, מאז המעבר לטלוויזיה, אני לא יכול לחזור אחורה, הכל נראה רע וקטן... אם בא לך להתפנק תביא 42 IPSALFA כמסך בודד גם למחשב וגם לטלוויזיה, אני מרוצה, באמת!!! המחשב נראה הרבה יותר מסודר שיש לך 42 אינץ :)
אם אתה חייב 2 מסכים או שאין מקום, או לא משנה ואתה רוצה מסך מחשב:
אני הייתי ממליץ לפחות על ה:
Dell U2412M UltraSharp With LED IPS 24
Dell U2711 UltraSharp LCD IPS 27
Dell U3011 UltraSharp LCD IPS 30
תראה מחירים ותיפול... וזה עוד למסכי 60HZ ה 120HZ עדיין לא הגיעו לישראל, תאר מה יהיה המחירים שלהם...
במחירים האלה של ה 27 ו ה 30 עדיף כבר באמת ללכת על מסך כמו שלי, רק את הדגם המשופר עם ה 120HZ האמיתי,
לא המנגנון החלקת תמונה 100HZ שיש אצלי... באמת עדיף...
יש גם את Samsung T27A950 3D LED 27 תלת ממימד 120HZ חצי כוח...( הביקורות עליו טובות, תראה ביוטיוב)
אבל כמו שאתה רואה יש סיבה למחיר היותר נמוך... בהשוואה ל DELL 60HZ

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

הדגם שרשמת לי הוא עם פאנל עוד יותר ישן מה LG IPS 24 שיש לי פה!!! תמונה לא משהו וצפייה מזווית בעייתית....
תראה בכל מסך איזה סוג פאנל יש לו....
הכי טובים הם: IPS, TFT,OLED...
בקשר לרמקולים, תקנה מערכת רמקולים נורמלית, רמקולים של מסך מחשב/טלוויזיה, זה סתם ליופי, בדיחה...

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

DELL 2412M בכלל לא יקר, פחות מ 1400, אבל אין לו כניסת HDMI וגם לא רמקולים.
http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... u=320-2676

אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו דגם?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #12 

כמו שזיו ציין במסכי
-בטלויזיה יש מעבדי תמונה מתקדמים
-יש יותר כניסות בין אם אנלוגיות או דיגיטליות
-חלק גדול מהמסכים מגיעים עם פאנלי PVA שנותנים תמונה קונטסית משמעותית מאשר המסכים עם פאנלי הIPS
-יש טלוזיות עם LOCAL DIMMING מה שמשפר את הקונטסט ואת "השחורים" משמעותית ,מה שלפחות כרגע עוד לא ראיתי בשום מסך מחשב .
-הטלויזיות "חכמות יותר" ,למרות שאם אתה תחבר מסך מחשב זה לא כזה קריטי .
עוד עניין הוא שעם רוב המסכים האיכותיים כמו לדוג' מסכי הIPS של DELL לא מצורפים רמקולים מובנים , ככה שצריך לחפש פתרונות גם לזה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

אני פניתי לפורום כי אני מחפש פיתרון לבעיה, ולא ליצור בעיה חדשה.
אין שום ערך לפיתרון חלקי, כי האודיו חשוב.
אני חוזר לשאלה המקורית: האם במסך Samsung FX2490HD LED ‏24 תהיה איכות וידיאו סבירה ואודיו סבירה גם בתכנים שהם לא HD ?
האם יש מסך בגודל 24 אחר מומלץ יותר שישמש גם לטלויזיה וגם למחשב?

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אנחנו מדברים על אותו דגם, זה דגם הכניסה ( הכי קטן ).... כמו שכתבת אין רמקולים... (מצד שני רמקולים של מסכים נשמעים רע) עדיף 2.1 ב 180 שקל עם באס נורמלי...
בזמנו שאני קניתי את ה LG24 המסך DELL 24 עלה 2600 או יותר....
הסמסונג שרשמת כמו שרשמת תיתן לך תמונה סבירה וסאונד סביר, אני הייתי ממליץ בלב שלם ללכת על ה DELL ולקנות רמקולים במחיר שרשמתי, במקרה הזה, זה לא יהיה סביר זה יהיה מדהים... אבל הכל תלוי בתקציב...
אני ממליץ רק על ה DELL כי זה המסך הכי איכותי שאני ראיתי מבין ה סמסונג, LG שראיתי בשנים האחרונות...
אם התקציב לא מסתדר לך על ה LG IPS236V תמונה יותר טובה מהסמסונג , אני לא בטוח אם יש רמקולים...

HDMI זה סורס דיגיטלי, מעביר סאונד
DVI זה בול אותו דבר וגם מעביר סאונד
Display port- גם דיגיטלי, מעביר סאונד. אבל כמעט ואין מסכים שיש להם את החיבור הזה, מצד שני יש מחבר DisplayPort ל HDMI אז זה אותו דבר
אני פה מחובר למסך טלוויזיה מהמחשב ב DVI ל HDMI שגם מעביר סאונד....

Yigalb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

מאחר ול DELL אין רמקולים, זה פיתרון לא קביל, כי יש לי 2 מקורות אודיו (ממיר ומחשב) ורק סט אחד של רמקולים.
עכשיו אני שואל שנית: מבין כל המסכים בגודל 24, שיש להם רמקולים, יש המלצה למשהוא טוב יותר מהסמסונג?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #16 

TheTurtle כתב:אנחנו מדברים על אותו דגם, זה דגם הכניסה ( הכי קטן ).... כמו שכתבת אין רמקולים... (מצד שני רמקולים של מסכים נשמעים רע) עדיף 2.1 ב 180 שקל עם באס נורמלי...
בזמנו שאני קניתי את ה LG24 המסך DELL 24 עלה 2600 או יותר....
הסמסונג שרשמת כמו שרשמת תיתן לך תמונה סבירה וסאונד סביר, אני הייתי ממליץ בלב שלם ללכת על ה DELL ולקנות רמקולים במחיר שרשמתי, במקרה הזה, זה לא יהיה סביר זה יהיה מדהים... אבל הכל תלוי בתקציב...
אני ממליץ רק על ה DELL כי זה המסך הכי איכותי שאני ראיתי מבין ה סמסונג, LG שראיתי בשנים האחרונות...
אם התקציב לא מסתדר לך על ה LG IPS236V תמונה יותר טובה מהסמסונג , אני לא בטוח אם יש רמקולים...

HDMI זה סורס דיגיטלי, מעביר סאונד
DVI זה בול אותו דבר וגם מעביר סאונד
Display port- גם דיגיטלי, מעביר סאונד. אבל כמעט ואין מסכים שיש להם את החיבור הזה, מצד שני יש מחבר DisplayPort ל HDMI אז זה אותו דבר
אני פה מחובר למסך טלוויזיה מהמחשב ב DVI ל HDMI שגם מעביר סאונד....
...
יש לDell שני מסכים בגודל 24"

האחד הU2410 שעולה מעל ל2000 שקל ,וזה בגלל שיש לו פאנל H-IPS של 8bit וחיבור HDMI בנוסף והוא מתבסס על תאורת CCFL.

השני הוא מסך הU2412 שעולה ~1400 שקל והוא מגיע עם תאורת LED ופאנל e-IPS זול יותר של 6bit...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #17 

אף אחד לא ציין את זה כאן, אבל מסך מחשב הוא בד"כ ביחס של 16:10 ולא 16:9.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

IamEzio
(Y) (Y) (Y)
הייתה לי הרגשה שמשהו במחיר מוזר, כמו שרשמתי לו, שבאתי לקנות לפני שנה זה עלה למעלה מ 2600... המסך הרציני U2410.
כבר התבלבלתי וחשבתי בגלל שיש כבר דגמים חדשים בחו"ל עם 120HZ אז המחירים נפלו....
כנראה שלא :lol:
בזמנו פינטזתי עליו, המסך הכי רציני שראיתי במו עיניי....

Yigalb לך על הסמסונג.... (מסך מחשב מעולה) אני אמרתי את דעתי...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #19 

pixies כתב:אף אחד לא ציין את זה כאן, אבל מסך מחשב הוא בד"כ ביחס של 16:10 ולא 16:9.
...
לא כולם ,זה כבר לא כל כך פופולארי בקרב מסכי המחשב ,בעיקר המסכים בגדלי 24" ומעלה כמו אותם המסכים של DELL שציינתי מגיעים ביחס הזה .

מסך אחר כמו הU2312HM או הU2311 הישן יותר מגיעים ביחס של 16:9 .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”