התרחש חיבור של שקע- מה פשר החלון הזה???
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
ברשותי מחשב עם חלונות 7, 64 ביט.
בימים האחרונים, בכל פעם אחרי שעוזבים את המחשב לזמן מה, אני חוזר כדי למצוא חלונית של הדרייבר realtek HD audio manager, עם ההודעה:
התרחש חיבור של שקע
מופיעה השאלה – אזה התקן חיברת
ורמקול קדמי יוצא מסומן ב-וי
(תצלום מסך מצורף)
הדבר תמוה, היות שלא חיברתי או ניתקתי שום דבר במהלך הזמן הזה.
כמו כן, האירוע לא מתרחש כאשר אני עובד מול המחשב.
יש לציין שתופעה דומה התרחשה אצלי לפני מספר שבועות. אלא שאז, בנוסף לחלונית הקופצת, המחשב היה נתקע.
מאחר ולא ידעתי כיצד לפתור את הבעיה, ניסיתי אז לשחזר אימאג' קודם (בעזרת אכרוניס), אבל לא ניתן היה להשלים בהצלחה את השחזור.
גם פרמוט הדיסק, והתקנה מחדש של חלונות, לא הצליחו, ולכן החלפתי את הדיסק הקשיח, והתקנתי מחדש את מערכת ההפעלה, הדרייברים, וכל התוכנות.
והנה כעת, החלונית הזו של realtek חוזרת להטריד (מה הוא קופץ???), רק שכאמור ההבדל הוא שהפעם המחשב לא תקוע.
השאלה - מה פשר ההודעה הזו שמופיעה כל פעם?
האם יתכן שקיימת תקלה כלשהי הקשורה ללוח האם?
אני לא סבור שהבעיה היא בדרייבר, כי אחרי ההתקנה מחדש של ווינדוס, התקנתי כמובן גם דרייברים עדכניים מאתר היצרן.
מדובר בלוח אם :
Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 Chipset LGA 1156 USB 3.0 SATA 27285
III Model GP55AUD3
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה רבה
[imgbig]http://i.imgur.com/2ZLvC.jpg[/imgbig]
ברשותי מחשב עם חלונות 7, 64 ביט.
בימים האחרונים, בכל פעם אחרי שעוזבים את המחשב לזמן מה, אני חוזר כדי למצוא חלונית של הדרייבר realtek HD audio manager, עם ההודעה:
התרחש חיבור של שקע
מופיעה השאלה – אזה התקן חיברת
ורמקול קדמי יוצא מסומן ב-וי
(תצלום מסך מצורף)
הדבר תמוה, היות שלא חיברתי או ניתקתי שום דבר במהלך הזמן הזה.
כמו כן, האירוע לא מתרחש כאשר אני עובד מול המחשב.
יש לציין שתופעה דומה התרחשה אצלי לפני מספר שבועות. אלא שאז, בנוסף לחלונית הקופצת, המחשב היה נתקע.
מאחר ולא ידעתי כיצד לפתור את הבעיה, ניסיתי אז לשחזר אימאג' קודם (בעזרת אכרוניס), אבל לא ניתן היה להשלים בהצלחה את השחזור.
גם פרמוט הדיסק, והתקנה מחדש של חלונות, לא הצליחו, ולכן החלפתי את הדיסק הקשיח, והתקנתי מחדש את מערכת ההפעלה, הדרייברים, וכל התוכנות.
והנה כעת, החלונית הזו של realtek חוזרת להטריד (מה הוא קופץ???), רק שכאמור ההבדל הוא שהפעם המחשב לא תקוע.
השאלה - מה פשר ההודעה הזו שמופיעה כל פעם?
האם יתכן שקיימת תקלה כלשהי הקשורה ללוח האם?
אני לא סבור שהבעיה היא בדרייבר, כי אחרי ההתקנה מחדש של ווינדוס, התקנתי כמובן גם דרייברים עדכניים מאתר היצרן.
מדובר בלוח אם :
Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 Chipset LGA 1156 USB 3.0 SATA 27285
III Model GP55AUD3
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה רבה
[imgbig]http://i.imgur.com/2ZLvC.jpg[/imgbig]
יתכן כי אתה מדליק רמקולים מוגברים המחוברים למחשב?
בכל אופן, במידה ואתה מעוניין לבטל ההודעה המעצבנת הזו,
באייקונים מימין למטה, לחץ על האייקון הרמקול הכתום, בו מופיעה לך ההודעה.
אז יופיע לך התפריט הבא:
תחת קלט פלט אודיו, בהגדרות, בטל זיהוי השקע בלוח הקידמי, ובטל הפעלת תיבת דו שיח.
בהצלחה!
באייקונים מימין למטה, לחץ על האייקון הרמקול הכתום, בו מופיעה לך ההודעה.
אז יופיע לך התפריט הבא:
תחת קלט פלט אודיו, בהגדרות, בטל זיהוי השקע בלוח הקידמי, ובטל הפעלת תיבת דו שיח.
בהצלחה!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על התגובות הזריזות.
למען האמת, אם המחשב לא נתקע (כפי שהיה בעבר), אז ההודעה לכשעצמה לא מאוד מטרידה אותי.
פשוט סוגרים את החלון וזהו.
החשש הוא יותר מהעובדה שמשהו שם נפגם.
איך בכלל ניתן לדעת, אם אכן מדובר בכרטיס קול תקול (מובנה בלוח), או בבעיה של רכיב חומרה אחר?
למען האמת, אם המחשב לא נתקע (כפי שהיה בעבר), אז ההודעה לכשעצמה לא מאוד מטרידה אותי.
פשוט סוגרים את החלון וזהו.
החשש הוא יותר מהעובדה שמשהו שם נפגם.
איך בכלל ניתן לדעת, אם אכן מדובר בכרטיס קול תקול (מובנה בלוח), או בבעיה של רכיב חומרה אחר?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

C0rnFlex
ההתקן היחידי שכרגע מחובר אל כרטיס הקול, זה הרסיבר שמשמש להוצאת הסאונד.
אני יכול לנתק אותו במהלך הלילה, ולבדוק אם בבוקר יקפוץ שוב החלון של ה- realtek , או לא.
רק שלא אדע איך לפרש בצורה אופרטיבית, כל אחת מבין האופציות האפשריות...
kingikra
אפשר לנסות את מה שהצעת, אבל רק אם יחול שיבוש רציני בתפקוד המחשב.
לפחות כרגע, מעבר לאותו חלון שקופץ, הכול עובד בצורה תקינה, כולל הסאונד...
ההתקן היחידי שכרגע מחובר אל כרטיס הקול, זה הרסיבר שמשמש להוצאת הסאונד.
אני יכול לנתק אותו במהלך הלילה, ולבדוק אם בבוקר יקפוץ שוב החלון של ה- realtek , או לא.
רק שלא אדע איך לפרש בצורה אופרטיבית, כל אחת מבין האופציות האפשריות...
kingikra
אפשר לנסות את מה שהצעת, אבל רק אם יחול שיבוש רציני בתפקוד המחשב.
לפחות כרגע, מעבר לאותו חלון שקופץ, הכול עובד בצורה תקינה, כולל הסאונד...
bariko
אני חוויתי שנים בלוח אם הישן שלי GIGABYTE את אותה בעיה בול, כל היום הוא היה מקפיץ הודעה על כניסה אחרת שהפעלתי.... בכרטיסי realtek
דבר ראשון אל תדאג אין שום בעיה פיזית בכרטיס או בלוח אם, זה פשוט דרייבר דפוק (אין מה לעשות משום מה יש לו באג) תנסה ספריי אוויר כמו שכתבו אולי יעזור, לך תדע..
תנסה גם לשנמך את הדרייבר שיש לך לכרטיס קול. (אני כבר לא זוכר מה היה הפיתרון שלי, אבל זאת הייתה חפירה רצינית)...
וכמו ש lasik אמר תשחק שם עם ההגדרות מחברים, ותכבה אחד מהם או את שניהם זה הפיתרון הקל!!! הכי פשוט
אני חוויתי שנים בלוח אם הישן שלי GIGABYTE את אותה בעיה בול, כל היום הוא היה מקפיץ הודעה על כניסה אחרת שהפעלתי.... בכרטיסי realtek
דבר ראשון אל תדאג אין שום בעיה פיזית בכרטיס או בלוח אם, זה פשוט דרייבר דפוק (אין מה לעשות משום מה יש לו באג) תנסה ספריי אוויר כמו שכתבו אולי יעזור, לך תדע..
תנסה גם לשנמך את הדרייבר שיש לך לכרטיס קול. (אני כבר לא זוכר מה היה הפיתרון שלי, אבל זאת הייתה חפירה רצינית)...
וכמו ש lasik אמר תשחק שם עם ההגדרות מחברים, ותכבה אחד מהם או את שניהם זה הפיתרון הקל!!! הכי פשוט
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

שוב תודה לכל המגיבים,
ממש לא מזמן, כאשר הטכנאי הרכיב אצלי את הדיסק החדש, ביקשתי ממנו גם שיעביר ניקוי כללי לרכיבי החומרה, שבד"כ תופסים אבק, כגון כרטיס המסך, זיכרונות, מאווררים...
אני יכול בכלל להעיף את הדרייבר הזה של Realtek
ואז מה המשמעות? איזה פונקציות אאבד?
קודם המחשב נתקע לגמרי ולכן מתחזק אצלי הרושם שיש בעיה ספציפית בכרטיס הקול המובנה הזה, או בעיה כללית בלוח האם.
עקרונית אוכל לבקש מהטכנאי שבד"כ מטפל אצלי במחשבים, שייקח אליו לבדיקה למספר ימים.
הצרה היא שאלו הן הבעיות הכי קשות לאיתור, כי זה לא כל הזמן קורה...
ממש לא מזמן, כאשר הטכנאי הרכיב אצלי את הדיסק החדש, ביקשתי ממנו גם שיעביר ניקוי כללי לרכיבי החומרה, שבד"כ תופסים אבק, כגון כרטיס המסך, זיכרונות, מאווררים...
אני יכול בכלל להעיף את הדרייבר הזה של Realtek
ואז מה המשמעות? איזה פונקציות אאבד?
קודם המחשב נתקע לגמרי ולכן מתחזק אצלי הרושם שיש בעיה ספציפית בכרטיס הקול המובנה הזה, או בעיה כללית בלוח האם.
עקרונית אוכל לבקש מהטכנאי שבד"כ מטפל אצלי במחשבים, שייקח אליו לבדיקה למספר ימים.
הצרה היא שאלו הן הבעיות הכי קשות לאיתור, כי זה לא כל הזמן קורה...
אל תשתגע ותעיף את הדרייבר, תשחק בקינפוגים/הגדרות, כמו שרשמו.....
תקיעות כלליות של המחשב טכנית לא ראיתי אף פעם בגלל כרטיס קול און בורד, אבל תמיד אפשרי..
תקיעות פריזים של המחשב נובעים בדרך כלל מכמה גורמים: מערכת הפעלה אחרי כמה חודשים, הארד דיסק תקול/מלא בג'אנק(תנסה לעשות PERFECTDISK 12.5) טמפרטורה גבוהה של המעבד( תוריד SYSTEMFAN ותבדוק טמפרטורות), אבק לא נורמלי שחוסם את צלעות הקירור של המעבד(תבדוק אתה פיזית), מעבד דפוק שהתחמם לאורך השנים יותר מידי, מעבד שנדפק, ספק כוח שמקרטע, לוח אם עם קבלים נפוחים, או לוח אם תקול( בדרך כלל רואים קבלים נפוחים באיזור שאחראי על החשמל של המעבד, בין המעבד לפאנל האחורי).... בדרך כלל זה בעיה חשמלית, בעיית חום, או מערכת הפעלה/הארד דיסק בעייתי....
אם יש לך טכנאי נורמלי תן לו לכמה ימים לבדיקות והוא יעלה על הבעיה (יריץ תוכנת BENCH שתאמץ את המערכת כדי לראות תקלות) , מקסימום תחליף טכנאי.... כל בעיה אפשר לפתור!
תקיעות כלליות של המחשב טכנית לא ראיתי אף פעם בגלל כרטיס קול און בורד, אבל תמיד אפשרי..
תקיעות פריזים של המחשב נובעים בדרך כלל מכמה גורמים: מערכת הפעלה אחרי כמה חודשים, הארד דיסק תקול/מלא בג'אנק(תנסה לעשות PERFECTDISK 12.5) טמפרטורה גבוהה של המעבד( תוריד SYSTEMFAN ותבדוק טמפרטורות), אבק לא נורמלי שחוסם את צלעות הקירור של המעבד(תבדוק אתה פיזית), מעבד דפוק שהתחמם לאורך השנים יותר מידי, מעבד שנדפק, ספק כוח שמקרטע, לוח אם עם קבלים נפוחים, או לוח אם תקול( בדרך כלל רואים קבלים נפוחים באיזור שאחראי על החשמל של המעבד, בין המעבד לפאנל האחורי).... בדרך כלל זה בעיה חשמלית, בעיית חום, או מערכת הפעלה/הארד דיסק בעייתי....
אם יש לך טכנאי נורמלי תן לו לכמה ימים לבדיקות והוא יעלה על הבעיה (יריץ תוכנת BENCH שתאמץ את המערכת כדי לראות תקלות) , מקסימום תחליף טכנאי.... כל בעיה אפשר לפתור!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה על העצות.
כנראה שהתקלה הזו היא רק קצה הקרחון.
דיווחתי כבר בשרשור אחר, שכאשר אני מפעיל את התוכנה UTORRENT, המחשב כל הזמן נתקע.
זה גם מוביל לריסטרטים בלתי צפויים.
עשיתי אמש בדיקת זיכרון בעזרת MEMTEST 86
לא עשיתי בדיקה זו בעבר, כך שאין לי למה להשוות.
ניסיתי לשמור תוצאות או להדפיס, אבל לא ידעתי איך.
בכל אופן, מיד בהתחלה, הייתה למטה רשימה אדומה.
אחרי כ-4 דקות היו כבר 24 שגיאות
המשכתי את הבדיקה למשך כל הלילה. לאחר 7 שעות היו 2314 שגיאות
האם זה אומר שלפחות אחד מהסטיקים של זיכרון תקולים?
כנראה שהתקלה הזו היא רק קצה הקרחון.
דיווחתי כבר בשרשור אחר, שכאשר אני מפעיל את התוכנה UTORRENT, המחשב כל הזמן נתקע.
זה גם מוביל לריסטרטים בלתי צפויים.
עשיתי אמש בדיקת זיכרון בעזרת MEMTEST 86
לא עשיתי בדיקה זו בעבר, כך שאין לי למה להשוות.
ניסיתי לשמור תוצאות או להדפיס, אבל לא ידעתי איך.
בכל אופן, מיד בהתחלה, הייתה למטה רשימה אדומה.
אחרי כ-4 דקות היו כבר 24 שגיאות
המשכתי את הבדיקה למשך כל הלילה. לאחר 7 שעות היו 2314 שגיאות
האם זה אומר שלפחות אחד מהסטיקים של זיכרון תקולים?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אכן.
תוכל גם לדעת באיזה סטיק לפי התקלה,
אם היא למשל קרתה ב120MB זה הסטיק הראשון בלוח = DIMM0 אם זה ב1500MB והסטיק הראשון הוא של 1024 אז זה השני שזה DIMM1.
תוכל גם לדעת באיזה סטיק לפי התקלה,
אם היא למשל קרתה ב120MB זה הסטיק הראשון בלוח = DIMM0 אם זה ב1500MB והסטיק הראשון הוא של 1024 אז זה השני שזה DIMM1.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה agent
אינני יודע אם זה ב- 120MB או אחרי כל ערך אחר.
הדבר היחידי שאני יכול להגיד זה, שהשגיאות החלו להירשם מיד בתחילת התהליך, וכאמור כבר לאחר 4דקות היו 24 שגיאות...
אינני יודע אם זה ב- 120MB או אחרי כל ערך אחר.
הדבר היחידי שאני יכול להגיד זה, שהשגיאות החלו להירשם מיד בתחילת התהליך, וכאמור כבר לאחר 4דקות היו 24 שגיאות...
אם אני זוכר נכון בשרושר של UTORRENT לא העלית את נושא הריסטרטים... אם היית מעלה יכול להיות שמישהו היה מעלה את נוזא הזיכרון (דיברת עם איטיות שנגרמת רק בהעלאת תוכנה ספציפית).
בהנחה שאתה מתעסק עם שני כרטיסי זיכרון תנסה לבודד אותם ולהריץ MEMTEST או בדיקה אחרת.
בהנחה שאתה מתעסק עם שני כרטיסי זיכרון תנסה לבודד אותם ולהריץ MEMTEST או בדיקה אחרת.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כי אז כנראה לא שמתי לב לריסטרטים, שהתרחשו כאשר לא הייתי ליד המחשב.
בכל אופן לקחתי את המחשב לחנות, והזיכרונות הוחלפו. לא היה במלאי סטיקים של 2GB לכן לקחתי אחד של 4GB
בהתחלה הכול עבד היטב, עד שהפעלתי את UTORRENT, והנה שוב המחשב נתקע.
CPU הגיע לערכים מטורפים של עד 100 אחוז, וכבר דיברתי עם טכנאי שיבוא לקחת את המחשב, כי חשבתי שיש כאן בעיה הרבה יותר חמורה, אולי אפילו עם המעבד.
ואז עלה בדעתי שאולי משהו בהגדרות UTORRENT גורם לכל הברוך. ובאמת בזמנו כאשר ניסיתי לפתור את בעיית הטורנט, נכנסתי להגדרות מטמון דיסק וביטלתי מספר סימוני "וי" , מבלי בעצם להבין מה משמעות הדבר.
כנראה שזה גרם למחשב שלא להשתמש בכלל בזיכרון המטמון, וכתוצאה מכך, משאבי הזיכרון והמעבד הגיעו לניצול מירבי.
הסרתי את התוכנה, והתקנתי מחדש עם הגדרות ברירת המחדל, ולעת עתה נראה שהעסק הסתדר.
כך לפחות אני מקווה.
אגב, באותה הזדמנות שהייתי בחנות המחשבים, רכשתי גם כרטיס קול, וביקשתי לבטל את המובנה על לוח האם.
גם כאן מסתמן שהתקלה תוקנה, והחלונית של realtek, לא חוזרת להטריד.
בינתיים...
בכל אופן לקחתי את המחשב לחנות, והזיכרונות הוחלפו. לא היה במלאי סטיקים של 2GB לכן לקחתי אחד של 4GB
בהתחלה הכול עבד היטב, עד שהפעלתי את UTORRENT, והנה שוב המחשב נתקע.
CPU הגיע לערכים מטורפים של עד 100 אחוז, וכבר דיברתי עם טכנאי שיבוא לקחת את המחשב, כי חשבתי שיש כאן בעיה הרבה יותר חמורה, אולי אפילו עם המעבד.
ואז עלה בדעתי שאולי משהו בהגדרות UTORRENT גורם לכל הברוך. ובאמת בזמנו כאשר ניסיתי לפתור את בעיית הטורנט, נכנסתי להגדרות מטמון דיסק וביטלתי מספר סימוני "וי" , מבלי בעצם להבין מה משמעות הדבר.
כנראה שזה גרם למחשב שלא להשתמש בכלל בזיכרון המטמון, וכתוצאה מכך, משאבי הזיכרון והמעבד הגיעו לניצול מירבי.
הסרתי את התוכנה, והתקנתי מחדש עם הגדרות ברירת המחדל, ולעת עתה נראה שהעסק הסתדר.
כך לפחות אני מקווה.
אגב, באותה הזדמנות שהייתי בחנות המחשבים, רכשתי גם כרטיס קול, וביקשתי לבטל את המובנה על לוח האם.
גם כאן מסתמן שהתקלה תוקנה, והחלונית של realtek, לא חוזרת להטריד.
בינתיים...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Kingikra ידידי,
אכן המון תודה לך, כמו גם לכל יתר החברים שהגיבו בשרשור זה, ונתנו את עצותיהם
אכן המון תודה לך, כמו גם לכל יתר החברים שהגיבו בשרשור זה, ונתנו את עצותיהם