התייעצות לגבי מיקום הסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ayalpeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מתכנן את הסלון בדירה החדשה, ועיקר עיסוקי בשבוע האחרון הוא המזנון, מערכת הקולנוע ומיקום הרמקולים.

עשיתי חיפוש בפורום, קראתי את רוב הפוסטים הרלוונטים, וקבלתי המון עצות.

סלון ~4*4
הרמקולים הם bose accoustimass 10 Seiries 2 שמגיעים עם סאב פסיבי.
מגבר denon AVR-1909

הרמקולים יהיו תלויים בגובה תקרה (לא אידיאלי, אבל הבנתי שהמנגנון אופטימיזציה במגבר יכול לעזור לתקן את זה) למעט הסנטר כמובן

אני בדילמה לגבי מיקום הסאב. הבנתי שמיקום בפינה נותן הגברה של 3-6db (תלוי במיקום), העניין הוא המזנון.
אני לא רוצה הסאב יישב סתם ליד המזנון כי זה לא נראה כל כך טוב... חשבתי להשלים את המזנון מעל הסאב בארון "דמי" (צריך עדיין לוודא עם נגר שזה אפשרי :) )עם פתח תחתון של 7 ~ ס"מ.
אני יודע ששאלו את זה מליון פעם פה בפורום, ועל סמך התשובות גם פסלתי אפשרויות אחרות, אני מעוניין לקבל עצה ממומחים לפני שאני עושה משהו שאני אתחרט עליו.

תודה על העזרה, חג שמח,
איל

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

קשה לתת המלצה חד משמעית. כל חלל והמיקום האידיאלי שלו אבל מקובל למקם לפי הסדר הבא:
1. כמה שיותר במרכז בין שני הקידמיים
2. באחת הפינות או הקידמיות או האחוריות

שוב ,מדובר רק בתאוריה .
יש מצב, שאצלך בחלל, מיקום הסאב באמצע הקיר הימני למשל יתן תוצאה הכי טובה. את זה תוכל לדעת רק שתבדוק פיזית בשטח.

בהצלחה.

ayalpeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

istarmini כתב:קשה לתת המלצה חד משמעית. כל חלל והמיקום האידיאלי שלו אבל מקובל למקם לפי הסדר הבא:

שוב ,מדובר רק בתאוריה .
יש מצב, שאצלך בחלל, מיקום הסאב באמצע הקיר הימני למשל יתן תוצאה הכי טובה. את זה תוכל לדעת רק שתבדוק פיזית בשטח.

בהצלחה.
...
תודה רבה על העצה, אני באמת אלך לבדוק, למרות שאם אני צריך לשנות לו מיקום, זה משנה את כל התוכניות של הסלון :)
מה לגבי המיקום של הסאב בתוך ארון דמי? יפגע בסאונד, ייתן תהודה נוספת (אני חושב לצפות מבפנים ב"קרטון ביצים"), או לא ישנה?

תודה,
איל

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

ayalpeer כתב:
istarmini כתב:קשה לתת המלצה חד משמעית. כל חלל והמיקום האידיאלי שלו אבל מקובל למקם לפי הסדר הבא:

שוב ,מדובר רק בתאוריה .

בהצלחה.
...
תודה רבה על העצה, אני באמת אלך לבדוק, למרות שאם אני צריך לשנות לו מיקום, זה משנה את כל התוכניות של הסלון :)
מה לגבי המיקום של הסאב בתוך ארון דמי? יפגע בסאונד, ייתן תהודה נוספת (אני חושב לצפות מבפנים ב"קרטון ביצים"), או לא ישנה?

תודה,
איל
...
לא מומלץ ,בלשון המעטה, להכניס סאב או רמקול לתוך ארון. לא ממש מבין מה הכוונה דמי, בהקשר זה?

ayalpeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

[/quote]

לא מומלץ ,בלשון המעטה, להכניס סאב או רמקול לתוך ארון. לא ממש מבין מה הכוונה דמי, בהקשר זה?[/quote]

הכוונה שזה פשוט חיפוי של ארון, מעל הסאב. ארון תלוי ללא תחתית (תחתית פתוחה)

הסאב מונח על הרצפה, הארון מולבש מעליו, בצורה כזאת שיש למטה פתח ~7-9 סמ מהרצפה
אני חשבתי שזה פשוט יגדיל את תיבת התהודה.... בסהכ מדובר בסאב שהוא פאסיבי, אז מראש הוא לא בדיוק דופק בראש (בלשון המעטה)

אני פשוט חושש שלשים את הסאב ליד הארון (תמונה 1) יהיה מכוער :(

תודה!

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #6 

מכיר את "הדילמות" האלה מקרוב... :D
לסאב הזה יש פורט קדמי אז בגדול לא אמורה להיות בעיה למקם אותו בצמוד לקיר הימני למרות שאני הייתי ממקם אותו דווקא בצד שמאל שיהיה לו יותר פתוח.
אגב - בתמונה השניה מיקמת את הסאב עם הפנים לקיר, ככה שרואים מקדימה את העומק שלו. למה לא לשים אותו עם הפנים החוצה ?
רמקולים - למה בגובה תקרה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ayalpeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

avihuli כתב:מכיר את "הדילמות" האלה מקרוב... :D
לסאב הזה יש פורט קדמי אז בגדול לא אמורה להיות בעיה למקם אותו בצמוד לקיר הימני למרות שאני הייתי ממקם אותו דווקא בצד שמאל שיהיה לו יותר פתוח.
אגב - בתמונה השניה מיקמת את הסאב עם הפנים לקיר, ככה שרואים מקדימה את העומק שלו. למה לא לשים אותו עם הפנים החוצה ?
רמקולים - למה בגובה תקרה ?
...
הי,

שמתי אותו לרוחב מתוך כוונה שהוא יסתיר את הפנל שעל הקיר עם החיווט של הרמקולים. יכול להיות שבפועל נשים אותו עם הפנים (מאונך) לקיר.
צד שמאל פתוח לחלל פינת אוכל \ מטבח אז אני לא חושב שיהיה אפקטיבי. מה גם שאני לא רוצה שזה הדבר הראשון שיראו כשנכנסים :)

רמקולים בגובה תקרה - מכמה סיבות::
1. נקיון עיצובים - שלא ימשכו תשומת לב
2. לקולנוע ביתי באמת עדיף לשים בגובה 110-120 מהרצפה, אבל אם רוצים לששמוע מוזיקה אז ההמלצה (לפי מה שבדקתי...) היא שיהיו גבוהים. מהתייעצות עם bose הוא אמר לי שהמגבר שלי יידע לעשות אופטימיזציה לסאונד של קולנוע ביתי.

אמרת שאתה מכיר את הדילמות מקרוב. האם מדובר באותם רמקולים? מה עשית בסוף?

תודה,
איל

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אנחנו גם עוברים דירה בקרוב ולכן מכיר את כל התיכנונים של "מה שלא תרצה..." :D
את כל החיווטים מומלץ לשים בדיוק מתחת לטלוויזיה מאחורי המזנון ואז לא משנה אם המזנון מיושר לימין / שמאל / מרכז הוא תמיד מסתיר את החיווטים.
כמובן מומלץ גם צינור מקשר בתוך הטיח מאחורי הטלוויזיה ועד לחיבורים למטה.
לדעתי (האישית כמובן) אני חושב שדווקא אם תשים אותו כפי שחשבת הוא ימשוך תשומת לב כי הוא לא ממוקם הגיונית, מה גם שהוא יהיה חנוק בגלל שהפורט מכוון לקיר. מאותה סיבה גם הרמקולים בתקרה לא במיקום הרגיל ונראה לי שירימו גבה כשיראו אותם.

אצלנו בסלון התצורה הולכת להיות 7.1 כאשר מחוסר ברירה אני אמקם את הסראונד בתקרה, הדגם גם של bose קוביה אחת בצבע לבן ככה שלא יראו אותם. ימוקמו כמטר קדימה מהספה האחורית. (כל שאר הרמקולים שלי הם פולק אודיו מסדרות שונות). קבל תמונה של החלק האחורי עם הצינורות מהתקרה.
שאר הרמקולים ממוקמים ע"פ הסטנדרט הנפוץ פחות או יותר. קבל כאן את השרשור של DIY המתוכנן...
תמונה של החלק האחורי של הסלון עם החיווטים לרמקולים בתקרה, בקיר האחורי וכן נקודות התאורה
 תמונה של החלק האחורי של הסלון עם החיווטים לרמקולים בתקרה, בקיר האחורי וכן נקודות התאורה
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ayalpeer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

avihuli כתב:אנחנו גם עוברים דירה בקרוב ולכן מכיר את כל התיכנונים של "מה שלא תרצה..." :D
את כל החיווטים מומלץ לשים בדיוק מתחת לטלוויזיה מאחורי המזנון ואז לא משנה אם המזנון מיושר לימין / שמאל / מרכז הוא תמיד מסתיר את החיווטים.
כמובן מומלץ גם צינור מקשר בתוך הטיח מאחורי הטלוויזיה ועד לחיבורים למטה.
לדעתי (האישית כמובן) אני חושב שדווקא אם תשים אותו כפי שחשבת הוא ימשוך תשומת לב כי הוא לא ממוקם הגיונית, מה גם שהוא יהיה חנוק בגלל שהפורט מכוון לקיר. מאותה סיבה גם הרמקולים בתקרה לא במיקום הרגיל ונראה לי שירימו גבה כשיראו אותם.

אצלנו בסלון התצורה הולכת להיות 7.1 כאשר מחוסר ברירה אני אמקם את הסראונד בתקרה, הדגם גם של bose קוביה אחת בצבע לבן ככה שלא יראו אותם. ימוקמו כמטר קדימה מהספה האחורית. (כל שאר הרמקולים שלי הם פולק אודיו מסדרות שונות). קבל תמונה של החלק האחורי עם הצינורות מהתקרה.
שאר הרמקולים ממוקמים ע"פ הסטנדרט הנפוץ פחות או יותר. קבל את השרשור של DIY המתוכנן...
...
קודם כל שיהיה במברוק!

הפורט מכוון לקיר כדי להגביר את העצמה.
אני בטוח שכבר בדקת את זה, אבל הbose קוביה, יהיו מחוברים ישירות למגבר? בדקתי את זה, וההמלצה הרווחת היא לא לחבר את הקוביות ישירות למגבר כי הן יכולות להשרף...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

זה לא יגביר את העוצמה אלא יחנוק את הסאב ככה שהוא יישמע לא טוב.
אכן ההמלצה היא לא לחבר ישירות לרסיבר אלא דרך המודול של Bose אבל אני אקח את הסיכון. כיוון שהם סראונד לא אמורים להגיע אליהם תדרים שיכולים לשרוף אותם (נמוכים) והבחור שקניתי ממנו באיביי אמר שאפשר לחבר ישירות (קניתי 2 יחידות עצמאיות עם מתלים בילד אין ולא חלק מסט שלם).
בגדול - בסוף רמקול זה רמקול והמבנה שלו אמור להיות כמו כל רמקול רגיל והתדרים שהמודול של bose שולח ע"פ השכל הישר אמורים להיות תדרים גם שהרסיבר שולח...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”