אם העידן + היה בדומה לצרפת הייתי עוזב את הכבלים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
erezcap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 395
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

לדעתי אין בשורה גדולה בחבילה של כחלון ,רחוקה הדרך ואני אסביר למה ה DTT\עידן + לא באמת אלטרנטיבה .

בגלל העלית הערוצים הצרפתים בהוט -היו פתוחים עד עכשיו לניסיון ,הבנתי מפורום בנושא לוויינים

שבצרפת משדרים כ 19 ערוצים חופשים בנושאים מגוונים כולל HD ותלת מימד

+4 מקומיים + 6 חדשים שיעלו ביוני לאחר מכרז קפדני , סה"כ כ 25 ערוצים חופשיים .

מחציתם ערוצים מרכזיים שמשדרים טבע -מדע-דוקו -תרבות -ספורט -ילדים -פעוטות -מוזיקה

והם ערוצים מרכזיים מובילים בעלי רייטינג המבוססים פרסומות .

בנוסף משודרים עוד 9 ערוצים דרך ה DDT והם בתשלום והם ערוצי סדרות\הסרטים

ב HD וכדורגל (ליגת אלופות)ליגה NBA.

רוב הספורט נמצא נמצא בערוצים חופשיים כמו FRANCE 4
המשדר גביע הליגה הצרפתית בכדורגל, טור דה פראנס, אליפות צרפת הפתוחה, גביע דייוויס, ראלי דקר, הגביע האנגלי, גביע הפדרציה ,רוגבי . בערוץ משודר גם הספורט האמריקאי, שחייה, ג'ודו, סייף והחלקה אמנותית
או הערוץ http://orange-sport.orange.fr

האם בישראל יעלה ערוץ העוסק בהיסטוריה מדע וטבע ופעוטות כמו FRANCE5 הקונה את מיטב התכניות

מאנימל פלאנט BBC וכו' או ARTE שהוא ערוץ בשיתוף גרמני בנושאי תרבות מדע וטבע והיסטוריה .

FRANCE 3 ערוץ ילדים ושעשועונים וסדרות סרטים .

FRANCE 2 ערוץ אקטואליה ומשדרים מרכזיים .

כלומר האם בישראל יש סיכוי לערוצים מקבילים אטרקטיביים לערוצי הכבלים ולא ערוצי דמה

שאין להם ביקוש!!! ,התשובה שלי לא מוחלט ,כי אם יהיו את הערוצים שהזכרתי בעברית חופשי אז הוט ויס יפגעו קשה .

ממה שהבנתי מפורום מקביל , כרטיס צפייה בערוצים מהלווין בצרפתית עולה 5 יורו לחודש עבור השירות של הלווין

כי אם זה דרך הקרקע זה בחינם ואלה הערוצים .

http://www.lyngsat.com/packages/bishb.html

אגב יש LED-LCD של טושיבה עם מקום ל CAM כולל סורק לוויני ולא צריך ממיר !!! .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה להגיד בכל זה. אם לסבתא שלי היו גלגלים, היא היתה אוטו גלידה...

אנחנו לא בצרפת. כאן יש שני ערוצים מסחריים - אחד מהם מפוצל לשני זכייניות שחולקות מחלקת חדשות (והן נטולות רשיון) השניה בחובות ובאופן קבוע לא ברור מי ישקיע בזה או אם הערוץ ימשיך.

מה שמשום מה כולם מפספסים הוא שיש בישראל קרטל שקט של חברות פרסום. חמש חברות פרסום גדולות ורווחיות מאוד שרוב הפרסומות בטלויזיה מיוצרות ומשולמות דרכן. במצב זה באינטרס שלהן לשמור על מחירי פרסום זולים ובעקיפין זה מונע מגופי התוכן להפוך לרווחים באמת.

עד שלא תהיה רפורמה בשוק הפרסום והקרטל הזה לא יפורק, אין סיכוי לרווחיות בתחום הזה. מה שאומר שחבילת dtt מורחבת לא תשרוד כי לא יהיה מי שישדר בה. לא יהיה מי שישדר בה כי אין מספיק כסף בפרסום...

זה משהו מאוד ייחודי לישראלוזו גם הסיבה שבישראל הסיכוי לרפורמה בשוק התקשורת יכולה להגיע רק בתחום ott.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

צריך לפתוח את השוק לתחרות ויפה שעה אחת קודם.

היום אי אפשר לשדר ברישיון, ממש מדינת עולם שלישי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

erezcap

הבעיה היא שהמדינה משרתת מספר טייקונים ואין תחרות. לא בטלוויזיה המסחרית ולא בטלוויזיה החינמית.

בהולנד יש 4 חברות כבלים + מספר חברות אזוריות. חבילת בסיס בכבלים כולל 12 ערוצי hd עולה 85 ש"ח.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

erezcap

אל תשכח איך במשך שנים ערוץ 10 לא שידר באוויר.

אני זוכר שהייתי סטודנט בבאר שבע והייתי צריך ללכת לפאבים כל פעם כדי לראות את המשחק המרכזי של ליגת העל. ביזיון.

הלוביסטים של הוט ויס עושים עבודה טובה.

erezcap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 395
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

oferlaor כתב:לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה להגיד בכל זה. אם לסבתא שלי היו גלגלים, היא היתה אוטו גלידה...

אנחנו לא בצרפת. כאן יש שני ערוצים מסחריים - אחד מהם מפוצל לשני זכייניות שחולקות מחלקת חדשות (והן נטולות רשיון) השניה בחובות ובאופן קבוע לא ברור מי ישקיע בזה או אם הערוץ ימשיך.

מה שמשום מה כולם מפספסים הוא שיש בישראל קרטל שקט של חברות פרסום. חמש חברות פרסום גדולות ורווחיות מאוד שרוב הפרסומות בטלויזיה מיוצרות ומשולמות דרכן. במצב זה באינטרס שלהן לשמור על מחירי פרסום זולים ובעקיפין זה מונע מגופי התוכן להפוך לרווחים באמת.

עד שלא תהיה רפורמה בשוק הפרסום והקרטל הזה לא יפורק, אין סיכוי לרווחיות בתחום הזה. מה שאומר שחבילת dtt מורחבת לא תשרוד כי לא יהיה מי שישדר בה. לא יהיה מי שישדר בה כי אין מספיק כסף בפרסום...

זה משהו מאוד ייחודי לישראלוזו גם הסיבה שבישראל הסיכוי לרפורמה בשוק התקשורת יכולה להגיע רק בתחום ott.
...

אני טוען שברגע שיפתחו עוד ערוצים יעודים מבוססי פרסומות,אז מותגים חדשים יכנסו לשוק כולל חברות

פרסום חדשות ומחירי הפרסום ירדו ויתחלקו בין התחנות ,

כל עוד אתה שומר את שוק הפרסום ל 2 תחנות ,אז הכל אבוד,כי אין באמת תחרות על מחיר הפרסום = דואופול .

ראה שופרסל ומגה ,פעם רק הם היו קיימות,היו מספרים לנו כמה החיים קשים ואין סיכוי לעוד רשתות ענק שלא ישרדו

כלכלית ,הפלא ופלא מרגע שנכסנו כל רשתות השיווק החדשות כ-8 במספר ,המחירים ירדו פלאים והיום אני

לא זוכר איך סניף של מגה\שופרסל נראה .

אני מצפה לערוצים יעודים אטרקטיביים ב עידן + ,כמו ספורט ,ילדים ,מדע וטבע ,תרבות וערוץ מוזיקה נוסף ,

אז זאת תהיה מהפכה אמתית וזה לא יקרה !!! ועל כך אני מלין .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

אני מסכים שצריך עוד תחרות. מה שאני מנסה להגיד זה שאין מקום לעוד ערוצים מסחריים כאן בלי מודל כלכלי. עידן+ זו לא הבעיה, אלא סימפטום.

ערוץ 10 בקושי סוחב כלכלית ולא ברור בכלל מה יעלה בגורל קשת ורשת ונושא הזכיון.

התאוריה שאם יהיו עוד ערוצים, זה יגדיל את עוגת הפרסום הוכחה כטעות כבר. זה מה שכולם האמינו לפני ערוץ 10. כיום ברור שכלכלית אין זכות קיום לעוד ערוצים ללא שינוי דרמטי ברגולציה או בשוק עצמו.

הבעיה היא שהדלק שמניע את כל השוק הזה הוא פרסום. מי שעוצר מבעד המודלים האלה מלעבוד זה לא יס או הוט אלא החוסר של שוק פרסום.

בקיצור, יש חסם שוק גדול מאוד ולצערי אני לא בטוח כיצד הממשלה יכולה להסיר אותה. לדעתי המפתח נמצא ברגולציה - הגבלים עסקיים.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

oferlaor

כבר דנו בנושא לא פעם.

אני סבור כמוך שאין מקום לערוצים מסחריים נוספים במתכונת הנוכחית של רגולציית יתר.
בתנאים הנוכחיים זה לא כלכלי, תראה את ערוץ 10. זה לא לעניין שמכריחים את המגיש לשבת בירושלים ולשוחח עם כתבים מת"א.
אם זה ערוץ פרטי, שיתנהל כראות עיניו. מלבד תכנים לא הולמים, כמובן.

כאשר אני מדבר על תחרות, אני מדבר על מעבר לרישיונות. בדיוק כמו במדינות אחרות.
אני מאמין שזה מאוד כלכלי.

תראה את טורקיה, עם למעלה מ-30 ערוצים ב-UHF. עם NTV SPOR , CNBC ו-TNT בין היתר.

http://www.ntvspor.net/
http://www.cnbce.com/
http://www.tnttv.com.tr/

שוק חופשי ימשוך משקיעים ויגדיל את התחרות בענף. נזכה לטלוויזיה חינמית טובה יותר, ומחירי הטלוויזיה בתשלום יירדו.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”