זהירות - אל תעמדו בתל אביב באדום-לבן, גם אם אתם בתוך האוטו!!
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בקיץ האחרון נסענו באיזה יום לסידורים בתל אביב, ואשתי עצרה לי ברחוב אבן גבירול באדום-לבן כדי שאצא לכמה דקות לקחת משהו, ונשארה באוטו לחכות לי. לאחר כמה דקות נעצר מאחוריה רכב של פיקוח עירוני.
היא כמובן נסעה משם ליתר בטחון ברגע שראתה את אותו רכב.
אבל מאוחר מדי! הפקח ה"אמיץ" פשוט הקליד לו בנחת במסופון שלו דו"ח של 250 ש"ח, מבלי שאפילו טרח לצאת מהאוטו הממוזג שלו ולתת לה את הדו"ח.
רק לאחר 7 חודשים (!), קיבלנו מכתב רשום מעיריית ת"א הדורש לשלם את הקנס. לקחנו לנו המון זמן לקשר בין הדו"ח לאותו יום שהיינו בת"א. לפני זה, לא קיבלנו שום דרישה לתשלום מהעירייה.
אני לא מנסה להצדיק את מה שעשינו, אבל רק רציתי להזהיר אתכם, שתהיו עירניים מאוד אם אתם יוצאים עם האוטו לסידורים בתל אביב. האכיפה שם נעשית ביעילות גבוהה מאוד.
יש לי שאלה - העבירה בוצעה ב-18.8.2011, ורק ב-2.4.2012 קיבלנו לראשונה הודעה מהעירייה, במכתב רשום (תאריך ההדפסה שלו הוא 29.3.2012).
מדובר בקצת יותר מ-7 חודשים. האם זה חוקי ותקין לשלוח דו"ח רק מעל 7 חודשים לאחר ביצוע העבירה? האם יש דרך במקרה זה להגיש ערעור בגלל סעיף התיישנות, או שחבל על הזמן ופשוט לשלם אותו?
אנחנו תושבי פתח תקווה, אם זה משנה משהו.
היא כמובן נסעה משם ליתר בטחון ברגע שראתה את אותו רכב.
אבל מאוחר מדי! הפקח ה"אמיץ" פשוט הקליד לו בנחת במסופון שלו דו"ח של 250 ש"ח, מבלי שאפילו טרח לצאת מהאוטו הממוזג שלו ולתת לה את הדו"ח.
רק לאחר 7 חודשים (!), קיבלנו מכתב רשום מעיריית ת"א הדורש לשלם את הקנס. לקחנו לנו המון זמן לקשר בין הדו"ח לאותו יום שהיינו בת"א. לפני זה, לא קיבלנו שום דרישה לתשלום מהעירייה.
אני לא מנסה להצדיק את מה שעשינו, אבל רק רציתי להזהיר אתכם, שתהיו עירניים מאוד אם אתם יוצאים עם האוטו לסידורים בתל אביב. האכיפה שם נעשית ביעילות גבוהה מאוד.
יש לי שאלה - העבירה בוצעה ב-18.8.2011, ורק ב-2.4.2012 קיבלנו לראשונה הודעה מהעירייה, במכתב רשום (תאריך ההדפסה שלו הוא 29.3.2012).
מדובר בקצת יותר מ-7 חודשים. האם זה חוקי ותקין לשלוח דו"ח רק מעל 7 חודשים לאחר ביצוע העבירה? האם יש דרך במקרה זה להגיש ערעור בגלל סעיף התיישנות, או שחבל על הזמן ופשוט לשלם אותו?
אנחנו תושבי פתח תקווה, אם זה משנה משהו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
לעניות דעתי, ואני ממש לא בר סמכא בתחום, 7 חודשים אינם מהווים התיישנות והקנס חוקי למהדרין.
אלא אם מסתובב בפורום מומחה לדיני תעבורה שיענה לך, ממליץ לך לשאול גם בפורום המתאים בתפוז, בהנהלת עו"ד אורון, הנחשב למומחה בתחום הזה.
אלא אם מסתובב בפורום מומחה לדיני תעבורה שיענה לך, ממליץ לך לשאול גם בפורום המתאים בתפוז, בהנהלת עו"ד אורון, הנחשב למומחה בתחום הזה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, גיגלתי קצת, והמקסימום המותר הוא אכן שנה אחת.
אז נשלם, אין ברירה...
אז נשלם, אין ברירה...
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי הם מבטלים דו"חות רק לתושבי ת"א.
וגם כשהיינו תושבי ת"א, הם לא הסכימו לבטל דו"ח של 500 ש"ח, אפילו שהחנייה נעשתה בלילה ובעת מצוקת חנייה קשה.
וגם כשהיינו תושבי ת"א, הם לא הסכימו לבטל דו"ח של 500 ש"ח, אפילו שהחנייה נעשתה בלילה ובעת מצוקת חנייה קשה.
לצערי אתה לא הראשון שאני שומע עליו במקרה הזה. ראיתי את זה כבר כמה פעמים במו עיני. הם פשוט עומדים שם (לפעמים עם קטנוע) ומחכים לאנשים שיעשו את הטעות הזו. תוך שניה הם קופצים מאחורה ורושמים דו"ח.
הכל התחיל מאז שהם עשו את הנתיב תחבורה ציבורית...
הכל התחיל מאז שהם עשו את הנתיב תחבורה ציבורית...
ע"פ ההגדרה בחוק: "אבני שפה צבועות אדום-לבן: אסורה כל עצירה או חניה של רכב בכביש שליד אבני השפה, אלא אם הדבר דרוש למילוי הוראות כל דין."
(http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_ ... im2010.pdf)
באופן אישי, מרתיח אותי שאנשים עוצרים "רק לרגע" במקום אסור. א
(http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_ ... im2010.pdf)
באופן אישי, מרתיח אותי שאנשים עוצרים "רק לרגע" במקום אסור. א
1. תושבי ת"א זכאים לבטל דו"ח אחד בלבד (בשנה?) של חניה בכחול לבן שלא כחוק, מנימוקי "מצוקת חניה". צריך להגיע לעיריה, לחכות בתור ולעבור קצת טרטורים.
2. עירית ת"א לא מבטלת דוחות גם של תושבים שחנו לא כחוק. לפחות לנו לא ביטלו למרות שביקשנו יפה והסברנו ונימקנו, אמרו לנו יפה: לא מעניין אותנו.
3. האיזור שבו "עצרתם" הוא איזור שאסור לעצור בו לא רק לחנות (קו אלכסוני לבן) כך שהפקח לא היה צריך לצאת מהאוטו. מה שגם זה איזור מאוד נפוץ שפקחים מסתובבים בו הרבה (יש הרבה רווח שם...
)
2. עירית ת"א לא מבטלת דוחות גם של תושבים שחנו לא כחוק. לפחות לנו לא ביטלו למרות שביקשנו יפה והסברנו ונימקנו, אמרו לנו יפה: לא מעניין אותנו.
3. האיזור שבו "עצרתם" הוא איזור שאסור לעצור בו לא רק לחנות (קו אלכסוני לבן) כך שהפקח לא היה צריך לצאת מהאוטו. מה שגם זה איזור מאוד נפוץ שפקחים מסתובבים בו הרבה (יש הרבה רווח שם...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הדוח חוקי ( לצערי ולצערך )
תמרור ד-15, אבני שפה צבועות אדום- לבן. בכל מקום בו מסומן התמרור הנ"ל, אסורה כל עצירה או חניה בכביש, בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה.
או בקיצור, אסור לעצור ומזה נגזר שגם אסור להחנות..
תמרור ד-15, אבני שפה צבועות אדום- לבן. בכל מקום בו מסומן התמרור הנ"ל, אסורה כל עצירה או חניה בכביש, בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה.
או בקיצור, אסור לעצור ומזה נגזר שגם אסור להחנות..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אציין רק שמדובר בקטע קטן של אדום לבן הנמצא בין 2 קטעי טעינה ופריקה (שהיו כמובן לא פנויים). לא עשינו דאבל ולא ממש חסמנו את התנועה (מלפנינו ומאחורינו היו משאיות שפרקו סחורה לחנויות).
כמובן שאני לא מצדיק את מה שעשינו, שאולי נחשב נורמטיבי אבל לא חוקי.
רציתי פשוט להזהיר, שבניגוד לעבר, שאז הפקח היה מהבהב לך או מסמן לך שתעוף משם מייד אחרת ירשום לך דו"ח, כיום הוא ישר מזין דו"ח למסופון מבלי לדבר איתך בכלל, גם אם הוא רואה שמישהו נמצא באוטו. גם אם זה חוקי, זהו בפירוש שינוי מדיניות אכיפה לרעת האזרחים שנעשה בשנים האחרונות ע"י הרשויות.
אני כמובן אשלם את הדו"ח, אבל אם גרמתי לכמה מהקוראים כאן להיזהר, אז לפחות חסכתי לכמה אנשים אחרים הוצאת כסף מיותרת ומקוממת במיוחד...
כמובן שאני לא מצדיק את מה שעשינו, שאולי נחשב נורמטיבי אבל לא חוקי.
רציתי פשוט להזהיר, שבניגוד לעבר, שאז הפקח היה מהבהב לך או מסמן לך שתעוף משם מייד אחרת ירשום לך דו"ח, כיום הוא ישר מזין דו"ח למסופון מבלי לדבר איתך בכלל, גם אם הוא רואה שמישהו נמצא באוטו. גם אם זה חוקי, זהו בפירוש שינוי מדיניות אכיפה לרעת האזרחים שנעשה בשנים האחרונות ע"י הרשויות.
אני כמובן אשלם את הדו"ח, אבל אם גרמתי לכמה מהקוראים כאן להיזהר, אז לפחות חסכתי לכמה אנשים אחרים הוצאת כסף מיותרת ומקוממת במיוחד...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים