התאמת רסיבר לרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

איזה רסיבר כדאי לשדך לרמקולים של polk audio lsi15
שהם כאמור גם 4 אום.
ולמערכת קולנוע השלמה של הסידרה.
אתם יכולים להמליץ על מספר דגמים טובים וסטנדרטים

לילה טוב (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

תקציב?

גודל החדר?

סגנונות מוזיקה מועדפים?

דגש על מוזיקה או קולנוע ביתי?

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תקציב חופשי, כלומר הסטנדרט ההכרחי בשביל הצדקה קיומית לרמקול.
(אין לי ממש מושג בנתונים הטכניים, וכמה כוח אני באמת צריך ואנצל בכלל)

גודל החדר הוא 4.30 על 6 מטר, אבל עם פתח חופשי לחלל גדול
אחרי 3 מטר מהקיר של ה-6.
כלומר הרמקולים הקידמיים יוצבו מול הקיר של ה-4.

סגנונות מוזיקה: פופ, ישראלי, ג'אז, קלסית.

דגש על קולנוע הייתי אומר 60 אחוז קולנוע.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

סדרת ה-LSi של פולק אודיו נחשבת די קשה לדחיפה (שילוב מאתגר עכבה נמוכה של 4 אוהם ונצילות בינונית של 88 דציבל...), וה-LSi15 הם כנראה הכי בעייתיים מכל הסדרה...

ההמלצה שלי תהיה ללכת על רסיבר ק"ב שתומך בעכבה של 4 אוהם.
אם התקציב מאפשר זאת, בהחלט הייתי שוקל ברצינות ללכת כבר על רסיבר עם יציאות PRE-OUT לפחות לרמקולים הקדמיים (למרות שכיום אם כבר יש PRE-OUT אז הוא בד"כ כבר מכסה את כל הערוצים), ולשלב אותו עם עוד מגבר כוח לפחות עבור ה-LSi15.

רסיברים אפשריים:
- זולים יחסית: אונקיו 609, ימאהה 671 (יש את ה-667 הוותיק יותר שכולל יציאות PRE-OUT מלאות..!)
- דרגה אחת מעל, לרוב כבר כוללים יציאות PRE-OUT: אונקיו 709, ימאהה 771, דנון 2312
- מגברי כוח סטריאו אפשריים לשרשור לרסיבר ק"ב: אודיולאב 8000P או 8000M (יש גם את ה-8200 החדשים יותר...)

סה"כ אם הולכים על פתרון זול אפשר למצוא רסיברים ב-3,000-3,500 ש"ח שכנראה (לא בטוח!) יתנו מענה לצרכים שלך, אבל לדעתי באמת כדאי לשקול פתרון יותר רציני לרמקולים כאלה "רעבים", וזה דורש תקציב יותר מכפול (משהו כמו 7,000 ש"ח לשילוב של ימאהה 667 עם מגבר כוח סטריאו שדוחף 200W ב-4 אוהם...)

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

epony כתב:סדרת ה-LSi של פולק אודיו נחשבת די קשה לדחיפה (שילוב מאתגר עכבה נמוכה של 4 אוהם ונצילות בינונית של 88 דציבל...), וה-LSi15 הם כנראה הכי בעייתיים מכל הסדרה...

אם התקציב מאפשר זאת, בהחלט הייתי שוקל ברצינות ללכת כבר על רסיבר עם יציאות PRE-OUT לפחות לרמקולים הקדמיים (למרות שכיום אם כבר יש PRE-OUT אז הוא בד"כ כבר מכסה את כל הערוצים), ולשלב אותו עם עוד מגבר כוח לפחות עבור ה-LSi15.

רסיברים אפשריים:
- זולים יחסית: אונקיו 609, ימאהה 671 (יש את ה-667 הוותיק יותר שכולל יציאות PRE-OUT מלאות..!)
- דרגה אחת מעל, לרוב כבר כוללים יציאות PRE-OUT: אונקיו 709, ימאהה 771, דנון 2312
- מגברי כוח סטריאו אפשריים לשרשור לרסיבר ק"ב: אודיולאב 8000P או 8000M (יש גם את ה-8200 החדשים יותר...)

סה"כ אם הולכים על פתרון זול אפשר למצוא רסיברים ב-3,000-3,500 ש"ח שכנראה (לא בטוח!) יתנו מענה לצרכים שלך, אבל לדעתי באמת כדאי לשקול פתרון יותר רציני לרמקולים כאלה "רעבים", וזה דורש תקציב יותר מכפול (משהו כמו 7,000 ש"ח לשילוב של ימאהה 667 עם מגבר כוח סטריאו שדוחף 200W ב-4 אוהם...)
...
תודה רבה על התשובה המפורטת.
ואני חשבתי ש 4 אום הם קלים לדחיפה, כמו ש-6 יותר קל לדחוף מ-8 אום. מה אני מפספס?
88 דיצבל כמה הוא כבר משפיע פחות מעוד 1-3 דיצבל נוספים?
איך אפשר לדעת אם הרסיבר תומך ב-4 אום? או שכולם תמוכים? והוא מספק את המקסימום שרשום ב-6 אום גם ל-4 אום?
מגבר סטריאו משורשר הוא בשביל סטריאו בלבד? כלומר בקולנוע ביתי הקידמיים יקבלו הספק מהרסיבר?
מה הכוונה בדבריך "הכי בעייתים מכל הסדרה"?

אתה חושב ש- rxa2010 יתן מענה טוב גם בתור מגבר?

חג שמח!!
נערך לאחרונה על ידי Moshe_L ב 12/04/2012 15:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

Moshe_L כתב:
epony כתב:סדרת ה-LSi של פולק אודיו נחשבת די קשה לדחיפה (שילוב מאתגר עכבה נמוכה של 4 אוהם ונצילות בינונית של 88 דציבל...), וה-LSi15 הם כנראה הכי בעייתיים מכל הסדרה...

רסיברים אפשריים:

...
תודה רבה על התשובה המפורטת.
ואני חשבתי ש 4 אום הם קלים לדחיפה, כמו ש-6 יותר קל לדחוף מ-8 אום. מה אני מפספס?
88 דיצבל כמה הוא כבר משפיע פחות מעוד 1-3 דיצבל נוספים?
איך אפשר לדעת אם הרסיבר תומך ב-4 אום? או שכולם תמוכים? והוא מספק את המקסימום שרשום ב-6 אום גם ל-4 אום?
מה הכוונה בדבריך "הכי בעייתים מכל הסדרה"?

אתה חושב ש- rxa2010 יתן מענה טוב גם בתור מגבר?

חג שמח!!
...
חשבת לא טוב :P
8 אום הכי קלים להנעה.... גם 6 אום לא סיפור לרסיבר מיד אנד/סדרות בייניים.
4 אום הכי קשים להנעה וחייבים רסיבר או מגבר תומך בעומס כזה.
A2010 עם הגברה חזקה יחסית של 140W לערוץ (כפול 9 ערוצים)...אבל עם רמקולים 4 אום, אני חושב שכדאי לך לבצע בדיקה עם הגברה חיצונית ייעודית.
הכי טוב שתעשה את ההשוואה בעצמיך. קח את הרמקולים לחנות וחבר אותם ל2010 ואח"כ להגברה חיצונית (דרך PRE-OUT של הרסיבר) ותשמע את ההבדלים.

דווח כאן איך התרשמת.

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

טלHD כתב:
חשבת לא טוב :P
8 אום הכי קלים להנעה.... גם 6 אום לא סיפור לרסיבר מיד אנד/סדרות בייניים.
4 אום הכי קשים להנעה וחייבים רסיבר או מגבר תומך בעומס כזה.
A2010 עם הגברה חזקה יחסית של 140W לערוץ (כפול 9 ערוצים)...אבל עם רמקולים 4 אום, אני חושב שכדאי לך לבצע בדיקה עם הגברה חיצונית ייעודית.
הכי טוב שתעשה את ההשוואה בעצמיך. קח את הרמקולים לחנות וחבר אותם ל2010 ואח"כ להגברה חיצונית (דרך PRE-OUT של הרסיבר) ותשמע את ההבדלים.

דווח כאן איך התרשמת.[/quote]

:מבולבל: מה הכוונה קלים להנעה ואיך זה נקבע? לפי הנתונים של הרסיברים 6 אום מקבל הספק וואט יותר מ-8 אום.
עוד לא ראיתי רסיבר שתומך ב 4 אום ומציין את ההספק אליו, איפה זה רשום? אלא אם כן מצוין מפורשות?
אוקיי תודה על העיצה אני בהזדמנות הקרובה יבצע את ההשוואה, אתה חושב שאפשר גם דרך הטלפון? :lol:

אם רשום לדוגמא שההגברה המומלצת לרמקול מסוים היא עד 300 וואט אז אני צריך לשאוף למגבר של 300 וואט? ללא קשר לגודל החדר?

תודה (Y)

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #8 

קיבלת עיצות מצויינות רק לחדד, 6 אום קשה מ-8, 4 אום קשה מ-6 והלאה.....
לסיכום יש 3 פתרונות:
רסיבר מסידרה גבוהה מאוד
רסיבר ביניים עם פאוור 3 ערוצים( אם הסנטר מאותה סדרה)
רסיבר ביניים עם מגבר סטריאו - רצוי עם ht bypass
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

Moshe_L כתב:מה הכוונה קלים להנעה ואיך זה נקבע? לפי הנתונים של הרסיברים 6 אום מקבל הספק וואט יותר מ-8 אום.
עוד לא ראיתי רסיבר שתומך ב 4 אום ומציין את ההספק אליו, איפה זה רשום? אלא אם כן מצוין מפורשות?
אוקיי תודה על העיצה אני בהזדמנות הקרובה יבצע את ההשוואה, אתה חושב שאפשר גם דרך הטלפון? :lol:

אם רשום לדוגמא שההגברה המומלצת לרמקול מסוים היא עד 300 וואט אז אני צריך לשאוף למגבר של 300 וואט? ללא קשר לגודל החדר?

תודה (Y)
...
"קלים להנעה" נקבע ע"י שילוב של שני פרמטרים: עכבה (נמדד באוהם - יותר גבוה זה יותר קל להנעה) ונצילות (נמדד בדציבל - גם כאן יותר ערך יותר גבוה משמעו שהרמקול יותר קל להנעה).
- עכבה ברמקולים היא בד"כ 4, 6 או 8 אוהם. כאמור, 8 אוהם יותר קל להנעה מ-4 אוהם. כלומר, נדרש הספק (בוואטים) יותר נמוך של המגבר על-מנת להגביר את הרמקולים כמו שצריך.
- נצילות ברמקולים נעה באיזור ה-80-90 דציבל, וגם כאן כאמור רמקול עם נצילות של 92 דציבל נגיד יהיה יותר קל להנעה מרמקול עם נצילות של 86 דציבל למשל. עקרונית, פחות מ-88 דציבל נחשב לנצילות נמוכה, ומעל ל-91 דציבל נחשב לנצילות גבוהה.

היות וה-LSi15 שלך משלבים עכבה נמוכה של 4 אוהם ונצילות בינונית-נמוכה של 88 דציבל, הם נחשבים יחסית קשים להנעה, כלומר דורשים הגברה "בריאה"...

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

epony כתב:
Moshe_L כתב:מה הכוונה קלים להנעה ואיך זה נקבע? לפי הנתונים של הרסיברים 6 אום מקבל הספק וואט יותר מ-8 אום.

תודה (Y)
...
"קלים להנעה" נקבע ע"י שילוב של שני פרמטרים: עכבה (נמדד באוהם - יותר גבוה זה יותר קל להנעה) ונצילות (נמדד בדציבל - גם כאן יותר ערך יותר גבוה משמעו שהרמקול יותר קל להנעה).
- עכבה ברמקולים היא בד"כ 4, 6 או 8 אוהם. כאמור, 8 אוהם יותר קל להנעה מ-4 אוהם. כלומר, נדרש הספק (בוואטים) יותר נמוך של המגבר על-מנת להגביר את הרמקולים כמו שצריך.
- נצילות ברמקולים נעה באיזור ה-80-90 דציבל, וגם כאן כאמור רמקול עם נצילות של 92 דציבל נגיד יהיה יותר קל להנעה מרמקול עם נצילות של 86 דציבל למשל. עקרונית, פחות מ-88 דציבל נחשב לנצילות נמוכה, ומעל ל-91 דציבל נחשב לנצילות גבוהה.

היות וה-LSi15 שלך משלבים עכבה נמוכה של 4 אוהם ונצילות בינונית-נמוכה של 88 דציבל, הם נחשבים יחסית קשים להנעה, כלומר דורשים הגברה "בריאה"...
...
אוקיי תודה עכשיו אני מבין יותר טוב.
אבל עדיין לא הבנתי משהו. אם הרמקול היה נחשב לקל להנעה עם הגברה מומלצת של עד 200 וואט, אז לא הייתי חייב לספק לרמקול את כל ה 200 וואט?
מה היחסים לחישוב?
גודל החדר משפיע?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #11 

אתה עושה קצת סלט...
1. אין קשר לגודל החדר.

2. הגברה מומלצת? בדרך כלל כתוב לדוגמא 20-200w. זה אומר שמינימום 20w ופחות מזה הרמקול לא יעבוד ולא יזוז...ומקסימום 200w שמעל זה הרמקול לא יכול לקבל ועלול להישרף בעומס מקסימאלי.
בקיצור זה יותר כיסוי תחת מאשר המלצה.

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טלHD כתב:אתה עושה קצת סלט...
1. אין קשר לגודל החדר.

2. הגברה מומלצת? בדרך כלל כתוב לדוגמא 20-200w. זה אומר שמינימום 20w ופחות מזה הרמקול לא יעבוד ולא יזוז...ומקסימום 200w שמעל זה הרמקול לא יכול לקבל ועלול להישרף בעומס מקסימאלי.
בקיצור זה יותר כיסוי תחת מאשר המלצה.
...
אז אם גודל החדר לא משפיע, למה אני צריך לספק לרמקול 200 וואט? ולא 20 וואט? , או שההבדל לא גדול ביניהם?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

ההבדל ביניהם הוא פער של כ-10% בחוגת הווליום שלך... חוצמזה, יש את נושא העכבה, ככל שהעכבה נמוכה יותר, יותר "קל" להעביר אליה הרבה וואטים (הצד השני של המטבע הוא שככל שהעכבה יותר נמוכה, הרמקול "דורש" יותר וואטים).
אם תסתכל על מפרט של רסיבר בד"כ תראה שאם הוא יכול לספק 120W ב-8 אוהם, אז הוא יכול לספק 200W ב-4 אוהם.
בכל מקרה, יותר חשוב שהוא יהיה מסוגל לספק וואטים ב-4 אוהם בכלל.

והכי חשוב, לא לסבך את הראש היפה שלך בכל הנתונים היבשים - גש לחנות ותתחיל להקשיב למגברים שונים בשילוב הרמקולים שלך כי בסוף האוזניים מכריעות, לא השכל הישר..!

MeniBI
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 663
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #14 

epony כתב:ההבדל ביניהם הוא פער של כ-10% בחוגת הווליום שלך... חוצמזה, יש את נושא העכבה, ככל שהעכבה נמוכה יותר, יותר "קל" להעביר אליה הרבה וואטים (הצד השני של המטבע הוא שככל שהעכבה יותר נמוכה, הרמקול "דורש" יותר וואטים).
אם תסתכל על מפרט של רסיבר בד"כ תראה שאם הוא יכול לספק 120W ב-8 אוהם, אז הוא יכול לספק 200W ב-4 אוהם.

והכי חשוב, לא לסבך את הראש היפה שלך בכל הנתונים היבשים - גש לחנות ותתחיל להקשיב למגברים שונים בשילוב הרמקולים שלך כי בסוף האוזניים מכריעות, לא השכל הישר..!
...
epony שאלה לי האם פיונייר 421 מסוגל לספק וואטים ב 4 אוהם?

Moshe_L פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

epony כתב:ההבדל ביניהם הוא פער של כ-10% בחוגת הווליום שלך... חוצמזה, יש את נושא העכבה, ככל שהעכבה נמוכה יותר, יותר "קל" להעביר אליה הרבה וואטים (הצד השני של המטבע הוא שככל שהעכבה יותר נמוכה, הרמקול "דורש" יותר וואטים).

...
10% נשמע ממש קצת, ועוד שפערי המחירים הם דיי גדולים בין ההספקים.
אבל מה שמכריע לפי דעתי, הוא אי היכולת לדעת עד כמה באמת אתה זקוק להספק הגברה ביחס למקסימום שתגביר אצלך בחדר הייעודי.?

באמת ללכת ולהאזין זה דבר מתבקש והכרחי.
אבל טוב שבאים מוכנים.
במיוחד שיש מוכרים עם אינטרסים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

MeniBI כתב:

...
epony שאלה לי האם פיונייר 421 מסוגל לספק וואטים ב 4 אוהם?
...
עקרונית לא.

על הנייר ה-421 תומך ב-6-16 אוהם בלבד. סביר להניח שניתן לחבר אותו לרמקולים בעלי עכבה נומינלית של 4 אוהם, אבל יש סיכון לא מבוטל שהוא יתחמם מאוד ואולי אף יישרף (אבל יותר סביר שהוא לא יישרף ושאיזה מעגל הגנה יכבה אותו לפני שייגרם נזק...).

בכל מקרה לא מומלץ לחבר את ה-421 לרמקולים עם עכבה נומינלית של 4 אוהם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”