חיבור רמקולים חיצוניים לטלוויזיה - דרך יציאה אופטית
-
יונתן_חיפה
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש לי טלוויזיה LG 42LD460. היא מחוברת למחשב באמצעות כניסת VGA (הנקראת אצלה RGB) וכניסת סאונד רגילה 3.5ממ, וגם לממיר DVB-T באמצעות כניסת HDMI. התמונה סבבה, אבל הצליל נטול באסים לחלוטין - אני מניח שזו המגבלה של הרמקולים שבטלוויזיה.
אני רוצה להוסיף עוד רמקולים עם צליל יותר טוב. לא צריך ציוד מפוצץ - בעבר הייתי מרוצה מהצליל של רמקולים למחשב ב-300 שקל. אני יכול לקנות כאלה, אבל לאן אחבר אותם? אני יכול לחבר אותם למחשב (עם מפצל) ולממיר, עם איזה בורר באמצע - אבל אז אצטרך להעביר את הבורר בכל פעם שאני מעביר כניסה בטלוויזיה, וגם את הווליום אצטרך לכוון מהרמקולים ולא מהשלט. לא נשמע כיף גדול.
לטלוויזיה יש גם יציאת סאונד אופטית, שאני מניח שתוציא את הסאונד שנכנס מה-HDMI. זו נראית לי כיוון יותר מבטיח, אבל:
1. האם היציאה הזו תוציא גם צליל שנכנס באמצעות חיבור הצליל 3.5ממ שמשוייך ל-RGB?
2. האם קיימים רמקולים שהם כמו רמקולים של מחשב ב-300 שקל, אבל עם כניסה אופטית? או רק רסיברים + רמקולים גדולים ויקרים?
אני רוצה להוסיף עוד רמקולים עם צליל יותר טוב. לא צריך ציוד מפוצץ - בעבר הייתי מרוצה מהצליל של רמקולים למחשב ב-300 שקל. אני יכול לקנות כאלה, אבל לאן אחבר אותם? אני יכול לחבר אותם למחשב (עם מפצל) ולממיר, עם איזה בורר באמצע - אבל אז אצטרך להעביר את הבורר בכל פעם שאני מעביר כניסה בטלוויזיה, וגם את הווליום אצטרך לכוון מהרמקולים ולא מהשלט. לא נשמע כיף גדול.
לטלוויזיה יש גם יציאת סאונד אופטית, שאני מניח שתוציא את הסאונד שנכנס מה-HDMI. זו נראית לי כיוון יותר מבטיח, אבל:
1. האם היציאה הזו תוציא גם צליל שנכנס באמצעות חיבור הצליל 3.5ממ שמשוייך ל-RGB?
2. האם קיימים רמקולים שהם כמו רמקולים של מחשב ב-300 שקל, אבל עם כניסה אופטית? או רק רסיברים + רמקולים גדולים ויקרים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יונתן: יש לי אותה בעיה כמו שלך. אני רוצה לחבר מסך יחיד למחשב (23-24 אינטש) ולממיר דיגיטלי, וגם רוצה לחבר סט יחיד של רמקולים.
הבעיה היא שלמסכים יש איכות אודיו נמוכה - אני מניח שהם חסכו במעגלי האודיו.
יש מסכים שמוציאים יציאת אוזניות, שאכן מכילה את האודיו המתאים, אבל באיכות עלובה.
רסיבר הוא פתרון טכני, אבל לא סביר לחדר קטן, מה גם שהמטרה היא לחסוך במכשירים.
ישנן קופסאות קטנות שממתגות HDMI, אבל אין להן יציאת אודיו, ושוב חזרנו לאותה בעיה.
הבעיה היא שלמסכים יש איכות אודיו נמוכה - אני מניח שהם חסכו במעגלי האודיו.
יש מסכים שמוציאים יציאת אוזניות, שאכן מכילה את האודיו המתאים, אבל באיכות עלובה.
רסיבר הוא פתרון טכני, אבל לא סביר לחדר קטן, מה גם שהמטרה היא לחסוך במכשירים.
ישנן קופסאות קטנות שממתגות HDMI, אבל אין להן יציאת אודיו, ושוב חזרנו לאותה בעיה.
פתרון זול אכן קשה למצוא. בזמנו הייתה לי בעיה דומה. תחילה רציתי לקנות את ה-Z5500 שלהם יש מספר כניסות, לרבות כניסה אופטית אבל בסופו של דבר מצאתי פתרון מיד שניה בחצי מחיר שעובד מעל ל-3.5 שנים. הבעיה שאני לא יודע אם מייצרים או מוכרים ציוד שכזה כיום אז זה יחייב אותכם לחפש.
לי יש מפענח למחשב (שיחד עם הגברה אקטיבית של הרמקולים מחליף רסיבר) של Creative הנקרא DDTS-100.
יש לו 3 כניסות אופטיות, 1 קואקסלית ו-3 אנאלוגיות. הוא תומך עד DTS ו-DD ומאפשר מצבי סראונד על 7.1 ומותאם לרמקולים של מחשב. כאן תצטרכו עדין להתאים בין הוידאו לסאונד אבל לפחות עם שלט מלא...
אגב, יציאת אוזניות בטלוויזיות (אם יש) תתן פתרון לסטריאו כי דרכה תמיד תשמעו את המקור שהטלוויזיה מציגה.
לי יש מפענח למחשב (שיחד עם הגברה אקטיבית של הרמקולים מחליף רסיבר) של Creative הנקרא DDTS-100.
יש לו 3 כניסות אופטיות, 1 קואקסלית ו-3 אנאלוגיות. הוא תומך עד DTS ו-DD ומאפשר מצבי סראונד על 7.1 ומותאם לרמקולים של מחשב. כאן תצטרכו עדין להתאים בין הוידאו לסאונד אבל לפחות עם שלט מלא...
אגב, יציאת אוזניות בטלוויזיות (אם יש) תתן פתרון לסטריאו כי דרכה תמיד תשמעו את המקור שהטלוויזיה מציגה.
אבל כל הרעיון הוא לא להשתמש בעוד קופסא על השולחן, ובטח לא גדולה.
יציאת האוזניות אינה פיתרון קביל בגלל האיכות הירודה.
הפתרונות האפשריים הם:
1- "מחשביזיה" עם יציאת אודיו איכותית. יש כזה?
2- מסך רגיל עם קופסה חיצונית שתמתמג את ה HDMI, עם שלט רחוק. יש כאלה ב DX אבל אין שם קידוד של האודיו, כלומר זה לא פותר את הבעיה.
יציאת האוזניות אינה פיתרון קביל בגלל האיכות הירודה.
הפתרונות האפשריים הם:
1- "מחשביזיה" עם יציאת אודיו איכותית. יש כזה?
2- מסך רגיל עם קופסה חיצונית שתמתמג את ה HDMI, עם שלט רחוק. יש כאלה ב DX אבל אין שם קידוד של האודיו, כלומר זה לא פותר את הבעיה.