כמה "תורם" שכל הרמקולים זהים במערכת 5.1 ?
היי ,
אם ברשותי 5 רמקולים זהים (לא רק אותה חברה אלא גם אותו דגם...) ואני שם את כולם בתצורת 5.1 , האם הדבר בהכרח יותר כדאי מאשר לשים 2 סטריאו וסנטר של חברה אחת ו 2 אחוריים של חברה אחרת ? (בהנחה שמודבר על אותו סדר גודל של עלות רמקולים).
ב. האם אני יכול לשים רמקול סנטר שזהה לרמקול ה LEFT / RIGHT או שכדאי לשים אחד שמוגדר כ CENTER?
תודה.
אם ברשותי 5 רמקולים זהים (לא רק אותה חברה אלא גם אותו דגם...) ואני שם את כולם בתצורת 5.1 , האם הדבר בהכרח יותר כדאי מאשר לשים 2 סטריאו וסנטר של חברה אחת ו 2 אחוריים של חברה אחרת ? (בהנחה שמודבר על אותו סדר גודל של עלות רמקולים).
ב. האם אני יכול לשים רמקול סנטר שזהה לרמקול ה LEFT / RIGHT או שכדאי לשים אחד שמוגדר כ CENTER?
תודה.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
לגבי סעיף ב' , לשים סנטר זהה לרמקולים הקדמיים זו האידיליה, האופציה המומלצת ביותר, יותר מומלצת מאשר סנטר מאותה סדרה.
לרוב האנשים, יש בעיה טכנית עם האופציה הזאת, כי רמקול רצפתי באמצע עלול להסתיר את המסך.
לרוב האנשים, יש בעיה טכנית עם האופציה הזאת, כי רמקול רצפתי באמצע עלול להסתיר את המסך.
No place like home.......... Theater
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
ממה שאני זוכר THX אומר בין השאר שכל הרמקולים באמת אותו דבר.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כל הרמקולים אותו הדבר זה כאמור הפתרון האידיאלי 
באופן יותר ספציפי זה תלוי מן הסתם ברמקולים עצמם, באלטרנטיבות וכו'...
באופן יותר ספציפי זה תלוי מן הסתם ברמקולים עצמם, באלטרנטיבות וכו'...
ומה הבעיה להשכיב את הרמקול ?opv כתב:לגבי סעיף ב' , לשים סנטר זהה לרמקולים הקדמיים זו האידיליה, האופציה המומלצת ביותר, יותר מומלצת מאשר סנטר מאותה סדרה.
לרוב האנשים, יש בעיה טכנית עם האופציה הזאת, כי רמקול רצפתי באמצע עלול להסתיר את המסך....
- opv
- חבר מביא חבר

אין בעיה. אבל זה גם לא הכי אסטטי, ספייקים בולטים בצד אחד וכ'.alophind כתב:ומה הבעיה להשכיב את הרמקול ?opv כתב:לגבי סעיף ב' , לשים סנטר זהה לרמקולים הקדמיים זו האידיליה, האופציה המומלצת ביותר, יותר מומלצת מאשר סנטר מאותה סדרה.
לרוב האנשים, יש בעיה טכנית עם האופציה הזאת, כי רמקול רצפתי באמצע עלול להסתיר את המסך.......
זה פחות אידיאלי משלושתם עומדים כיוון שהאלמנטים של שלושת הרמקולים לא נמצאים באותו גובה, אבל זו האופציה השניה הכי טובה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אבל רמקול רגיל הוא לא סימטרי במובן של האלמנטים, לכן נוצר הסנטר שהוא אופקי.
למה זו כן אופציה טובה יותר מקניית סנטר ?
למה זו כן אופציה טובה יותר מקניית סנטר ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- opv
- חבר מביא חבר

הסנטר נוצר מסיבות אסטטיות, זה רמקול שאפשר להניח על הטלויזיה.agent__smith כתב:אבל רמקול רגיל הוא לא סימטרי במובן של האלמנטים, לכן נוצר הסנטר שהוא אופקי.
למה זו כן אופציה טובה יותר מקניית סנטר ?...
אתה צודק שרמקול רצפתי שוכב לא מבטיח סימטריה.
אני מנחש שהוא יתן תוצאה טובה יותר מסנטר תואם, כי הוא זהה לקדמיים, אבל בכלל לא בטוח שישנה תשובה גורפת.