LG או SAMSUNG?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
יוליה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב לכולם,
החלטתי לקנות טלויזיה חדשה.
SMART LED 46INCH.

אני מתלבטת בין שני דגמים:
1. LG 5500 ללא 3G
2. SAMSUNG 6400 עם 3G.

מי שיש לו אחד מהדגמים, או דגמים דומים, תשתפו בבקשה:
1. איך ה SMART - נוח?
2. איך השלט - נוח?
3. אתם משתמשים ב-3G? האם באמת המשקפיים האקטיביות של SAMSUNG גורמות לכאב ראש?

תודה!
יוליה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

הסמארט זה די חרטא (בכל החברות). הדבר היחידי שאני משתמש בו זה ה PLEX שנמצא בסמארט של LG והוא מאוד נחמד אם כי לא ממש בטוח שאת צריכה אותו.

http://www.plexapp.com/medialink/files/index.html

השלט? שלט סאנדרטי וסביר בשתי הטלוויזיות. בדגמי הסמארט של LG את יכולה לקבל בנוסף שלט מג'יק שזה מאוד חביב.

אם כבר תשווי שני דגמים עם תלת מימד. ספציפית בסמסונג הזה התלת לא משהו.

כאב ראש? תלוי בבן אדם וברגישותו, אבל ללא ספק בתלת הפסיבי התופעה הרבה יותר קטנה אם בכלל.

אם את מתכננת על סמארט ללא תלת של LG את יכולה לשקול את ה LV550Y. אם סמארט עם תלת את ה 570Y. אם תלת בלי סמארט את ה 450Y.

אם תלת אקטיבי מעניין וסביבת הצפיה לא מוארת, אז תשקלי את ה PS51D550 של סמסונג (פלזמה) עם תלת אקטיבי טוב.

יוליה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קודם כל תודה על התשובה.
קראתי על ה plex ונראה לי שזה בדיוק מה שאני רוצה, יכולת לראות סרטים שאני מורידה למחשב.
למה אתה אומר ש smart זה חארטה?
לגבי תלת מימד אני לא סגורה, בעיקר אני חושבת עליו בגלל הילדים, זה בטח יהיה להם מאוד נחמד.
אני מניחה שבקרוב יהיו, ואולי אפילו כבר ישנם, משחקים בתלת מימד.
אבל, תלת מימד זה פינוק.
איכות תמונה ונוחות שימוש ב smart הרבה יותר חשובים לי..

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

הסמארטים לא משהו כי האפליקציות לא משהו והדפדפן לא תומך כמו שצריך ב FLASH האחרון.

ה PLEX מאוד נחמד, אבל קחי בחשבון שכדי להזרים אליו מהמחשב את צריכה:
א. חיבור רשת חוטי מהרשת (לא WIFI).
ב. להמיר סרטי HD עם פס קול DTS ל AC3 כי ה LG לא תומכת ב DTS. זה לא סיפור גדול אבל אם את לא רוצה להתעסק עם זה אז תצטרכי לקנות סטרימר או לחבר ישירות את המחשב לטלוויזיה.

אם תלת מימד לילדים אז הפאסיבי עדיף מהותית על האקטיבי לטעמי, אם כי גם לא יודע עד כמה בריא לילדים קטנים להסתכל בתלת.

הסמסונגים מייבוא רשמי באים עם יכולת לפענח DTS אבל תצטרכי לנגן אותם מהרדדיסק חיצוני המחובר ב USB כי אני לא יודע עד כמה יכולת ההזרמה ברשת טובה.

גם ב LG את יכולה כמובן לנגן סרטים מחיבור ב USB (גם אם אינה סמארט) אבל שוב יש את עניין ה DTS.

אם חשובה לך היכולת לנגן סרטים בטלוויזיה עצמה אז קני ייבוא רשמי שכן בייבוא מקביל יש בעיות עם עברית בד"כ.

לגבי איכות התמונה קחי בחשבון שאיכות התמונה בטלוויזיות עם סמארט בד"כ יותר טובה באותה החברה מאשר בטלוויזיות בלי סמארט. לא בגלל הסמארט אלא בגלל שבד"כ הסמארט שמור לטלוויזיות יותר מתקדמות.

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

לגבי נושא הילדים, ככול שאני יודע אין שום מחקר/בדיקה שהראה שצפייה בתלת גורמת לנזק לעיניים לילדים.

אני יכול להרחיב עוד יותר למה לא אבל אני אכנס כבר לעניניים רפואים כך שלא נראה לי שצריך (אלא עם מישהו ממש רוצה שאני אכנס לזה לעומק)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

תגגל את הנושא שתראה שיש לא מעט אנשים שטוענים שזה לא ממש בריא. כמובן אין כרגע הוכחה מדעית שזה גורם נזק, אבל זה שאין הוכחה מדעית לא אומר שזה לא גורם נזק.

DBBD
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

מה שהכריע בשבילי, היה המסך המבריק לעומת מסך מט.

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

integral
בעיקרון אתה צודק אבל זה אפשר להגיד על כול דבר שעדיין לא בדקו או שאולי בעוד X שנים יגלו ההפך.
אני יכול להגיד שלבן שלי יש בעיות בראייה וששאלתי את הרופא שלו שהוא פרופסור מאוד ידוע בארץ לבעיות עיניים לילדים הוא לא התריע בפני שתלת מימד עלול לגרום לבעיה.

אני לא חושב שאנשים רואים כול היום תלת מימד אלא רק פעם בכמה ימים איזה סרט לא? במצב שכזה הסבירות לנזק אם בכלל קיים היא מינימאלית.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #9 

הילדה שלי בת 3 ואם בא לה להצטרף לראות קטע בתלת המימד (הפאסיבי) אני מאפשר לה בשמחה.
למה רק קטע? כי אין לה טוסיק לשבת סרט שלם.. ולכן, על כ 10 דקות צפיה בתלת פאסיבי פעם בשלושה שבועות, ממש לא מפריע לי, לפחות לא עד שיהיה מחקר שיוכיח אחרת.
ולראות אותה מושיטה את היד לגעת בחפצים/חיות/דמויות... PRICELESS! :lol:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

כן, גם הינוקא אצלי (4.5) שבטוח שהטלוויזיה שלו (והאמת שהוא זה שיש לו את הזמן לצפות בה הכי הרבה), מצטרף אלי ואחר כ 10 דקות מוריד את המשקפיים. אבל, תלת אקטיבי עם כל ההבהובים וכאבי הראש שאנשיןם מדווחים לא הייתי נותן לו לראות. הבעיה היא שילדים מבוגרים יותר, במיוחד כאלו שמשחקים לאורך זמן יכולים בקלות לעבור את הגבול.

פרופסור או לא, יש סיבה שכל החברות שמות אזהרה לפני צפיה בתלת מימד, וזה לא רק נובע מכס"ח לדעתי, ואם ילדים אז רק תלת פאסיבי ורק בגבול הטעם הטוב.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”