מהירות העלאה באוניברסיטת תל אביב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
or4558 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

הנה המהירות העלאה של באוניברסיטת תל אביב שהייתי בביקור שבוע שעבר

הלוואי עלינוו שיהיה יום אחד אצלנו בבתים תמונה

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1895
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

אל תדאג,הם משלמים על זה הון תועפות (לא שחסר להם..) ;)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

זה לא שהם רק משלמים, יש גם מדיניות ניהול הרשת קשוחה מאוד, אני לא בטוח שמשהו חוץ מ-speedtest יעבוד או יציג ביצועים כאלה...

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

זה חלום שלצערי לא נראה לי שיתגשם בעתיד הקרוב. בתאכלס הכל תלוי בחברת החשמל.

בזק והוט לעולם לא יתנו לנו אפילו 5Mbps אפלוד.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #5 

זה קו מסחרי אצלהם, לא בייתי... ולכן המהירות לא מפתיע

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

iakovl כתב:זה קו מסחרי אצלהם, לא בייתי... ולכן המהירות לא מפתיע
...
מן הסתם..אבל יש מהירות כזאת גם בבתים פרטיים בקריית שמונה (בניסוי של חברת החשמל, 100Mbps סימטרי ל-150 בתי אב)

השאלה מתי הדבר הזה יגיע לעיר שלמה בישראל..

or4558 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #7 

נכוון מה שאתם אומרים גם זה חלום שיהיה לנו 80 מגה העלאה אך כל הכנראה יהיה בשנים הבאות....

gil900
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #8 

אני לא מבין מה אתם צריכים את זה?

למה להעלות בכלל?
אני יכול להבין אם משתמשים ביוטורנט אבל הכי טוב לשלם לשרת הורדות וזהו לא צריך להעלות כלום

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

gil900 כתב:אני לא מבין מה אתם צריכים את זה?

למה להעלות בכלל?
אני יכול להבין אם משתמשים ביוטורנט אבל הכי טוב לשלם לשרת הורדות וזהו לא צריך להעלות כלום
...
גונב מגנב פטור :)

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #10 

למה להעלות בכלל?
...
אתה יודע מה אפשר לעשות עם אפלואד כזה גבוה ?
1. קידום כל עניין הטורנטים בארץ. יקומו יותר אתרי טורנט פרטיים, המבחר יגדל ויהיו המון קבצים בארץ בגישה מאוד מהירה.
2. זה יאפשר לכל אחד מאיתנו לעשות מהמחשב שלו שרת, לארח אתרים גדולים, לארח שרתי משחק גדולים וכו'.
3. נוכל לשלוח אחד לשני את הקבצים שלנו במהירות אדירה ללא צורך בתיווך, תוכל לשלוח לחבר שלך משחקים וסרטים גדולים תוך כמה דקות.
4. נוכל לגבות את כל המחשב שלנו ברשת ללא בעיה. תוך דקה אחד בלבד תוכל לגבות 750 מגה.
5. נוכל להעלות ליוטיוב ואחרים תוך כמה דקות ולא שעות. תוכל להעלות לפייסבוק אלפי תמונות בלי לחכות שעה.
6. נוכל לבצע שיחות וידאו מרובות משתתפים באיכות HD, להעביר מאות שידורים לכל אחד שרק נרצה.

אני לא צריך לפרט עוד.... תנסה שניה לחשוב על כל השימושים הנרחבים שאפשר לעשות באפלואד גבוה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

nerya40
אל תשכח שלא כולם צריכים את זה, יש לא מעט אנשים שרק קואים ynet דרך האינטרנט... אבל אני בספק שהם קוראים את ההודעה שאני כתבתי... :)

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #12 

זה לא קו מסחרי, אלא קו אקדמי דרך מחב"א.

התקציב על רוחב הפס האקדמי יורד ממשרד המדע, החינוך והאוצר.

משתמשים בזה לצרכים אמיתיים - שיתוף מידע בין אוניברסיטאות שונות בעולם (הכולל קטעי וידאו, ספרים, תיזות וכדומה).

זה נחשב תשתיות לאומיות ואינטרס לאומי מדרגה ראשונה, ולא העלאות לטורנטים. אין שום קשר בין זה לבין הקו שתקבלו בבית.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

למה להעלות בכלל?
...
זאת גישה כזאת אדישה. אם כולם היו חושבים כמוך, אז כנראה שהיינו נשארים גם בעוד 20 שנה עם אפלוד מעפן כמו היום.

זה כאילו לומר לבזק ולהוט: "תנו לי מה שאתם רוצים, גם אפלוד אפסי יספיק לי" אז תגיד לי, למה להסתפק במועט?
על מהירות ההורדה אתה בטח לא מתפשר. אז למה בדיוק להתפשר על מהירות העלאה? למה? בגלל שאחד כמוך החליט ש"לא צריך את זה"?

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #14 

dima_vy כתב:nerya40
אל תשכח שלא כולם צריכים את זה, יש לא מעט אנשים שרק קואים ynet דרך האינטרנט... אבל אני בספק שהם קוראים את ההודעה שאני כתבתי... :)
...
אם הוא רוצה לקרוא רק Ynet שילך למכולת לקנות עיתונים או שיאזין לרדיו. אנחנו לא צריכים לסבול בגלל אותו אדם.
מי שבאמת משתמש באינטרנט צריך את זה. אפלואד גבוה תמיד צריך. נכון שלרוב האנשים האפלואד לא ישמש לטורנטים, אבל להעלות סרטונים ליוטיוב, תמונות לפייסבוק, לעשות שיחות וידאו בועידה באיכות HD, לשלוח לחברים קבצים גדולים וכו' כן יהיה מאוד שימושי לאדם הממוצע.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

dima_vy כתב:nerya40
...
את מי שמשתמש באינטרנט לצרכים בסיסיים כ"כ לא מעניינת גם מהירות הורדה גבוהה כ"כ, כך שזה בכל מקרה לא השוק שאליו פונה חבילה כזו גם אם היא תהיה במחיר ריאלי.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #16 

nerya40 כתב: אתה יודע מה אפשר לעשות עם אפלואד כזה גבוה ?
1. קידום כל עניין הטורנטים בארץ. יקומו יותר אתרי טורנט פרטיים, המבחר יגדל ויהיו המון קבצים בארץ בגישה מאוד מהירה.
2. זה יאפשר לכל אחד מאיתנו לעשות מהמחשב שלו שרת, לארח אתרים גדולים, לארח שרתי משחק גדולים וכו'.
3. נוכל לשלוח אחד לשני את הקבצים שלנו במהירות אדירה ללא צורך בתיווך, תוכל לשלוח לחבר שלך משחקים וסרטים גדולים תוך כמה דקות.
4. נוכל לגבות את כל המחשב שלנו ברשת ללא בעיה. תוך דקה אחד בלבד תוכל לגבות 750 מגה.
5. נוכל להעלות ליוטיוב ואחרים תוך כמה דקות ולא שעות. תוכל להעלות לפייסבוק אלפי תמונות בלי לחכות שעה.
6. נוכל לבצע שיחות וידאו מרובות משתתפים באיכות HD, להעביר מאות שידורים לכל אחד שרק נרצה.

אני לא צריך לפרט עוד.... תנסה שניה לחשוב על כל השימושים הנרחבים שאפשר לעשות באפלואד גבוה.
...
אלו בדיוק הסיבות שבגללן אנחנו לא מקבלים מהירויות גבוהות, כדי שמי שכן רוצה לארח אתרים בבית ישלם יותר.

אם הוא רוצה לקרוא רק Ynet שילך למכולת לקנות עיתונים או שיאזין לרדיו. אנחנו לא צריכים לסבול בגלל אותו אדם.
מי שבאמת משתמש באינטרנט צריך את זה. אפלואד גבוה תמיד צריך. נכון שלרוב האנשים האפלואד לא ישמש לטורנטים, אבל להעלות סרטונים ליוטיוב, תמונות לפייסבוק, לעשות שיחות וידאו בועידה באיכות HD, לשלוח לחברים קבצים גדולים וכו' כן יהיה מאוד שימושי לאדם הממוצע.
...
אתה שוכח דבר אחד, אנחנו המיעוט, לא האנשים שקוראים ynet.
איך אתה חושב שהוט.נט יכולים להרשות לעצמם כל כך הרבה לקוחות עם 100Mb? הם יודעים שכולם יבקשו חבילות ענקיות, אבל בתכלס פחות מ 10% מהמשתמשים באמת ינצלו את רוחב הפס

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

haimbl כתב:
nerya40 כתב: אתה יודע מה אפשר לעשות עם אפלואד כזה גבוה ?

...
אלו בדיוק הסיבות שבגללן אנחנו לא מקבלים מהירויות גבוהות, כדי שמי שכן רוצה לארח אתרים בבית ישלם יותר.
...
אין שום סיבה בעולם שבחו"ל יהיו מהירויות העלאה גבוהות ללקוחות פרטיים במחיר נורמלי, ובמדינת ישראל שהיא מדינה "מפותחת" לא תהיה מהירות העלאה נורמלית, רק בגלל שבזק והוט החליטו לעשות קופה על הלקוחות העסקיים.

אין שום סיבה בעולם שאנחנו דווקא "נהנה" ממהירות העלאה איטית, ובחו"ל יחגגו. צריך לעצור את זה עכשיו. משרד התקשורת צריך לכפות על בזק והוט לתת לפחות 20% למהירות העלאה. אפילו 10% זה ***, כי בן אדם שירצה לקבל העלאה נורמלית יצטרך להתחבר ל-50Mbps, במקום שהוא יוכל להתחבר ל-20Mbps, ולקבל העלאה נורמלית של 4Mbps.

משרד התקשורת יכול כבר מהחודש הבא לגרום לשינוי הזה במידה והוא רוצה, אבל אני רואה שכולם ישנים שם ולאף אחד לא אכפת כיצד הלקוח הפרטי נרמס ע"י בזק והוט.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

lior19 כתב:
אין שום סיבה בעולם שבחו"ל יהיו מהירויות העלאה גבוהות ללקוחות פרטיים במחיר נורמלי, ובמדינת ישראל שהיא מדינה "מפותחת" לא תהיה מהירות העלאה נורמלית, רק בגלל שבזק והוט החליטו לעשות קופה על הלקוחות העסקיים.
...
יש מלא סיבות. העיקריות שבהן:

1) אנחנו רחוקים מ"איזורי הפעילות". בשעה שכמעט כל מדינה באירופה מהווה צומת מרכזי לאמריקה ולשאר העולם, אצלנו זה בלתי אפשרי. אנחנו באיזור מרוחק ומבודד. דבר זה מעלה את העלויות של התחזוקה והתעבורה בצורה דרסטית.

2) מסקנה מ- 1 - אין תחרות. במקרה הרע יש מונופול. במקרה הטוב יש מונופול שנותן לך מחירים סבירים להורדות מהירות ומשאיר את הנתח הקטן של העסקים שממנו הוא יעשה את הקופה הגדולה. באירופה למשל - יש תחרות. מכיוון שאתה יכול לתת גם למשתמש רגיל מהירות העלאה גבוהה במחיר סביר, אתה יכול ליצור גם תחרות בין החברות השונות ובין המדינות השונות. כאן אתה יכול לעשות תחרות בין ישראל לבין... סוריה?

3) מסקנה מ- 2 - מכיוון שהשוק קטן, אם תתן לכולם מהירות העלאה גבוהה במחיר סביר, בעלי עסקים יעברו לחבילות של משתמשים רגילים, והתוצאה היא שהרווחים יקטנו. אם הרווחים יקטנו, המחירים יעלו (מישהו צריך לספוג את ההפסדים, מן הסתם), גם למשתמשים סבירים שיכולים להסתפק עם מהירות העלאה נמוכה (הרוב המכריע של המשתמשים בארץ ובעולם, איך שלא תסתכל על זה). בלי קשר, הביקוש למהירות העלאה גבוהה באופן אבסולוטי הוא מיעוט, וככל הנראה מיעוט בלתי-רווחי. בקיצור, אתה לא יכול להתעלם מהשוק בארץ שהוא קטן גם ככה. בטח ובטח שאתה לא יכול לספר לנו שאתה, המשתמש הפשוט, חשוב יותר מהמשתמש העסקי במקרה זה :)

זה נשמע ציני, אבל בשיא הרצינות - תעשה לעצמך סימולציה ותחשוב שאתה ספק אינטרנט חדש שרוצה לתת מהירות העלאה גבוהה ובזול. תחשוב מה זה הולך לעשות בארץ, מעבר לבאזז. תחשוב כמה אתה הולך להרוויח מזה, אם בכלל.

חיבור אינטרנט מטעמי פילנטרופיה או הפסד זה עדיין לא קרה בעולם. יהיה נחמד לקבל את זה בארץ. מעניין מה יהיו ההשלכות.
נערך לאחרונה על ידי barman ב 05/04/2012 16:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

barman כתב:
lior19 כתב:
...
יש מלא סיבות. העיקריות שבהן:

1) אנחנו רחוקים מ"איזורי הפעילות". בשעה שכמעט כל מדינה באירופה מהווה צומת מרכזית לאמריקה ולשאר העולם, אצלנו זה בלתי אפשרי. אנחנו באיזור מרוחק ומבודד. דבר זה מעלה את העלויות של התחזוקה והתעבורה בצורה דרסטית.

2) מסקנה מ- 1 - אין תחרות. במקרה הרע יש מונופול. במקרה הטוב יש מונופול שנותן לך מחירים סבירים להורדות מהירות ומשאיר את הנתח הקטן של העסקים שממנו הוא יעשה את הקופה הגדולה. באירופה למשל - יש תחרות. מכיוון שאתה יכול לתת גם למשתמש רגיל מהירות העלאה גבוהה במחיר סביר, אתה יכול ליצור גם תחרות בין החברות השונות ובין המדינות השונות. כאן אתה יכול לעשות תחרות בין ישראל לבין... סוריה?

3) מסקנה מ- 2 - מכיוון שהשוק קטן, אם תתן לכולם מהירות העלאה גבוהה במחיר סביר, בעלי עסקים יעברו לחבילות של משתמשים רגילים, והתוצאה היא שהרווחים יקטנו. אם הרווחים יקטנו, המחירים יעלו (מישהו צריך לספוג את ההפסדים, מן הסתם), גם למשתמשים סבירים שיכולים להסתפק עם מהירות העלאה נמוכה (הרוב המכריע של המשתמשים בארץ ובעולם, איך שלא תסתכל על זה). בלי קשר, הביקוש למהירות העלאה גבוהה באופן אבסולוטי הוא מיעוט, וככל הנראה מיעוט בלתי-רווחי. בקיצור, אתה לא יכול להתעלם מהשוק בארץ שהוא קטן גם ככה. בטח ובטח שאתה לא יכול לספר לנו שאתה, המשתמש הפשוט, חשוב יותר מהמשתמש העסקי במקרה זה :)

זה נשמע ציני, אבל בשיא הרצינות - תעשה לעצמך סימולציה ותחשוב שאתה ספק אינטרנט חדש שרוצה לתת מהירות העלאה גבוהה ובזול. תחשוב מה זה הולך לעשות בארץ, מעבר לבאזז. תחשוב כמה אתה הולך להרוויח מזה, אם בכלל.

חיבור אינטרנט מטעמי פילנטרופיה או הפסד זה עדיין לא קרה בעולם. יהיה נחמד לקבל את זה בארץ. מעניין מה יהיו ההשלכות.
...
אתה כאילו מנסה להצדיק את זה שנותנים לנו מהירות העלאה נמוכה? זה נשמע כאילו אתה לא רוצה שינוי, ואתה רוצה להיתקע לנצח עם מהירות העלאה שלך עכשיו.

אם כולם היו בגישה שלך, אז לעולם לא היינו זוכים אולי לקבל העלאה גבוהה יותר.
נערך לאחרונה על ידי lior19 ב 05/04/2012 16:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

lior19 כתב: אתה כאילו מנסה להצדיק את זה שנותנים לנו מהירות העלאה נמוכה?
...
לא יאומן. קשה איתכם :)
אני מנסה לרגע לשחק את "פרקליטו של השטן", לשם הדיון.
אני יודע שזה קשה לבן אדם המצוי, אבל אם תפסיק לרגע להסתכל רק על עצמך, אתה תראה שמה שאתה מבקש הוא בעייתי.
יש מלא סיבות למה זה קשה ליישום, ואני נתתי כאן כמה מהם.

בוא נעשה סימולציה. אני מוריד את הכמויות והמהירויות לשם הפשטות.

נניח שיש לי 10 משתמשים, וכל אחד מקבל 1Mbps הורדה ו- 0.1Mbps העלאה במחיר 10 ש"ח.

ונניח שיש לי עוד משתמש אחד ("עסקי"), שרוצה לקבל מהירות העלאה גבוהה - 1Mbps (כלומר 1Mbps סימטרי). הוא מוכן, רוצה ויכול לשלם על זה הרבה כסף. הוא רוצה וצריך את זה לעסק שלו בשביל להרוויח. אני, בתור ספק אינטרנט מספר לו על העלויות (בין היתר אני צריך להוסיף עוד רוחב פס בשבילו, ולשלם על ההפרש לצד השני) ואומר לו שאני מוכן למכור לו את זה ב- 1000 ש"ח והוא מסכים. אז יש לי סה"כ הכנסה של 1100 ש"ח בחודש (100 ש"ח מ- 10 משתמשים סה"כ ועוד 1000 ש"ח ממשתמש בודד).

עכשיו נניח שבא lior19 :) ואומר שגם הוא רוצה, ומבקש את זה גם כן, ואיכשהו מצליח לקבל את זה בגלל משרד התקשורת בזול (נניח בגלל הגבלת תקרת מחיר), במחיר של 100 ש"ח לחודש.

אז אני מתחיל להציע חבילה של 1Mbps סימטרי במחיר של 100 ש"ח.

כתוצאה מכך, הלקוח העסקי איננו פראייר - הוא רוצה את זה גם כן במחיר הזה. הוא כמובן מקבל כי אסור לי להפלות.

מה ההכנסה החדשה? 10ש"ח*9 + 100ש"ח*2 = 290 ש"ח.

נניח לצורך הפשטות שלתחזק את כל הקו עולה לי 90 ש"ח. יוצא לי בפעם הראשונה שאני מרוויח 1010 ש"ח, ובפעם השניה 200 ש"ח. הרווח צנח יותר מפי 5.

אני צריך איכשהו לכסות על ההפסדים שלי, נכון? אז אני מעלה את המחיר בלית ברירה למשתמשים הרגילים ל- 50 ש"ח ל- 1Mbps הורדה ו- 0.1Mbps העלאה. אז ההכנסה החדשה היא 650 ש"ח בחודש, והרווח צנח ל- 560 ש"ח ...

אז בשורה התחתונה הצלחתי לספוג את ההפסדים (ולקבל רווח נאה, גם אם הוא כמעט פי 2 פחות), אבל יצרתי עוד 9 אנשים ממורמרים (שינטשו אותי, בסופו של דבר) מול 2 (אחד עסקי ואחד "חובב העלאה") שהצליחו לקבל העלאה בזול.

אני מקווה שלא טעיתי בחשבונות...

תחשוב אם במצב כזה שווה לך להמשיך להתקיים כעסק, ואז תחשוב אם מה שאתה מבקש במצב הנוכחי הוא הגיוני. בוא תגיד לנו מה אתה היית עושה, בסופו של דבר.

בשורה התחתונה - עד שלא תהיה כאן תחרות, או שאיכשהו יצליחו לקרב אותנו גאוגרפית לאירופה (יש לנו שכנים שמאחלים לנו את זה), אתה יכול להמשיך לחלום על זה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”