רסיבר עם יכולות שדרוג
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
למיטב ידעתי שידרוגים קיימים בפרוססורים יוקרתיים כמו טטה וכו׳
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
עקרונית זה קיים ברמת התוכנה בכל רסיבר שמתחבר לאינטרנט (עדכוני קושחה וכד'...)
ברמת החומרה זה קיים כאמור רק במכשירים מאוד יקרים, וכמעט בכלל לא במותגים "הסטנדרטיים" (אונקיו, דנון, פיוניר, ימאהה, הרמן קרדון, מרנץ וכיו"ב...)
מה שכן, לדעתי למרבית הרסיברים היום אפשר לחבר מפענח/פרוססור חיצוני שיעביר את התוכן שמקודד בפורמטים חדשים מעל HDMI מפוענח מראש ומקודד מחדשבפורמט LPCM שכל רסיבר היום מבין עקרונית (פורמט יותר פשטני שכבר "עשה את העבודה" עבור הרסיבר ופשוט אומר לו לאיזה רמקול לשלוח כל סיגנל שמקודד עליו).
עכשיו לך תגיד את כל הנ"ל לאנשים שיש להם רסיבר בן 5 שנים בלי HDMI למשל, והם יגידו לך ש-Future Proof זה נחמד לטווח הקצר של כמה שנים בודדות, אבל מעבר ל-5 שנים נגיד רוב הסיכויים שכבר יופיעו פיצ'רים בשוק שבהחלט עלולים לדרוש שדרוג פרופר של הרסיבר.
תחשוב על זה ככה: סמארטפון/טאבלט משדרגים פעם בשנתיים, מחשב/לפטופ פעם ב-4 שנים, ורסיבר פעם ב-6 שנים. מצד שני, הרסיבר הישן שלי הוא בן כמעט 10 והוא יושב אצל גיסתי שנהנית ממנו מאוד. אני שדרגתי אותו רק לפני קצת יותר משנה...
ברמת החומרה זה קיים כאמור רק במכשירים מאוד יקרים, וכמעט בכלל לא במותגים "הסטנדרטיים" (אונקיו, דנון, פיוניר, ימאהה, הרמן קרדון, מרנץ וכיו"ב...)
מה שכן, לדעתי למרבית הרסיברים היום אפשר לחבר מפענח/פרוססור חיצוני שיעביר את התוכן שמקודד בפורמטים חדשים מעל HDMI מפוענח מראש ומקודד מחדשבפורמט LPCM שכל רסיבר היום מבין עקרונית (פורמט יותר פשטני שכבר "עשה את העבודה" עבור הרסיבר ופשוט אומר לו לאיזה רמקול לשלוח כל סיגנל שמקודד עליו).
עכשיו לך תגיד את כל הנ"ל לאנשים שיש להם רסיבר בן 5 שנים בלי HDMI למשל, והם יגידו לך ש-Future Proof זה נחמד לטווח הקצר של כמה שנים בודדות, אבל מעבר ל-5 שנים נגיד רוב הסיכויים שכבר יופיעו פיצ'רים בשוק שבהחלט עלולים לדרוש שדרוג פרופר של הרסיבר.
תחשוב על זה ככה: סמארטפון/טאבלט משדרגים פעם בשנתיים, מחשב/לפטופ פעם ב-4 שנים, ורסיבר פעם ב-6 שנים. מצד שני, הרסיבר הישן שלי הוא בן כמעט 10 והוא יושב אצל גיסתי שנהנית ממנו מאוד. אני שדרגתי אותו רק לפני קצת יותר משנה...
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
המודל הזה פשוט לא עובד.
כבר יצא לי לראות פרוססור מארק לוינסון NO40, שהוסיפו לו כרטיס HDMI.
אז עכשיו יש לו HDMI,ונעזוב לרגע את עלות השדרוג, הפרוססור אחרי השדרוג לא יכל לבצע פעולות בסיסיות על סיגנל הHDMI שכל רסיבר שהיה עולה כמו השדרוג מסוגל לבצע.
על המרות וידאו מאנלוג לHDMI, אפסקיילינג וכ', בכלל אין מה לדבר.
אז אם זה המצב במרק לוינסון, מה יגידו אזובי הקיר?
כבר יצא לי לראות פרוססור מארק לוינסון NO40, שהוסיפו לו כרטיס HDMI.
אז עכשיו יש לו HDMI,ונעזוב לרגע את עלות השדרוג, הפרוססור אחרי השדרוג לא יכל לבצע פעולות בסיסיות על סיגנל הHDMI שכל רסיבר שהיה עולה כמו השדרוג מסוגל לבצע.
על המרות וידאו מאנלוג לHDMI, אפסקיילינג וכ', בכלל אין מה לדבר.
אז אם זה המצב במרק לוינסון, מה יגידו אזובי הקיר?
No place like home.......... Theater
-
badigard
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
זהו, מצאתי את מה שחיפשתי: מודל MDC של NAD.
http://nadelectronics.com/audio-topics/ ... uction-MDC
מישהו שמע על המודל הזה?
http://nadelectronics.com/audio-topics/ ... uction-MDC
מישהו שמע על המודל הזה?
- stardusty
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 445
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
עדיין לא החלפתי כלום, כי הוא דיי חדש.
בדגם הספציפי שיש לי ניתן להחליף את הכרטיסים עם החיבורים הדיגיטליים ( HDMI, וחיבורי האודיו הדיגיטלים) שכוללים גם עיבוד קול ועיבוד תמונה
ההחלפה הכי פופלרית בדגמים אחרים היתה מעבר מ HDMI 1.3 ל HDMI 1.4
הדגם שלי הוא הדגם הכי נמוך בסידרה שנותנת להחליף רכיבים, הוא כולל UP CONVERTING אבל לא UP SCAILING
בדגם הספציפי שיש לי ניתן להחליף את הכרטיסים עם החיבורים הדיגיטליים ( HDMI, וחיבורי האודיו הדיגיטלים) שכוללים גם עיבוד קול ועיבוד תמונה
ההחלפה הכי פופלרית בדגמים אחרים היתה מעבר מ HDMI 1.3 ל HDMI 1.4
הדגם שלי הוא הדגם הכי נמוך בסידרה שנותנת להחליף רכיבים, הוא כולל UP CONVERTING אבל לא UP SCAILING