למי שיש 100 מגה בבזק - אתם מקבלים מהירות קבועה ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #1 

נגיד התחברתם ל- 100 מגה ואתם רואים שאתם מקבלים רק 75 מגה בגלל מרחק מהמרכזייה, אז אתם מקבלים מהירות קבועה של 75 מגה ? או שזה תלוי גם בעומסים ואתם מקבלים גם 60 מגה ואפילו פחות ?
יש הבדל במהירות בין שעות הבוקר המוקדמות לשעות הערב ? או שזה תמיד מהירות קבועה ?

כי לפי מה שאני רואה המרכזייה של בזק נמצאת ממש ליד הבניין שבו אני גר (מרחק של 20 מטר) והתקשרתי אליהם וקיבלתי מהם הצעה ל- 100 מגה ב- 86.25 ש"ח ממוצע למשך 12 חודשים. עכשיו אם המהירות של בזק מושפעת רק ממרחק של המרכזייה אז המצב שלי טוב, אני יוכל לקבל לרוב מעל 90 מגה.
כיום המצב שלי בהוט על הפנים, יש לי 100 מגה והמהירות ממש לא יציבה. בשעות עומס קשות (מוצ"ש לדוג') אני מקבל 40-50 מגה. לרוב בשעות הערב אני מקבל רק 60-70 מגה והרבה פעמים שאני בודק אני מקבל רק 50 מגה. אני מגלה שרק בבוקר ובצהריים אני מקבל מעל ל- 90 מגה שזה בדיוק מתי שאני לא משתמש באינטרנט.

אז השאלה שלי האם המהירות של בזק מושפעת בעיקר מהמרחק של המרכזייה או שהיא מושפעת גם מעומסים כמו הוט?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

תראה, עיקרונית המהירות גם בבזק יכולה להיות מושפעת מהעומס, אבל זה לא בקטע ממך למרכזיה, אלא במקטע שבין המרכזיות למתגים ולכיוון הספק. במקטע שבין הארון (מרכזיה או MSAG) אתה מחובר לבד, באמצעות זוג נחושת שמגיע רק אליך.

לגבי המשפט הראשון שלי - רחבי פס הקיימים במקטעים מה-MSAG לכיוון שאר הרשת הם כל כך גדולים נכון להיום, שלא נראה לי שצפוי כאן עומס כלשהו. כמו כן כל הציודים (switches) לרוב רחוקים מלהיות עמוסים.

הקטע נוסף שקריטי - זה ספק אינטרנט כמובן, וכאן זה כבר לא משנה באיזה תשתית אתה (שזה אתה בטח יודע :))

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

אתה אופטימי אם תקבל 90 מגה ,כדי לקבל את המהירות הזאת גם בהורדות בפועל אתה צריך שיהיה לך לפחות 2 אחוז אפלואד ממהירות ההורדה שלך ,מה שאין קיום בבזק.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אם תסתכל באתר של בזק, תראה שרשום שה-100Mbps נע בין 60Mbps-100Mbps, "בכפוף למגבלות הטכנולוגיות" עלק.
למה בעצם הם לא נותנים לך 100Mbps מדוייק? מכיוון שכדי לתת לך באמת 100Mbps בבזק, האפלוד צריך להיות לפחות 2Mbps.

למשל בהוט אתה באמת צריך לקבל את ה-100, כי האפלוד שלהם הוא 2% ממהירות הורדה - 2Mbps Upload.
בקיצור, זה סוג של רמאות אפשר לומר. הם עושים מהצרכן הפרטי צחוק, בכל הנוגע למהירות האינטרנט ולמהירות העלאה.

בזק בחיים לא יתנו לך את מה שהוט מביאים לך - 2Mbps אפלוד..ואם הם יתנו לך, זה לפחות ב-400 ש"ח כל חודש..

והנה מה שאמרתי: http://www.bezeq.co.il/NGN/Pages/ngn-sp ... ffers.aspx
"במסגרת חבילת TOP100Mbs הלקוח יקבל מקסימום קצב אפשרי בכפוף ליכולת הטכנולוגית (לא פחות מ- 60Mbs ועד למקסימום של 100Mbs)."

אז בעצם, ה-"100Mbps" של בזק זה לא באמת 100, אלא פחות. אני לא מבין איך משרד התקשורת שותק לחברה הזאת.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

בבזק זה נקרא "חבילת גלישה Top100Mbps"... לא בכדי.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #6 

הTOP 100 מתייחס רק לבדיקות המהירות ,שם תראה את ה"90 מגה" שלך במקרה הטוב, בפועל כמו שהם אמרו אתה תקבל 60..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #7 

איך זה יכול להיות שבבדיקת מהירות אני אקבל 90 מגה אבל בשרתים אחרים לא?! הרי כל עוד אני מצליח לקבל מהתשתית 90 מגה זה אומר שהרוחב פס שפתוח לי הוא 90 מגה.
המצב אצלי בהוט הוא מאוד גרוע! אתמול הורדתי כמה סרטים מ- RapidShare עם פרימיום ועם מנהל הורדות ובסך הכללי לא עקפתי את ה- 35 מגה. זה כבר נהיה ממש מעצבן.
אני מעדיף לקבל 90 מגה קבוע מאשר 100 מגה משתנים.
הנה לדוגמה המצב עכשיו, במקום לקבל 100 מגה אני מקבל 80 מגה:
תמונה

כאשר בדקתי אצל בן דוד שלי שגר בשכונה אחרת לידי והוא מקבל 100 מגה.

xsoft7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #8 

אני אגיד לך כזה דבר. זה נכון שלבזק יש מהירות קבועה בניגוד להוט (גם אם היא לא על המקסימום) ולא מושפעת מהעומס.
אבל סתכל על זה ככה, מזה משנה אם יש לך אוטו שלא מסוגל להגיע ל100 או שיש לך פקק שמונע ממך להגיע ל100. בשני המקרים אתה לא תגיע ל100.
כי כשיש עומס השרתים שאתה מוריד מהם לא יעניקו לך 100, כי יש עומס.
ורק בביטורנט תוכל להגיע למהירויות גבוהות יותר, אבל שם בא הקטע של מהירות האפלואד המסריחה של בזק. שוב.. זה כלב שרודף אחרי הזנב שלו
אתה לא תטעה אם תבחר הוט או בזק.. בשניהם תדפק

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

xsoft7 כתב: אתה לא תטעה אם תבחר הוט או בזק.. בשניהם תדפק
...
רק אצל אחת אתה נדפק בצורה יציבה, ואצל השניה בצורה משתנה בהתאם לעומס :) פעם טיפה יותר ופעם טיפה פחות...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #10 

nerya40 כתב:איך זה יכול להיות שבבדיקת מהירות אני אקבל 90 מגה אבל בשרתים אחרים לא?! הרי כל עוד אני מצליח לקבל מהתשתית 90 מגה זה אומר שהרוחב פס שפתוח לי הוא 90 מגה.
המצב אצלי בהוט הוא מאוד גרוע! אתמול הורדתי כמה סרטים מ- RapidShare עם פרימיום ועם מנהל הורדות ובסך הכללי לא עקפתי את ה- 35 מגה. זה כבר נהיה ממש מעצבן.
אני מעדיף לקבל 90 מגה קבוע מאשר 100 מגה משתנים.
הנה לדוגמה המצב עכשיו, במקום לקבל 100 מגה אני מקבל 80 מגה:
תמונה

כאשר בדקתי אצל בן דוד שלי שגר בשכונה אחרת לידי והוא מקבל 100 מגה.
...

אז יופי ,בבזק בגלל האפלואד הנמוך אתה לא תוריד במהירות גבוהה יותר מ60 או 70 מגה במקרה הטוב ,בביטורנט המצב עוד יותר גרוע ..

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #11 

משדרגים אצלי היום את התשתית של בזק
עד עכשדיו יכלו לספק ההבאזור שלי 30 מגה
מעניין מה עכשיו. :)
לא שאני מתלונן אני בהוט+בזבל 100MB
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

yebous
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

אני מבין ללבך הייתי בדיוק באותו מצב. אך קצת סבלנות והתשתית תתייצב ותתחיל להסתנכרן ב8 ערוצים.
ותוכל לקבל את המהירות המקסימלית בכל שעות היממה.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #13 

אתה מדבר אלי?
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates