האם החדר שלי יתאים כדי להיות ״חדר קולנוע״?
יש לי חדר פנוי בבית, הבעיה שהוא ממד ולכן הוא קטן.
חשבתי להפוך אותו לחדר קולנוע אבל אני חושש שהוא בכלל לא יתאים מפאת גודלו.
אז ככה, הגודל שלו הוא 3.30 מטרים.
נניח שתהיה ספת ישיבה אז אני מניח שמרחק הצפייה יהיה 2.5 מטרים... קרוב מדי למקרן לא?
אבל אני מת לקבל חווית קולנוע בבית..
מה אתם,שמבינים, אומרים בעניין?
תודה רבה
נניח שתהיה ספת ישיבה אז אני מניח שמרחק הצפייה יהיה 2.5 מטרים... קרוב מדי למקרן לא?
תודה רבה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אכן בחדר ממ"ד עדיין אפשר להנות מקולנוע איכותי. כמובן שנדרש תקציב לכל העסק שכולל בתוכו גם ליווי של הפרויקט על ידי איש מקצוע העוסק בתחום.
תוכל לקבל ייעוץ, מפרט ציוד, הכנת תהליך הקמה והתקנה בפועל.
תוכל לקבל ייעוץ, מפרט ציוד, הכנת תהליך הקמה והתקנה בפועל.
אני מקרין ממרחק כזה (המרחק יגדל ל כ3 מטר ברגע שאצליח לפנות איזה ארונית בסלון שכרגע מאכלסת את הממירים/פלייסטיישן).
בגדול אפשר להנות תרתי משמע.
אני מקרין כרגע בגודל של מעל ל 90 אינץ' (בערך 95).
המערכת אצלי כשבוע וקצת. יכול לומר שאנשים שבאו וראו אצלי כדורגל (צ'מפיונס ליג), שיחקו בפלייסטיישן והדגמתי גם דברים אחרים די נפלו מכמה שהגודל מוסיף לחוויה.
זוג חברים שעובר לדירה חדשה החליט שבמקום פלזמה גדולה שתוכננה בדירה ללכת על מקרן בעקבות מה הם ראו.
חסרון אחד - אני קניתי מקרן 720p. אני יכול לומר שלמרות שיש לי ראיה לא מושלמת, אפשר ממרחק כזה לראות את הפיקסלים, והחדות נראית בינונית משהו לפרקים (מתרחקים בעוד מטר והמצב משתפר לגמרי, זה מה שקורה כשאני מסתכל מהמטבח בבית).
במרחק כזה רואים את הפגמים בשידורי ה HD בטלויזיה. ערוץ הספורט למשל נראה מצוין באולפן, אבל המשחקים עצמם נראים קצת פחות טוב.
ככה או אחרת, יכול להיות שתעדיף להקרין בקטן יותר, למשל 80 אינץ', וזה בסדר.
בגדול אפשר להנות תרתי משמע.
אני מקרין כרגע בגודל של מעל ל 90 אינץ' (בערך 95).
המערכת אצלי כשבוע וקצת. יכול לומר שאנשים שבאו וראו אצלי כדורגל (צ'מפיונס ליג), שיחקו בפלייסטיישן והדגמתי גם דברים אחרים די נפלו מכמה שהגודל מוסיף לחוויה.
זוג חברים שעובר לדירה חדשה החליט שבמקום פלזמה גדולה שתוכננה בדירה ללכת על מקרן בעקבות מה הם ראו.
חסרון אחד - אני קניתי מקרן 720p. אני יכול לומר שלמרות שיש לי ראיה לא מושלמת, אפשר ממרחק כזה לראות את הפיקסלים, והחדות נראית בינונית משהו לפרקים (מתרחקים בעוד מטר והמצב משתפר לגמרי, זה מה שקורה כשאני מסתכל מהמטבח בבית).
במרחק כזה רואים את הפגמים בשידורי ה HD בטלויזיה. ערוץ הספורט למשל נראה מצוין באולפן, אבל המשחקים עצמם נראים קצת פחות טוב.
ככה או אחרת, יכול להיות שתעדיף להקרין בקטן יותר, למשל 80 אינץ', וזה בסדר.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
90 אינץ אינו קטן כלל, אני עם מקרן בממד פותח 74 אינץ(אפשר קצת יותר) ולמרחק של
2.8 זה בהחלט מספיק......90 יהיה מעל ומעבר.
2.8 זה בהחלט מספיק......90 יהיה מעל ומעבר.
niko כתב:90 אינץ אינו קטן כלל, אני עם מקרן בממד פותח 74 אינץ(אפשר קצת יותר) ולמרחק של
2.8 זה בהחלט מספיק......90 יהיה מעל ומעבר....
2.5 מטר עם תמונה של 90 אינץ זה מתכון בטוח לכאב ראש. למעשה גם 80 אינץ קצת גדול מדיי.
בדיוק היום קניתי מסך למקרן.
אחרי שהיה לי מסך מאולתר של 80 ממרחק של 2.6 מ' והרגשתי שהעיניים "רצות" על המסך מעט,
נרכש מסך של 77 אינץ שגם יזוז קצת אחורה ככה שהמרחק יהיה סביבות 2.7
אני מקרין מ2.7 מטר בערך , תמונה של 73" , קח בחשבון שאם תצטרך להרים גבוהה את המקרן ביחס למיקום הרצוי של התמונה , שזה למטה בגובה העיניים, תצטרך הטייה של המקרן מה שיוצר תמונה טרפזית על המסך, לכן תצטרך לישר את זה דיגיטלית וכך אתה מאבד כמה אינטש, אני איבדתי משהו כמו 7-10" . אבל 73" זה נהדר, כמובן שכדי לקבל את האפקט של הקולנוע - מסך בפרצוף, צריך יותר אינטש למרחק כזה, אלה אם כן תוכל להתקרב עם הספה קדימה טיפה, מה שטוב גם לרמקוליים האחוריים .
אל תילך על טלוייזה, למקרן יש יתרון חזק שלוקח את כל היתרונות של הטלויזיה, גודל תמונה הכי כיף!
אל תילך על טלוייזה, למקרן יש יתרון חזק שלוקח את כל היתרונות של הטלויזיה, גודל תמונה הכי כיף!
ואצלי היום היה אורח הערב, שבעצתו ניסינו להרחיק את המקרן עד כמעט הקיר. התמונה עכשיו 100 אינץ בדיוק (בחלק ה 16/9 של המסך, המקרן הוא 16/10).
מרחק הצפיה קרוב ל 3 מטר.
בכנות? ראינו סרט והיה תענוג אמיתי. חוויה קולנועית.
לטעמי למרחק כזה 73 אינץ זה בזבוז.
מרחק הצפיה קרוב ל 3 מטר.
בכנות? ראינו סרט והיה תענוג אמיתי. חוויה קולנועית.
לטעמי למרחק כזה 73 אינץ זה בזבוז.
אכן אפשר לראות את הפיקסלים (בעיקר בכתובתיות). קצת מבאס, אבל בקטנה.
התחושה מהנסיון שלי היא לא כמו של שורה שלוש בקולנוע (יצא לי פעם אחת לסבול את זה, מאז אני מקפיד להיות בשורה 5-6, המועדפות עליי, לפחות בקולנוע לב שליד הבית, שם אני מנוי).
כשאני שם את המקרן על 70-80 אינץ' זה מרגיש לי קצת קטן ומיותר (לא בשביל זה קניתי מקרן).
ואכן ענין של טעם וריח, ולכן, אין תחליף למראה עיניים. ניסוי ותהיה.
התחושה מהנסיון שלי היא לא כמו של שורה שלוש בקולנוע (יצא לי פעם אחת לסבול את זה, מאז אני מקפיד להיות בשורה 5-6, המועדפות עליי, לפחות בקולנוע לב שליד הבית, שם אני מנוי).
כשאני שם את המקרן על 70-80 אינץ' זה מרגיש לי קצת קטן ומיותר (לא בשביל זה קניתי מקרן).
ואכן ענין של טעם וריח, ולכן, אין תחליף למראה עיניים. ניסוי ותהיה.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
מה ההגיון באמירה הזאת?saar121 כתב:זה בדיוק מה שאני אומר - בשביל 70-80 אין לי טעם בכלל לקנות מקרן.
חבל עד שיש חדר פנוי בבית.. חבל רק שהוא קטן.
טוב לפחות במלחמה נשב בממד ונראה סרטים חח...
זה כמו להגיד שאם לא נותנים לי לשמוע בווליום מחריש אוזניים, אני מעדיף טרנזיסטור.
מקרן נותן יחס עלות תועלת לאינץ' ונותן חוויה קולנועית. שום מסך בגודל 70-80 בתקציב של עד 20K לא יכול להתחרות במקרן בתקציב כזה.
לי יש חדר ק"ב מעט יותר גדול מהחדר שמתואר כאן, המסך שלי הוא בגודל 80" והחוויה הקולנועית אצלי לא פחות טובה מאשר בחדר הקולנוע הקודם שלי שהיה בגודל של 50 מ"ר עם מסך של 130".
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אם המרחק הוא 3.3, איך הגעת למסקנה שאתה יושב 2.5 מטר מהמסך ?
הספה אולי "עמוקה" אבל כשאתה נשען אתה רחוק אולי 30-35 סנטימטר מהקיר.
לא אמרת מהו רוחב החדר. בלי רוחב אי אפשר לדעת איזה מסך יכול להכנס ואז כל ההתחבטות בשאלה "איזה גודל" לא רלוונטית.
זכור שאתה צריך להשאיר מקום משני צידי המסך לרמקולים אז גם אם יש לך 3 מטר רוחב, מדובר על מסך שהוא מקסימום 2.3 ברוחב.
זה כשלעצמו קובע לך את הגודל המקסימלי.
ליאור
הספה אולי "עמוקה" אבל כשאתה נשען אתה רחוק אולי 30-35 סנטימטר מהקיר.
לא אמרת מהו רוחב החדר. בלי רוחב אי אפשר לדעת איזה מסך יכול להכנס ואז כל ההתחבטות בשאלה "איזה גודל" לא רלוונטית.
זכור שאתה צריך להשאיר מקום משני צידי המסך לרמקולים אז גם אם יש לך 3 מטר רוחב, מדובר על מסך שהוא מקסימום 2.3 ברוחב.
זה כשלעצמו קובע לך את הגודל המקסימלי.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מקרן טוב, עדשה קצרת טווח (לא לכל מקרן זה אפשרי), צביעת הקירות בשחור (בגלל הקירבה שלהם למסך שמן הסתם ייתפרש מקיר לקיר) הכרחי, חיווט, התפשרות על רמקולים כי המסך ייתפוס את כל הקיר הקדמי, לדעתי בתקציב הזה אתה יכול לרכוש מסך דק דיי גדול 64-65" טוב או אפילו 80" פחות טוב
לא הצלחתי להבין האם 3.30 הם גם האורך וגם הרוחב של הממ"ד אבל שים לב שאם זהו המצב צפויות לך בעיות אקוסטיות קשות שלדעתי יהיה לך קשה ויקר מאוד להתגבר עליהן.saar121 כתב:יש לי חדר פנוי בבית, הבעיה שהוא ממד ולכן הוא קטן.
תודה רבה...