אפסון 3010 מול אופטומה HD33? - בקשת עזרה בהולה...

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
עמוס28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם! אני חדש פה, הפורום נראה מדהים ואני מהבוקר קורא הודעות במטרה להשכיל, אשמח לעצה בנושא.
אני יודע שיצאו כמה פוסטים (ממה שראיתי) בנושא אבל עדיין מתקשה להחליט, אז אסביר.

הדוד הטוב (אשכרה, דוד שלי) מתנדב להביא לי מקרן מטיול בארה"ב.
אני רוצה מקרן כבר המווון זמן ועכשיו ההזדמנות קפצה.
ברור לי שיהיו הוצאות נלוות נוספות בארץ (יש לי רסיבר ימאהה טוב, אבל צריך לקנות מסך, רמקולים ובטח עוד דברים שלא מכיר עדיין, את כולם אני מתכנן לקנות בארץ).
התקציב שלי הוא בערך 7K ש"ח (כשהמקרנים האלה עולים בערך 4-5K בארה"ב) ואם אצטרך אז אחרוג קצת...
וזה יהיה המקרן הראשון שלי.

מה לקנות???
רשמתי את שני הדגמים האלה בגלל הסקירה החיובית שזכו לה בפורום והתקציב, אבל אם יש רעיון אחר אשמח לשמוע.
אה, ואני חייב להחליט בימים הקרובים, אז ממש ממש ממש אודה לכל מי שיעזור.

כמה פרטים:
זה לסלון שלי שיכול להיות מוחשך לחלוטין אבל הקירות לבנים... המסך ייגלל מעלה חלונות זכוכית...מקווה שזו לא תהיה בעיה :מבולבל: מרחק ההקרנה מהקיר עליו ייתלה המקרן לחלון/קיר המוקרן הוא כ-3.5 מ'.

מבחינת הצרכים שלי... אני לא חסיד של תלת-מימד (חוץ מאווטאר לא ראיתי אף סרט שזה הוסיף לו) אבל כולם פה אומרים שלא כדאי היום כבר לקנות מקרן דו-מימד כי בעתיד יהיה קשה למכור אותו אם ארצה לשדרג וכי העתיד הולך לשם וכו' וכו'... אני אשתמש בזה בעיקר לתכני דו-מימד ב- HD ובלו-ריי שאקנה/ אשכיר/ אוריד, כדי לראות סדרות עכשוויות וסרטים, בעיקר ישנים. לא מעניין אותי משחקים/ ספורט וכד', אם זה משנה. חשבתי לקנות את האפסון הדו-מימד 8350 שגם בתקציב שלי ואמור להיות מדהים באיכות, אבל קראתי בפורום על כך הרבה נורות מתפוצצות שירדתי מזה...

גמישות התקנה: די חשוב. אני אזמין מישהו מקצועי שיתקין ויכייל, אבל מעדיף שיהיה ניתן להקרין גם בזווית מהצד מארון ייעודי ולא רק מהמרכז בצורה שמי שיושב על הספה ידפוק את הראש כל פעם שיקום... (אין לי כוונה לשים את זה לפני הספה על השולחן ואין יכולת לשים בין המושבים או משהו, יש לי ספה פשוטה בסלון, צמודה לקיר הנגדי).

רגישות אישית לתופעת הקשתות: אין לי מושג. קראתי על זה כאן ואני אשתדל לקפוץ לאיזו חנות כדי לבדוק בימים הקרובים.

טוב, חפרתי מספיק ותודה לכל מי שקרא עד פה - אהיה ממש אסיר תודה על המלצות!!!!!
אני צריך להזמין בימים הקרובים מ-BH או מאמזון כדי שיגיע לדוד שלי בזמן.

*שאלת בונוס: מישהו שמע על נורות מתפוצצות באפסון 3010?
**שאלת בונוס 2: לאפסון 3010E יש אותה איכות הקרנה כמו הדגם החוטי? זה נשמע לי לא הגיוני משום מה, שהמידע זורם באותה רמה כמו דרך כבל HDMI, סליחה על השאלה המטופשת אם זה ממש ברור ורק לי לא...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

ה33 הוא מקרן dlp וככזה מפונק בהתקנה.
לא תוכל לשים אותו על ארון בצד.

אם אתה לא חסיד תלת מימד
למה לא לחפש יד 2 ממישהו שמשדרג.

אז תוכל לחפש hd20 ולהשאיר עוד כסף לכל המסביב
העם דורש..... כל מיני דברים

עמוס28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי, תודה רבה על התגובה!

אני מעדיף לקנות בחו"ל כי המקרנים הנ"ל הם 1500$ בערך שם וזה בתקציב שלי, ומעדיף חדש.

אני קונה תלת-מימד, האמת, בעיקר בגלל מה שקראתי כאן. כמה כותבים כתבו שלא כדאי כבר לקנות דו-מימד, וכדאי שתהיה את האופציה.

השאלה היא איזה מקרן בתקציב שלי מצטיין באיכות דו-מימד ועדיין תומך בתלת מימד (או ספציפית, מבין שני אלה).

תודה על ההערה לגבי ה-DLP, לא ידעי שזה מה שקובע. אם ככה, נראה שאקנה את האפסון 3010 ואקווה שהתמונה טובה בדו-מימד בחדר חשוך לגמרי.

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

לגבי 3010 אני יכול לומר לך שהשוס הוא תלת מימד. באמת מדהים. דו מימד נראה בסדר+ אבל למי שרגיל לאיכות של מקרני דו מימד טובים, התוצאה עשוי לאכזב. לדעתי, תופעת הקשתות אינה שאלה של רגישות שלך בלבד, אלא של כל מי שצופה במקרן, ולכן, מבחינתי, ה HD33 לא בא בחשבון בשעתו. למרות שהוצהר שתופעת הקשתות לא קיימת בו בכמה ביקורות, עדיין קיימות עדויות ברשת לכך שהיא חיה ונושמת, והכל תלוי ברמת הרגישות של הצופה.

--רן

עמוס28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי רן,

אז אתה אומר לוותר על התלת-מימד? כי אני צפוי לראות 99% מהזמן דו-מימד.

ואם כן, אז איזה מקרן אתה ממליץ לקנות שעדיף שלא יעבור את ה6K בארה"ב והאיכות שלו טובה?
(ואם אפשר, שגמיש בהתקנה והנורות שלו לא נוטות להתפוצץ...)

תודה רבה!
עמוסי

עמוס28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מישהו יודע איפה יש חללי תצוגה של האפסון 3010 (נקרא גם 6000 נראהלי) או של האופטומה?

קצת לא נעים כי אני קונה את המקרן בחו"ל, אבל לפחות את המסך הקרנה/ התקנה/ רמקולים אוכל לקנות איפה שמציגים את זה וככה לקבל החלטה.
עדיף למקומות בת"א, אם יש כאלה בכלל.
בפיוצ'ר ראיתי שזה לא במלאי שלהם.

yanivs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

ההפרש היום בין HD20 ל HD33 הוא בסביבות $1000 בארה"ב אם מביאים בחשבון שבשביל להנות מ 3D צריך לקנות גם משקפיים תואמות.
שווה $1000? לכל אחד תשובה משלו...

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

עמוס,
אני לא בטוח שתראה רק דו מימד, כי לאחר שאתה מתרגל לראות על 120 אינטש תלת מימד, ולשחק PS3 עם תחושת עומק, אתה מתחיל להתלהב.
אם אתה בטוח שלא תאמץ את התלת מימד ולא תהנה ממנו, אז אני אישית מאד נהניתי משנים של שימוש בפנסוניק AE-2000 ו AE-4000, שני מקרני דו מימד. מובן שיש רבים שימליצו על האפסונים 8350, אך שים לב שיש לקוחות בחו"ל מתלוננים על בעיות טכניות ומנורות מתפוצצות, כך שלא הייתי מתעסק עם אפסון מהסדרות ההן, אם אתה מביא מחו"ל, ולו בשל בעיית האמינות הלכאורית.

אני מניח שאפילו ה 4000 מגרד את התקציב שלך היום מלמעלה בארה"ב, וכן - קיים שוני בתוצאת התמונה לטובתו מה-2000 (אם כי גם ה 2000 נראה ממש טוב). אני אישית הבאתי 3010 ומכרתי אותו בתוך שבועיים. מסתבר שהפכתי לאנין טעם (במידה) ולכן אני מתקדם ל 5010 או TW9000, מה שיצא לי יותר זול והגיוני כלכלית. מנסים לארגן קבוצת רכישה בארץ כדי להוריד את המחיר עוד יותר, אך ברור שלא מדובר בקנה מידה של 6000 ש"ח.

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #9 

אם זה עדיין רלוונטי
אני מעוניין להצטרף לקבוצה הזאת עבור ה 9000 \ 5010

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

חברים,

אנחנו לא מארגנים כאן קבוצות רכישה. זה כבר התפוצץ לנו בפנים יותר מפעם אחת !

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #11 

ride כתב:חברים,

...
למי זה התפוצץ בפנים ?? מנהלי האתר ארגנו את זה או שמדובר בחברים של האתר ?.

אני משער כי לערב את מנהלי האתר זה לא יאה , אח"כ יגידו שיש להם אינטרס
אך אם מישהו מה"חברים הרגילים" כאן רוצה לארגן קבוצת רכישה - אני לא רואה בעיה כלשהי לאפשר זאת.

הרי האחריות היא שלו ולא קשורה בשום אופן לאתר , אלא אם האתר מפסיד מזה בצורה כלשהי - מה שלא נראה לי .

אני כנראה בכל מקרה רוכש את המקרן והמסך בחו"ל.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

movieman כתב:
ride כתב:חברים,

...
למי זה התפוצץ בפנים ?? מנהלי האתר ארגנו את זה או שמדובר בחברים של האתר ?.

אני משער כי לערב את מנהלי האתר זה לא יאה ,
אך אם מישהו מה"חברים הרגילים" כאן רוצה לארגן קבוצת רכישה - אני לא רואה בעיה כלשהי לאפשר זאת.

הרי האחריות היא שלו ולא קשורה בשום אופן לאתר , אלא אם האתר מפסיד מזה בצורה כלשהי - מה שלא נראה לי .

אני כנראה בכל מקרה רוכש את המקרן והמסך בחו"ל.
...
ברגע שההתארגנות נעשית כאן, ואחד מהחברים מגיע לחנות ומראה לו את הפוסט שהתארגן כאן ואומר "תראה אתה את המחיר שקיבלתי כאן...." זה מתפוצץ לנו בפרצוף... תאמין לי, מבקש לכבד את הבקשה.

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

לאפסון יש צמצם אוטומטי לשיפור השחורים ב 2D - אבל לא פעיל ב 3D .
לHD33 אין בכלל צמצם אז איך הוא מתמודד ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #14 

viper כתב:לאפסון יש צמצם אוטומטי לשיפור השחורים ב 2D - אבל לא פעיל ב 3D .
לHD33 אין בכלל צמצם אז איך הוא מתמודד ?
...
האופטומה מתמודד בעזרת ניגודיות סטטית.הניגודיות הטבעית של שבב הDLP שבאופטומה היא גבוהה יחסית לLCD שב3010.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”