כבלים לקולנוע ביתי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DoME פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

היי...

הייתי מעוניין לדעת אילו כבלים כדאי לקנות למערכת קולנוע ביתי?
המערכת מכילה סטליטים, מדפיים, סנטר וסאב.

איך אני בודק אם כבל איכותי? מה אני צריך לחפש?
האם כדאי להשקיע גם על כבל HDMI?
האם יש הבדל בשמע בין כבל אחד לשני?

רב תודות ידידיי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

DoME כתב:היי...

רב תודות ידידיי
...
אתחיל בזה שאומר שיש הבדלים בכבלים אלא מה לא לכולם רכישת כבלים יוקרתיים זה כלכלי ולפעמים אין צורך.
הכל תלוי באיכות המערכת והתקציב.

לרמקולים סטליטים לרוב מספיק כבל 1 עד 1.5 מ"מ. זוג גידי נחושת (לא נחושת וחמרן).

כבל HDMI באורך של עד 10 מטר אין חשיבות לכבל זול או יקר, ההבדל הוא ברמת הגימור של הכבל, לא באיכות התמונה.
מעל ל10 מטר רצוי כבל טוב יותר, מסוכך בעל בידוד מסיבי יותר עקב המרחק והתשתית.

יש הבדל בין כבל פשוט שעולה 2 ש"ח למטר לבין כבל שמחירו 60 ש"ח למטר, אך אם המערכת שלך פשוטה זה יהיה בזבוז כסף, כי המערכת היא זו שתקבע את האיכות...

בנוסף לזה קיים אלמנט של אקוסטיקה, כך שאם הרמקולים נמצאים בחלל שהם לא יכולים להתמודד איתו, כבלים יוקרתיים לא ישנו את התנהגות הצליל בחלל...

על כמה מטר מדובר? האם יש צינור\תעלה מוכנה עד למגבר? האם אתה מכיר את ערכי הכיול למערכת שלך?

אם אין לך מושג רצוי להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום שירכיב את הרמקולים, יחבר ויכוון את המערכת.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #3 

DoME כתב:היי...

רב תודות ידידיי
...
הכל תלוי עד כמה אתה הרפתקן \ עצמאי ואוהב לעשות דברים בעצמך, ועד כמה זה חשוב לך.

לי אישית לא היה חצי מושג ברמקולים\רסיברים\וכל השאר, ומגיל קטן אהבתי את כל הנושא ולא יכלתי להרשות לעצמי מבחינה כלכלית - אף פעם לא הייתי כזה שחולם על דברים בינוניים... והטובים בתחום הזה עולים בהתאם.
אז כשסוף סוף היה תקציב, פשוט הלכתי עם האוזניים, שמעתי רמקולים, בחרתי, לאחר מכן רכשתי על עיוור רסיבר - וטעיתי - נלחצתי, ואז הבאתי עוד 3 רסיברים לבדיקה עד שבחרתי אחד... וכל זה תוך כדי הקשבה רק לאוזן ולא לאף אחד אחר.
לאחר מכן הבאתי גם כבלים, ואכן לדעתי יש הבדל, אומנם לא בחנתי הרבה, רק 2, אבל אני שמעתי הבדל ברור (בין כבל כסף לנחושת).

שים לב שישנם המון אנשים שלא משקיעים בכבלים, מצד אחד אני מבין אותם, כי ההבדלים באמת יחסית קטנים לעומת החלפת רכיבים, אך יש כבלים שעושים שינויים רציניים בגוון \ אופי הצליל...
ואתה יודע מה? מבחינה לוגית, לא נראה לי הגיוני להשקיע כמה עשרות אלפי שקלים ברכיבים, ולקשר אותם עם כבלים של 10 שקלים למטר.

מבחינה אקוסטית מן הסתם שאין יותר מדיי מה לעשות לבד, אם הבית עצמו אטום כמו שצריך כלפי חוץ אז מפה זה כבר להביא איש מקצוע כי אקוסטיקה זה מדע בפני עצמו, פגישה בסיסית עם יועץ לפי הבנתי עולה 600 ש"ח...
Utopia

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”