חיבור מחשב לטלוויזיה LG LD460 דרך VGA - איך לשמוע גם סאונד?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
יונתן_חיפה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי טלוויזיה LG 42LD460, ואני רוצה לחבר אליה מחשב שולחני. למחשב יש כרטיסי מסך וקול משולבים על לוח האם, עם יציאות ל-VGA ולרמקולים רגילים (mini-PL כמו של אוזניות) בלבד.

חיברתי את יציאת ה-VGA מהמחשב לכניסת ה-VGA של הטלוויזיה (הנקראת שם RGB), ואכן רואים נפלא.
אבל!
לאן עלי לחבר את יציאת הרמקולים מהמחשב?

לטלוויזיה יש מספר כניסות קול אנלוגיות (בננות אדום-לבן), אך אלה משוייכות לכניסות וידאו אנלוגיות - AV1/AV2 עם כניסת וידאו קומפוזיט (בננה צהובה), או "רכיב" עם כניסת וידאו קומפוננט (בננות אדום-ירוק-כחול). כאשר אני מחבר את יציאת הרמקולים מהמחשב לאחד מאלה, אני יכול או לבחור בטלוויזיה AV1/AV2/רכיב ולשמוע, או לבחור RGB ולראות - אך לא שניהם יחדיו. כל נסיונותי לשנות זאת בתפריטי הטלוויזיה עלו בתוהו.

ליד כניסת ה-VGA יש כניסת צליל כלשהי (אופטית?) עליה כתוב Audio in RGB/DVI. אני מניח שזו משוייכת לכניסת ה-VGA, אבל למחשבי הקט אין יציאה כזאת.

אני יודע שאני יכול לקנות ב-200 שקל כרטיס מסך עם יציאת HDMI ולחבר אותו, אבל אני לא רוצה לקנות דברים אם אפשר להמנע מכך.

שאלתי:
האם מישהו מכיר אפשרות\טריק\קומבינה כדי לראות בטלוויזיה מכניסת (VGA (=RGB ולשמוע מכניסת קול רגילה כלשהי? אולי אפשר להתחבר דרך כניסת השירות (RS232) ולבצע שם קסם כלשהו?

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

רוב הסיכויים שכניסת הaudio in היא לא אופטית, אלא אנלוגית רגילה, ואתה צריך כבל אודיו רגיל, 3.5 מ"מ ל 3.5 מ"מ.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא לפורום!
+1 למה שקודמי רשם, זהו שקע 3.5 מ"מ (כמו של אוזניות).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

יונתן_חיפה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

שככה יהיה לי טוב, אתם צודקים!
(נובר בארגז הכבלים)
זה עובד! הידד!

ליד הכניסה יש יציאה אופטית, וחשבתי בטעות שגם הכניסה היא אופטית.

תודה רבה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

בכיף, שמחנו לעזור. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”