היי שלום.
מצאתי פטיפון ישן של אבא שלי ורציתי לחבר אותו ולשמוע לזכר הימים
בכל מקרה.. במגבר שלי יש יציאת PHONO עם חיבורי RCA אבל שמתי לב שבמגבר אין את החיבור של הארקה לפטיפון..
וזה עושה רעשים שזה מחובר.
רציתי לדעת באיזו דרך אפשר להשתיק את הרעשים של הארקה כי לצערי אין לי לאן לחבר אותה. למרות שיש פרה אמפ במגבר מובנה
יציאת PHONO במגבר
-
GreenBox19
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מוזר
לא ראיתי מגבר הכולל כניסת PHONO ואין לו חיבור יעודי להארקה (בד"כ זה מעין בורג הניתן לסגירה ביד). בכל מקרה משמעות ההארקה היא פשוט חיבור לגוף המגבר. קודם כל תיקח את חוט ההארקה של הפטיפון ותיגע עם הקצה החשוף שלו בפנל האחורי של המגבר (באזור החיבורי PHONO) ותראה אם המגע אכן משתיק את הרעשים. אם כן, אפשר לאלתר חיבור הארקה ע"י קידוח חור קטן בפנל האחורי של המגבר (רק צריך לפתוח אותו קודם כדי לוודא שלא פוגעים במשהו בפנים!), ולחור הזה ניתן להתאים בורג פח שיסגור אותו (אם בורג לבד לא מספיק אפשר לחזק אותו בצד השני עם אום) ואז תופסים את קצה חוט ההארקה בין הבורג לפנל, מהדקים את הבורג ובא לציון גואל!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אפשרות אחרת, שלא מצריכה קידוח: להשתמש באחד הברגים הפזורים ברחבי המארז של המגבר (לטובת מראה נקי עדיף אחד הברגים האחוריים, אם יש) והמחברים את חלקי המארז זה לזה, ופשוט להשתמש בו להידוק חוט ההארקה למגבר.