חיבור ממיר yes total ל-VOD
שלום,
הוריי מעוניינים לעבור לטלויזיה ואינטרנט של יס ולהישאר בקו טלפון של HOT.
המתקין של יס הגיע ואמר שחייבים לחבר את הממיר בסלון למודם שנמצא באחד מחדרי המגורים (רחוק מהסלון - באמצעות כבל שחור ומכוער).
מישהו יודע מדוע יש להעביר כבל נוסף? האם רק בשביל ה-VOD?
האם לא ניתן להשתמש בשקעי הטלויזיה (שגם מחוברים לטלפון של הוט) או להשתמש בשקעים של בזק (למרות שהם לא בשימוש)?
האם התחברות לטלפון של בזק תפתור את הצורף בהעברת הכבל השחור (באמצעות חיבור הממיר ישירות לקו הטלפון ללא מודם)?
תודה מראש!
הוריי מעוניינים לעבור לטלויזיה ואינטרנט של יס ולהישאר בקו טלפון של HOT.
המתקין של יס הגיע ואמר שחייבים לחבר את הממיר בסלון למודם שנמצא באחד מחדרי המגורים (רחוק מהסלון - באמצעות כבל שחור ומכוער).
מישהו יודע מדוע יש להעביר כבל נוסף? האם רק בשביל ה-VOD?
האם לא ניתן להשתמש בשקעי הטלויזיה (שגם מחוברים לטלפון של הוט) או להשתמש בשקעים של בזק (למרות שהם לא בשימוש)?
האם התחברות לטלפון של בזק תפתור את הצורף בהעברת הכבל השחור (באמצעות חיבור הממיר ישירות לקו הטלפון ללא מודם)?
תודה מראש!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אכן צריך את זה בשביל ה-VOD, הדורש שהממיר יהיה מחובר לאינטרנט, ולא באופן אלחוטי.
אם יש בבית של ההורים שלך תשתית מסודרת של הנקודות של בזק המועברות בצינור נפרד בקיר, אתה יכול להימנע מאותו צינור שחור ע"י השחלת כבלי רשת מסוג CAT5E באותם צינורות (זה אותו כבל הנמצא בשימוש בכבלי הרשת המחוברים בין מחשב למודם/ראוטר, למשל).
לדוגמא: במקרה של ההורים שלך, ככל הנראה איפשהו בדירה יש ארון הסתעפות קטן, ממנו יוצאים הצינורות לשאר הדירה:
---------------
:::::::ארון::::::=======צינור=======נקודת בזק בחדר---------מודם
::הסתעפות::=======צינור======נקודת בזק בסלון
---------------
הרעיון הוא להשחיל בשני הצינורות כבל רשת, וזה יאפשר לך להעביר רשת מהחדר אל הסלון בצורה אלגנטית.
את נקודות הבזק אפשר להחליף בשקע משולב של בזק + רשת, כמו זה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/746
אפשר לעשות את זה לבד, אבל מומלץ כמובן להיעזר באיש מקצוע אם אין לך את הידע הדרוש לעשות את זה.
לגבי השאלה האחרונה - לא ניתן לחבר את הממיר ישירות לקו טלפון, זה לא יעזור.
אם יש בבית של ההורים שלך תשתית מסודרת של הנקודות של בזק המועברות בצינור נפרד בקיר, אתה יכול להימנע מאותו צינור שחור ע"י השחלת כבלי רשת מסוג CAT5E באותם צינורות (זה אותו כבל הנמצא בשימוש בכבלי הרשת המחוברים בין מחשב למודם/ראוטר, למשל).
לדוגמא: במקרה של ההורים שלך, ככל הנראה איפשהו בדירה יש ארון הסתעפות קטן, ממנו יוצאים הצינורות לשאר הדירה:
---------------
:::::::ארון::::::=======צינור=======נקודת בזק בחדר---------מודם
::הסתעפות::=======צינור======נקודת בזק בסלון
---------------
הרעיון הוא להשחיל בשני הצינורות כבל רשת, וזה יאפשר לך להעביר רשת מהחדר אל הסלון בצורה אלגנטית.
את נקודות הבזק אפשר להחליף בשקע משולב של בזק + רשת, כמו זה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/746
אפשר לעשות את זה לבד, אבל מומלץ כמובן להיעזר באיש מקצוע אם אין לך את הידע הדרוש לעשות את זה.
לגבי השאלה האחרונה - לא ניתן לחבר את הממיר ישירות לקו טלפון, זה לא יעזור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קודם כל תודה על המענה המהיר!
מה שאתה מתכוון הוא שאני חייב להעביר את הכבל הזה מהמודם שבחדר לטלויזיה בסלון אבל בעצם בתוך הצינור של בזק (או צינור אחר) במקום על הקיר באופן חיצוני?
קניה/קבלה של מודם אינטרנט נוסף (של הוט או בזק) שאותו אחבר לשקע בזק/הוט בסלון לא יפתור לי את הבעיה של משיכת הכבל?
או לחלופין אולי יש אפשרות לשדר באלחוט מהחדר לאיזשהו מכשיר שאשים בסלון שאליו אחבר את הממיר?
כלומר, באופן הזה באצם יהיה לי אינטרנט בסלון ולא אזדקק למשוך כבר לחדר מרוחק...
פספסתי משהו?
תודה
מה שאתה מתכוון הוא שאני חייב להעביר את הכבל הזה מהמודם שבחדר לטלויזיה בסלון אבל בעצם בתוך הצינור של בזק (או צינור אחר) במקום על הקיר באופן חיצוני?
קניה/קבלה של מודם אינטרנט נוסף (של הוט או בזק) שאותו אחבר לשקע בזק/הוט בסלון לא יפתור לי את הבעיה של משיכת הכבל?
או לחלופין אולי יש אפשרות לשדר באלחוט מהחדר לאיזשהו מכשיר שאשים בסלון שאליו אחבר את הממיר?
כלומר, באופן הזה באצם יהיה לי אינטרנט בסלון ולא אזדקק למשוך כבר לחדר מרוחק...
פספסתי משהו?
תודה
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לא ניתן לחבר ישירות למודם אם המודם לא מושלב ראוטר
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לפי מה שידוע לי, YES אמורה לתת לך פתרון לחיבור קווי בין הממיר לראוטר.
עדיפות ראשונה זו השחלת כבל רשת, אם אי אפשר אז HPNA ואם לא אז מתאם רשת על חשמל.
מה שהציעו לך נשמע מוזר...
עדיפות ראשונה זו השחלת כבל רשת, אם אי אפשר אז HPNA ואם לא אז מתאם רשת על חשמל.
מה שהציעו לך נשמע מוזר...
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
נשמע יותר ממוזר כי לי יש בדירה תשתית של הוט לאינטרנט ושל yes שנכנסים לאותו צינור ליד הטלויזיה עם שקעים נפרדים בתוך הקיר