מתאם רשת על גבי חשמל - אלטרנטיבה טובה בשבילי?
אהלן!
1. יש לי 3 מחשבים (נייח + 2 ניידים) ורציתי לעשות תשתית לרשת קווית ביתית אך כרגע אין פנאי לכך ואני לא מעוניין כרגע להתחיל שיפוץ וקידוח בקירות. כמו כן, אפשרות של אינטנרט אלחוטי לא באה בחשבון כי אחד המחשבים בממ"ד ואני גם ככה לא חובב חיבורים אלחוטיים.
2. לכן חשבתי שהפתרון הכי מתאים כרגע הוא מתאם אינטרנט על גבי רשת החשמל.
3. חשוב לי לציין שאני גולש על 12 מגה ומעוניין להקצות ע"י ראוטר כזה חלק ספציפי מרוחב הפס הכולל לכל מחשב, כך שלנייח שמשמש להורדות וצורך יותר רוחב פס, תישאר מהירות גבוהה. (צריך איזה סוויצ' או משהו כדי לקבל את זה?)
4. במפרט של המתאמים שמתי לב שהוא "תומך בהעברת נתונים במהירות גבוהה של עד 200Mbps". זה אומר שאם אני אחליט להקצות לו רוחב פס של 100 מגה במידה ויהיה לי כזה בעתיד, הדבר אפשרי? (אני פשוט זוכר ששמעתי שכדי לקבל רוחב פס מלא ב-100 מגה, צריך ראוטר שתומך ברשת של 1G. אשמח לקבל הסבר כי אני לא ממש מבין את זה)
5. מבחינה טכנית המתאם הולך להתחבר למפצל גדול של 8 שקעי חשמל. האם זה יהווה בעיה?
6. אם יש פתרונות נוספים או דגמים מומלצים אחרים אשמח לשמוע!
תודה רבה!
1. יש לי 3 מחשבים (נייח + 2 ניידים) ורציתי לעשות תשתית לרשת קווית ביתית אך כרגע אין פנאי לכך ואני לא מעוניין כרגע להתחיל שיפוץ וקידוח בקירות. כמו כן, אפשרות של אינטנרט אלחוטי לא באה בחשבון כי אחד המחשבים בממ"ד ואני גם ככה לא חובב חיבורים אלחוטיים.
2. לכן חשבתי שהפתרון הכי מתאים כרגע הוא מתאם אינטרנט על גבי רשת החשמל.
3. חשוב לי לציין שאני גולש על 12 מגה ומעוניין להקצות ע"י ראוטר כזה חלק ספציפי מרוחב הפס הכולל לכל מחשב, כך שלנייח שמשמש להורדות וצורך יותר רוחב פס, תישאר מהירות גבוהה. (צריך איזה סוויצ' או משהו כדי לקבל את זה?)
4. במפרט של המתאמים שמתי לב שהוא "תומך בהעברת נתונים במהירות גבוהה של עד 200Mbps". זה אומר שאם אני אחליט להקצות לו רוחב פס של 100 מגה במידה ויהיה לי כזה בעתיד, הדבר אפשרי? (אני פשוט זוכר ששמעתי שכדי לקבל רוחב פס מלא ב-100 מגה, צריך ראוטר שתומך ברשת של 1G. אשמח לקבל הסבר כי אני לא ממש מבין את זה)
5. מבחינה טכנית המתאם הולך להתחבר למפצל גדול של 8 שקעי חשמל. האם זה יהווה בעיה?
6. אם יש פתרונות נוספים או דגמים מומלצים אחרים אשמח לשמוע!
תודה רבה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המהירות של 200 מגה ביט היא רק תיאורטית, ובפועל אפשר להגיע לכמה עשרות מגה ביט. המתאם בד"כ מזרים לא רע קבצי MKV 1080P, בלו ריי מלא - לפעמים כן ולפעמים לא, תלוי בתנאי השטח.
למהירות מלאה של 100 מגה ביט, מומלץ כמובן בעתיד, כשיהיה לך יותר פנאי, לשקול בכל זאת העברת רשת קווית.
אצל חבר שלי המתאם עובד בסדר גמור על מפצל חשמל איכותי ותקני של 4 שקעים.
בהצלחה!
למהירות מלאה של 100 מגה ביט, מומלץ כמובן בעתיד, כשיהיה לך יותר פנאי, לשקול בכל זאת העברת רשת קווית.
בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אין השפעה מבחינת עומס. אינטרנט משרדי יעבוד כמובן מצויין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אם אלך על הדגם המתקדם יותר של 500 מגה זה יפתור את הבעיות של הזרמת מדיה וכדו'?pixies כתב:המהירות של 200 מגה ביט היא רק תיאורטית, ובפועל אפשר להגיע לכמה עשרות מגה ביט. המתאם בד"כ מזרים לא רע קבצי MKV 1080P, בלו ריי מלא - לפעמים כן ולפעמים לא, תלוי בתנאי השטח.
בהצלחה!...