מבקש המלצה למקרן HD או אפילו 3D לקולנוע ביתי -פרטים מלאים...

מקרנים קידמיים - Front Projector.
AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אז ככה כרגע יש לי B750 52 בסלון ואני רוצה להשתדרג אבל לא לבטל את הטלוויזיה הקיימת כי אני מאוד מרוצה ממנה ומהתמונה שהיא מוציאה
אז האופציה היא מקרן כשהמסך יבוא מעל הטלוויזיה
אני רוצה לקנות מסך חשמלי שירד בלחיצת כפתור מעל הטלוויזיה ועליו יוקרן הסרט למשל
המידות הן - 1.85 מהתקרה עד הגובה של המזנון+סנטר גדול שיושב על המזנון, מהרצפה עד קצה הסנטר זה 80 ס"מ בערך
הרוחב הוא 2.10 ואפשר לחרוג
המרחק מאיפה שהמקרן יותקן עד הקיר המיועד הוא 3.30 לערך
השימושים הם כמובן HD ב100 אחוז שיחובר מהמחשב דרך רסיבר עם HDMI , YAMAHA 567
והייתי רוצה אפשרות ל3D כמובן שזה תלוי במחיר שזה יקפיץ
התקציב הוא בערך 15K למקרן והמסך החשמלי, אפשר לחרוג בעוד איזה 5K אם החריגה תצדיק את עצמה :)
אני די חולה סרטים אז חשובה לי האיכות ולא רוצה להתאכזב עם השקעה של סכום כזה אפילו לרגע
אני יכול לצפות מהתקציב הזה להוציא תמונה לא פחות טובה ממה שאני מקבל כרגע מהסמסונג שלי רק בהרבה יותר גדול
איזה גודל אני יכול להוציא מהנתוני מרחק האלה ?
אם אני יכול להוציא תמונה גדולה יותר אני יכול להפוך את הסלון שלי כשבצד השני יש קיר גדול ורחב בהרבה יותר
כרגע בודק לי אדון עוזי מסטריאו עיני אך רציתי לשמוע גם מכם :)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

קראת את הסקירות?

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

למה הדיקטטורה הזאת

שליחה #3 

במקרה אני כל היום קורא סקירות על מקרן ומחפש מידע
עדיין זה לא עושה אותי מבין גדול ובטח שלא בעל ניסיון כמוכם בגלל זה אני מבקש מאנשים כאן המלצות
לימדו אותי שאין חכם כבעל ניסיון
אני מבין את הרצון שלכם לצמצם אשכולות חוזרים אבל מה אפשר לעשות כל אחד והצרכים והנתונים שלו, לא פשוט למצוא אשכול שפתח אדם עם אותם הצרכים.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

AzurA,
לקחת קצת רחוק שאלה תמימה שכוונה לעזור לך.
בעיקרון, הייתי ממליץ לך לבדוק שני מקרנים, שניהם באזור ה20K: אפסון 9000TW וסוני ES30.
No place like home.......... Theater

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

הסקירות לדעתי מקיפות, ונסקרה כמות נכבדה של מקרנים מכמה טווחי מחירים.

למרחק שלך לדעתי 100 אינטש זה בסדר גמור
מסך חשמלי (רצוי עם מתיחה) עלול לייקר לך את העניין

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #6 

מסך חשמלי זה MUST מבחינתי
ככה שלא ניתן לוותר על זה
כמה אמור לעלות לי מסך חשמלי
ואיזה מקרן אני יוכל להכניס בשאר התקציב ?
100 אינץ' זה המקסימום שאני יכול להוציא ?
גם אם אני הופך את הסלון ? השאלה היא אם ה3.30 זה מה שמגביל את הפתיחה של המקרן ?
או שמא גודל הקיר במצב הנוכחי ?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

אתה יכול יותר, גם 120 אינטש אפשר
קח בחשבון שזה ייקר לך את עלות המסך, וממליץ לך לקחת מסך עם מנגנון מתחיה

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #8 

guyezra כתב:אתה יכול יותר, גם 120 אינטש אפשר
קח בחשבון שזה ייקר לך את עלות המסך, וממליץ לך לקחת מסך עם מנגנון מתחיה
...
אוקיי
ומה המחירים של מסך כזה ?

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #9 

אתה מתרכז במרחק ההקרנה ולא מתייחס למרחק הישיבה??
אם מדובר במרחק זהה של 3.3 מטר אז מסך גדול מ 92 אינץ יהיה לך גדול מידי לדעתי, אני הייתי הולך על 84 אינץ. תמונה מלאה ב 92 אינץ ביחס 16:9 תוציא לך את העיניים 8O .. מכוון שעל טעם וריח אין מה להתווכח אני ממליץ לך קודם לקנות את המקרן ורק לאחר ההתקנה לבחור את גודל המסך האידאלי בשבילך.

בקשר למסך - מסך בגודל 92 אינץ לא מחייב מתיחה (ככל שהמסך גדול יותר כך יש חשיבות גדולה יותר למתיחה). נכון שתמיד עדיף מסך עם מתיחה אבל המסכים האלו יקרים יותר וקשה לתקן אותם במידה וקורה משהו, תמיד אפשר למצוא מסך סיני זול עם מתיחה אבל גם הוא יחסית יקר - טווח המחירים יכול לנוע מ 2000-10000 שקל.
מסך חשמלי טוב (ללא מתיחה) יעלה לך בסביבות 2000-3500 שקל.

בקשר למקרן - יש לך תקציב מצויין, בטח אם תחליט ללכת על מקרן 2D בכל מקרה לדעתי שווה לך לבדוק את אופציית היבוא האישי ולחסוך דמי תיווך שמקפיצים את המחיר (יש שיגידו לך שאין ביטוח בקניה בחול וזה לא שווה את הסיכון אבל אפשרי לעשות ביטוח שכזה גם על המקרן וגם על הנורה).
לי אישית יש אפסון 8500, הדגם שהחליף אותו 8700 יעלה לך בערך 2000$ לפני מיסים, מע״מ, מכס (הכל ביחד שווה תוספת של 34%) פלוס משלוח. אם חשקה נפשך ב 3D אז כמו שרשמו לפניי יש לך שני מקרנים שקיבלו ביקורות יחסית טובות השנה (אפסון 9000 והסוניES30).

בהצלחה!

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #10 

Cable_Guy כתב:אתה מתרכז במרחק ההקרנה ולא מתייחס למרחק הישיבה??
אם מדובר במרחק זהה של 3.3 מטר אז מסך גדול מ 92 אינץ יהיה לך גדול מידי לדעתי, אני הייתי הולך על 84 אינץ. תמונה מלאה ב 92 אינץ ביחס 16:9 תוציא לך את העיניים 8O .. מכוון שעל טעם וריח אין מה להתווכח אני ממליץ לך קודם לקנות את המקרן ורק לאחר ההתקנה לבחור את גודל המסך האידאלי בשבילך.

בקשר למסך - מסך בגודל 92 אינץ לא מחייב מתיחה (ככל שהמסך גדול יותר כך יש חשיבות גדולה יותר למתיחה). נכון שתמיד עדיף מסך עם מתיחה אבל המסכים האלו יקרים יותר וקשה לתקן אותם במידה וקורה משהו, תמיד אפשר למצוא מסך סיני זול עם מתיחה אבל גם הוא יחסית יקר - טווח המחירים יכול לנוע מ 2000-10000 שקל.
מסך חשמלי טוב (ללא מתיחה) יעלה לך בסביבות 2000-3500 שקל.

בקשר למקרן - יש לך תקציב מצויין, בטח אם תחליט ללכת על מקרן 2D בכל מקרה לדעתי שווה לך לבדוק את אופציית היבוא האישי ולחסוך דמי תיווך שמקפיצים את המחיר (יש שיגידו לך שאין ביטוח בקניה בחול וזה לא שווה את הסיכון אבל אפשרי לעשות ביטוח שכזה גם על המקרן וגם על הנורה).
לי אישית יש אפסון 8500, הדגם שהחליף אותו 8700 יעלה לך בערך 2000$ לפני מיסים, מע״מ, מכס (הכל ביחד שווה תוספת של 34%) פלוס משלוח. אם חשקה נפשך ב 3D אז כמו שרשמו לפניי יש לך שני מקרנים שקיבלו ביקורות יחסית טובות השנה (אפסון 9000 והסוניES30).

בהצלחה!
...
שמע תמיד אומרים יהיה לך גדול מדי וכו' אבל לדעתי ב HD אין גדול מדי כי התמונה לא תתפקסל, מה שכן אלה גדלים שמעולם לא בדקתי לפני כן אז אני לא יודע איך זה יהיה
מה שכן תסכים איתי שלהקטין את התמונה תמיד אפשר ? (הבנתי שזו פונקציה קיימת כמעט בכל מקרן)
אז מקסימום הקטנתי בלחיצת כפתור, לעלות במידות אני ממש לא יוכל בלי להשקיע עוד כסף :/

לגבי המסך, מה ז"א מסך עם מתיחה או מסך ללא מתיחה ?? שהוא יתנופף לי ברוח :) ?
אז אתה אומר 3000 למסך טוב ללא מתיחה , אז כמה עולה מסך טוב עם מתיחה ?

ולגבי המקרן -
אתה אומר לקנות מחו"? ההבדל כזה משמעותי מהארץ ?
השאלה היא כמה תקלות יש במכשירים האלה למעט הנורות שצריך להחליף?

לגבי ה 3D ברור שאני רוצה אבל שזה לא יבוא על חשבון ה 2D, ז"א אם הדגם שיתן לי 3D נותן ביצועים פחות טובים ב 2D אז זה מיותר..

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

במסכים חשמליים (או ידניים) ללא מנגנון מתיחה נוצרים גלים במסך דבר שיכול מאוד להפריע בזמן ההקרנה במיוחד בסצנות בהם המצלמה זזה אופקית

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #12 

לפי התקציב שלך הייתי רוכש אפסון 9000 בלי למצמץ (ואני האמת אוטוטו רוכש אחד לאחר שחפרתי את הפורם הזה ופורומים בחו"ל)
מחיר המקרן (3D כמובן) כולל 2 זוגות משקפיים .

.

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #13 

AzurA כתב:
...
שמע תמיד אומרים יהיה לך גדול מדי וכו' אבל לדעתי ב HD אין גדול מדי כי התמונה לא תתפקסל, מה שכן אלה גדלים שמעולם לא בדקתי לפני כן אז אני לא יודע איך זה יהיה
מה שכן תסכים איתי שלהקטין את התמונה תמיד אפשר ? (הבנתי שזו פונקציה קיימת כמעט בכל מקרן)
אז מקסימום הקטנתי בלחיצת כפתור, לעלות במידות אני ממש לא יוכל בלי להשקיע עוד כסף :/

לגבי המסך, מה ז"א מסך עם מתיחה או מסך ללא מתיחה ?? שהוא יתנופף לי ברוח :) ?
אז אתה אומר 3000 למסך טוב ללא מתיחה , אז כמה עולה מסך טוב עם מתיחה ?

ולגבי המקרן -
אתה אומר לקנות מחו"? ההבדל כזה משמעותי מהארץ ?
השאלה היא כמה תקלות יש במכשירים האלה למעט הנורות שצריך להחליף?

לגבי ה 3D ברור שאני רוצה אבל שזה לא יבוא על חשבון ה 2D, ז"א אם הדגם שיתן לי 3D נותן ביצועים פחות טובים ב 2D אז זה מיותר..[/quote]

מצטער אבל להגיד שב HD אין גדול מידי זה ממש לא נכון, אתה רוצה להגיד לי שאתה נהנה בקולנוע באותה המידה שאתה יושב בשורה הראשונה או כשאתה יושב במרכז האולם??? אני בטוח שלא וזה לא קשור לאיכות התמונה אלא לגודל התמונה...
אני אישית חושב שאם תקנה מסך לדוגמא של 120 אינץ ותקרין בסופו של דבר בגודל 90 אינץ זה ממש לא חכם ויפגע לך בהנאה, המסך הוא לבן ואם אתה לא מנצל את כל הגודל שלו אז תקבל מסגרת לבנה ולא שחורה, לי גם ככה הפס הלבן שנוצר בסרטים שאינם 16:9 מעצבן אז רק המחשבה שיהיו לי עוד רקעים לבנים מעוררת בי סלידה. את דעתי לפתרון גודל המסך כבר רשמתי לך, זאת הדרך הבטוחה לקבל גודל מסך בדיוק לצרכים שלך.
בקשר למסך - Ride ענה לך על החסרון של מסך בלי מתיחה, לדעתי במסך שקטן מ 100 אינץ הדבר לא הכרחי כי בזמן ההקרנה לא תסיים לב שיש גלים קטנים במסך - כאן נשאלת השאלה כמה את פרפקציוניסט.... מסך טוב עם מתיחה בגדלים שאתה מחפש יעלה לך לדעתי בסביבות ה 6-7k...
לגבי מחירים המקרנים - לדעתי הפער מספיק משמעותי בשביל קניה בחול. בזמנו שאני קניתי מקרן ב 2000$ הוא עלה בארץ 16-18K, תבדוק ברשת כמה עולה המקרן 3D של אפסון ותעשה את החשבון אם משתלם לך או לא.
לגבי תקלות - כאן כבר צריך קשרים עם אלילת המזל... יכול להיות לך מקרן שפעם בכמה חודשים יעשה לך תקלות ויכול להיות לך מקרן שבמשך כל חייו הוא לא יעשה בעיות פרט להחלפת נורות. תלוי בסוג המקרן ושוב במזל...
במקרנים שהציעו לך ה 3D נותנים תמונה מצויינת גם ב 2D השאלה היחידה היא האם שווה לך להוסיף תוספת תשלום יחסית משמעותית עבור יכולת 3D?
יש שאלות שרק אתה יכול לענות עליהן... :wink:

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #14 

AzurA,

מניסיון אישי עם מסך גלילה חשמלי ללא מתיחה בגודל של 106" של מעל שנה תופעת הגלים די שולית.
היא יותר נראית לעין בתכנים בהירים כאשר הצפייה אינה בתנאי חושך מוחלטים.
אני למשל לא מרגיש את התופעה כלל בצפייה בסרטים (מתבצעת בתנאי צפייה של חושך מוחלט) ומרגיש בצורה נסבלת בצפייה בשידורי ספורט (כאשר יש אור במטבח).
המסך שליל דוגמא עולה כ-1300 ש"ח כולל הובלה עד הבית (חבר רכש לפני שבוע).
אני לא מצאתי במחיר דומה מסך 16:9 גדול יותר מ-106" אבל החלטתי שאני מוותר על ה-14" בשביל ההפרש בעלות.

לגבי המקרן כבר ציינו בפניך את 2 האפשרויות הבולטות.
בניגוד לעבר שבו אכן מקרן שעלה בחו"ל 2000 דולר היה עולה בארץ כ-18,000 ש"ח ולכן היה כדאי לייבא אישית, הפערים הצתמצמו מאוד וכדאיות הרכישה בחו"ל הרבה יותר נמוכה (עדיין זול יותר אבל לא בהפרש כזה שמצדיק לדעתי רכישה בחו"ל רק בגלל העלות).

בהצלחה,

עידן

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #15 

תודה רבה לכולם על התגובות אתם מציפים אותי במידע :)
אני חושב שאני ילך על מסך עם מתיחה
מה לגבי מסכים 4:3 או 16:9 באמת שלא ברור לי העניין הזה, מה עדיף לקחת ?
אם אני מתכנן לראות רק סרטים אז עדיף 16:9 לא ? מצד שני אם אני יחליט פתאום לראות איזה משחק שמשודר ב4:3 אז אני יצטרך להקטין את התמונה כדי שהיא תיכנס לתוך המסך ? הבנתי נכון ?
אם כך הדבר אז מן ההיגיון שעדיף לי לקחת מסך 4:3 גדול שיאכל בתוכו גם את ה 16:9 ?

ולגבי המרחק הקרנה, כמו שאמרתי הוא 3.30 , נגיד 3 מטר לצורך העניין, יש הגבלה לכמה אינץ' המקרן יכול לפתוח ?
או שזה משתנה בין המקרנים ? אם כן אז מה המקסימום נגיד ב"חיה רעה" כמו ה EPSON 9000?

CABLE GUY
זה נכון מה שאתה אומר לגבי הקולנוע אבל שוב אנחנו לא מדברים בכאלה גדלים, אבל עוד 20-30 אינץ' לדעתי תמיד יכולים להוסיף, עוד 50-60 כבר עלולים להזיק, סתם הערכה שלי
לגבי המסך אני מעדיף לקנות משהו גדול וכמו שאמרו כאן בפורום למצוא פתרון יצירתי כדי "להקטין" אותו , מאשר לרצות להקרין בגדול יותר ושלא תהיה לי את האפשרות בגלל חתיכת בד :)
לגבי המחירים בארץ אני יעשה את הבדיקות אני לא מפחד ממש להזמין מחו"ל אבל צריך להיות הבדל משמעותי, קודם כל אני יגיע לדגם
לגבי ה3D בגלל זה אני מבקש כאן המלצות מהחברים, מה ההפרש שורה תחתונה בכסף כדי שהמקרן יהיה גם 3D

שאלה לי לכל מי שכבר יש לו מקרן ובעניינים - בכלל באינצ'ים מה נקרא "עממי" , מה נקרא "גדול" ומה נקרא "ענק"?
כמובן שזה תלוי בנתוני החדר הקרנה אבל ככה בגדול בחדר/סלון ממוצע ?

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #16 

היי AzurA!
אני שמח להמליץ לך (בדומה לעוד חברים...) על ה- אפסון TW9000.
אם היה לי את התקציב שלך - ללא ספקות.
בהצלחה!
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #17 

Galna כתב:היי AzurA!
אני שמח להמליץ לך (בדומה לעוד חברים...) על ה- אפסון TW9000.
אם היה לי את התקציב שלך - ללא ספקות.
בהצלחה!
...
מה לגבי הנורות שלו, הבנתי שב8350 יש בעיה של נורות שנדפקות
גם כאן אותו סיפור או שמוקדם מדי לדעת ?

ron5054
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 513
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #18 

my 2 cents:

כייבל גאי צודק ואני מחזק את מה שהוא אומר
קודם כל אתה (AZURA) מתייחס בכל התגובות שלך למרחק ההקרנה ולא למרחק הצפייה שהם לא בהכרח שווים.
כמה עצות:
קח מטר ותמדוד את המרחק מהראש לנקודה שבה יירד המסך. לא צריך דיוק היסטרי אבל יש הבדל בין 3 ל3.30 מ'

תקנה קודם את המקרן ותראה כמה סרטים על הקיר לפני שאתה בוחר גודל.
יכול להיות הבדל עצום עם תוספת של 20 30 אינץ , לטובה ולרעה. זה נראה לך שולי כרגע אבל זה יכול להיות ההבדל בין חוייה קולנועית לבין זה שכל מי שצופה במקרן סובל כי העיניים מתרוצצות ימינה שמאלה על כל המסך או למעלה למטה כדי לקרוא תרגום.

אין כזה דבר סלון או חדר ממוצע. ברגע שתרשום מרחק ישיבה מהמסך אני ייתן לך עצתי לגבי גודל. בינתיים אני אומר לך שאני יושב 2.7 מ' ממסך של 80 אינץ ואני אחד שתמיד אמר "דה ביגר דה בטר" חד וחלק אומר לך - בתכנים ביחס של 16:9 זה פשוט גדול מדיי וההנאה נפגמת.

קנה מסך ביחס 4:3. לאו דווקא בגלל היחס אלא בגלל שהוא ייתן לך את האופציה להקרין תמונה בגובה העיניים במיוחד בסלון לא גדול. המסך יורד יותר נמוך ואתה משתמש בחלק המלבני התחתון שלו.

נכון שאפשר לקנות גדול יותר ולהקרין על מלבן ריק באמצע המסך. לטעמי לא אסתטי ופוגם בחוויה. עדיף שיהיה תחום למסך לפחות בצדדים.

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #19 

ron5054 כתב:my 2 cents:

כייבל גאי צודק ואני מחזק את מה שהוא אומר
קודם כל אתה (AZURA) מתייחס בכל התגובות שלך למרחק ההקרנה ולא למרחק הצפייה שהם לא בהכרח שווים.
כמה עצות:
קח מטר ותמדוד את המרחק מהראש לנקודה שבה יירד המסך. לא צריך דיוק היסטרי אבל יש הבדל בין 3 ל3.30 מ'

תקנה קודם את המקרן ותראה כמה סרטים על הקיר לפני שאתה בוחר גודל.
יכול להיות הבדל עצום עם תוספת של 20 30 אינץ , לטובה ולרעה. זה נראה לך שולי כרגע אבל זה יכול להיות ההבדל בין חוייה קולנועית לבין זה שכל מי שצופה במקרן סובל כי העיניים מתרוצצות ימינה שמאלה על כל המסך או למעלה למטה כדי לקרוא תרגום.

אין כזה דבר סלון או חדר ממוצע. ברגע שתרשום מרחק ישיבה מהמסך אני ייתן לך עצתי לגבי גודל. בינתיים אני אומר לך שאני יושב 2.7 מ' ממסך של 80 אינץ ואני אחד שתמיד אמר "דה ביגר דה בטר" חד וחלק אומר לך - בתכנים ביחס של 16:9 זה פשוט גדול מדיי וההנאה נפגמת.

קנה מסך ביחס 4:3. לאו דווקא בגלל היחס אלא בגלל שהוא ייתן לך את האופציה להקרין תמונה בגובה העיניים במיוחד בסלון לא גדול. המסך יורד יותר נמוך ואתה משתמש בחלק המלבני התחתון שלו.

נכון שאפשר לקנות גדול יותר ולהקרין על מלבן ריק באמצע המסך. לטעמי לא אסתטי ופוגם בחוויה. עדיף שיהיה תחום למסך לפחות בצדדים.
...
אוקיי אז אני מבין ש100 אינץ' זה דיי והותר
סבבה קיבלתי מה שאתם אומרים, אבל לגבי המסך והיחס שלו, רוב הסרטים הם 1:2.35, לא עדיף לקחת מסך עם יחס כזה ?
לגבי גובה העיניים, מסך ביחס כזה לא יכול לרדת נמוך יותר ? או שבעצם אם הוא יורד נמוך יותר זה כבר לא יחס של 1:2.35 ? סורי על השאלות אני פשוט קצת מתקשה להבין את זה זה דיי מבלבל

הגודל של הקיר כאן הוא 2 מטר כשאני יכול לגלוש החוצה עד ל2.30 אפילו כי בעצם הוא לא פתוח כל זמן אז בזמן הסרט אין בעיה שיגלוש מגבולות הקיר
הגובה מהתקרה עד למזנון שעליו יושב סנטר גדול ז"א עד לנקודה הנמוכה ביותר שהוא יכול לרדת הוא 1.80, והגובה מהתקרה עד הרצפה לא יודע אם זה משנה הוא 2.90 בערך

בדקתי שוב את המרחק בין הראש שלי לאיפה שהמסך ירד - 3.20
אני באמת שלא רוצה לרדת מ100 אינץ' , אני אוסיף ואומר שאני גם גר בשכירות כאן ובעתיד יעבור דירה ובטוח אני יחפש סלון גדול יותר ממה שיש לי כאן
ככה שזה המינימלי מבחינתי

אז מה שאני צריך זה 100 אינץ' ובעצם מכאן אני בוחר את היחס של המסך ?
אז מה לקחת 16:9 4:3 1:2.35 ?

ron5054
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 513
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #20 

נכון שרוב הסרטים הם בפורמט רחב יותר מ16:9 כלומר 1:2.35
אבל מה תעשה כשתרצה לראות סרט כמו אווטר שהוא כן 16:9? תקטין את התמונה במקרן?
עניתי לך בפוסט הקודם. לך על 4:3 ואז המסך יירד עד הסנטר. התוצאה שתתקבל היא שבתוכן של 16:9
התמונה תתחיל מהקו התחתון של המסך (מהסנטר) ובתוכן רחב יותר תתחיל סביבות 25 ס"מ למעלה מזה.

המידות שראיתי שקיימות במסכים ביחס כזה שיתאימו לך זה או מסך 213X213 שייתן לך ביחס של 16:9 תמונה של 96 אינץ
או
244X244 שייתן לך באותו יחס תמונה של 110 אינץ

אישית לפי המידות שרשמת הייתי מתפשר על 4 אינץ והולך על האופציה הראשונה. גם הגודל יותר יתאים וגם פחות יבלוט החוצה מהקיר.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”