התלבטות בין מכונת קפה + מטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
גילגל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום הנכבדים
מאסתי במכונת הנספרסו שעובדת עלי בעיניים ובפה כבר שנה שלמה והחלטתי לשדרג את עצמי עם מכונת ידנית ומטחנה כמובן.
אני מציין שאני ממש חובבן מתחיל ולמרות זאת מקריאה בפורום [ מרשים ביותר אני חייב לציין ] המכונה שהרשימה אותי הייתה האסקסו בייסיק אך כשנכנסתי אתמול לחנות של קדמה אז דווקא הדרים + היא זו שמשכה את עיני ולא רק בגלל עיצובה אלא גם בהיבט החומר שהוא לא פלסטיק ובהחלט נראה רציני יותר. עכשיו ההתלבטות שלי אם במחיר של הדרים חברי הפורום יוכלו להמליץ על משהו יותר טוב ממנה או שבסדר הגודל שלה ובמחיר זו תהיה קנייה טובה?
ראיתי שיש גם את הניו בייבי טווין באותו מחיר של הדרים פחות או יותר
כל הגאג'יות הזולות יותר נראות לי " מפלוסטקות " מידי ולא רציניות וגם המוכר בחנות דאג להבהיר זאת
לגבי מטחנה אני מראש החלטתי שאני הולך על ההכי טובה K3 כיוון שבעתיד אני מניח שאני ארצה להשתדרג במכונה אבל במטחנה אני לא חושב על רעיון כזה בעיקר כשההבדל הוא 500 - 600 שקל אני מניח.
אני רוצה לציין שבעיקר אנחנו שותים קפוצינו ואישתי שותה בכלל נטול קפאין [ בערך 4 כוסות ביום סה"כ ]
אשמח להמלצות חמות וכנות מאנשי הפורום
התקציב שלי עבור המכונה הוא בין 2500 - 3000 שקלים

תודה מראש

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

אם אתם שותים בעיקר קפוצ'ינו אז תצטרך להגדיל קצת את התקציב
ותוכל לקבל מכונות שיתנו קפה טוב עם נוחות הכנה והפעלה כמו אוסקר למשל - חפש
שירשורים בפורום יש המון מידע עליה.
אם אין אפשרות להגדיל הייתי הולך על סילביה במחיר הזה. יש דילים בין 3500 - 4000
כולל מטחנה. אני מניח שיהיה אפשר לעשות שידרוג בעת הקנייה למטחנה שמוצעת בדיל.

גילגל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

האמת שחשבתי גם על הסילביה אבל ההתעסקות והדיוק שהיא מצריכה קצת הפחידו אותי
האוסקר גם קרצה לי מאוד אך התקציב שלי די מוגבל . גם ככה העליתי את התקציב מאסקסו בייסיק למעלה..

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #4 

גם בדרים ובבייסיק יהיו אותם התעסקויות כולם סינגל בויילר.
קראת את הסקירה הזו:

http://www.htcafe.co.il/article01882.%D ... caso-Basic

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

בכל המכונות הפשוטות יש הרבה התעסקות - בשביל נוחות משלמים.
מה שמשאיר לך שתי אופציות:
לחכות ולנסות למצוא איזו מכונת מחליף חום מרמה גבוהה יד שניה וכבר היו פה משומשות כאלה במחיר באיזור האלפיים
להתפשר וללכת על מכונה פשוטה עם "עקומת למידה" מינימלית וכמו שזה נראה מהסקירה שעשו פה האסקסו עונה לדרישה
ואם כבר אסקסו אז נראה לי שהייתי הולך על הבייסיק מכיוון שהמחיר\פונקציונליות של הדרים לא משתלם
יתקנו אותי אנשי האסקסו אבל לדרים החדשה יש מד טמפ' אנלוגי שמגיב לאט וקשה לקריאה ולא ממש תורם לגלישת טמפ' במקום מד הלחץ שהיה פעם והיה יכול לעזור לך לדעת אם דחסת "נכון" מאחר ולא היה שסתום פריקת לחץ עודף
כמו כן הדבר האחרון שהייתי חושש לו במכונות האלו זה הפלסטיק הם גם ככה לא יחזיקו עשור בלי דליפות וכו' ובטוח תרצה לשדרג מתי שהוא אז אם העיצוב של הדרים לא קורץ לך אין טעם לשלם עליו יותר בגלל שגוף המכונה עשוי מתכת
נערך לאחרונה על ידי jalvan ב 28/03/2012 16:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

באסקסו גלישת טמפרטורה פחות בעייתית מבסילביה אבל הקפה פחות ברמה. אין הבדל בין הדרים לבייסיק אלא אם זה הדגם עם ה OPV
איכות חומרים זה סילביה (מבין כל הסינגל בוילרים הביתיים)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

איכות חומרים זה סילביה (מבין כל הסינגל בוילרים הביתיים)
...
הסילביה באמת יוצאת דופן בפרמטר הזה עד כדי כך שב HB וקופי גיק הרבה פעמים היא עוברת בניקוד על איכות הבניה מכונות שעולות פי שלש
טוב אני יודע שזה לא ממש חדשות חמות אבל פשוט רציתי לקבל סטטוס של תגובה 100 :wink:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

כבעלים של דרים לשעבר, יכול לומר שהיא גם יפה וגם אופה. קל יותר להכין בה קפה מבסילביה, והיא יפה יותר לטעמי. אין צורך בגלישת טמפ' וכאלה, מכונה די יציבה לטוב ולרע (אין הרבה מקום למשחק). אבל הסילביה מנצחת ברמת האספרסו, ולא בהפרש זניח.
אגב אני לא יודע אם זנ נכון, הבנתי שבדור הנוכחי של הדרים יש OPV שדואג להגביל את לחץ החליטה אם יש צורך. אם זה נכון אז הקפה אמור להיות טוב מאשר בבייסיק. לא בדקתי כאמור.
האוסקר עדיפה ונוחה משמעותית משתיהן (בכל זאת הקצפה ישירה), אבל הרבה פחות יפה, וזה גם עניין של תקציב.
what's next?

גילגל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מודה לכל המגיבים ונראה לי שאני אתאפק ואחסוך קצת עד לאוסקר
שאלה נוספת - ראיתי שיש מאין דיל של אוסקר + מטנת גרינטה
האם ללכת על אופציה של מטחנה כזו או שבכל זאת עדיף להשקיע עוד כסף בשביל ה K3?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #10 

ה K3 טובה יותר ויקרה יותר בהתאם, וכן תספק אותך גם אם תחליט להשתדרג בעתיד
what's next?

גילגל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

האם מטחנת k3 תתאים לאסקסו דרים או שזה לא קשור אחד לשני.
בעל החנות שאני לא רוצה להזכיר את שמו טוען שזה לא יהיה נכון לקחת מטחנה כזו אלא המליץ לקחת את הI מיני או ה STEEL
אני עדיין בדיעה שכן לקחת את ה K3 אך אשמח אם מישהו ממכובדי הפורום יוכל לומר לאיזה רמת טחינה להגיע בהכנת אספרסו?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #12 

גילגל כתב:מודה לכל המגיבים ונראה לי שאני אתאפק ואחסוך קצת עד לאוסקר
שאלה נוספת - ראיתי שיש מאין דיל של אוסקר + מטנת גרינטה
האם ללכת על אופציה של מטחנה כזו או שבכל זאת עדיף להשקיע עוד כסף בשביל ה K3?
...
תראה, לפני חודשיים קניתי את הסט הנ"ל.
הגרינטה מטחנה טובה, אבל ממש לא נפלתי ממנה. במחיר של הבאנדל הזה לא תוכל לקבל מטחנה טובה יותר אבל עדיין חשוב להכיר את החסרונות שלה (לפחות לטעמי):
1) קצב הטחינה די מהיר אבל הייתי מאוד שמח לתוצאות פחות גושיות.
2) זו מטחנה עם דרגות קבועות, אבל לא ממוספרות, וזה קצת מקשה כשמנסים ללמוד את המכונה.
3) מגש האיסוף בתחתית פשוט פתטי. או שתשתמש בכוס חד פעמית חתוכה בתחתית או שכל פעם תצטרך לנקות את השיש. יש מטחנות עם בסיס גדול יותר (אך נעים לעין) שחוסכות את הבלאגן.
4) לא שקטה במיוחד (אין לי מול מה להשוות אז קח את זה בערבון מוגבל).
5) חסרון שאולי גם יתרון - יש דגם עם בורר כמות אוטומטי (לפי זמן) ויש אחד בלי. אני רכשתי מבלי שידעתי את זה עם הבורר.
הבעיה היא שבזמן שאתה מכייל את הטחינה (לפחות עד שאתה לומד את המכונה), אתה רק סובל מזה.
המצב הדיפולטי הוא טיימר של 2 שניות בערך, כך שכדי למלא פילטר כפול אתה צריך ללחוץ על הכפתור בערך 10-11 פעמים (כמובן שזה משתנה עם עובי הטחינה), וזה ממש מציק.
בנוסף, די קשה לכייל אותו, כי הבורר נמצא בתחתית המטחנה ותזוזה סיבובית של רבע מילמטר יכולה להיות הבדל די גדול בכמות.
הפטנט הזה נהדר אך ורק כשאתה לא משנה לעולם את מידת הטחינה ואתה רוצה עקביות מוחלטת בכמות שאתה מעמיס.
אני אישית עד עכשיו רק סבלתי מזה, אבל בכל מקרה אם אתה קונה אותה תברר איזה דגם אתה קונה.

יתרונות:
1) אני באופן אישי מאוד אוהב את העיצוב של האוסקר (hosq גם חולה עליו :wink: ), ואם אתה נוטה למכונה הזאת, זה סט מאוד נעים לעין.
2) היא לא גדולה מדי. קח בחשבון שיש מטחנות כמו K3 למשל, שגבוהה יותר ממנה בערך ב 10 ס"מ ולדעתי זה משמעותי בעין.
3) בסה"כ היא טוחנת ברמה טובה ובאחידות.

מקווה שזה עוזר
אופיר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”