צודק.
אבל אז יהיה לזה תיעוד והם יפסידו את כל הלקוחות שלא מבינים בתחום ואז אפשר לדחוף להם מוצרים ישנים במחירים מוגזמים (אני לא טוען שזה המצב בחנות/יבואן הנ"ל, זה מקרה שקרה לקרוב משפחה שלי כשהוא הלך לקנות מערכת ק"ב בחנות גדולה).
נורא! תכלס, למה בכלל לומר לך את המחיר בחנות? בוא נשים גלגל מזלות ענק בחנות, וכל פעם שמישהו בא לקופה לקנות מוצר נסובב אותו ומה שיוצא בגלגל זה יהיה המחיר! רעיון חזק, לא?
סליחה,
אני חייב להגיב לשאלה : "אתה באמת לא מבין את ההבדל אל מול איקאה?"
אני מניח שהשאלה רטורית והתשובה נסמכת על ההבדלים הבאים :
מסחר הוגן, חווית קניה טובה ללקוח, שוק חופשי ותחרותי במגבלות טובות ללקוח ולמוכר.
אבל בכל אופן, למקרה שהשאלה לא היתה רטורית ישנן שתי סיבות לא למסור מחירים . להלן:
1. שיעור קצרצר בתורת המשחקים מראה שהראשון שחושף טווח מחירים מפסיד.
לדוגמא: מדוע בראיונות עבודה העסק (לרוב) שואל את המועמד לגבי ציפיות שכר - הראשון שחושף טווח מחירים הוא מפסיד. כאשר אני יודע מה הטווח של הלקוח אני תמיד יכול לסדר לי מחיר טוב יותר בתנאי שהטווח טוב לי
2. מחירה בקבוצה - אחרי שמכניסים כמה מוצרים לעגלה - נותנים מחיר קיבוצי. ואז קשה לדעת על מה היתה ההנחה, מה מחיר פריט בודד ואין כל כך איך להתמקח עם החוכר.
באמאזון יש לכל מוצר מחיר,
באיקאה יש לכל מוצר מחיר.
והם ידועים כמקומות עם חויית קניה נוחה ותחרותיים מאד.
אם כבר הם יוצאים במבצע כזה אז שימו מחיר, הרי מניח שהמחיר יהיה אחיד לכולם ולא כל אחד יקבל מחיר אחר לפי צבע העיניים שלו...
ולא מדבר על הנחת כמות בקנייה גדולה.
או שישימו אחוז הנחה לכל מוצר, לדוגמא: רסיברים - 30%, רמקולים - 60%, נגנים - 10%, תחנת עגינה לאייפון - 70%.
אם המחירים יהיו אטרקטיביים נטריח את עצמנו להגיע ואם לא אז חבל על הזמן של 2 הצדדים.
גם ניופאן שמו מחיר בקונספט החדש שהביאו. נו אז מה קרה ? מי שרצה הגיע וקנה ומי שלא - לא.
עדיף שיגיעו קונים פוטנציאליים לקנייה לעומת כאלה שהם רק מתעניניים ויטחנו את הראש למוכרים המתוסכלים שיחזרו כמו תקליט שבור על אותם הסברים.
אם המבצע לא מחזיק מים ויש מוצר אחד מסכן של 70% הנחה וכל השאר במקסימום 15-20% שזה מה שמקבלים בדר"כ בשוטף אז אין פה שום בשורה צרכנית.
אלא אם המצב יהיה הפוך ואז באמת שאפו על ההנחה הגדולה.
נמתין לראות מה יהיה מחר...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed