המלצה - בית קלייה נגרו NEGRO
שלום,
כחלק ממטרת פורום בית הקפה ברצוני להמליץ על בית קלייה NEGRO.
הכל התחיל כשנכנסתי לפוסט כאן בפורום בית הקפה שהזמין להיכנס לאתר חדש ומעניין...
האתר משך את תשומת ליבי וכמו כן גם האופציה למשלוח קפה לחייל שלי שריגשה ובעיקר העובדה שבית הקלייה יושב במושב אלישיב שנמצא ממש באזור מגורי.
אקדים ואומר שאני לא מומחה, לא מתמחה ולא מתיימר להיות מבין קפה כל קשר שלי לקנייה בבתי קלייה הוא החיפוש שאני מקדיש כדי למצוא לסבתא שלי את הקפה השחור האבוד שלה.
מייד שלחתי לגלעד בעל בית הקלייה מייל אשר מפרט את הקפה שאני צריך, קיבלתי מענה וכבר למחרת התייצבתי בבית הקלייה של גלעד - אציין לטובה את השירות והמענה האדיב שקיבלתי במייל וכמו כן בטלפון.
הגעתי לבית הקלייה או יותר נכון מעבדת הקפה של גלעד אשר שקד על משקה סודי לאחד מלקוחותיו - כמובן שהשתתפתי בניסוי וכמו כן בת זוגתי - הניסוי לטעמנו הוכתר בהצלחה!
קיבלנו הסבר מזורז על סוגי הקפה השונים ועל זה שרלוונטי לי הקפה השחור, היה נראה ובעיקר מריח שקולה הקפה אוהב את עבודתו עד מאוד ושהיה אפשר להישאר לדבר וללמוד במשך שעות רבות.
לקחנו את הקפה שהתאים לנו לפי התיאור של סבתי ויצאנו ולפגוש את הסבתא שעדין לא נתנה אישור על אף קפה שהבאתי לה (קרוב ל- 10 סוגים כבר).
מבחן הסבתא - מבחינת הריח של הקפה היא אישרה שאכן יש ריח, בזמן הבישול היא אישרה את הקצף (קיימק - בטורקית) וכבר הרגשתי שעוד רגע מצאתי את הקפה שלה, אך מה מבחינת הטעם טיפה היה חמצמץ לה... בעוד שהיא זוכרת טעם מתוק...
את הממצאים שלחתי למדען והוא כבר שוקד על קלייה של זן אחר עבורי...
חשוב לי מאוד לציין את היחס האדיב והסבלני שקיבלתי את הרצון לתת מידע ולהסביר!
בתור עובר אורח בעולם הקפה המקצועי כייף לראות ולהכיר אנשים אדיבים שלקחו את האהבה שלהם לקפה והפכו את זה לעסק!
ישר כוח ובהצלחה![/url]
כחלק ממטרת פורום בית הקפה ברצוני להמליץ על בית קלייה NEGRO.
הכל התחיל כשנכנסתי לפוסט כאן בפורום בית הקפה שהזמין להיכנס לאתר חדש ומעניין...
האתר משך את תשומת ליבי וכמו כן גם האופציה למשלוח קפה לחייל שלי שריגשה ובעיקר העובדה שבית הקלייה יושב במושב אלישיב שנמצא ממש באזור מגורי.
אקדים ואומר שאני לא מומחה, לא מתמחה ולא מתיימר להיות מבין קפה כל קשר שלי לקנייה בבתי קלייה הוא החיפוש שאני מקדיש כדי למצוא לסבתא שלי את הקפה השחור האבוד שלה.
מייד שלחתי לגלעד בעל בית הקלייה מייל אשר מפרט את הקפה שאני צריך, קיבלתי מענה וכבר למחרת התייצבתי בבית הקלייה של גלעד - אציין לטובה את השירות והמענה האדיב שקיבלתי במייל וכמו כן בטלפון.
הגעתי לבית הקלייה או יותר נכון מעבדת הקפה של גלעד אשר שקד על משקה סודי לאחד מלקוחותיו - כמובן שהשתתפתי בניסוי וכמו כן בת זוגתי - הניסוי לטעמנו הוכתר בהצלחה!
קיבלנו הסבר מזורז על סוגי הקפה השונים ועל זה שרלוונטי לי הקפה השחור, היה נראה ובעיקר מריח שקולה הקפה אוהב את עבודתו עד מאוד ושהיה אפשר להישאר לדבר וללמוד במשך שעות רבות.
לקחנו את הקפה שהתאים לנו לפי התיאור של סבתי ויצאנו ולפגוש את הסבתא שעדין לא נתנה אישור על אף קפה שהבאתי לה (קרוב ל- 10 סוגים כבר).
מבחן הסבתא - מבחינת הריח של הקפה היא אישרה שאכן יש ריח, בזמן הבישול היא אישרה את הקצף (קיימק - בטורקית) וכבר הרגשתי שעוד רגע מצאתי את הקפה שלה, אך מה מבחינת הטעם טיפה היה חמצמץ לה... בעוד שהיא זוכרת טעם מתוק...
את הממצאים שלחתי למדען והוא כבר שוקד על קלייה של זן אחר עבורי...
חשוב לי מאוד לציין את היחס האדיב והסבלני שקיבלתי את הרצון לתת מידע ולהסביר!
בתור עובר אורח בעולם הקפה המקצועי כייף לראות ולהכיר אנשים אדיבים שלקחו את האהבה שלהם לקפה והפכו את זה לעסק!
ישר כוח ובהצלחה![/url]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה.
קיימאק זאת גבינה טורקית ששמים על שערות קדאיף בדרך כלל. קרמה של קפה זה קופוק.
אבל אם זה עבר את מבחן הסבתא אז בנראה שזה קפה מיוחד.
קיימאק זאת גבינה טורקית ששמים על שערות קדאיף בדרך כלל. קרמה של קפה זה קופוק.
אבל אם זה עבר את מבחן הסבתא אז בנראה שזה קפה מיוחד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קיימאק זאת טעות מאוד נפוצה בישראל. כמו שפינג'אן זאת למעשה הכוס ולא הקנקן.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kaymak
אל תבקש בטורקיה קפה עם קיימאק (מניסיון)...
http://en.wikipedia.org/wiki/Kaymak
אל תבקש בטורקיה קפה עם קיימאק (מניסיון)...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אצלנו הקיימק היה השומן של החלב, שצף בפתח של הבקבוק כשעדיין הוא לא היה מהומגן.גם היום כשאני קונה חלב ברפת, צף למעלה הקיימק, אבל זה לא מפוסטר ולכן אסור להתענג עליו.
בברכה
אדי
בברכה
אדי