"שדרוג" אורביט, ועוד

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

1.ברשותי מטחנת אורביט (לבריקה) וסה"כ היא עושה את העבודה (חוץ מזה שלפעמים היא מוציאה גרגרים קטנים ש"מחללים"[מלשון חול] לי את הקפה,אבל עם זה אני מניח שאין מה לעשות). הדבר שמעצבן אותי בה זה שאי אפשר לטחן בה ישר לתוך הסלסלה של הבריקה, דבר שמבזבז זמן, קפה, וגורם ללכלוך. האם לדעתכם יש איזו דרך להרכיב לה חלק שיגרום לקפה להישפך כלפי מטה, וישר לסלסלה של הבריקה, בדומה לרוקי ולשאר המטחנות ברמה הזאת? (מצ"ב תמונה שמצאתי פה של פתח היציאה שלה.) מוכרים חלקים כאלה איפושהו? זה יכול לשדרג לי את הבוקר פלאים..(ואני מוכן לוותר על המיכל המעפ-עפן-ומחושמל-סטטית שלתוכו הקפה נופל היום)
2. אני מתלבט האם לקנות קופסת ואקום לאחסון פולים, במידה וכן, חשבתי ללכת כבר על vaccu vin שהבנתי שעושה את העבודה כמו שצריך. השאלה שלי היא האם יש מה לקנות את הקופסה או שלדעתכם אפשר להסתפק במשאבה ולשמור את הפולים בתוך בקבוק יין? האם האטימה של שניהם זהה?

תודה ושבוע טוב!
תמונה של פתח היציאה שמצאתי כאן בפורום
 תמונה של פתח היציאה שמצאתי כאן בפורום

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

לגבי האורביט אין לי נסיון ולכן לא אוכל לסייע.

לגבי מיכל הואקום, המיכל של ואקווין היעודי לפולי קפה (500 גרם) הוא חינני, נוח ואלגנטי (וגם יקר). עם הזמן נראה לי כי השימוש במשאבה הנפרדת קצת מעיק וקופסאות זולות יותר (נמכרו ואולי עדיין נמכרות ב- 50% הנחה) שקניתי לאחרונה, עם משאבה אינטגרלית, בגולף & קו (בהמלצת HOSQ ואחרים) עושות את העבודה בנוחות רבה יותר מבחינת יצירת הואקום.
אם יש לך משאבה ופקק יין של וקווין, ניתן בהחלט להשתמש בבקבוק יין או בקבוק זכוכית אחר (רק שיהיו מאוד נקיים), ולשמור בו את הפולים בואקום. האטימה מצויינת וזה בהחלט עושה את העבודה מבחינת השמירה על טריות הפולים. צריך רק לקחת בחשבון כי הכנסה והוצאת הפולים מהבקבוק היא לא כה נוחה. להכנסה אתה צריך לאלתר משפך קצוץ קנה ולעיתים פולים גדולים מתקשים למצוא את דרכם פנימה בנימוס. גם ההוצאה קצת פחות נוחה מאשר לגרוף כמות מספקת של פולים מתוך מיכל רחב פתח באמצעות כף מידה מתאימה. לכמות של בערך 300 גרם אתה זקוק לבקבוק רגיל (ולא חצי בקבוק - שהיה מספיק לכמות של 200 גרם) דבר שיכול להקשות באחסנה - הבקבוק גבוה.
בכל מקרה, אם יש לך את הפקק והמשאבה זהו פתרון סביר ללא עלות מיותרת, זה עובד ואפשר להשתמש בזה עד שנמאס או עד שהשידרוגיטיס מדגדג...
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”