קיבלתי מגבר חדש! Onkyo Integra A-8087

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

אהלן חבר'ה

חיברתי היום לראשונה מגבר חדש (בשבילי..) - Onkyo Integra A-8087

קיבלתי אותו מחבר ביחד עם זוג JBL L110 עם ערוץ שמאלי שלא עובד, אבל אחרי ניקוי מסיבי הוא חזר לחיים ועובד כמו גדול!

נכון לעכשיו הוא מחליף את הLuxman R-1040 שמכרתי עד שאני אמצא משהו רציני ומעניין יותר, הכיוון הוא Marantz או Sansui של 70 ואט ומעלה, וינטאג' מן הסתם.

סהכ, לא היו לי ציפיות גדולות מהגבר הזה בהתחשב שהוא חובר כזמני בלבד אבל בסהכ הוא נשמע לא רע בכלל, למעשה אני די נהנה ממנו למרות שעוד לא התרגלתי אליו.

תמונה

תמונה

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

מה הולך שם??

שליחה #2 

תתחדש, אונקיו תמיד טוב ועוד אינטגרה.
התיבות הענקיות זה טאנוי?

מנסיוני לאונקיו הישנים (יחסית) קשה למצוא רמקולים שיתאימו, לי יש אונקיו 919 שמחובר לזוג klh ישנים ישנים - והוא נשמע לא רע.

כיום אינטגרה היא חברה עצמאית.

תתחדש.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

אני מעריץ אנשים שעושים דברים בידיים! תתחדש. אני גם רוצה להפנות אותך ללינק בפורום DIY שעוסק בעבודה עם לזור לעץ, עם כמה דוגמאות, שאתה יכול למצוא כאן. פשוט הליבנה החשופה קצת מציקה לי - אולי כדאי לך לראות קצת רעיונות לפיניש...

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

(Y) תתחדש ותהנה.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

מגבר מצוין, והרבה יותר טוב מה-1040 של לקסמן.
נערך לאחרונה על ידי dragon ב 26/03/2012 21:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אכן הרמקולים הם Tannoy Dual Concentric

בנתיים אני נהנה מהמגבר מאוד, הוא הרבה יותר רך להאזנה מהלוקסמן, יותר חם ופחות מעייף.. ויש לו הרבה יותר ביצים!

האמת, אני מאוד מאוד מופתע, ורק לטובה.

בנוגע לגימור של הרמקולים, אתה צודק לחלוטין שהבירץ' החשוף הוא פיגוע ויזואלי, אבל מפאת חוסר זמן הם במצב הזה ולא מפאת עצלות.. בפסח אני מתכוון לסיים את הגימור, וגם את הריפוד הפנימי שצריך עוד קצת כיוונון.

ואכן מחכה לי פחית לזור גרמני בצבע ונגה בשבילם 8)

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #7 

תעלה תמונות של ה L110

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Tankpopper כתב:ואכן מחכה לי פחית לזור גרמני בצבע ונגה בשבילם 8)
...
Back in Black (Y)

שחור הוא צבע אבסולוטי. עבודה קשה. כל גרגר אבק רואים על הונגה וכל משיכת מברשת נראית דרמטית. אתה לא עושה לעצמך הנחות! כל הכבוד! אתה יכול להקל על עצמך מעט עם חומר שנקרא stain שבישראלית נקרא 'בייץ'. זה אבקה שממיסים במים רותחים ומכתימים בה את העץ. עולה גרושים. קל מאוד להכתים ליבנה סופגת ומקל על כיסוי אחיד עם לזור. אל תשכח לעדכן תמונות של הפיניש אחרי פסח. זהירות עם הפירורים של המצות!

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

tnsilver - thanks for the heads up!!

קניתי לזור בצבע ונגה (לקה מגוונת בשפת הומסנטר) מתוך המחשבה שככה אני אדלג על שלב הבייץ (חומר שאני מכיר היטב) 8O טעות חמורה בידי? לשים בייץ וגם את הלזור בצבע ונגה? בנוגע למריחה חשבתי דווקא על רולר כדי להמנע ממשיכות דרמטית של מברשת.. גם פה - טעות בידי?

ולבקשת הקהל:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

חוץ מזה שהם צריכים REFOAM הם במצב לא רע בכלל! כיפה אחת של אחד המידים לחוצה קצת, אני מאמין שאפשר עוד להציל אותה בלי החלפה, וכמובן שאפשר לטפל קצת בעץ אבל אין שום צורך בצעדים דרסטיים, ניקוי יסודי וכמה חומרי טיפול פשוטים למריחה ביתית יעשו את העבודה והם יראו כמו חדשים :) למרות שכמו שציינתי כבר ברשרוש (וזה בשבילך TNSILVER :lol: ) הכיוון הוא למכור אותם, כי הם לא שלי בעצם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לכה מגוונת זה לא לזור - זה לכה עם גוון וזה לא מחליף לזור - זה בא על כהגנה סופית. תחזיר להום-סנטר. אתה צריך הולץ-לזור של 'צוויהורן' שמייבא יעקובי (תראה בתמונה את הפחית החומה - בייץ בשקית האפורה) ויש גם בהום סנטר - רק עולה ב-20 ש"ח יותר ממקום אחר. יש אצל 'צור עשה זאת בעצמך' בשיינקין ואני בטוח שגם במקומות אחרים. למשטח האדיר שיש לך אתה צריך ליטר (75 ש"ח פלוס מינוס). יספיק לך לשלוש שכבות לפחות ואם ישאר - תעשה עוד אחת. מה פתאום רולר? זה עבודה עדינה כמו ניתוח מוח. עם מברשת (איכותית כמו בתמונה, נקיה כמו בניתוח, ובסבלנות כמו של פיל). אם תרצה אני אראה לך את הפסנתר של סבתא שלי אחרי לזור ונגה של צוויהורן.
חומרים לשיפוץ פורניר של רמקולים
 חומרים לשיפוץ פורניר של רמקולים

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

זה בדיוק מה שקניתי..

תמונה

אז ממה שאני מבין, אני עושה שכבה של בייץ בצבע ונגה ורק אחרי זה את הלזור?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #12 

איזה מפלצות הטאנוי! 8O (Y) ותתחדש ותהנה מהאונקיו. (Y) :)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

Tankpopper כתב: im officialy confused!
...
don't be - זה כנראה אותו דבר. בהום סנטר לא עובדים דוברי גרמנית ודודו לא ממש עשה בגרות. לא צריך להיות בייץ בפנים. החומר עצמו זהב שחור. כן! קודם בייץ - אח"כ לזור. טסט קטן זה תמיד מצויין! יופי.

BTW בתוך השפופרת פלסטיק אני מחביא חומר שחור ספרדי מסיס במים שאיתו אני סוגר דפיקות בעץ. הוא מתייבש ומקבל דחיסות של עץ - אז משייפים ומחליקים. לרוע המזל, הוא לא סופג כמו עץ. השכבה הראשונה של הונגה לא מתיישבת עליו טוב. זה התפקיד של השנייה והשלישית. בהצלחה!

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

הטנוי הם אכן מפלצות :D לא פחות מ100 קילו כל אחד!

Silver, ערכתי מחדש את ההודעה, ממה שאני מבין אני צריך לעשות שכבת בייץ (או כמה) ועליה שכבה של הלזור ונגה (או כמה..)? אני לא סגור במאה אחוז על התהליך עם לומר את האמת..

ואני אשמח לראות את הפסנתר המדובר, סיפרת לי עליו בהתכתבות שלנו AK אבל עוד לא ראיתי במה מדובר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Tankpopper כתב:ממה שאני מבין אני צריך לעשות שכבת בייץ (או כמה) ועליה שכבה של הלזור ונגה (או כמה..)? אני לא סגור במאה אחוז על התהליך עם לומר את האמת..
...
don't let me bully you around - you're doing great!!! זה לא קשה - אל תבהל.

1) לפני בייץ סגור את כל הדפיקות והחריצים, סריטות, חיבורים עם ממלא עץ - שייף החלק.

2) 'בייץ' זה לא שכבה - זה הכתמה. אפשר עם מברשת אפשר עם סחבה. החומר נספג בעץ (ובאצבעות) ונהיה רמקול שחור שאפשר להתחיל ללזור. אם במקרה תראה כתמים בהירים אחרי בייץ, תעשה שוב הכתמה במקומות הרלוונטים. זה לא אמור להיות צבע או פיניש והלוק הוא לא אחיד ולאו דווקא יפה. זה התפקיד של הלזור.

3) לזור זה אומנות ובחרת גוון שרואים עליו הכל וזה מלחיץ. בזמן ההברשה אתה תחשוב שהעבודה מתפקששת כי רואים כל משיכה על הלזור הטרי. כשהוא מתייבש (אם לא נדבקו זיהומים כמו שיער ואבק) הוא נראה קצת אחרת. לזור מתייבש כמו זכוכית אחרי 8 שעןת. חד ומחוספס. משייפים קלות עם נייר לטש 2000 סיליקון-קרבייד (לליטוש רטוב של פח רכב). מרגישים עם היד שחלק ולא משייפים יותר מידי.

יש כאלה שמורחים עם סמרטוט. אני עם מברשת. פעם אחת לאורך הסיבים - פעם אחת לרוחב הסיבים - זה מורח את הלזור באחידות. אחר-כך, אך ורק עם הסיבים.

להזהר מטיפטופים!!! בעיקר בסוף משטח ובזוויות. יש למרוח טפטופים ונזילות לפני הייבוש - אחרת אין ברירה וצריך לשייף ולעשות מחדש. לא נעים! לפני שאתה מחליט שגמרת שכבה - עשה בדיקה ויזואלית שאין נזילות וטפטופים. החומר די דליל - נוזל בקלות.

לא לדלל את החומר בשום אופן עם טרפנטין - לא משנה מה כתוב - ובאיזה שפה. הגרמנים יודעים מה הם עושים והחומר מוכן לשימוש כך - כמו שהוא.

לסגור היטב את הקופסה בזמן ואחרי העבודה - אחרת יש קרום כמו בחלב, שאחר כך מתפרק לפירורים מגעילים וצריך לזרוק הכל.

חשוב: מברשת איכותית שלא משאירה שערות. לשטוף בטרפנטין, מים חמים וסבון כלים ולייבש לפני טבילה בלזור. לא-לטבול-מברשת-רטובה-או-לחה-בלזור. לזור לא הולך עם מים. מים הם האוייב שלנו!!!

4) חזור על שלוש עד שנגמרת לך הסבלנות או החומר

5) לכה - דבר איתי כשנגיע. לכה זו אומנות בפני עצמה
זה אמור להיות ככה אחרי פילר, בייץ ולזור
 זה אמור להיות ככה אחרי פילר, בייץ ולזור
חלקי פסנתר לזורים
 חלקי פסנתר לזורים
פרופיל ונגה
 פרופיל ונגה
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/03/2012 22:21, נערך 3 פעמים בסך הכל.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #16 

ועוד עצה קטנה: אל תעשן בזמן הצביעה, ( של מי הכאמל שם בתמונה? ).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

מודה באשמה.. הקאמל שלי :roll:

התמונות נראות מעולה SILVER.. אם הרמקולים שלי יראו ככה לא יהיה מאושר ממני :)

אבל אני חייב לשאול.. אם הבייץ הוא זה שבעצם מכתיב את הצבע אז מה המשמעות בלקחת לזור מגוון? הסיבה היחידה שקניתי אותו ולא לזור שקוף היא כי חשבתי שהוא יקצר לי תהליכי עבודה וייתן את הצבע בעצמו..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Tankpopper כתב:אבל אני חייב לשאול.. אם הבייץ הוא זה שבעצם מכתיב את הצבע אז מה המשמעות בלקחת לזור מגוון? הסיבה היחידה שקניתי אותו ולא לזור שקוף היא כי חשבתי שהוא יקצר לי תהליכי עבודה וייתן את הצבע בעצמו..
...
fair and square לא יודע! לא מכיר 'לזור מגוון'. נראה לי בתמונה שלך שזה בדיוק כמו מה שאני משתמש. כל הלזור הם 'מגוונים' ויש להם מספר גוון 'Ton' שמופיע תחת הבר-קוד על התווית שעל המכסה. אולי 'הום-סנטר' הדביקו לו את השם המסחרי הזה כדי להבדיל ממוצרים מקומיים אחרים?. שקוף - זה לכה. לכה זה לא לזור זה מוצר אחר. יש לכה אקרילית ויש לכה ניטרו-צלולוזית, יש מבריקה ויש עמומה (משי). בניגוד גמור ללזור, יש גם המצאה כזו שנקראת 'לכה מגוונת' ויש כזה של נירלט. לא לזה הכוונה. לא ראיתי מוצרים אחרים של צוויהורן שכתוב עליהם 'הולץ-לזור 2000' שהיו משהו אחר ולא לזור. אם כתוב עליו 'הולץ-לזור' זה החומר שאתה צריך.

בייץ בסך הכל מכהה את העץ בגוון המבוקש. המטרה היא לסייע בגיוון - לא לקבוע אותו. ברור שלא מכתימים בבייץ שחור ואחר כך לוזרים בגוון בוק או אלון בהיר. העץ סופג את הבייץ והופך להיות בגוון הרצוי בתור התחלה. כך, במקום 'לשתות' ליטרים של לזור יקר - מספיגים את העץ בבייץ ואחר כך דרושות פחות שכבות לזור. עבודה עם בייץ היא קלה ומהירה. עבודה עם לזור היא איטית ומדוייקת. מרוויחים פחות עבודה עם לזור ופחות אובדן חומר שהעץ 'שותה' (חומר שנכנס עמוק בין הסיבים ואין לו השפעה חיצונית). אם לא רואים אותו - למה לעבוד קשה - ולמה לבזבז חומר יקר... לכן עושים בייץ. אפשר גם בלי - ואז צריך יותר שכבות לזור.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 26/03/2012 0:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

אני רק אעשה קצת סדר.. לא באמת קניתי את זה בהום סנטר :lol: רק השתמשתי בטרמינולוגיה הנפוצה שם.

בכל אופן, פתחתי את הפחית המדוברת ואכן מולי יש לזור שחור! אז עשיתי קצת מחקר נוסף..

הרעיון הוא לשמר את המראה המקורי של העץ (בדגש על הדפוסים שיש על הלוח) ורק לתת להם גוון שחור - לא לכסות אותם לחלוטין. כרגע אני לא רואה מנוס מבדיקה.. מחר אני אנסה לעשות שכבה על חתיכה שנשארה לי, ואם אני אוהב את התוצאה נתקדם משם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

Tankpopper כתב:אני רק אעשה קצת סדר.. לא באמת קניתי את זה בהום סנטר :lol: רק השתמשתי בטרמינולוגיה הנפוצה שם.

בכל אופן, פתחתי את הפחית המדוברת ואכן מולי יש לזור שחור! אז עשיתי קצת מחקר נוסף..

הרעיון הוא לשמר את המראה המקורי של העץ (בדגש על הדפוסים שיש על הלוח) ורק לתת להם גוון שחור - לא לכסות אותם לחלוטין. כרגע אני לא רואה מנוס מבדיקה.. מחר אני אנסה לעשות שכבה על חתיכה שנשארה לי, ואם אני אוהב את התוצאה נתקדם משם.
...
זה נכון - אבל לא בונגה. שחור זה סיפור אחר. התוצאה הסופית היא שהסיבים בעץ יראו אך ורק מקרוב מאוד. אחרי 2 או 3 שכבות העץ 'נעלם' תחת הלזור השחור.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”