מבקש עזרה בבחירת מכונת אספרסו

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
שם מלא: dok
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי
יש לי כמה שנים מכונה של נספרסו והייתי רוצה לשדרג את הקפה שאני שותה. הקפה שלה לא רע, אבל אני לא ממש מתלהב מהטעם ולא אוהב חתונות קתוליות.
יש לציין שאני אוהב לשתות קפה משובח, אבל לא ממש מתמצא בתחום בכלל.
מהקצת שקראתי וביררתי, אני כבר יודע שאני מחפש מכונה, שמצד אחד, יש לה ידית כזאת שבה שמים את הקפה ובחצי סיבוב היא מתחברת למכונה, אבל מצד שני, אני רוצה שתהיה אפשרות לתכנת את כמות המים.
בקיצור מכונה כמו בבית קפה, רק קטנה יותר ( מספיק לי ראש אחד ).
יש כאלה מכונות, לשימוש פרטי? כלומר קטנות יותר?, אבל שמסוגלות להפיק קפה אספרסו מעולה?

אני מקווה שהבהרתי את עצמי

תודה מראש לעוזרים

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

יש אבל בוא תגדיר קודם תקציב כי אלו מכונות יקרות.

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני מבין שאלו מכונות לא זולות.
שבוע שעבר יצר לי לטעום קפה ממכונת אלקטרה שעולה כ-10,000 שקל ). היה טעים מאוד, אבל לא ברמה של בית קפה.
אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "מאוד" יקרות, אבל אני לא אקנה מכונה יקרה, אם הקפה יהיה פחות טוב.
השאלה כמובן, כמה זה מאוד יקר, כי השמיים הם לא הגבול.

תודה על העזרה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

לא נעים להגיד, אבל אם טעמת קפה מאלקטרה סמי-אוטומטיקה שלא היה ברמה של בית קפה, זה מעיד או על הקפה עצמו או על מי שהכין אותו.

עם ציוד של 2500 ש"ח (מכונה + מטחנה) אפשר להוציא קפה שהוא טוב יותר מ-99% מכוסות האספרסו שתקבל בבית קפה.
עם ציוד של כ-8000 ש"ח (שוב - מכונה + מטחנה) אפשר בעקביות להוציא קפה שהוא טוב יותר מכל מה שתקבל בבית קפה בארץ.

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

קרמיקה, אתה יכול לפרט יותר? כמו שאמרתי, אני ממש לא מתמצא בתחום, רק אוהב קפה אספרסו. אני לא שותה משהו אחר ויודע רק איך הוא צריך להראות ולהרגיש. לכן פניתי לעזרתכם.
שוב, אני מתעניין במכונה מקצועית עם ראש אחד, שאפשר לתכנת כמות מים. ובטח שאשמח למצוא מכונה "זולה". העיקר הקפה.

שוב תודה על התגובות

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

הפונקציה הספיציפית שאתה מבקש שהיא הגדרה של אורך החליטה על ידי בקר אלקטרוני מצמצמת מאוד מאוד את עולם מכונות הקפה שיעמדו לבחירתך ויובילו אותך למכונות מאוד יקרות שבהן המחיר הוא לא רק עבור רמת האספרסו.

תוכל להסביר מדוע הנושא של אורך החליטה כ"כ משמעותי עבורך?

בכל מקרה מכונה לדוגמה שתוציא קפה ברמה הגבוהה ביותר ויש לה את הפונקציות שאתה מבקש והיא גם יחסית לא יקרה כ"כ היא expobar office control והיא עולה סביב 5000 ש"ח.

אם תגדיר לנו תקציב יהיה יותר קל לעזור.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

צריך להגדיר תקציב. באזור ה 2500 אפשר להתחיל עם מכונה ומטחנה (גאג'ה פיור ומטחנת אסקסו איימיני).
אם עולים יותר אפשר לקנות מכונה טובה יותר ובאזור ה 5,6 אפשר כבר אוסקר ומטחנה או אקספובר.
בכל מקרה - אם יש מכונה+מטחנה וקפה טרי אתה תנצח כל בית קפה די בקלות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

קודם כל ברוכים הבאים לליגת העל של הקפה. קפסולות למיניהן זו שיטה חביבה המוגבלת מאוד מבחינת התוצר.
הכניסה האמיתית לעולם הקפה הביתי קשורה דוקא למטחנה - זו הפונקציה שעושה את ההבדל בין קפה טוב לגרוע. מחירה נע בין 1-4K, כאשר הבסיסיות מתאימות למכונות ביתיות בסיסיות, והטובות יותר נדרשות למכונות מקצועיות יותר.
הפונקציה המאפשרת תכנות אורך מנה היא בעיקר מגניבה אבל לא שימושית בסביבה ביתית - זה נוח בבית קפה כשמכיילים פעם אחת והקפה זהה ובכמות זהה
ממחלק מנות. מאפשר לשחרר את הבריסטה לעיסוקים אחרים. בבית אתה עוצר בעצמך, בנקודה בה החלטת שצריך לעצור, לפי העין.
קפה טוב מאוד אפשר לקבל החל מציוד של 2000 שח גאגיה+מטחנה, עוד אלף ואתה בעולם של אסקסו, עוד אלף ואתה עם סילביה שמנפקת מנות המתקרבות לליגת העל, עוד אלף ואתה עם אוסקר שהיא הזולה ביותר עם מה שנקרא מחליף חום - אותו מנגנון שיש במכונות בבתי קפה ומאפשר פשטות בהכנה וגם הקצפה מיידית.
ומכאן זה כמובן עולה.
לי יש הרגשה שאתה תמצא את עצמך עם סילביה + מטחנה כלשהי. פשרה מצויינת בין מחיר לתוצאה, במיוחד כשמדובר באספרסו.
what's next?

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה על התגובות...
אז ככה, אני בעניין התיכנות בדיוק בגלל הפשטות שמתלווה לזה. כלומר להכין את הקפה ללא מאמץ ומיומנות מיוחדת.
אני רואה בבתי קפה, נערים ונערות שמכינים אחלה קפה. וכן יש הבדל בטעם, אבל זה הבדל של סוג הקפה. בכל המקומות שמכינים קפה כמו שצריך, המרקם, הקרמה וכו' יוצא ברמה גבוהה מאוד לדעתי.
וייתכן שפה אני טועה, אשמח ללמוד.

אמרת שסילביה מתקרבת לרמות העל. מה זה רמות על? זו רמה גבוהה יותר מבית קפה שמכין כמו שצריך? רק שאבין את הסטנדרט של ההסברים פה..

זו בערך הגישה שלי לקפה. סך הכל רוצה קפה טוב בקלות.

בקשר לתקציב, אני מניח שמשהו בסביבות ה-5k וממה שהספקתי לראות ולנחש, אני מניח שזה לא ממש מספיק.

שוב תודה לכם

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

סילביה + מטחנה טובה + טמפר וכד הקצפה זה באזור ה 4500 - 5000 תלוי במטחנה ובדיל שתמצא.
רמת האספרסו גבוהה, מאוד, אבל יש עקומת למידה. במכונה כמו אוסקר או אקספובר, זמן הלימוד קצר משמעותית ונוח יותר להכין ולהקציף. אבל אלו מכונות יקרות יותר לרכישה ובתפעול שוטף.
פשטות ברמת קפסולות, אין נכון להיום. מאמץ מסויים תאלץ להשקיע, ואם זה יפריע או לא - זה תלוי בך (רוב הפעילים בפורום זה דוקא נהנים מהמשחק).
what's next?

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אני לא מחפש את הנוחיות של הקפסולות, אבל כן את הפשטות שאני רואה בבתי קפה. הנער או נערה מכינים את הקפה בקלילות.. הזנת קפה טחון, דחיסה ולחיצה על הכפתור המתאים בהתאם לקפה שביקשתי ( קצר, כפול..) וזהו בערך. למה אני צריך להפסיק ידנית את המכונה. מה, זה כל כך משנה?
אפילו בארומה, בית קפה עממי, מכינים אספרסו מצוין ( נכון, לא בכל הסניפים ), מה שאומר לי שיש להם מכונות טובות.
ומכינים מהר בלי התעסקות ארוכה..
זה לא ככה?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #12 

בקפה, בלי להכנס לפרטים, יש יתרון לציוד מסחרי ולהכנה בכמויות. כך שבציוד מסחרי, עם תערובת זהה, ניתן להגיע למצב בו המנה השלישית והעשירית והמאה ברצף דומות מאוד.
אבל גם בבית קפה שמכבד עצמו, אי אפשר להימלט מכיול פעם ביום וכן בכל החלפת תערובת, כלומר כוונון המטחנה לעובי שיאפשר זליגה של כ 60 CC קפה ממנה כפולה בכ 30 שניות. הסיבה היא שכל קפה קלוי קצת אחרת גם אם התערובת הבסיסית זהה, וכן ככל שקפה מתיישן הכוונון משתנה.
בכמות שאתה מכין בבית, מנה אחת פעם בכמה זמן, הכיול מתבצע למעשה לפני או אחרי כל הכנה. זה לא מסובך אבל זה לא מאפשר שימוש נוח באמת במשהו אוטומטי. לעתים אתה תראה בעין שקצת לפני סוף החליטה הקפה הזולג הופך לדלוח ותבחר לעצור. או שהקפה זולג לאט ואתה תרצה למשוך עוד 10 שניות.
בכל מקרה אין לזה משמעות בסביבה ביתית, מדובר בסך הכל בחצי דקה - תתנסה ותראה.
what's next?

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אוקיי, את זה אני מקבל. אני רואה שצריך לשים דגש על הטריות והטחינה. זה עד כדי כך משנה את טעם הקפה?
ורק שאבין, מכונה כזו שניתן לכייל, יקרה יותר ממכונה ידנית, באותה הרמה?
ונניח שאקנה ידנית.. איזו מכונה מכינה קפה מצוין? וגם כזו שיכולה להכין גם כמה כוסות זו אחרי זו וכולל הקצפה? חזקה כזו, נו..

המון תודה למגיבים

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #14 

אין מה לכייל במכונה בשימוש שוטף, רק במטחנה (עובי טחינה). כל מכונה מכינה קפה מצויין בצירוף מטחנה. זה רק עניין של קלות הכנה, זול יותר = קשה יותר לייצר אספרסו טוב בעקביות. אין בעיה גם להכין מספר מנות ברצף עם רובן. הקצפה זה סיפור אחר.
בעיית הטעם שמפריעה לך בנספרסו נובעת מחוסר הטריות שלו. מרגע הקליה קפה בשיאו כשבוע-שבועיים, ויכול לסחוב עוד שבועיים ברמה סבירה ואכסון טוב. מרגע הטחינה הקפה מתיישן במהירות (כמו שמפוררים לחם) וזה עניין של שעות בודדות. מה שאתה מקבל בקפסולה זה קפה עייף מאוד, שניתן לשתיה עם חלב וסוכר.
what's next?

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

בוקר טוב
"הבעיה" בנספרסו, זה בעצם 2 בעיות.
הבעיה הראשונה היא, שיש איזו חמיצות כזאת שנמצאת בכל הטעמים שלהם ואני לא אוהב את זה
הבעיה השנייה היא, שהקפה בקפסולה לא מספיק וכדי לקבל קפה סמיך וטעים צריך להתפשר בכמות באופן כזה שזה ממש לא כיף ולא מספיק.
ושוב אני שואל, כזה הבדל במחיר בין מכונה ידנית לבין מכונה שניתנת לכיול?

אחלה יום ותודה לכם

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #16 

כדי להוציא קפה טוב חשובים שני פרמטרים: טמפרטורה יציבה (באיזור ה92 מעלות) ולחץ מדוייק (באיזור ה9 באר)

אפשר לומר שכמה שהמכונה יותר פשוטה צריך יותר מאמץ להוציא ממנה קפה טוב בעקביות.
תראה למכונות של בית קפה יש דוד (לא מיכל מים) של שלשה ארבעה ליטר לחליטה פלוס דוד דומה להקצפה פלוס בקר טמפ' (או לחץ) אלקטרוני כל זה חוסך ממך משחקים בטמפ' כדי לייצב אותה ומשחק בעוצמת הדחיסה כדי לקבל לחץ חליטה טוב ולכן כל נער\ה מתחילים יכולים להוציא קפה טוב.

לגבי מכונות: לכל המכונות מתחת (במחיר) לאוסקר יש דוד קטן מדי מה שאומר הקצפה שדורשת טכניקה טובה כי אין לחץ אדים מספיק, טמפ' לא יציבה כי כל שוט של 60 מ"ל זה כמעט שליש מנפח הדוד במקרה הגרוע וחמישית במקרה הטוב שמתמלא במים קרים מדי, וזה בנוסף לטרמוסטטים זולים שיש להם טווח טמפ' במקום טמפ' אחידה. לגבי הלחץ רק לסילביה יש שסתום פריקת לחץ מתכוונן שמאפשר לקבל לחץ חליטה טוב בשאר המכונות אתה תלוי בחוזק הדחיסה (ועובי הטחינה) כדי לקבל לחץ טוב.

מכונה מעניינת אחת עם טיימר (שכל פרמטר שם ניתן לכיול) חליטה היא של ברוויל אבל אני לא יודע מי מיבא אותה ובאיזה מחיר ובכלל זו מכונה ברמה הרבה יותר גבוהה
http://www.breville.com.au/beverages/es ... oiler.html

בסופו של דבר כל זה היה רק דיון טכני וגם מכונות פשוטות מוציאות קפה טוב אז לדעתי עדיף להתנסות בחנויות קודם ואם הקפה יוצא טעים ממכונה פשוטה וההפעלה לא מתסבכת אותך אז הייתי הולך על זה.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #17 

פתחתי שרשור דומה לפני מספר שבועות ובסוף קניתי את האוסקר.
התפעול שלה פשוט מאוד ומעצם היותה HX אפשר להרביץ בה כוסות בקצב טוב עם טמפרטורה יציבה.
מאוד התרשמתי מיכולת הקצפה שלה. פשוט מכונה עם קצב טוב ועקביות מצויינת בין כוס לכוס בלי להיות גאון.
שילוב שלה עם מטחנה גרינטה עלה לי פחות מ 5000, אז נראה לי שזה דיל ממש טוב למי שרוצה קפה איכותי ותפעול פשוט.

אופיר

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #18 

ozeltzex כתב:פתחתי שרשור דומה לפני מספר שבועות ובסוף קניתי את האוסקר.
התפעול שלה פשוט מאוד ומעצם היותה HX אפשר להרביץ בה כוסות בקצב טוב עם טמפרטורה יציבה.
מאוד התרשמתי מיכולת הקצפה שלה. פשוט מכונה עם קצב טוב ועקביות מצויינת בין כוס לכוס בלי להיות גאון.
שילוב שלה עם מטחנה גרינטה עלה לי פחות מ 5000, אז נראה לי שזה דיל ממש טוב למי שרוצה קפה איכותי ותפעול פשוט.

אופיר
...
ועדיין אפשר באותה סביבת מחיר לקבל את האקספובר פולסר עם מטחנה ראויה בכמעט אותו מחיר וזו כבר מדרגה גבוהה יותר.

dok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה רבה לכולם, עכשיו שלב החושבים.
נראה אולי יש שנייה כדי לעלות ברמה. נראה..

שוב תודה לכל המגיבים

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #20 

לך על ציוד מסחרי יותר זול ויותר טוב רק צריך מקום.
בברכה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”