הידעתם ש50% מהתשתיות של הוט הם של בזק
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000583375
"הסיבוך - חברות הכבלים
ההסכם הקיים כיום בין החברות הוא הסכם דרקוני לטובת בזק. על פי ההסכם, ל-HOT אסור לגעת בתשתיות שלה שמתופעלות על ידי בזק. למעשה היא מעין שוכר של שירותים בלבד, משמע, כל דבר שהיא רוצה לעשות בנכס חייב את אישורה של בזק.
יתרה מכך, בזק גובה, לשיטתה של HOT, סכומי כסף גבוהים עבור תחזוקה ותיקונים. כלומר, HOT לא יכולה לגשת לארונות תקשורת שלה בלי שטכנאי של בזק יהיה נוכח. כל מהלך כזה כרוך בתשלומים לבזק ותיאומים מורכבים עם הטכנאים שלה. במילים אחרות, בזק אולי מעבירה 50% מהתשתיות של HOT, אבל בגלל שהחברה חייבת בשירות אוניברסלי, בפועל HOT תלויה בצורה קריטית בבזק.
לאור השינויים שמתוכננים ברשת של HOT והעובדה שהיא חייבת לבצע שדרוג רציני ברשת שלה, הרי שהיא אינה יכולה להמשיך את התלות בבזק. כל שדרוג במהירויות האינטרנט, כל תוספת של מגבר, כל נגיעה ברשת, מחייבת הסכמה מוקדמת של בזק, שבתעלות שלה עוברים הכבלים של HOT. המצב הזה קיים למשל בירושלים ובחלקים נרחבים באזור הדרום ותל אביב.
מקור המצב המסובך הזה הוא בחברות הכבלים - כאשר הוקמו, חלק מבעלי הזיכיונות העדיפו להעביר את התשתיות דרך בזק כדי לקצר הליכים ולעמוד בלוחות הזמנים לפריסת הרשתות שלהם; חלק מהזכיינים העדיפו ללכת בצורה עצמאית לכל אורך הדרך. ערוצי זהב החליטה בזמנו להשתמש ברשת בזק, ובאזורים מסוימים גם תבל. מתב לעומת זאת העדיפה להניח בצורה עצמאית תשתיות משלה. בשל כך מתב נחשבה לרשת איכותית יותר. כאשר בעל השליטה הקודם במתב שמואל דנקנר, ניהל מו"מ למיזוג עם תבל וערוצי זהב, הוא דרש תמורה גבוהה יותר בגלל שהתשתית היתה בשליטתו ובבעלותו המלאה.
למעשה עד היום, כאשר HOT רוצה לנסות שירותים חדשים ואפליקציות חדשות, היא עושה אותם במקומות שבהם התשתית היא שלה, ולא עוברת דרך בזק. גם כאשר החלה החברה לשדרג את הרשת לתקן שמאפשר לה להציע מהירויות של עד 100 מגה ביט לשנייה, היא החלה לעשות זאת במקומות שבהם התשתית היא שלה ובאחריותה, ורק לאחר מכן התפנתה לשדרוג התשתיות שנמצאות בידי בזק.
לא אידיאלי לבזק
לכאורה לבזק טוב עם ההסכם הקיים, משום שהוא מיטיב איתה ברמה האסטרטגית והיא מרוויחה ממנו יפה. אך לאורך זמן מצב זה עלול להביא לסכסוך עם HOT, מה שיכול בהמשך לגרום לכך ש-HOT תחפש כל דרך על מנת לנטוש את בזק, ואולי אף להשתמש בתשתיות מתחרות, שיקומו בעתיד הלא רחוק. הצדדים סירבו להתייחס לידיעה."
"הסיבוך - חברות הכבלים
ההסכם הקיים כיום בין החברות הוא הסכם דרקוני לטובת בזק. על פי ההסכם, ל-HOT אסור לגעת בתשתיות שלה שמתופעלות על ידי בזק. למעשה היא מעין שוכר של שירותים בלבד, משמע, כל דבר שהיא רוצה לעשות בנכס חייב את אישורה של בזק.
יתרה מכך, בזק גובה, לשיטתה של HOT, סכומי כסף גבוהים עבור תחזוקה ותיקונים. כלומר, HOT לא יכולה לגשת לארונות תקשורת שלה בלי שטכנאי של בזק יהיה נוכח. כל מהלך כזה כרוך בתשלומים לבזק ותיאומים מורכבים עם הטכנאים שלה. במילים אחרות, בזק אולי מעבירה 50% מהתשתיות של HOT, אבל בגלל שהחברה חייבת בשירות אוניברסלי, בפועל HOT תלויה בצורה קריטית בבזק.
לאור השינויים שמתוכננים ברשת של HOT והעובדה שהיא חייבת לבצע שדרוג רציני ברשת שלה, הרי שהיא אינה יכולה להמשיך את התלות בבזק. כל שדרוג במהירויות האינטרנט, כל תוספת של מגבר, כל נגיעה ברשת, מחייבת הסכמה מוקדמת של בזק, שבתעלות שלה עוברים הכבלים של HOT. המצב הזה קיים למשל בירושלים ובחלקים נרחבים באזור הדרום ותל אביב.
מקור המצב המסובך הזה הוא בחברות הכבלים - כאשר הוקמו, חלק מבעלי הזיכיונות העדיפו להעביר את התשתיות דרך בזק כדי לקצר הליכים ולעמוד בלוחות הזמנים לפריסת הרשתות שלהם; חלק מהזכיינים העדיפו ללכת בצורה עצמאית לכל אורך הדרך. ערוצי זהב החליטה בזמנו להשתמש ברשת בזק, ובאזורים מסוימים גם תבל. מתב לעומת זאת העדיפה להניח בצורה עצמאית תשתיות משלה. בשל כך מתב נחשבה לרשת איכותית יותר. כאשר בעל השליטה הקודם במתב שמואל דנקנר, ניהל מו"מ למיזוג עם תבל וערוצי זהב, הוא דרש תמורה גבוהה יותר בגלל שהתשתית היתה בשליטתו ובבעלותו המלאה.
למעשה עד היום, כאשר HOT רוצה לנסות שירותים חדשים ואפליקציות חדשות, היא עושה אותם במקומות שבהם התשתית היא שלה, ולא עוברת דרך בזק. גם כאשר החלה החברה לשדרג את הרשת לתקן שמאפשר לה להציע מהירויות של עד 100 מגה ביט לשנייה, היא החלה לעשות זאת במקומות שבהם התשתית היא שלה ובאחריותה, ורק לאחר מכן התפנתה לשדרוג התשתיות שנמצאות בידי בזק.
לא אידיאלי לבזק
לכאורה לבזק טוב עם ההסכם הקיים, משום שהוא מיטיב איתה ברמה האסטרטגית והיא מרוויחה ממנו יפה. אך לאורך זמן מצב זה עלול להביא לסכסוך עם HOT, מה שיכול בהמשך לגרום לכך ש-HOT תחפש כל דרך על מנת לנטוש את בזק, ואולי אף להשתמש בתשתיות מתחרות, שיקומו בעתיד הלא רחוק. הצדדים סירבו להתייחס לידיעה."
גם אצלי זה ככה. ותאמת, נראה לי זה מה שגורם לכל התקלות בהוט!
אני לא מקבל 100 מגה מלאים בהוט, זה תמיד יורד בשעות העומס ל- 70 מגה. התלוננתי בלי סוף, הטכנאי הגיע החליף לי את כל התשתית בבית ובסוף הגדיר את הבעיה כ"תקלת רשת", הזמין את בזק לסדר את התקלה, בזק הגיעו אחרי יומיים ובדקו כמה דברים והלכו. ועדיין שום דבר לא סודר.
עוד כל הקטע שבדיוק שהייתי צריך ללכת ראיתי את הטכנאים של בזק, הייתי צריך להישאר איתם ולראות מה קורה...
אני לא מקבל 100 מגה מלאים בהוט, זה תמיד יורד בשעות העומס ל- 70 מגה. התלוננתי בלי סוף, הטכנאי הגיע החליף לי את כל התשתית בבית ובסוף הגדיר את הבעיה כ"תקלת רשת", הזמין את בזק לסדר את התקלה, בזק הגיעו אחרי יומיים ובדקו כמה דברים והלכו. ועדיין שום דבר לא סודר.
עוד כל הקטע שבדיוק שהייתי צריך ללכת ראיתי את הטכנאים של בזק, הייתי צריך להישאר איתם ולראות מה קורה...
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
דווקא אצלי בשכונה (בבאר שבע) לא ראיתי טכנאים של בזק ,יכול להיות שאני טועה אבל כשמישהו עובד פה על התשתיות זה לא בזק (אלה אם כן הם עובדים על התתשית שלהם כמובן .. ),ככה שהאופציה הנוספת היחידה היא הוט ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
ברוב אזור באר שבע להוט יש תשתית משלה. ומי שאחראי לשדרוגי הרשת שלה הם קבלנים חיצוניים.IamEzio כתב:דווקא אצלי בשכונה (בבאר שבע) לא ראיתי טכנאים של בזק ,יכול להיות שאני טועה אבל כשמישהו עובד פה על התשתיות זה לא בזק (אלה אם כן הם עובדים על התתשית שלהם כמובן .. ),ככה שהאופציה הנוספת היחידה היא הוט .....
על פי רוב, אם אתה גר בביניינים חדשים יהיה לך תשתית הוט, אם אתה גר בביניינים ישנים יהיה לך תשתית הוט על בזק.
וואלה גם אצלי יש "בריכה" של בזק. אבל זה לא רק. לבזק יש עדיין את המרכזיות הישנות האלה שכבר מעלות עובש, עם הסמל הזה:רוביןהוד כתב:הוט אני מאמין משלמת ודורשת טיפול מקצועני מבזק,אך אם התשתיות הם קוקאס והבריכות התת קרקעיות מלאות מים ונמלים
אז זה המחלות הישנות של הרשת מהדור הקודם....

נערך לאחרונה על ידי nerya40 ב 24/03/2012 23:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
nerya40 כתב:ברוב אזור באר שבע להוט יש תשתית משלה. ומי שאחראי לשדרוגי הרשת שלה הם קבלנים חיצוניים.IamEzio כתב:דווקא אצלי בשכונה (בבאר שבע) לא ראיתי טכנאים של בזק ,יכול להיות שאני טועה אבל כשמישהו עובד פה על התשתיות זה לא בזק (אלה אם כן הם עובדים על התתשית שלהם כמובן .. ),ככה שהאופציה הנוספת היחידה היא הוט .....
על פי רוב, אם אתה גר בביניינים חדשים יהיה לך תשתית הוט, אם אתה גר בביניינים ישנים יהיה לך תשתית הוט על בזק....
הבניין שאני גר בו לא חדש ,אבל עובדים פה בזמן האחרון על התשתית ואין על הרכבים או העובדים שום לוגו ככה שאלו לא בזק אז אני משער שאלו אותם הקבלנים החיצוניים ..
חברת הכבלים מת"ב ועידן הם היו היחידות שפעלו בתשתית עצמאית לגמרי !!! ,כל שאר האזורים היו בעזרת בזק ,
אבל זה מצטמצם ואולי ייעלם כמו שכולם מדווחים פה בפורום .
תאמינו או לא NGN נפרש באזור שלי ממש בימים ואמור לפעול באפריל ,כמובן שלא אצטרף גם בחינם .
סה"כ לקח לבזק 4 שנים לפרוס את כל רשת NGN , בהתחשב שזה ייקח עד אוגוסט-ספטמבר .
אבל זה מצטמצם ואולי ייעלם כמו שכולם מדווחים פה בפורום .
תאמינו או לא NGN נפרש באזור שלי ממש בימים ואמור לפעול באפריל ,כמובן שלא אצטרף גם בחינם .
סה"כ לקח לבזק 4 שנים לפרוס את כל רשת NGN , בהתחשב שזה ייקח עד אוגוסט-ספטמבר .