רסיבר Pioneer vsx-421 ורמקולים JBL scs125

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620

שליחה

לאחרונה התחדשתי ברסיבר 421 של פיוניר אליו חיברתי את הרמקולים הקיימים של JBL מהדגם JBL SCS125

הרמקולים:
http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl ... 5%20om.pdf

הקטע שבמערכת 5.1 הזו אין חיבור ישיר של הסאב אל הרסיבר, אלא הבאסים אמורים לעבור איכשהו דרך הרמקולים הקדמיים.

בהתחלה לא היו לי באסים בכלל, ואחרי משחק קטן עם הרסיבר הגדרתי את המרקולים כ"רמקולים גדולים" ללא סאב וופר ואז הבאס יוצא מהרמקולים הגדולים כביכול ובעצם מועבר בצורה כזו אל הסאב האמיתי.
בשיטה זו קיבלתי באס דיי חלש (הרבה יותר חלש ממה שהייתי רגיל עם המגבר הקודם שהיה לי למרות שכמובן גם שם החיבורים נעשו בצורה דומה איכשהו מכיוון שלא היה חיבור ישיר של הסאבוופר למגבר).

השאלה היא האם אני עושה משהו לא נכון?
יש דרך טובה יותר לחבר את מערכת ה 5.1 לרסיבר החדש?
אשמח לעזרה.

תודה רבה :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

מה שקורה עם המערכת רמקולים שלך זה שהסאב אמור לקבל את כל האינפורמציה מהרסיבר, ואז הוא "שותה" את הבאסים מהרמקולים הקדמיים והסנטר, ומעביר להם רק את התדרים הגבוהים יותר. כדי לוודא שאתה באמת מחובר כמו שצריך:

1. לוודא שחיברת הרסיבר והרמקולים לסאב של המערכת בדיוק כמו שצריך, ושלא הצלבת בטעות פלוסים ומינוסים...

2. להגדיר ברסיבר שאין לך סאב.

3. להגדיר את הרמקולים הקדמיים (וגם את הסנטר) כגדולים.

זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620

שליחה

תודה על התשובה המהירה! :)

שכחתי לציין שכמובן הגדרתי ברסיבר שאין לי סאב ואת כל הרמקולים כגדולים. (הוא לא נתן לי להגדיר שאין לי סאב אם לא הגדרתי את הרמקולים כגדולים)

לגבי החיבורים - אני אבדוק אותם, למרות שאני בספק אם יש איזו שהיא בעיה בחיבור מכיוון ששלפתי את החיבורים מהרסיבר הקודם וחיברתי לחדש כמו שזה היה...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”