TU717

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
sagipel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

מזה זמן מה אני עוכב אחרי הטיונר הנחמד הזה, ( ואולי בקרוב בשורות טובות בנושא ).
לפני כשבוע נמכר אחד כזה במחיר מטורף של 375 דולרים, ( מחיר גבוה ממחירו המקורי כחדש ).
האם " עושה שכל " או שחבורות של מנפחי מחירים בוחשות בצלחת?.

( במחשבה שנייה, גם ה- SX1250 שהציג כאן tnsilver לאחרונה, נמכר במחיר גבוה ממחירו המקורי ).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

ראיתי לא מעט מקרים כאלה

שליחה #2 

זה לא כל כך נדיר שציוד נחשק משנות ה-70,60 נמכר כיום ביותר ממה שעלה כחדש, בערכים מוחלטים כמובן. אם תחשב כמה הכסף של אז שווה היום, אני מניח שתמצא שזה לא יותר ממחירו כחדש אז...

sagipel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: ראיתי לא מעט מקרים כאלה

שליחה #3 

dragon כתב:זה לא כל כך נדיר שציוד נחשק משנות ה-70,60 נמכר כיום ביותר ממה שעלה כחדש, בערכים מוחלטים כמובן. אם תחשב כמה הכסף של אז שווה היום, אני מניח שתמצא שזה לא יותר ממחירו כחדש אז...
...

נכון אמרת, אך שים לב שסנסוי 9090 למשל, לא נמכר בדר"כ ברמות מחיר כאלה, והוא לא פחות נחשק.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

מי שקובע מחירי וינטאז' הוא לא אחר מאשר - השוק. מכשיר שווה, לא סנט שחוק אחד פחות, ממה שהמעריץ האחרון מוכן לשלם עבורו. מי שמשפיע על השוק, על הלך רוחו ועל מחירי ההתחל (בטיונרים בפרט) זה TIC, כפי ש-Stereophile.com משפיע על hi-fi. שני המקורות סובלים מבעיית גזים קשה ולא בדיוק ברור מה מניע אותם בכתבות כאלו ואחרות, אך אי-אפשר להתווכח על מידת השפעתם.

לא מזמן רכשתי TU-919 במכירה פומבית, והמוכר לא הפסיק לצפצץ באוזן על כתבות תומכות באינטרנט. בא לי לחנוק את TIC. שילמתי דרך האף - מחיר שאני לא שלם איתו עד עכשיו - אבל על אותו מכשיר התמודדו מספר מועמדים נוכחים אחרים שכולם הסכימו לשלם, פחות או יותר, אותם סכומים. אחסוך את ההשפלה מעצמי ואציין רק שאותו מכשיר - נמכר לפני עשר שנים בלמעלה מ-$700. הפעם הוא נמכר בהרבה יותר. זהו שוק קשיח. אין כאלו לקנות - פשוט לא תמצא. זהו שוק של מוכרים - והמוכר הזה היה נחמד מספיק כדי לקיים מכירה פומבית ולא להתבצר במחיר דימיוני כמו בעלי ה-Pioneer SX-1980 ב-eBay.

יחד עם זאת ההשוואה של בכמה נמכר מכשיר היום ביחס לכמה עלה בשנות השבעים היא בערך כמו לעשות השוואה בין נפח בליטרים ומרחק בקילומטרים. כבר הזכרתי כאן את מחשבון האינפלציה של שנות השבעים. על-פיו, המלצת יצרן (MSRP) של 370 דולר מ-1977, מקבילה היום לסכום של 1390 דולר- כך שאין מה להשוות.

370 דולר של היום, הם בעלי יכולת קנייה של קצת פחות ממאה דולרים ב-1977. יוצא, אם כן, במונחים ריאלים של 1977 שהמכשיר נמכר במעט יותר מרבע ממחירו המקורי. מחיר די הגיוני, ומאוד ולא מפתיע בהתחשב בביקוש הרב למכשיר הנהדר. כמובן שאני מדבר על מחירי US ולא ישראל.

בישראל יש בעיות קליניות אחרות חוץ מגזים. בישראל השוק פשוט קטן! שוק קטן לא מתנהג בהתאם לחוקי ביקוש והיצע. מה עוד שמגולמות כאן הוצאות של הובלה, מיסים ומלווים מימים ימימה - תוצאה של עושק מצד כל הממשלות, מאז ממשלת רבין הראשונה, ועד היום. לשמועות, רוח עדר וחזירות גרידא, יש, בשוק קטן, יותר השפעה מכוחות כלכלה ריאליים. אם אתה שואל אותי השוק בישראל הוא פשוט שוק טיפש ותמיד ימצא הדביל התורן שירכוש כל דבר, בכל מחיר, כדי לצאת 'גבר' ולרוץ ולספר לחבר'ה. גם המוכרים לא ממש מבינים שאי-אפשר למכור סחורה משומשת במחיר שבה הם קנו אותה (האמת, מצד שני, מסתבר שכן אפשר - ולכן שוב: 'שוק טיפש' כמו שאמרתי).

לאחרונה התפרסם ביד 2 - 9090DB למחירה ב-2500 ש"ח מראש העין. זה בערך 670 דולר וזה בדיוק פי שתיים ממה שהוא שווה באמת. ברור לכולם שהמוכר לא ציפה שמישהו יצליח ליבא מכשיר זהה בעלות פחותה - אבל זה אפשרי! (רמירמי אפילו עשה זאת במידה יתירה של הצלחה ומזל - אבל יש עוד דרכים). במקום לתת לחוצפן מראש העין להתבשל ולהרקב על ה-DB שלו, עד שלא תיהיה לו ברירה אלא למכור אותו בירדן או בסוריה - ישר קפץ עליו מישהו (אולי אפילו חבר כאן - לא יודע). תראו איזה מחירים אנשים מבקשים על *** סטראופוני ביד 2. לא יאומן! אולי אם נפסיק להסכים לכך, סטייל חרם הקוטג', יהיה איזשהו שינוי.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #5 

TNSILVER - למה אף פעם לא אמרת לנו איזה ציוד יש לך?
כולנו יודעים שיש לך 9090dB אבל מה עוד אתה מסתיר? :מבולבל: :wink:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

omri617 כתב:TNSILVER - למה אף פעם לא אמרת לנו איזה ציוד יש לך?
כולנו יודעים שיש לך 9090dB אבל מה עוד אתה מסתיר? :מבולבל: :wink:
...
לא שאלת ולא נעים להגיד - אני אספן מקצועי המון שנים ויש יותר ממה שאני זוכר בגילי המופלג. פעם בעשר שנים אני פותח קונטיינר ועושה אוקשיין. קונה בית בת"א ושם 9090 בסלון. זה מה שיש לך לשאול אותי אחרי הפוסט הקודם המושקע שהעברתי בגוגל טרנסלייט ואצל הבוסית לאישור? התשובה בגוף השאלה. 'מסתיר'. כמו סנאי. יש כמה אגוזים והם מוחבאים בכמה פינות בעולם. חלק עוד בקליפה שלהם. למה אתה חושב שיש לי DB? אף פעם לא אמרתי שיש. אבל יש! חדש כמו ביום שנולד. בקופסה שלו. אבל הוא לא הבייבי שלי. יש אחרים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: ראיתי לא מעט מקרים כאלה

שליחה #7 

sagipel כתב:
dragon כתב:זה לא כל כך נדיר שציוד נחשק משנות ה-70,60 נמכר כיום ביותר ממה שעלה כחדש, בערכים מוחלטים כמובן. אם תחשב כמה הכסף של אז שווה היום, אני מניח שתמצא שזה לא יותר ממחירו כחדש אז...
...

נכון אמרת, אך שים לב שסנסוי 9090 למשל, לא נמכר בדר"כ ברמות מחיר כאלה, והוא לא פחות נחשק.
...
זה גם פונקציה של נדירות, מצב של האקזמפלר המסוים ועוד פרמטרים. לא ידוע לי כמה ה-9090 עלה בשעתו, אבל ייתכן שהוא היה כל כך יקר שקשה להגיע למחיר הזה כשמוכרים היום משומש.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

tnsilver, התואיל ברוב טובך, לפרסם פה את אמצעי המיגון במעונך?

אה, כמובן...גם את הכתובת....

sagipel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

mr_dish כתב:tnsilver, התואיל ברוב טובך, לפרסם פה את אמצעי המיגון במעונך?

אה, כמובן...גם את הכתובת....
...

:lol:

אני מציע לך להיזהר, יש לו " עזר כנגדו " מסורה, היא עלולה לחכות לך שם עם מערוך ביד.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

sagipel כתב:אני מציע לך להיזהר, יש לו " עזר כנגדו " מסורה, היא עלולה לחכות לך שם עם מערוך ביד.
...
יש לנו גם חתול תקיפה. נראה אותך לוקח לו את הסוי'...
Kitty Sui
 Kitty Sui

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

tnsilver כתב:מי שקובע מחירי וינטאז' הוא לא אחר מאשר - השוק. מכשיר שווה, לא סנט שחוק אחד פחות, ממה שהמעריץ האחרון מוכן לשלם עבורו. מי שמשפיע על השוק, על הלך רוחו ועל מחירי ההתחל (בטיונרים בפרט) זה TIC, כפי ש-Stereophile.com משפיע על hi-fi. שני המקורות סובלים מבעיית גזים קשה ולא בדיוק ברור מה מניע אותם בכתבות כאלו ואחרות, אך אי-אפשר להתווכח על מידת השפעתם.

לא מזמן רכשתי TU-919 במכירה פומבית, והמוכר לא הפסיק לצפצץ באוזן על כתבות תומכות באינטרנט. בא לי לחנוק את TIC. שילמתי דרך האף - מחיר שאני לא שלם איתו עד עכשיו - אבל על אותו מכשיר התמודדו מספר מועמדים נוכחים אחרים שכולם הסכימו לשלם, פחות או יותר, אותם סכומים. אחסוך את ההשפלה מעצמי ואציין רק שאותו מכשיר - נמכר לפני עשר שנים בלמעלה מ-$700. הפעם הוא נמכר בהרבה יותר. זהו שוק קשיח. אין כאלו לקנות - פשוט לא תמצא. זהו שוק של מוכרים - והמוכר הזה היה נחמד מספיק כדי לקיים מכירה פומבית ולא להתבצר במחיר דימיוני כמו בעלי ה-Pioneer SX-1980 ב-eBay.

יחד עם זאת ההשוואה של בכמה נמכר מכשיר היום ביחס לכמה עלה בשנות השבעים היא בערך כמו לעשות השוואה בין נפח בליטרים ומרחק בקילומטרים. כבר הזכרתי כאן את מחשבון האינפלציה של שנות השבעים. על-פיו, המלצת יצרן (MSRP) של 370 דולר מ-1977, מקבילה היום לסכום של 1390 דולר- כך שאין מה להשוות.

370 דולר של היום, הם בעלי יכולת קנייה של קצת פחות ממאה דולרים ב-1977. יוצא, אם כן, במונחים ריאלים של 1977 שהמכשיר נמכר במעט יותר מרבע ממחירו המקורי. מחיר די הגיוני, ומאוד ולא מפתיע בהתחשב בביקוש הרב למכשיר הנהדר. כמובן שאני מדבר על מחירי US ולא ישראל.

בישראל יש בעיות קליניות אחרות חוץ מגזים. בישראל השוק פשוט קטן! שוק קטן לא מתנהג בהתאם לחוקי ביקוש והיצע. מה עוד שמגולמות כאן הוצאות של הובלה, מיסים ומלווים מימים ימימה - תוצאה של עושק מצד כל הממשלות, מאז ממשלת רבין הראשונה, ועד היום. לשמועות, רוח עדר וחזירות גרידא, יש, בשוק קטן, יותר השפעה מכוחות כלכלה ריאליים. אם אתה שואל אותי השוק בישראל הוא פשוט שוק טיפש ותמיד ימצא הדביל התורן שירכוש כל דבר, בכל מחיר, כדי לצאת 'גבר' ולרוץ ולספר לחבר'ה. גם המוכרים לא ממש מבינים שאי-אפשר למכור סחורה משומשת במחיר שבה הם קנו אותה (האמת, מצד שני, מסתבר שכן אפשר - ולכן שוב: 'שוק טיפש' כמו שאמרתי).

לאחרונה התפרסם ביד 2 - 9090DB למחירה ב-2500 ש"ח מראש העין. זה בערך 670 דולר וזה בדיוק פי שתיים ממה שהוא שווה באמת. ברור לכולם שהמוכר לא ציפה שמישהו יצליח ליבא מכשיר זהה בעלות פחותה - אבל זה אפשרי! (רמירמי אפילו עשה זאת במידה יתירה של הצלחה ומזל - אבל יש עוד דרכים). במקום לתת לחוצפן מראש העין להתבשל ולהרקב על ה-DB שלו, עד שלא תיהיה לו ברירה אלא למכור אותו בירדן או בסוריה - ישר קפץ עליו מישהו (אולי אפילו חבר כאן - לא יודע). תראו איזה מחירים אנשים מבקשים על *** סטראופוני ביד 2. לא יאומן! אולי אם נפסיק להסכים לכך, סטייל חרם הקוטג', יהיה איזשהו שינוי.
...
אם עושים ניתוח טכני קר של תופעת המחירים המופקעים הרי שאתה צודק בכל מילה. עם זאת, כפי שאמרת, השוק בישראל הוא קטן ואינו מתנהג בהתאם לחוקי המשחק. מודה ומתוודה - בזמנו אני שמתי עין על ה-9090DB של החזרזיר מראש העין והתלבטתי מאוד האם להכנע למחיר המופרע הזה. התלבטתי והתלבטתי ובסוף פיספסתי. בדיעבד אני כועס על עצמי שלא הלכתי על זה. למה? כי בסכום הזה לא קיים מגבר מודרני יד 2 ברמה הזאת ועם כל הכבוד (ויש כבוד) לאוסף המכובד שלך ושל כמה מחברי הפורום, לא לכולנו יש חברים שעושים עליה עם קונטיינר או איזו דודה שמחביאה אוצרות בבויידם. לפעמים אני מתקנא בחברים פה שמצליחים לשים את ידם על ציוד טוב לעיתים קרובות על מנת להרחיב את המוזיאון היפה שלהם, כאשר כל מה שאני זקוק לו הוא בסך הכל מגבר אחד מכובד, וזה לא שלא ניסיתי - כבר חצי שנה שאני מחפש בנרות 9090DB או G מהסדרה הגבוהה ועד עכשיו - כלום, נאדה :עצוב:
עבור מי שמוגבל לשוק הישראלי אין הרבה ברירות אלא להכנע לכוחות השוק ואשריכם שהצלחתם בדרכים עקיפות, מפרגן מכל הלב אם כי גם קצת מקנא.
נ.ב. באמת התפלאתי כשקראתי את ההודעה שלך המנוסחת בצורה כל כך רהוטה ולרגע שאלתי את עצמי האם אתה סובל מפיצול אישיות. דווקא הייתי שמח אם היית משאיר את הניסוחים שלך - אני מאוד נהנה לקרוא את הפוסטים שלך בעברית מעורבת באנגלית. הם תמיד מאוד מעניינים ומלאי הומור.
בברכת ציד מוצלח וסופ"ש נעים לכל חברי הפורום.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #12 

tnsilver כתב:
sagipel כתב:אני מציע לך להיזהר, יש לו " עזר כנגדו " מסורה, היא עלולה לחכות לך שם עם מערוך ביד.
...
יש לנו גם חתול תקיפה. נראה אותך לוקח לו את הסוי'...
...
איזו תמונה יפה! (Y) :)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

sagipel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

dvirko כתב:
אם עושים ניתוח טכני קר של תופעת המחירים המופקעים הרי שאתה צודק בכל מילה. עם זאת, כפי שאמרת, השוק בישראל הוא קטן ואינו מתנהג בהתאם לחוקי המשחק. מודה ומתוודה - בזמנו אני שמתי עין על ה-9090DB של החזרזיר מראש העין והתלבטתי מאוד האם להכנע למחיר המופרע הזה. התלבטתי והתלבטתי ובסוף פיספסתי. בדיעבד אני כועס על עצמי שלא הלכתי על זה. למה? כי בסכום הזה לא קיים מגבר מודרני יד 2 ברמה הזאת ועם כל הכבוד (ויש כבוד) לאוסף המכובד שלך ושל כמה מחברי הפורום, לא לכולנו יש חברים שעושים עליה עם קונטיינר או איזו דודה שמחביאה אוצרות בבויידם. לפעמים אני מתקנא בחברים פה שמצליחים לשים את ידם על ציוד טוב לעיתים קרובות על מנת להרחיב את המוזיאון היפה שלהם, כאשר כל מה שאני זקוק לו הוא בסך הכל מגבר אחד מכובד, וזה לא שלא ניסיתי - כבר חצי שנה שאני מחפש בנרות 9090DB או G מהסדרה הגבוהה ועד עכשיו - כלום, נאדה :עצוב:
עבור מי שמוגבל לשוק הישראלי אין הרבה ברירות אלא להכנע לכוחות השוק ואשריכם שהצלחתם בדרכים עקיפות, מפרגן מכל הלב אם כי גם קצת מקנא.
...

http://www.hometheater.co.il/vt158395

האם ניסית כבר מכשירים "קטנים" יותר מהנ"ל?
ולגבי תוספת ה- "DB", כבר נאמר כאן שהיא תורמת..... - בעיקר לצרות.
בברכה.

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

sagipel כתב:dvirko כתב:
...

http://www.hometheater.co.il/vt158395

האם ניסית כבר מכשירים "קטנים" יותר מהנ"ל?
ולגבי תוספת ה- "DB", כבר נאמר כאן שהיא תורמת..... - בעיקר לצרות.
בברכה.
...
בעקרון אני מסכים עם מה שאתה אומר - שגם המכשירים הקטנים יותר הם לא רעים.
ישנן מספר סיבות מדוע אני מכוון לגדולים יותר: כבר היום יש לי מכשיר "קטן" והוא לא סוחב. אני מקשיב בעיקר למוסיקה קלאסית ובעוצמות לא גבוהות ולכן מאבד המון פרטים שלא לדבר על ווליום יותר גבוה שבו הכל מתחיל להשמע כמו קקופוניה. צריך מגבר בריא עם זרם יציב. מה גם שאני לא רוצה להגביל את עצמי לרמקולים בעלי נצילות גבוהה. שנית - אני לא מאלו שמשדרגים בכל שני וחמישי, אני דוגל בגישה של לקנות פעם אחת משהו טוב. בנוסף, אני בטוח שכל אחד מחברי הפורום יסכים שאיכות הבנייה של המגברים החזקים היא יותר מוצלחת. בקיצור, מנסיוני מגבר של 35-50 וואט לא ישרת את הצרכים שלי היום.

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

דרך אגב, יכול להיות שאני מדבר שטויות ואני ממש לא מומחה וגם לא חצי מזה אבל עד כמה שהבנתי מגבר חלש עשוי לגרום יותר נזק לרמקולים מאשר מגבר חזק.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #16 

מה זאת אומרת < למה שיגרום נזק לרמקולים?
אני שידכתי את הזוג HPM 100 שלי גרסת 200 ואטט לרסיבר של סוני שמספק 24 ואטט לערוץ , או 40 (לא הצלחתי להגיע לתשובה חד משמעית) והוא נשמע אחלה . אני לא מגביר מעל שלישי כי אחרי השלישי הסאונד מתעוות קצת
למה שיהרוס את הרמקולים אם יודעים מה היכולות שלו ולא דוחפים אותו כמו משוגעים?

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

omri617 כתב:מה זאת אומרת < למה שיגרום נזק לרמקולים?
אני שידכתי את הזוג HPM 100 שלי גרסת 200 ואטט לרסיבר של סוני שמספק 24 ואטט לערוץ , או 40 (לא הצלחתי להגיע לתשובה חד משמעית) והוא נשמע אחלה . אני לא מגביר מעל שלישי כי אחרי השלישי הסאונד מתעוות קצת
למה שיהרוס את הרמקולים אם יודעים מה היכולות שלו ולא דוחפים אותו כמו משוגעים?
...
ענית בעצמך שמעל שלישי הסאונד מתעוות ואז מתחיל clipping שהופך גלים למרובעים עם הרבה תדרים גבוהים שיכולים לשרוף טוויטרים. אצלי בבית קורה אותו הדבר עם מגבר של 35 וואט. אבל יכול להיות שההסבר שלי לא מדוייק כי אני מסתמך על מידע שקראתי בכל מיני מקומות ושאשמח אם מישהו יעמיד אותי על טעותי.
בכל אופן, גם אם אני טועה מבחינה טכנית, מה כל כך נורא בלהגיד "גם אני רוצה גדול כמו של כולם"?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”