עזרה עם 2 רמקולים וורסיבר שברשותי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
nadav2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
קיבלתי לאחרונה 2 רמקולים קצת ישנים אבל טובים ורסיבר ישן שמאפשר רק כניסה ,לאחר שדרוג לסאונד בר בסלון שהחליף את השלושה.
יש לציין שאני לא מבין כלום במערכת קולנוע ביתית ויש לי חדר של 4X4 פחות או יותר.
אני לא יודע מה החברה של הרמקולים אבל אני יודע שהם עלו לא מעט בזמנו.

האם אני יכול לקבל עליהם מחיר טוב או שעדיף לי כבר לשמור אותם לעצמי ולשמוע בחדר?
אשמח בנוסף לדעת איך אני יכול לתפעל את המכשירים, אני יודע לחבר את הרמקולים לרסיבר אבל איך אני הופך את החיבור לHDMI שיכנס לי לטלוויזיה(אני חושב שהחיבור הוא כבל חשוף שהופך ל3 כבלים דיגיטלים) והאם זה יקלוט שידורים מהממיר ומהXBOX שמתחבר לשם מדי פעם?
בנוסף לזה הייתי רוצה לדעת איך אני יכול להפוך את הרסיבר לקולט IR או דרך אחרת שאני אוכל לשלוט בווליום דרך שלט ולא אצטרך לקום ולכוון בעצמי.
מצורפות תמונות של הרמקולים והרסיבר,
תודה לעוזרים

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מציע לך לשמור את הרמקולים ולהתחיל לרכוש מערכת שמע שמתאימה לך ולמוצרים שיש לך.
תוכל להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום שיעזור לך בבחירת מערכת, ייעץ לך בחיבור מתאים עבורך, יסדר ויכוון את המערכת הקיימת\החדשה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

nadav2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על העזרה, אני אשמח ללמוד לבד איך להרכיב מערכת שמע בינונית(אין הרבה תקציב, תכננתי בכלל רק לקנות מתאם חיבור דיגיטלי-HDMI)
הבנתי כרגע שאני צריך לקנות רסיבר כי זה בעצם מרכז הבקרה של המערכת אאל"ט.
אני לא צריך עוד סאבוופר כי הבאס של הרמקולים מספיק לי.
אני רק אשמח לדעת איך אני יכול לקחת את החיבור הדיגיטלי שיוצא מהרסיבר ומחובר ישירות לממיר נכון לעכשיו(DIGITAL AUDIO) ולאפשר כניסה גם של XBOX שהיא HDMI ולשמוע משניהם בהתאם למה שעובד. האם זה הכל תלוי ברסיבר?

מה התקציב הממוצע ומטה לרסיבר קטן מימדים ובעל יכולת שליטה מרחוק?- אני לא צריך משהו מתוחכם או מתקדם יותר מדי.

nadav2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

קצת עדכון על הרמקולים:
החברה: Wharefedale
הדגם: 505.2
MADE IN ENGLAND
OHMS 8
100W
86db

זה הרסיבר שיש לי:

עכשיו אני אשמח לקבל המלצה על רסיבר שיכול להפעיל את שני הרמקולים האלה בצורה הטובה ביותר,עם אפשרות של שליטה מרחוק עם שלט,
שימושים: מחשב בחיבור HDMI ,טלויזיה(בחיבור לממיר-אני לא בטוח שאם אני רק מחבר את הטלויזיה דרך כבל HDMI אז אני אשמע מה שמשודר מהממיר של הכבלים) וXBOX-HDMI.

אני צריך את הדבר הכי מינימלי,קומפקטי וקטן שיספק את הצרכים האלה.
שימושים של המערכת:
מוסיקה 40%
סרטים 40%
משחקים 20%

אני אשמח ממש לעזרה כי אני לא מכיר חבר'ה שמבינים בנושא..
אגב קנייה מאיביי מקובלת מבחינתי יותר מקנייה בארץ(מבחינת מחיר) וכמובן יד 2.
תודה לעוזרים שוב.
מצורפת תמונה של הרסיבר שבבעלותי.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

שים לב, מעל כבל המתח רשום הדגם של הרוטל שברשותך. אם אני לא טועה, מדובר על ה-845. אם כן, מדובר על אחלה רסיבר ואין שום סיבה שתצטרך לשדרג. הדבר היחיד הוא אולי רכישה של כרטיס קול איכותי יותר ותוכל ליהנות מסאונד סבבה לגמרי.

nadav2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

עכשיו בדקתי וזהו אכן ה845 של ROTEL.
ללא ספק מבחינת סאונד,אני מקבל מה שאני צריך כרגע. הבעיה היא בעיה של חיבורים(יש לי רק יציאה אחת של LEFT ו RIGHT דיגיטליות אאל"ט.
בעיה נוספת שאני מנסה לפתור היא החוסר בשלט-שליטה בווליום המכשיר, אני עצלן ולא מוכן לקום כל פעם לסדר את הווליום.
את היציאות הכרטיס קול מסדר?
אשמח לקבל המלצה על כרטיס קול שיתאים לצרכים שהצבתי מקודם,לא משנה מהו המחיר כדי שאוכל לפחות לנסות לחפש משהו דומה.
כרגע אני לא יודע אפילו מה אני מחפש :roll:

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אין לו כניסות דיגיטליות. זה רסיבר מאמצע שנות ה-80, בערך. כמו כן, אין לו שלט.

כדי לשלוט על הווליום, תצטרך לרכוש שלט HTPC (סדר גודל של 15 דולר מאיביי) ולהשאיר את הווליום ברסיבר על רף מסויים. אח"כ פשוט להגביר ולהנמיך את הווליום מהתוכנה שאתה שומע ממנה (ווינאמפ למשל).

מה בעצם חסר לך?

nadav2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אפשרות לחבר גם טלויזיה(ממיר כבלים HD) וגם מחשב(גם HDMI).
כרגע הרסיבר מתחבר ישירות לממיר כדי שאוכל לראות טלויזיה ולשמוע קצת באיכות ולא דרך הרמקולים של הטלויזיה ככה שאין לי אפשרות לשלוט בכלל על הסאונד.
אז בעצם מה שחסר לי זה עוד חיבור ושלט.
אשמח שתרחיב קצת על השלט HTPC ותייעץ לי איך אוכל לחבר בו זמנית עוד חיבור HDMI או AUX רגיל(יש לי כזאת יציאה למחשב.
אני רוצה שיהיו כמה שפחות חוטים,גם ככה כל החדר שלי מבולגן עכשיו עם חוטים בגלל ההתחדשות.
ובקיצור,להתאים את הציוד בן ה-20+- שנה לציוד העכשוי.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בקצרה? אי אפשר. בהרחבה? יותר מאוחר, אם לא יענו לך עד אז. כרגע אני לא פנוי לצערי. יש כמה קומבינות שאפשר לעשות, אבל לא הרבה יותר מזה.

nadav2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אין שום בעיה רן, אני אחכה למישהו אחר מקס'.
בינתיים מצאתי קומבינה לחיבור למחשב,להכניס כבל AUX-חיבור כמו שיש לי מהרסיבר(LEFT AND RIGHT) ולחבר למחשב בשעת הצורך. הבעיה היא שזה מסורבל ולא איכותי(?)
האם יהיה איכותי לעבוד בשיטה הזו או שאולי יהיה עדיף לקנות סוג של סטרימר שיעבוד דרך WIFI או משהו בסגנון?
וחוץ מזה עדיין לא פתרתי את ההגברה וההנמכה של צפייה בכבלים דרך שלט. בסלון שלי חיברתי דרך חיבור האוזניות של הסאונד בר לחיבור האוזניות של הטלויזיה כדי שאוכל לצפות בסלון בסרטים דרך הXBOX ומשחקים.
האם זה יהיה איכותי לבצע את אותו דבר בחדר שלי?
הכבל הוא כבל AUX-AUX רגיל.
תודה לעוזרים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”