Sansui S-X1130 - 130WPC

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
tomyeshuah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #1 

נחמד שמישהו מצא זמן לצלם ביקורת עליו.
למרות שהוא לא נראה כך (וגם כלל לא לטעמי. עיצוב נורא), ניתן להגיד שזהו מוצר וינטאג' (אמנם משלב ההידרדות המתקדמת של החברה) כיוון שיש עליו את הלוגו הישן של סנסוי.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

הוא מאגניב ביותר!!! אני רוצה כזה....

אני חושב שאם הייתי היום בשנות ה 80 גם אני הייתי משליך את ה 9090DB שלי לאלטזאכן לטובת אחד כזה...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

roypeles כתב:הוא מאגניב ביותר!!! אני רוצה כזה....

אני חושב שאם הייתי היום בשנות ה 80 גם אני הייתי משליך את ה 9090DB שלי לאלטזאכן לטובת אחד כזה...
...
לא הגזמת קצת?? :roll: להשליך 9090DB בשביל קופסת פלסטיק שחורה עם לחצניים פלסטיים קטנים?
הדבר היחיד שיפה במכשיר הזה זה צג ה-VFD המפורט שלו.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #4 

מחקתי את הודעתי המקורית משום שהיתה לא לעניין....
נערך לאחרונה על ידי חוני ב 23/03/2012 15:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ron-s
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

חמוד...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

Kosh כתב:
roypeles כתב:הוא מאגניב ביותר!!! אני רוצה כזה....

...
לא הגזמת קצת?? :roll: להשליך 9090DB בשביל קופסת פלסטיק שחורה עם לחצניים פלסטיים קטנים?
הדבר היחיד שיפה במכשיר הזה זה צג ה-VFD המפורט שלו.
...
בשנות ה 80 זה לא היה קופסת פלסטיק שחורה עם לחצנים פלסטיים קטנים. בשנות ה 80 זו הייתה חללית.

ולפחות לא אמרתי שהייתי משליך את ה 9090 לטובת מערכת מיני חדשנית עם מגש ל 3 דיסקים. :wink: כמו שעשו כולם. הכל בפרופורציה. :lol:

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #7 

מגבר מגניב ללא ספק .
איך אפשר בלי להסתכל על הבפנוכו ? :)
קשה לראות מהתמונה הזאת , אבל אני בספק גדול אם המגבר הזה באמת 130 יותר כמו איזה 70-80

9090 יאכל אותו בלי מלח .

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #8 

מספיק להסתכל על הקבלים הראשיים שליד השנאי בשביל להבין שהוא לא באמת 130 וואט לצד,אולי 130 וואט "בפיקים
קצרים".ויש לו אכן פונקציה יחודית לפי האתר הזה:
http://mysite.verizon.net/tekel/amstereo/home2.htm
הוא קולט AM STEREO.. :roll: :lol: ,סטריאו AM אמיתי,לא מולטיקאסט.מעניין כמה אנשים באמת קנו אותו אז בשביל הפונקציה הזאת. :lol: :roll:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

רסיבר יפה מאד

שליחה #9 

הוא מאמצע שנות ה-80, והוא לא "קופסת פלסטיק שחורה עם לחצני פלסטיק" אלא קופסת מתכת עם לחצני מתכת, לפחות חלקם... ולגבי השוואתו ל-9090DB, הכל טוב ויפה אבל האם ל-9090 יש תחנות קבועות? עם נעילת תדר אוטומטית?? הא??? :D

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

רסיבר יפה מאד

שליחה #10 

הוא מאמצע שנות ה-80, והוא לא "קופסת פלסטיק שחורה עם לחצני פלסטיק" אלא קופסת מתכת עם לחצני מתכת, לפחות חלקם... ולגבי השוואתו ל-9090DB, הכל טוב ויפה אבל האם ל-9090 יש תחנות קבועות? עם נעילת תדר אוטומטית?? הא??? :D
הייתי שמח להציב אצלי בסלון אחד כזה, כי הרסיברים האלה נשמעים טוב - מניסיון. יש להם סאונד שונה מזה של מכשירי שנות ה-70, אבל הם נשמעים טוב יותר במוזיקה מכל רסיבר חדש למשל, באופן וודאי.

* כפילות תגובות - נא למחוק את העליונה בבקשה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

Re: רסיבר יפה מאד

שליחה #11 

dragon כתב:הוא מאמצע שנות ה-80, והוא לא "קופסת פלסטיק שחורה עם לחצני פלסטיק" אלא קופסת מתכת עם לחצני מתכת, לפחות חלקם... ולגבי השוואתו ל-9090DB, הכל טוב ויפה אבל האם ל-9090 יש תחנות קבועות? עם נעילת תדר אוטומטית?? הא??? :D
...
חוץ מאולי כפתור הווליום,הלחצנים האחרים שם הם מפלסטיק.למה שסאנסוי של התקופה שבא יצא הרסיבר הזה תבזבז עוד כסף על מתכת מיותרת? גם החזית היא מפלסטיק..ונכון,אבל מי אמר שהטיונר ברסיבר הזה טוב רק בגלל שיש לו זכרונות
ונעילת תדר? טיונר איכותי הוא טיונר איכותי,לא משנה אם הוא אנלוגי או דיגיטלי (למרות שההעדפה האישית שלי היא טיונר אנלוגי עם סקאלה).

tomyeshuah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

שימו לב: אני מאמין שאכן מדובר ב-130WPC כיוון שצריכת החשמל שלו היא 450W (כמעט כפולה מזו של ה-9090DB)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: רסיבר יפה מאד

שליחה #13 

Kosh כתב:חוץ מאולי כפתור הווליום,הלחצנים האחרים שם הם מפלסטיק.למה שסאנסוי של התקופה שבא יצא הרסיבר הזה תבזבז עוד כסף על מתכת מיותרת? גם החזית היא מפלסטיק..ונכון,אבל מי אמר שהטיונר ברסיבר הזה טוב רק בגלל שיש לו זכרונות
ונעילת תדר? טיונר איכותי הוא טיונר איכותי,לא משנה אם הוא אנלוגי או דיגיטלי (למרות שההעדפה האישית שלי היא טיונר אנלוגי עם סקאלה).
...
לגבי התחנות - מתלוצצים, קוש, מתלוצצים...Lighten up. לגבי הפלסטיק, אתה בטוח במה שאתה אומר? זה מתוך ניסיון עם הרסיבר הזה? ככל הידוע לי, בדגמים כאלה - יקרים, TOTL - אפילו בתקופה ההיא הבנייה היתה טובה יותר מהדגמים הזולים וכללה שימוש באלומיניום גם בפנלים וגם בכפתורים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #14 

tomyeshuah כתב:שימו לב: אני מאמין שאכן מדובר ב-130WPC כיוון שצריכת החשמל שלו היא 450W (כמעט כפולה מזו של ה-9090DB)
...
כן כן - זה 130W כמו שכתוב. אז מה? זה יצור מאמצע שנות ה-80, וכמו שהוא נראה, ככה נראתה החברה באותה תקופה. יש עליו מעט מאוד מידע, עוד יותר פחות ביקוש, והוא לא נחשב לוינטאז' על ידי אף אחד רציני בתחום. נחמד בתור קוריוז, יפה להזכר, אבל יש גבול לכל תעלול.

הוא נחשב לפחות איכותי מהרסיברים מסידרת G ובכלל, כל מה שסנסוי עשו אחרי 1982 נחשב ל-'פחות'. זה עידן טכנולוגי אחר לגמרי. נגמר האנאלוגי - התחיל הדיגיטלי - וכל ההתחלות קשות! אין בכלל מה להזכיר את ה-9090DB ואת SX1130 האמור באותו משפט. שתי ליגות שונות לחלוטין. הספק סופי לא קובע שום דבר וה-DB היה ספינת הדגל של סוי במשך הרבה שנים וזכה לתשומת לב קפדנית של הרבה מהנדסים יפאנים. כל בעיה שהיתה שם, או שחשבו שהיתה שם, זכתה לטיפול מידי ויש לו upgrades ו-mods בלי סוף. אחד המכשירים הכי קרובים לשלמות שחברה יייצרה אי-פעם.

tomyeshuah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

בכלל לא התכוונתי להשוות בטיב הרכיבים ואיכות הסאונד. רק ציינתי עובדה לגבי ספק הכוח.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #16 

כן, זה פרמטר שבאמת מציינים כאן טיפה יותר מידי. חשוב! אבל לא רק. חוץ מזה, שבשיא הרצינות, עם כל המפלצות שעברו לי בידיים במשך השנים, ובכל הכנות אני לא זוכר שאי פעם, סובבתי וינטאז' ווליום מעבר לשליש סיבוב. לא חושב שפעם אחת הצלחתי לצרוך יותר מ-50 וואט רציפים לערוץ. אני לא עומד בזה, ואני מרחם על הרמקולים שלי יותר מידי, בשביל לבדוק אם הם עומדים בזה. השימוש כאן באתר, בחשיבות ההספק, הוא מוגזם בעליל לטעמי.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #17 

tnsilver כתב:כן, זה פרמטר שבאמת מציינים כאן טיפה יותר מידי. חשוב! אבל לא רק. חוץ מזה, שבשיא הרצינות, עם כל המפלצות שעברו לי בידיים במשך השנים, ובכל הכנות אני לא זוכר שאי פעם, סובבתי וינטאז' ווליום מעבר לשליש סיבוב. לא חושב שפעם אחת הצלחתי לצרוך יותר מ-50 וואט רציפים לערוץ. אני לא עומד בזה, ואני מרחם על הרמקולים שלי יותר מידי, בשביל לבדוק אם הם עומדים בזה. השימוש כאן באתר, בחשיבות ההספק, הוא מוגזם בעליל לטעמי.
...

(Y) שליש סיבוב ? ( הדבקת לפני זה סלוטייפ על השמשות? :)
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #18 

tomyeshuah כתב:שימו לב: אני מאמין שאכן מדובר ב-130WPC כיוון שצריכת החשמל שלו היא 450W (כמעט כפולה מזו של ה-9090DB)
...

טעות, הצריכה של ה- 9090DB בערך זהה. תן מבט בשנאי שלו ( עם ה "מדבקה" ) לעומת השנאי של 9090DB
שהוא מאסטר פיס בפני עצמו, כאן מתחיל ההבדל.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”