מתעניין בקורס צלילה - עזרה בבקשה.

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

כבר כמה חודשים שאני רוצה לעשות קורס צלילה אך עקב התחלת לימודים אני לא ממש מוצא את הזמן.
יש לי בפסח כ-10 ימי חופש ורציתי לשאול כמה שאלות בעניין.

אני מעוניין לעשות 2 כוכבים,
מה המחירים כיום של הקורסים ? יש מחיר לשני הקורסים יחדיו ?
מה משך הקורסים יחדיו ? בכמה שעות צלילה ביום מדובר ?

כמו כן, שמתי לב שיש כל מיני הסמכות :
IANTD, PADI, SSI, התאחדות
מה אומר כל אחד ומה הכי טוב/מומלץ.

אשמח לשמוע המלצות של חברים כאן שעשו את הקורסים [כוכב +2 כוכבים] ולקבל טיפים.

תודה רבה (f) (Y)

אדיר.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #2 

אני אענה לך, בערך, על שאלה אחת ועל עוד כמה שאלות שלא שאלת.
(אני מוסמך 2 כוכבים ב- naui כבר 14 שנה. לא צוללן פעיל, לצערי)
לגבי ההסמכות : אני מתאר לעצמי שאין הבדל משמעותי. לפחות לא היה בשעתו בין NAUI ל- PADI. רק עלתה השאלה אם יכבדו את ההסמכה בארצות שונות בחו"ל. זאת הנקודה העיקרית, לדעתי, שאתה צריך לברר.

לגבי השאלות שלא שאלת:
1. אני לא ממליץ לעשות קורס בים התיכון (אני עשיתי באילת). מחברים שהתארגנו ועשו קורס ביחד בים התיכון שמעתי ה-מ-ו-ן סיפורים על ראות אפס במים, והמון המון לחץ מכיוון שאתה לא רואה את המדריך והצוללים האחרים, ועסוק כל הזמן בלחפש אותם ולא לאבד אותם ופחות בתרגול ובהתנסות. ובוודאי בתנאים כאלה קשה למדריך לשים עין ולתקן טעויות שאתה עושה. לא צוחק, זאת הייתה החוויה המרכזית אצל לא מעט מהם. חלקם לא המשיכו לצלול אחרי הקורס.
יש חלק ראשון בקורס כוכב ראשון שעושים בבריכה, אם קיימת במועדון. אם אתה מוצא מועדון לעשות כוכב ראשון כאשר החלק הראשון בבריכה והחלק השני באילת זה סבבה (וזה מה שאני עשיתי, בשעתו, במועדון דוגית בנמל ת"א).

2. שים לב לגודל הקבוצה. כמות תשומת הלב של המדריך והיכולת שלו לחלק קשב בין התלמידים קטנה ככל שהקבוצה גדלה. בקבוצה קטנה אתה תקבל יותר תשומת לב ותפיק מהקורס יותר.

3. צלילה לא מתאימה לכל אחד. לא כולם מצליחים להתמודד עם כל מיני פעולות שצריך לעשות במים, כמו להפריד נשימה בין פה לאף. זה קרה למישהיא שהתחילה איתי את הקורס. תברר מה מדיניות החזרת הכסף במידה ואתה לא משלים את הקורס מסיבות כאלה של חוסר התאמה.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #3 

היי שלגון,

תודה לך על התגובה העניינית.
המטרה היא אכן לרדת לאילת ולעשות את זה, חבר שלומד איתי הוא אילתי במקור אמר לי שעדיף הן מבחינת הראות בים והן מבחינת ה"נוף" שיותר יפה באילת גם, פעמיים כי טוב.

אני מאמין שיש כמות מינימום של אנשים בשביל לפתוח קורס, לאחר שאחליט איזו הסמכה הכי מתאימה לי [זו שתהיה הכי רחבה מבחינת כמות הארצות שתתפוס בהן.]
אוכל לבדוק במועדונים המתאימים את כמות המשתתפים בקורס.

בקשר לסעיף 3, לקחתי לתשומת ליבי.
אשאל את השאלות הללו גם (Y)
תודה רבה (f)

אשמח לשמוע עוד תגובות, הערות, עצות לגבי הסמכה כזו או אחרת וחוויות של חברי הפורום (Y)

אדיר.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

עוד כמה תובנות, אולי קצת שונות.

1. לא בהכרח. כמי שהעביר לא מעט קורסים בעצמו, אני אגיד לך שהכל תלוי במדריך. קורס באילת דומה לצלילה באמבטיה. קורס בים התיכון יספק לך כלים
נוספים שיעזרו לך בהמשך (צלילה מסירה, זרמים, וכן - גם ראות לקוייה לפעמים). זה וויכוח עתיק מה עדיף. הרבה פעמים נהוג לבצע את הכוכב הראשון בים
תיכון ואת השני באילת. לא לשכוח שהמטרה של הקורס היא ללמוד ולא "להנות" מהסביבה. את שאר החוויות תשאיר לאחרי הקורס.

2. אומנם גודל מינימלי זה החלטת המועדון, אבל המקסימום שיכול להיות בקורס הוא 6 חניכים על מדריך, לא נתון לשיקול דעת.

3. במועדונים הגדולים אין בעיה עם זה בדרך כלל. זה לא אומר שאתה לא צריך לברר את זה מראש.

4. padi,ssi,naui - גדולים ברוב העולם ואין בעיה איתם. padi נחשבים הגדולים ביותר. בשלב שבו אתה נמצא, אין משמעות מיוחדת לארגון המסמיך.

אני צולל מעל ל 20 שנה, מדריך (לא פעיל כבר כמה שנים) מזה 14 שנים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

טיפ נוסף - חלק מהמועדונים כוללים גם "אכסניית צוללים" - תנאים נוחים מספיק ללינה במהלך הקורס (אלא אם אתה ישן אצל החבר האילתי).
זה נוח גם מבחינת הלימודים העיוניים - כשלומדים ביחד לבחינה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”