עזרה בבחירת מקום לימוד..

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dvirs12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

בס"ד

שלום לכולם,

אני עוקב כבר כמה זמן אחרי הפורום ואני חייב לציין שהפורום מאוד ענייני ושימושי אפילו רק מקריאת שרשורים ומביא זווית רחבה הרבה יותר על עולם האינטרנט בכלל והאינטרנט בישראל בפרט ועל זה שאפו לכל החולקים בידע.

אני לא בטוח לגמרי אם זה המקום הנכון לשאול את זה אבל אני כרגע מתכנן ללמוד ניהול רשתות (mcitp ו/או ccna) במרכז הארץ. אני מחפש אנשים שהתמקצעו בתחום בשנים האחרונות כדי לקבל המלצות חיוביות או שליליות על מקומות לימוד בתחום באזור ת"א. בדקתי בעצמי כמה מקומות, אבל התרשמות אמיתית מבפנים ושל אנשים שכבר נכנסו לתחום זה משהו שלא ניתן להשיג מאנשי מכירות...

אשמח לעזרתכם בעניין!

דביר.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

בתור מי שעבר את רוב המכללות בארץ , עשרות של קורסים שונים ומשונים
חד משמעית!
מכללת הייטק הרצליה!
מבחינת רמת הלימוד, המרצים , האוירה, והשרותים לסטונדטים.

Nazaret2005
חבר פעיל
חבר פעיל
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

לך על mcitp לא על ב ccna , ccna לא שווה כלום, ccnp קשה מאוד וגם לוקח הרבה זמן כדי להתחיל ללמוד אותו... כי הם מבקשים ניסיון ב ccna בעבודה כלשהי (וסכום שישלמו לך לא יהיה גבוה ביכלל, כי זה סך הכל קורס ולא תואר) בהצלחה
תשתית בזק + ספק בזק בינלאומי = שילוב מנצח !!!

http://www.speedtest.net/result/1804428069.png

dudu1234
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

מצטרף לשאלה על מקום לימודים, אבל של לינוקס

שליחה #4 

אני מנהל רשת מיקרוסופט יותר מ 10 שנים
אני מעוניין להוסיף / להסב את ניהול רשת לינוקס .
אני מעדיף לעשות זאת בצורה מסודרת ולא עצמאית, לבד בבית מכל מיני סיבות
אני גר בחיפה, ומעוניין בקורס בחיפה \ קריות
אני מעוניין בקורס מקיף, ולא נגזרות או קורסים בודדים של לינוקס
מה מומלץ?
יש קורס של מכללת מדיאטק - קורס מומחה לינוקס כ 64 שעות בימי שישי - מתאים לי מבחינת זמנים (שישי בוקר)
יש קורס של מכללת מדיאטק - קורס מנהל רשת LINUX בסביבת WINDOWS - פעמיים בשבוע בערב, פחות מתאים מבחינת זמנים, אלא אם, בעצתכם, הקורס עצמו שווה יותר מהקוסל לעיל.
יש קורס של ג'ון ברייס - מהנדס מערכת לינוקס מוסמך- RHEL6 כ200 שעות ב ת"א - לא מתאים מבחינת הזמנים

תודה מראש

דודו

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

Nazaret2005 כתב:לך על mcitp לא על ב ccna , ccna לא שווה כלום, ccnp קשה מאוד וגם לוקח הרבה זמן כדי להתחיל ללמוד אותו... כי הם מבקשים ניסיון ב ccna בעבודה כלשהי (וסכום שישלמו לך לא יהיה גבוה ביכלל, כי זה סך הכל קורס ולא תואר) בהצלחה
...
CCNA יכול לתת לו 7-8K ש"ח לחודש אם הוא מגיע ללא נסיון ו/או תואר, ומעל 10K ש"ח עם, ויתן לו בסיס טוב יותר. MCITP לא רק שיגביל אותו לרשתות מיקרוסופט, אלא הוא בעצמו רוצה לעבור לתחום אחר. הוספת סרטיפיקט בעניין זה רק ידביק אותו עוד יותר לתחום שהוא מעוניין לעזוב.

CCNP מורכב מ- 3 מבחנים (ROUTE, SWITCH, TSHOOT) - אין כל מניעה לעשות אותם במשך הזמן. סיסקו ממליצה על נסיון אבל לא מחייבת, ו"קשה" זה עניין יחסי, אבל תן לו להתחיל עם CCNA. באותה מידה אתה יכול לקפוץ ישר ל- CCIE ולהבחן עליו (אם אתה מסוגל. לא שזה מומלץ לנבחן הצעיר...).

dvirs12, אם יש לך קצת זמן, תוכל לחסוך את אלפי השקלים המיותרים וללמוד ל- CCNA בעצמך. מדובר במבחן אחד (או שניים, אם אתה רוצה לפצל את החומר) ואם אתה בקיא בחומר התיאורטי אתה פשוט תעבור אותו. כל מה שאתה צריך זה את שני הספרים המומלצים האלה: http://www.amazon.com/Cisco-Certified-N ... 012&sr=8-1

הראשון אמור להספיק לך, אבל אם אתה רוצה להיות על הצד הטוב ביותר, תיקח גם את זה: http://www.amazon.com/640-802-Official- ... pd_sim_b_1

עדיף לך לשמור את הכסף להסמכה קצת יותר מורכבת, כמו CCNP, לדעתי.

אין לי המלצה על מקומות לימוד באיזור ת"א, אז אם זה מהותי לך, אני מקווה שיתנו פה המלצה רלוונטית.

בהצלחה.

dvirs12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

המון המון תודה לכל המגיבים!

הלכתי בינתיים לכמה מקומות לבדוק והיו מקומות שהציעו לי קורס מקיף ומשולב של CCNA וMCITP, אבל רציתי לדעת לגבי העניין של לימוד עצמי - אני הבנתי שיש הרבה יותר הערכה לתעודה ממקום שלמדת בשבילה במקום מוכר כי את ההכשרות האלה אפשר לעבור גם מלמידת שאלונים קודמים (לא זוכר מה הכינוי של זה) בלי לדעת באמת את החומר פרקטית - מישהו שחיפש לאחרונה עבודה בתחום לפני הנסיון יכול אולי להעיד על העניין הזה ועד כמה זה רלוונטי מקום הלימוד לקבלה לעבודה בחברה..?

ועוד משהו, מישהו שמע דברים לחיוב או שלילה על מכללת האקריו ברמת גן..?

תודה מראש!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #7 

barman כתב:
Nazaret2005 כתב:לך על mcitp לא על ב ccna , ccna לא שווה כלום, ccnp קשה מאוד וגם לוקח הרבה זמן כדי להתחיל ללמוד אותו... כי הם מבקשים ניסיון ב ccna בעבודה כלשהי (וסכום שישלמו לך לא יהיה גבוה ביכלל, כי זה סך הכל קורס ולא תואר) בהצלחה
...
CCNA יכול לתת לו 7-8K ש"ח לחודש אם הוא מגיע ללא נסיון ו/או תואר, ומעל 10K ש"ח עם, ויתן לו בסיס טוב יותר. MCITP לא רק שיגביל אותו לרשתות מיקרוסופט, אלא הוא בעצמו רוצה לעבור לתחום אחר. הוספת סרטיפיקט בעניין זה רק ידביק אותו עוד יותר לתחום שהוא מעוניין לעזוב.

CCNP מורכב מ- 3 מבחנים (ROUTE, SWITCH, TSHOOT) - אין כל מניעה לעשות אותם במשך הזמן. סיסקו ממליצה על נסיון אבל לא מחייבת, ו"קשה" זה עניין יחסי, אבל תן לו להתחיל עם CCNA. באותה מידה אתה יכול לקפוץ ישר ל- CCIE ולהבחן עליו (אם אתה מסוגל. לא שזה מומלץ לנבחן הצעיר...).

dvirs12, אם יש לך קצת זמן, תוכל לחסוך את אלפי השקלים המיותרים וללמוד ל- CCNA בעצמך. מדובר במבחן אחד (או שניים, אם אתה רוצה לפצל את החומר) ואם אתה בקיא בחומר התיאורטי אתה פשוט תעבור אותו. כל מה שאתה צריך זה את שני הספרים המומלצים האלה: http://www.amazon.com/Cisco-Certified-N ... 012&sr=8-1

הראשון אמור להספיק לך, אבל אם אתה רוצה להיות על הצד הטוב ביותר, תיקח גם את זה: http://www.amazon.com/640-802-Official- ... pd_sim_b_1

עדיף לך לשמור את הכסף להסמכה קצת יותר מורכבת, כמו CCNP, לדעתי.

אין לי המלצה על מקומות לימוד באיזור ת"א, אז אם זה מהותי לך, אני מקווה שיתנו פה המלצה רלוונטית.

בהצלחה.
...
CCNA לבד וללא נסיון לא יתן 7-8 אלף שח ...אולי 5 אלף ....זה תמיד מזכיר לי שבהפסקות הקורסים השונים שהייתי בהם , אתה שומע את המתלמדים הצעירים ללא הנסיון והידע המספיק לומדים להסמכות השונות (גם הגבוהות שבהן) וחולמים ומאמינים שלמחרת ההסמכה יקבלו משכורת 5 ספרות ,רכב וסלולרי (למזכירה הבלונדינית עם החזה הגדול הם מוכנים לחכות קצת)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #8 

dvirs12 כתב:המון המון תודה לכל המגיבים!

הלכתי בינתיים לכמה מקומות לבדוק והיו מקומות שהציעו לי קורס מקיף ומשולב של CCNA וMCITP, אבל רציתי לדעת לגבי העניין של לימוד עצמי - אני הבנתי שיש הרבה יותר הערכה לתעודה ממקום שלמדת בשבילה במקום מוכר כי את ההכשרות האלה אפשר לעבור גם מלמידת שאלונים קודמים (לא זוכר מה הכינוי של זה) בלי לדעת באמת את החומר פרקטית - מישהו שחיפש לאחרונה עבודה בתחום לפני הנסיון יכול אולי להעיד על העניין הזה ועד כמה זה רלוונטי מקום הלימוד לקבלה לעבודה בחברה..?

ועוד משהו, מישהו שמע דברים לחיוב או שלילה על מכללת האקריו ברמת גן..?

תודה מראש!
...
לדעתי בהסמכות הראשונות בתחום ובתחילת הקריירה מומלץ לקחת מסלול מסודר במכללה , למען הסדר הטוב ....אחכ שצוברים נסיון וידע אפשר אם רוצים ללמוד להסמכות בצורה עצמאית .
לגבי מכללת האקריו שמעתי עליה אך לא למדתי בה ,אז לא אחווה דעה ראה המלצתי קודם לכן.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #9 

uris כתב: CCNA לבד וללא נסיון לא יתן 7-8 אלף שח ...אולי 5 אלף ....זה תמיד מזכיר לי שבהפסקות הקורסים השונים שהייתי בהם , אתה שומע את המתלמדים הצעירים ללא הנסיון והידע המספיק לומדים להסמכות השונות (גם הגבוהות שבהן) וחולמים ומאמינים שלמחרת ההסמכה יקבלו משכורת 5 ספרות ,רכב וסלולרי (למזכירה הבלונדינית עם החזה הגדול הם מוכנים לחכות קצת)
...
זה תלוי איפה. כאמור, אני לא דיברתי על 5 ספרות :)
הכל תלוי בשאיפות שלו וכמובן בידע שהוא צובר ומפנים. אם הוא הולך לחברה רצינית, הוא בהחלט יכול להתחיל עם 7K ש"ח ומעלה עם CCNA.
מן הסתם, אם הוא הולך לתמיכה בספקית אינטרנט, למשל, הוא יגרד את ה- 5K ש"ח בלחץ.

dvirs12 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

barman כתב:
uris כתב: CCNA לבד וללא נסיון לא יתן 7-8 אלף שח ...אולי 5 אלף ....זה תמיד מזכיר לי שבהפסקות הקורסים השונים שהייתי בהם , אתה שומע את המתלמדים הצעירים ללא הנסיון והידע המספיק לומדים להסמכות השונות (גם הגבוהות שבהן) וחולמים ומאמינים שלמחרת ההסמכה יקבלו משכורת 5 ספרות ,רכב וסלולרי (למזכירה הבלונדינית עם החזה הגדול הם מוכנים לחכות קצת)
...
זה תלוי איפה. כאמור, אני לא דיברתי על 5 ספרות :)
הכל תלוי בשאיפות שלו וכמובן בידע שהוא צובר ומפנים. אם הוא הולך לחברה רצינית, הוא בהחלט יכול להתחיל עם 7K ש"ח ומעלה עם CCNA.
מן הסתם, אם הוא הולך לתמיכה בספקית אינטרנט, למשל, הוא יגרד את ה- 5K ש"ח בלחץ.
...
עבדתי בתמיכה בספקית אינטרנט - היידע הזה בכלל לא מנוצל שם ולא קרוב להיות מנוצל שם - הם צריכים כמויות של תומכים עם תחלופה כ"כ גבוהה ככה שמקבלים אנשים אפילו בלי רקע במחשבים.. ובכלל, עד שלא ישנו את השיטה שנציגים טכניים צריכים למכור ללקוחות מוצרים ולשכנע אותם לשדרג כדי לקבל משכורת הגונה וכדי שהמנהל לא יעקם לך פרצוף בתחילת וסיום כל משמרת ויסביר לך שזה הכרחי למכור כדי להתקדם בטכני (לא משנה כמה יידע טכני יש לך וכמה אתה שירותי) - אין לי למה להתקרב למוקדים האלה. אני מעדיף לקבל מינימום במקום שבו היכולות הטכניות שלי יעזרו להתקדם ולא הכיס של הלקוחות.(ואגב, בקושי גירדתי את ה4K..)

זה אמנם לא כ"כ קשור לדיון הזה אבל הייתי חייב לפרוק... :@

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #11 

ברור
עבודה בשירות הלקוחות של חברות האינטרנט השונות כמעט לא נחשבת היום אפילו דרג נמוך בסולם ה"טכנולוגי" , עדיף כבר להתחיל כטכנאי פשוט באייבורי/ksp וכו'

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #12 

+1 טכנאי בחנות מחשבים.

אני בשעתו הייתי גם וגם :wink: גם תומך בכיר במוקד ADSL של בזק וגם טכנאי של חנות מחשבים רגילה - לא רשת או משהוא אלה סתם חנות לצבור ידע.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

עמיתוש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

לגבי האקר יו, אני לומד את זה שם ומאוד מרוצה, זה כולל גם HACKING CCSA וגם LINUX.... אבל קחו בחשבון שמאוד להתקבל אליהם, הרמה גבוהה מאוד, אני טוחן שעות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”