תשובה ממשרד התקשורת בנושא קצב העלאה הנמוך במדינת ישראל
-
lior19
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 243
אתמול שלחתי מכתב למשרד התקשורת בנושא של פניות הציבור - אינטרנט ותקשורת נתונים. שאלתי במכתב מדוע מהירות העלאה היא נמוכה ביותר בישראל, ומתי מהירות העלאה תהיה גבוהה יותר.
ענה לי מאיר בן בסט תוך יום אחד, הוא הביא לי אבל קישור למיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל בקובץ pdf.
הנה התשובה:
"מר ליאור כהן שלום,
מה שאתה מייחל לו יקרה גם אצלנו יום אחד.
ראה הודעה לתקשורת בקישור המצורף.
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/2649.pdf
בברכה,
בן-בסט מאיר
מנהל תחום פיקוח על השירות לצרכן
משרד התקשורת"
עכשיו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לחכות עד שחברת החשמל תספק אינטרנט..השאלה מתי זה כבר יתגשם החלום הזה. כמה עוד נותר לנו לחכות?
נ.ב
אני שלחתי פה את ההודעה: http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx (בחרתי בנושא הפניה "אינטרנט ותקשורת נתונים")
אם עוד יכולים לשלוח כדי שגם הם יראו שיש לזה ביקוש - זה יעזור מאוד.
ענה לי מאיר בן בסט תוך יום אחד, הוא הביא לי אבל קישור למיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל בקובץ pdf.
הנה התשובה:
"מר ליאור כהן שלום,
בברכה,
בן-בסט מאיר
משרד התקשורת"
עכשיו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לחכות עד שחברת החשמל תספק אינטרנט..השאלה מתי זה כבר יתגשם החלום הזה. כמה עוד נותר לנו לחכות?
נ.ב
אני שלחתי פה את ההודעה: http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx (בחרתי בנושא הפניה "אינטרנט ותקשורת נתונים")
אם עוד יכולים לשלוח כדי שגם הם יראו שיש לזה ביקוש - זה יעזור מאוד.
נערך לאחרונה על ידי lior19 ב 26/03/2012 21:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
בינתיים לחברת חשמל צפויים קשיים באספקת חשמל, שזה המוצר הראשון שלה, ואנחנו עוד מצפים ממנה לאינטרנט?...
-
lior19
-
- חבר פעיל מאוד

דווקא בקריית שמונה היא סיפקה ל-150 בתי אב בניסוי הסיבים האופטיים שלה 100 מגה סימטרי (100 מגה הורדה, ו-100 מגה העלאה)dima_vy כתב:בינתיים לחברת חשמל צפויים קשיים באספקת חשמל, שזה המוצר הראשון שלה, ואנחנו עוד מצפים ממנה לאינטרנט?......
והיא גם סיפקה את זה לבית ספר בקריית שמונה בעקבות הניסוי. לפי מה שהם דיווחו הניסוי הצליח. אני מאמין שלא תהיה להם בעיה לספק את זה לעוד אנשים.
ראה פה כתבת וידאו על כך:
- TheMaster
-
- חבר פעיל

- תגובות: 94
7 שנים?!!?!?!?!?!על פי התכנון בתוך 7 שנים תגיע הפריסה לכיסוי של 65% משטחי המדינה...
כלומר בשנת 2020(במקרה הטוב)?!?!?!
טוב שהם לא לקחו את הזמן....
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
למה ציפית בדיוק?
אלעד
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
7 שנים זה לכיסוי של 65%, לכיסויי מלא נתנו צפי של 20 שנה.
ב7 שנים העולם מתקדם פעמיים, ושוב אנחנו מאחור.
כמובן שאני לא מצפה שיפרסו תשתית חדשה בכל הארץ ביומיים אבל עדיין זה אבסורד.
ב7 שנים העולם מתקדם פעמיים, ושוב אנחנו מאחור.
כמובן שאני לא מצפה שיפרסו תשתית חדשה בכל הארץ ביומיים אבל עדיין זה אבסורד.
-
lior19
-
- חבר פעיל מאוד

7 שנים לפי הצפוי לשני שליש. לשליש אחד (33%) אולי תוך 3 שנים. אבל לדעתי הם יקדימו. גם הוט הקדימו וגם בזק הקדימו.
לדעתי גם חברת החשמל תקדים בהרבה, וזה לא יהיה בכלל 7 שנים. וחוץ מזה אנחנו לא נצטרך לחכות אפילו שנה אחת. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים, כבר אז בזק והוט יגדילו את מהירות העלאה שלהם כדי לא לאבד לקוחות. אז תאמין לי שמספיק שחברת החשמל רק תתחיל לספק אינטרנט בפועל, ומשם העניינים יתגלגלו לטובתנו.
לדעתי גם חברת החשמל תקדים בהרבה, וזה לא יהיה בכלל 7 שנים. וחוץ מזה אנחנו לא נצטרך לחכות אפילו שנה אחת. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים, כבר אז בזק והוט יגדילו את מהירות העלאה שלהם כדי לא לאבד לקוחות. אז תאמין לי שמספיק שחברת החשמל רק תתחיל לספק אינטרנט בפועל, ומשם העניינים יתגלגלו לטובתנו.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

lior19
אם ניסוי בקרית שמונה היה נכשל הייתי די מופתע
איך אפשר שלא להצליח בניסוי של טכנולוגיה, שקיימת כבר כמה וכמה שנים, ואני כבר לא מדבר על מתי שהטכנולוגיה הזאת נוסתה באמת...
אם ניסוי בקרית שמונה היה נכשל הייתי די מופתע
- uh99
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
מה הפלאה שזאת התשובה שחלק מאותם הפקדים עוברים לשרת אותם הגופים שהיו בפיקוחם ......lior19 כתב:אתמול שלחתי מכתב למשרד התקשורת בנושא של פניות הציבור - אינטרנט ותקשורת נתונים. שאלתי במכתב מדוע מהירות העלאה היא נמוכה ביותר בישראל, ומתי מהירות העלאה תהיה גבוהה יותר.
הנה התשובה:
"מר ליאור כהן שלום,
בברכה,
בן-בסט מאיר
משרד התקשורת"
עכשיו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לחכות עד שחברת החשמל תספק אינטרנט..השאלה מתי זה כבר יתגשם החלום הזה. כמה עוד נותר לנו לחכות?...
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
השאלה הגדולה היא גם אם יהיה לנו סימטרי פנים ארצי - זה מה יקרה לחו"ל...
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3845
טוב שהם לא עפו על עצמם
עוד שבע שנים העולם יעבור לסימטרי של 1 גיגה בכל העולם
בכל בית אב ואנחנו אולי רק נזכה לראות סימטרי של 100 של חברת חשמל
בחיי מדינה שמנהלים בה דפוקים שלא סיימו בית ספר וחשבון בסיסי
עוד שבע שנים העולם יעבור לסימטרי של 1 גיגה בכל העולם
בכל בית אב ואנחנו אולי רק נזכה לראות סימטרי של 100 של חברת חשמל
בחיי מדינה שמנהלים בה דפוקים שלא סיימו בית ספר וחשבון בסיסי
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

או שהפוך, כן סיימו בית-ספר ויודעים טוב מאוד כמה כסף יזרום מלקוחות העסקיים שנאלצים לשלם סכומי עתק עבור השירותי גישה סימטריים...
-
lior19
-
- חבר פעיל מאוד

בזק והוט סיימו בית ספר, אבל משרד התקשורת לא. זה לא שהכסף מהלקוחות העסקיים הולך למשרד התקשורת אתה יודע..dima_vy כתב:או שהפוך, כן סיימו בית-ספר ויודעים טוב מאוד כמה כסף יזרום מלקוחות העסקיים שנאלצים לשלם סכומי עתק עבור השירותי גישה סימטריים......
לדעתי גם אם משה כחלון היה נורמלי, הוא לא היה מחכה לחברת החשמל עד שנקבל מהירות סימטרית. משה כחלון לא טיפש, ואני מאמין שהוא יודע היטב את המצב של מהירות העלאה בהשוואה למהירות ההורדה.
בתור שר התקשורת, הייתי מצפה ממנו לכפות על בזק והוט לתת לפחות 20% ממהירות ההורדה למהירות העלאה.
כלומר מהירות הורדה של 50Mbps, נקבל העלאה של 10Mbps. מהירות הורדה של 20Mbps, נקבל העלאה של 4Mbps.
אתם יודעים מה? אפילו 10%! 10% אם היו נותנים הייתי יושב כמו בול עץ ושותק. שנקבל העלאה של 5Mbps בחיבור 50 מגה, שנקבל העלאה של 10Mbps בחיבור של 100 מגה. על זה עוד הייתי שותק והייתי מקבל בהבנה. אבל כשמהירות העלאה היא 2% ממהירות ההורדה? זה שיא החוצפה.
לפחות לזה הייתי מצפה שבתור שר התקשורת הוא יעשה. אבל כנראה שזה לא מעניין אותו, הוא רוצה לחכות עד שחברת החשמל תרשת את המדינה בתוך מי יודע כמה זמן..כבר 3 שנים שהם מדברים על המיזם הזה, ובינתיים שזה היה כל כך קרוב להפעלתו באופן רשמי, שוב יש קשיים.
אני מחכה כבר בקוצר רוח ליום הזה שבזק לא תוכל עוד לחלוב את הלקוחות העסקיים. מגיע לבזק עונש על מה שהם עושים. נותנים ללקוח הפרטי מהירות העלאה מחרידה, ומהלקוחות העסקיים סוחטים אלפי שקלים. הם צריכים לראות לנגד עיניהם מהירויות העלאה גבוהות במחיר מוזל ללקוחות פרטיים, כך שהם לא יוכלו עוד לסחוט כסף מהלקוחות העסקיים.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אני זוכר שהיה פעם שלב שבזק כן נתנו מהירות העלאה בגודל של 10% ממהירות ההורדה. אומנם זה היה מזמן, כשמהירויות הורדה לא עברו 10 מס"ש, אבל הוגדר אז שמהירות העלאה תהיה 10% ממהירות ההורדה. אבל אני לא זוכר האם זה היה משהו מחייב או שרק מחווה של בזק...
מצאתי:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000134151
מצאתי:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000134151
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1896
כן,תקופת ה ADSL בערוב ימיה.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- GioraS
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 222
הצרכן הישראלי נימצא עכשיו בתקופת מבחן, כל עוד לא יצליחו למוטט חברה כמו שטראוס או תנובה או
שופר סל, ימשיכו לדרוך עליו ולירוק לו בפרצוף.
שופר סל, ימשיכו לדרוך עליו ולירוק לו בפרצוף.
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1896
מה זאת אומרת "עכשיו" ?
חברות גדולות מאז ומעולם - סליחה על הביטוי - השתינו על הצרכן הישראלי בקשת.
למה? כי הן יכולות
מה שנקרא - שודדים עם רשיון (בחסות הממשלה).
חברות גדולות מאז ומעולם - סליחה על הביטוי - השתינו על הצרכן הישראלי בקשת.
למה? כי הן יכולות
מה שנקרא - שודדים עם רשיון (בחסות הממשלה).
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- pargit
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1012
קודם כל צריך לזכור שבינתיים אנחנו ממנים את הקמת התשתית הזו עם החשבונות במנופחים שלנו (שד"א ילעו בעוד 8 % בחודש הקרוב), וכאשר הרשת תהיה פרוסה נשלם שוב בתור לקוחות.
אני בחיים לא אגע באינטרנט של חברת חשמל. מספיק כל הכסף שאני זורק עם הגנבים האלו כל חודש (2200 ש"ח חשבון אחרון) והפרנציפ שלא לתת להם כלום מעבר לזה. זה בערך כמו הרומן שלי עם הוט, לא נוגע ולא אגע (רק שפה בינתיים אין לי ברירות לגבי חשמל אלא אם אני רוצה גנרטור או פנלים סולארים ללא חיבור לרשת כמו אצל הבדווים)..
אני מקווה ומאחל להם כישלון צורם עם הפרוייקט הנ"ל.
אחד שנמאס לו.
אני בחיים לא אגע באינטרנט של חברת חשמל. מספיק כל הכסף שאני זורק עם הגנבים האלו כל חודש (2200 ש"ח חשבון אחרון) והפרנציפ שלא לתת להם כלום מעבר לזה. זה בערך כמו הרומן שלי עם הוט, לא נוגע ולא אגע (רק שפה בינתיים אין לי ברירות לגבי חשמל אלא אם אני רוצה גנרטור או פנלים סולארים ללא חיבור לרשת כמו אצל הבדווים)..
אחד שנמאס לו.
-
lior19
-
- חבר פעיל מאוד

אולי גם לא תצטרך לגעת באינטרנט של חברת החשמל. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים באופן חופשי, אז כבר בזק והוט יעלו בלת ברירה את מהירות העלאה, ואולי נזכה לראות מהירות העלאה נורמלית מבזק וגם מהוט.pargit כתב:קודם כל צריך לזכור שבינתיים אנחנו ממנים את הקמת התשתית הזו עם החשבונות במנופחים שלנו (שד"א ילעו בעוד 8 % בחודש הקרוב), וכאשר הרשת תהיה פרוסה נשלם שוב בתור לקוחות.
אחד שנמאס לו....
אז לא בטוח שנצטרך את האינטרנט של חברת החשמל. למרות שאם יהיה 100 מגה סימטרי במחיר נורמלי (שזה מה שהבטיחו) אז לא יהיה אכפת לי לנסות אותם ולראות את יציבותם באינטרנט.
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3845
lior19 כתב:אולי גם לא תצטרך לגעת באינטרנט של חברת החשמל. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים באופן חופשי, אז כבר בזק והוט יעלו בלת ברירה את מהירות העלאה, ואולי נזכה לראות מהירות העלאה נורמלית מבזק וגם מהוט.pargit כתב:קודם כל צריך לזכור שבינתיים אנחנו ממנים את הקמת התשתית הזו עם החשבונות במנופחים שלנו (שד"א ילעו בעוד 8 % בחודש הקרוב), וכאשר הרשת תהיה פרוסה נשלם שוב בתור לקוחות.
אחד שנמאס לו....
אז לא בטוח שנצטרך את האינטרנט של חברת החשמל. למרות שאם יהיה 100 מגה סימטרי במחיר נורמלי (שזה מה שהבטיחו) אז לא יהיה אכפת לי לנסות אותם ולראות את יציבותם באינטרנט....
בנתיים לא דובים ולא יער חברת חשמל רק מדברת עד שהם יפרסו קבל או שתיים אנחנו כבר נגיע לבית אבות
ככה שאין מה לחכות לחברת חשמל כי כמו שהם מדברים תוך שבע שנים יפרסו רק שליש מהמדינה בטח כמו כל חברה
יתחילו מערים ושכונות עשירות של אלפיון העליון איפה שכל מאנאייק יושב אחרי זה יגיעו לאיזורים הפחות משתלמים
ככה שתצפה לסימטרי של חברת חשמל בעוד איזה 20 שנה