תשובה ממשרד התקשורת בנושא קצב העלאה הנמוך במדינת ישראל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243

שליחה

אתמול שלחתי מכתב למשרד התקשורת בנושא של פניות הציבור - אינטרנט ותקשורת נתונים. שאלתי במכתב מדוע מהירות העלאה היא נמוכה ביותר בישראל, ומתי מהירות העלאה תהיה גבוהה יותר.

ענה לי מאיר בן בסט תוך יום אחד, הוא הביא לי אבל קישור למיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל בקובץ pdf.

הנה התשובה:

"מר ליאור כהן שלום,

מה שאתה מייחל לו יקרה גם אצלנו יום אחד.
ראה הודעה לתקשורת בקישור המצורף.

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/2649.pdf

בברכה,
בן-בסט מאיר
מנהל תחום פיקוח על השירות לצרכן
משרד התקשורת"

עכשיו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לחכות עד שחברת החשמל תספק אינטרנט..השאלה מתי זה כבר יתגשם החלום הזה. כמה עוד נותר לנו לחכות?

נ.ב
אני שלחתי פה את ההודעה: http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx (בחרתי בנושא הפניה "אינטרנט ותקשורת נתונים")
אם עוד יכולים לשלוח כדי שגם הם יראו שיש לזה ביקוש - זה יעזור מאוד.
נערך לאחרונה על ידי lior19 ב 26/03/2012 21:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

בינתיים לחברת חשמל צפויים קשיים באספקת חשמל, שזה המוצר הראשון שלה, ואנחנו עוד מצפים ממנה לאינטרנט?...

lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dima_vy כתב:בינתיים לחברת חשמל צפויים קשיים באספקת חשמל, שזה המוצר הראשון שלה, ואנחנו עוד מצפים ממנה לאינטרנט?...
...
דווקא בקריית שמונה היא סיפקה ל-150 בתי אב בניסוי הסיבים האופטיים שלה 100 מגה סימטרי (100 מגה הורדה, ו-100 מגה העלאה)

והיא גם סיפקה את זה לבית ספר בקריית שמונה בעקבות הניסוי. לפי מה שהם דיווחו הניסוי הצליח. אני מאמין שלא תהיה להם בעיה לספק את זה לעוד אנשים.

ראה פה כתבת וידאו על כך:

TheMaster
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94

שליחה

על פי התכנון בתוך 7 שנים תגיע הפריסה לכיסוי של 65% משטחי המדינה
...
7 שנים?!!?!?!?!?!
כלומר בשנת 2020(במקרה הטוב)?!?!?!
טוב שהם לא לקחו את הזמן....

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

למה ציפית בדיוק?
אלעד

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

7 שנים זה לכיסוי של 65%, לכיסויי מלא נתנו צפי של 20 שנה.
ב7 שנים העולם מתקדם פעמיים, ושוב אנחנו מאחור.

כמובן שאני לא מצפה שיפרסו תשתית חדשה בכל הארץ ביומיים אבל עדיין זה אבסורד.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

7 שנים לפי הצפוי לשני שליש. לשליש אחד (33%) אולי תוך 3 שנים. אבל לדעתי הם יקדימו. גם הוט הקדימו וגם בזק הקדימו.

לדעתי גם חברת החשמל תקדים בהרבה, וזה לא יהיה בכלל 7 שנים. וחוץ מזה אנחנו לא נצטרך לחכות אפילו שנה אחת. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים, כבר אז בזק והוט יגדילו את מהירות העלאה שלהם כדי לא לאבד לקוחות. אז תאמין לי שמספיק שחברת החשמל רק תתחיל לספק אינטרנט בפועל, ומשם העניינים יתגלגלו לטובתנו.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

lior19
אם ניסוי בקרית שמונה היה נכשל הייתי די מופתע :roll: איך אפשר שלא להצליח בניסוי של טכנולוגיה, שקיימת כבר כמה וכמה שנים, ואני כבר לא מדבר על מתי שהטכנולוגיה הזאת נוסתה באמת...

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

lior19 כתב:אתמול שלחתי מכתב למשרד התקשורת בנושא של פניות הציבור - אינטרנט ותקשורת נתונים. שאלתי במכתב מדוע מהירות העלאה היא נמוכה ביותר בישראל, ומתי מהירות העלאה תהיה גבוהה יותר.

ענה לי מאיר בן בסט תוך יום אחד, הוא הביא לי אבל קישור למיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל בקובץ pdf.

הנה התשובה:

"מר ליאור כהן שלום,

מה שאתה מייחל לו יקרה גם אצלנו יום אחד.
ראה הודעה לתקשורת בקישור המצורף.

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/2649.pdf

בברכה,
בן-בסט מאיר
מנהל תחום פיקוח על השירות לצרכן
משרד התקשורת"

עכשיו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לחכות עד שחברת החשמל תספק אינטרנט..השאלה מתי זה כבר יתגשם החלום הזה. כמה עוד נותר לנו לחכות?
...
מה הפלאה שזאת התשובה שחלק מאותם הפקדים עוברים לשרת אותם הגופים שהיו בפיקוחם ......

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

השאלה הגדולה היא גם אם יהיה לנו סימטרי פנים ארצי - זה מה יקרה לחו"ל...

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845

שליחה

טוב שהם לא עפו על עצמם
עוד שבע שנים העולם יעבור לסימטרי של 1 גיגה בכל העולם
בכל בית אב ואנחנו אולי רק נזכה לראות סימטרי של 100 של חברת חשמל

בחיי מדינה שמנהלים בה דפוקים שלא סיימו בית ספר וחשבון בסיסי

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

או שהפוך, כן סיימו בית-ספר ויודעים טוב מאוד כמה כסף יזרום מלקוחות העסקיים שנאלצים לשלם סכומי עתק עבור השירותי גישה סימטריים...

lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dima_vy כתב:או שהפוך, כן סיימו בית-ספר ויודעים טוב מאוד כמה כסף יזרום מלקוחות העסקיים שנאלצים לשלם סכומי עתק עבור השירותי גישה סימטריים...
...
בזק והוט סיימו בית ספר, אבל משרד התקשורת לא. זה לא שהכסף מהלקוחות העסקיים הולך למשרד התקשורת אתה יודע..

לדעתי גם אם משה כחלון היה נורמלי, הוא לא היה מחכה לחברת החשמל עד שנקבל מהירות סימטרית. משה כחלון לא טיפש, ואני מאמין שהוא יודע היטב את המצב של מהירות העלאה בהשוואה למהירות ההורדה.

בתור שר התקשורת, הייתי מצפה ממנו לכפות על בזק והוט לתת לפחות 20% ממהירות ההורדה למהירות העלאה.
כלומר מהירות הורדה של 50Mbps, נקבל העלאה של 10Mbps. מהירות הורדה של 20Mbps, נקבל העלאה של 4Mbps.

אתם יודעים מה? אפילו 10%! 10% אם היו נותנים הייתי יושב כמו בול עץ ושותק. שנקבל העלאה של 5Mbps בחיבור 50 מגה, שנקבל העלאה של 10Mbps בחיבור של 100 מגה. על זה עוד הייתי שותק והייתי מקבל בהבנה. אבל כשמהירות העלאה היא 2% ממהירות ההורדה? זה שיא החוצפה.

לפחות לזה הייתי מצפה שבתור שר התקשורת הוא יעשה. אבל כנראה שזה לא מעניין אותו, הוא רוצה לחכות עד שחברת החשמל תרשת את המדינה בתוך מי יודע כמה זמן..כבר 3 שנים שהם מדברים על המיזם הזה, ובינתיים שזה היה כל כך קרוב להפעלתו באופן רשמי, שוב יש קשיים.

אני מחכה כבר בקוצר רוח ליום הזה שבזק לא תוכל עוד לחלוב את הלקוחות העסקיים. מגיע לבזק עונש על מה שהם עושים. נותנים ללקוח הפרטי מהירות העלאה מחרידה, ומהלקוחות העסקיים סוחטים אלפי שקלים. הם צריכים לראות לנגד עיניהם מהירויות העלאה גבוהות במחיר מוזל ללקוחות פרטיים, כך שהם לא יוכלו עוד לסחוט כסף מהלקוחות העסקיים.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אני זוכר שהיה פעם שלב שבזק כן נתנו מהירות העלאה בגודל של 10% ממהירות ההורדה. אומנם זה היה מזמן, כשמהירויות הורדה לא עברו 10 מס"ש, אבל הוגדר אז שמהירות העלאה תהיה 10% ממהירות ההורדה. אבל אני לא זוכר האם זה היה משהו מחייב או שרק מחווה של בזק...

מצאתי:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000134151

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

כן,תקופת ה ADSL בערוב ימיה.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

GioraS
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222

שליחה

הצרכן הישראלי נימצא עכשיו בתקופת מבחן, כל עוד לא יצליחו למוטט חברה כמו שטראוס או תנובה או
שופר סל, ימשיכו לדרוך עליו ולירוק לו בפרצוף.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

מה זאת אומרת "עכשיו" ?

חברות גדולות מאז ומעולם - סליחה על הביטוי - השתינו על הצרכן הישראלי בקשת.

למה? כי הן יכולות

מה שנקרא - שודדים עם רשיון (בחסות הממשלה).
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012

שליחה

קודם כל צריך לזכור שבינתיים אנחנו ממנים את הקמת התשתית הזו עם החשבונות במנופחים שלנו (שד"א ילעו בעוד 8 % בחודש הקרוב), וכאשר הרשת תהיה פרוסה נשלם שוב בתור לקוחות.

אני בחיים לא אגע באינטרנט של חברת חשמל. מספיק כל הכסף שאני זורק עם הגנבים האלו כל חודש (2200 ש"ח חשבון אחרון) והפרנציפ שלא לתת להם כלום מעבר לזה. זה בערך כמו הרומן שלי עם הוט, לא נוגע ולא אגע (רק שפה בינתיים אין לי ברירות לגבי חשמל אלא אם אני רוצה גנרטור או פנלים סולארים ללא חיבור לרשת כמו אצל הבדווים)..

אני מקווה ומאחל להם כישלון צורם עם הפרוייקט הנ"ל.
אחד שנמאס לו.

lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

pargit כתב:קודם כל צריך לזכור שבינתיים אנחנו ממנים את הקמת התשתית הזו עם החשבונות במנופחים שלנו (שד"א ילעו בעוד 8 % בחודש הקרוב), וכאשר הרשת תהיה פרוסה נשלם שוב בתור לקוחות.

אני בחיים לא אגע באינטרנט של חברת חשמל. מספיק כל הכסף שאני זורק עם הגנבים האלו כל חודש (2200 ש"ח חשבון אחרון) והפרנציפ שלא לתת להם כלום מעבר לזה. זה בערך כמו הרומן שלי עם הוט, לא נוגע ולא אגע (רק שפה בינתיים אין לי ברירות לגבי חשמל אלא אם אני רוצה גנרטור או פנלים סולארים ללא חיבור לרשת כמו אצל הבדווים)..

אחד שנמאס לו.
...
אולי גם לא תצטרך לגעת באינטרנט של חברת החשמל. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים באופן חופשי, אז כבר בזק והוט יעלו בלת ברירה את מהירות העלאה, ואולי נזכה לראות מהירות העלאה נורמלית מבזק וגם מהוט.

אז לא בטוח שנצטרך את האינטרנט של חברת החשמל. למרות שאם יהיה 100 מגה סימטרי במחיר נורמלי (שזה מה שהבטיחו) אז לא יהיה אכפת לי לנסות אותם ולראות את יציבותם באינטרנט.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845

שליחה

lior19 כתב:
pargit כתב:קודם כל צריך לזכור שבינתיים אנחנו ממנים את הקמת התשתית הזו עם החשבונות במנופחים שלנו (שד"א ילעו בעוד 8 % בחודש הקרוב), וכאשר הרשת תהיה פרוסה נשלם שוב בתור לקוחות.

אחד שנמאס לו.
...
אולי גם לא תצטרך לגעת באינטרנט של חברת החשמל. ברגע שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט לאנשים באופן חופשי, אז כבר בזק והוט יעלו בלת ברירה את מהירות העלאה, ואולי נזכה לראות מהירות העלאה נורמלית מבזק וגם מהוט.

אז לא בטוח שנצטרך את האינטרנט של חברת החשמל. למרות שאם יהיה 100 מגה סימטרי במחיר נורמלי (שזה מה שהבטיחו) אז לא יהיה אכפת לי לנסות אותם ולראות את יציבותם באינטרנט.
...

בנתיים לא דובים ולא יער חברת חשמל רק מדברת עד שהם יפרסו קבל או שתיים אנחנו כבר נגיע לבית אבות
ככה שאין מה לחכות לחברת חשמל כי כמו שהם מדברים תוך שבע שנים יפרסו רק שליש מהמדינה בטח כמו כל חברה
יתחילו מערים ושכונות עשירות של אלפיון העליון איפה שכל מאנאייק יושב אחרי זה יגיעו לאיזורים הפחות משתלמים

ככה שתצפה לסימטרי של חברת חשמל בעוד איזה 20 שנה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”