כשאלוהים ושליחיו חצו את הגבול
-
Eff
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
אתמול אני יורדת ממונית. כל הנסיעה הייתה הזוייה .
לקראת סופה שלף הנהג מטען למצית עם תשע מאות אלף סוגי יציאות .הייתי בשוק. וואו איך התקדמנו מאז דב מורן.
יורדת מהמונית.
10 בערב מרכז חולון .
מתחילה ללכת צעד אחד ומרגישה יד בתוך המכנסיים שלי על האחורי הימני שלי כף יד עדינה יש לומר..
מסתובבת בבהלה רואה אישה עטופה בבגדים של אלוהים אומרת לי תרימי תסתירי תשמרי על עצמך.
משכתי את היד שלה החוצה מהתחת שלי ואמרתי לה אל תגעי בגוף שלי אני לא ילדה אני אדאג לעצמי תדאגי את לעצמך.
לחשה לי שאני צריכה לדאוג לאחרים , לא רק לעצמי.
ביקשתי שתנמק, שתסביר.
הסבירה.
על חי חשפתי נתח לבחור כיפתי שעבר ביניינו במקרה או שלא במקרה.
הבנתי אותה.
אבל לא הסכמתי.
לדעתי שכל אחד יהיה אחראי למעשיו לאוזניו ולעיניו ויחיה עם עצמו בשלום,זה הכי חשוב.
ומה הם מסתובבים בכלל בלילה בחולון הדתיים? לא קמו ללמוד תורה מחמש בבוקר? לא עייפים?
מוסר השכל -
אני עוד אקבל כזה עונש מאלוהים שחבל לי על הזמן.
בגללי לא יהיה לנו טוב בארץ.
וביגללי משה הפסיד משהו מאלוהים.
לא הבנתי את הקשר . קטונתי.
הרגשתי לא בסדר ששלפתי לה את היד מהתחתונים שלי אז ניהלתי איתה סוג של שיחה בנועם.
נזכרתי ביום בו נטשתי את הרבנית הכט מאילת בשיעור הטרום חתונה כיוון שאיימה עלי ועל העתיד שלנו כזוג אם אעז,אם נעז,בלי אלוהים.
אז התחתנו באויר ולא על הנייר.
נשואה שלא התחתנה + שלושה.
ולא עלתה אש בקירבי ואף אחד לא שרף את בני בייתי ולא את בייתי. הבן פעם העלה באש והמיס מגבר ישן ואקולייזר. אבל זה נמדד בכסף (תודה לאל)וקנינו חדש, ואף אחת מדאגותייך לא התגשמו רבנית הכט .לא נשרפנו חיים וגם לא נפרדנו בירח הדבש.
אנשי הדת באשר אתם-
אני לא מאמינה באלוהים בגללכם.אבל אני מפחדת ממנו מאוד . בגללכם
בהפתעה החליקה לתוכי היד שלה.
וגרמה לי להרהר..
ואז קניתי מצרכים מאזני-מוח בקיוסק ועליתי לבית של חברה. אמרה שהיא תלותית באלוהים ובתהילים.
וכלכך טוב לה..
וכל כך רע לה.
ובסוף יגידו שאני חיה בסרט.
ואם יש אלוהים אז יש לי כמה שאלות. אשמח לתשובות:
מתי נחייה פה בשקט בלי מלחמות בניינו?
מתי הדתיים יפסיקו להכות בנו?
מתי סלקום מאאאאדרפאאאאקרס יפסיקו לשדוד אותנו?
מתי הוט יהיו מיקצוענים?
מתי אנשים יפסיקו להגיד לי ליקנות אייפון?
האם זה חוקי להיות "לא זמין" בנייד?
מה הקטע של "טרנד"??
איך לעזאזל גידלו פעם ילדים בלי פלאפונים?
מתי די עם המחאות?
מתי חרם על פייסבוק?
מה הפייס של אלוהים?
האם הסוף של נחש עם תוכי חייב להיות ידוע מראש?
מה מעניין אנשים באח גדול?
בסופו של יום הייתה לי הארה. שמלחמת העולם הבאה תיפרוצ בגלל מישהו שלא היה זמין בנייד.
וחזרתי הביתה . מתברר בלי האם.פי 3 הקדוש שלי.
הוא נאבד לי.
נישארו רק האוזניות. והזיכרונות
תמיד שמרתי עליו כאילו היה בשר מבשרי.
וואי איזה קטע . אולי זה העונש מאלוהים.
איזה רבנית [behave]התבטאות לא הולמת - מרטין[/behave]! למה באם.פי?
לקראת סופה שלף הנהג מטען למצית עם תשע מאות אלף סוגי יציאות .הייתי בשוק. וואו איך התקדמנו מאז דב מורן.
יורדת מהמונית.
10 בערב מרכז חולון .
מתחילה ללכת צעד אחד ומרגישה יד בתוך המכנסיים שלי על האחורי הימני שלי כף יד עדינה יש לומר..
מסתובבת בבהלה רואה אישה עטופה בבגדים של אלוהים אומרת לי תרימי תסתירי תשמרי על עצמך.
משכתי את היד שלה החוצה מהתחת שלי ואמרתי לה אל תגעי בגוף שלי אני לא ילדה אני אדאג לעצמי תדאגי את לעצמך.
ביקשתי שתנמק, שתסביר.
הסבירה.
הבנתי אותה.
אבל לא הסכמתי.
לדעתי שכל אחד יהיה אחראי למעשיו לאוזניו ולעיניו ויחיה עם עצמו בשלום,זה הכי חשוב.
ומה הם מסתובבים בכלל בלילה בחולון הדתיים? לא קמו ללמוד תורה מחמש בבוקר? לא עייפים?
מוסר השכל -
נזכרתי ביום בו נטשתי את הרבנית הכט מאילת בשיעור הטרום חתונה כיוון שאיימה עלי ועל העתיד שלנו כזוג אם אעז,אם נעז,בלי אלוהים.
ולא עלתה אש בקירבי ואף אחד לא שרף את בני בייתי ולא את בייתי. הבן פעם העלה באש והמיס מגבר ישן ואקולייזר. אבל זה נמדד בכסף (תודה לאל)וקנינו חדש, ואף אחת מדאגותייך לא התגשמו רבנית הכט .לא נשרפנו חיים וגם לא נפרדנו בירח הדבש.
אנשי הדת באשר אתם-
אני לא מאמינה באלוהים בגללכם.אבל אני מפחדת ממנו מאוד . בגללכם
בהפתעה החליקה לתוכי היד שלה.
וגרמה לי להרהר..
ואז קניתי מצרכים מאזני-מוח בקיוסק ועליתי לבית של חברה. אמרה שהיא תלותית באלוהים ובתהילים.
וכלכך טוב לה..
וכל כך רע לה.
מתי הדתיים יפסיקו להכות בנו?
מתי הוט יהיו מיקצוענים?
מה הקטע של "טרנד"??
מתי די עם המחאות?
מתי חרם על פייסבוק?
מה הפייס של אלוהים?
האם הסוף של נחש עם תוכי חייב להיות ידוע מראש?
בסופו של יום הייתה לי הארה. שמלחמת העולם הבאה תיפרוצ בגלל מישהו שלא היה זמין בנייד.
הוא נאבד לי.
איזה רבנית [behave]התבטאות לא הולמת - מרטין[/behave]! למה באם.פי?
GO VEGAN
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
את בטוחה שהיא דתיה? כי זה הזוי לחלוטיןEff כתב: אתמול אני יורדת ממונית. כל הנסיעה הייתה הזוייה .
יורדת מהמונית.
10 בערב מרכז חולון .
ביקשתי שתנמק, שתסביר.
הסבירה.
הבנתי אותה.
אבל לא הסכמתי.
ומה הם מסתובבים בכלל בלילה בחולון הדתיים? לא קמו ללמוד תורה מחמש בבוקר? לא עייפים?...
למה ? אם הוא לא קיים , אין מה לפחד , ואם הוא קיים , אולי תדעי למה לא לפחד ?Eff כתב:
מוסר השכל -
אנשי הדת באשר אתם-
אני לא מאמינה באלוהים בגללכם.אבל אני מפחדת ממנו מאוד . בגללכם...
אני לא יוצא נגד מה שאמרת (ואהבתי את זה ), אלא נגד משהו שלא ברור לי בכלל אצל כול האנשים , אם אתה לא מאמין שהוא קיים , מה אכפת לך , ואם אכפת לך , אז האם זה בגלל שאתה מאמין שהוא קיים , או בגלל משהו אחר ? כי כול היחס האמביוולנטי הזה הוא לא הגיוני בכלל
מי אמר שהם מכים בכם , אולי אתם מכים בהם ?Eff כתב:
מתי הדתיים יפסיקו להכות בנו?...
אבל האמת הפשוטה היא , ששלום ניתן לקיים רק כאשר אתה מוכן מספיק להכיל את השני וללמוד מה באמת הוא , מה מציק לו , ולא ללחוץ על היבלות שלו . ועד כמה שאני יודע , רוב החילוניים מקבלים מבט די מעוות על הדתיים מהתקשורת , והדתיים חושבים שנעשה להם עוול אדיר , וכך החשדנות גואה משני הצדדים , והשלום מתרחק . אני מקווה שיום אחד השנאה של התקשורת תעלם ואז אולי יראו אחד את השני באור אמיתי ואז יתכן ויהיה שלום
אף פעםEff כתב:
מתי הוט יהיו מיקצוענים?...
אני לא אלוהים , אבל אני חייב לומר שיש לך שאלות חמודות , ולגבי האייפון , היות ויש אליל (שלאחרונה מת) שגרם לכת של פאנבויס ללכת אחריו , צריך להמתין בשקט עד שהם יבינו שהאליל הלךEff כתב:
מה הקטע של "טרנד"??
מתי די עם המחאות?
מתי חרם על פייסבוק?
מה הפייס של אלוהים?
האם הסוף של נחש עם תוכי חייב להיות ידוע מראש?...
זה מוכיח שהיא לא הייתה דתיה אלא סתם כייסת שהתחפשה לדתיהEff כתב:
הוא נאבד לי.
איזה רבנית [behave]התבטאות לא הולמת - מרטין[/behave]! למה באם.פי?...
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
אתה נודניק יותר ממנה
אמן מייסר
-
Eff
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
ווואי זה מה זה בלאגן לצטט ולענות.נהייה עירבוב של טקסט מהומה 
GO VEGAN
- indi5
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 581
איזו בלדה...
צריך להלחין אותו וזה יהיה להיט.
צריך להלחין אותו וזה יהיה להיט.
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
אם אלוהים היה יודע כמה תועבה נעשית בשמו הוא בטח היה חוזר בשאלה.
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
רבנית נאצית ? הייתי מוריד את הביטוי המגעיל הזה
- gorelshv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1243
אני לא מבין למה זה צריך להיות דיכוטומי - יש או אין אלוהים? למה זה אמור לעניין אותנו בכלל? מרוב שטיפת מוח אנחנו כבר בטוחים שאם יש אלוהים אז הוא בטח רוצה שנשמור שבת ונחתוך את הז*ן! מי קבע? עובדיה יוסף? משה רבנו? בנדיקטוס ה-16? מי הסמיך את כל אלה לדבר בשמו? מי שמם? לפי מה שאני רואה, לכל אלה מכנה אחד משותף - כולם הגיעו למעמד של כוח ושררה בזכות ה״קשרים״ שלהם עם אלוהים.
אותי אישית זה לא מעניין אם יש או אין ״אלוהים״, מצידי יכולים להיות גם 50 כאלה. מי אני שאקבע? מה שמפריע לי זה אותם אנשים המתיימרים להיות נציגיו על פני הארץ והמנסים להציג אותו כסמכות העליונה, כזו שלא ניתן לערער עליה (עליהם) וזה בדיוק המפתח ליצירת עדר שלא שואל שאלות. למה? ככה. כי יש לו תוכניות גדולות ואנחנו לא יכולים לראות את התמונה הגדולה...
בתור אנשים נבונים, אנחנו לא יכולים לקבל תשובות כאלה, ומבחינתנו, אין סמכות שלא ניתן לערער עליה. אף אחד אף פעם לא טועה, אדם או אל.
אותי אישית זה לא מעניין אם יש או אין ״אלוהים״, מצידי יכולים להיות גם 50 כאלה. מי אני שאקבע? מה שמפריע לי זה אותם אנשים המתיימרים להיות נציגיו על פני הארץ והמנסים להציג אותו כסמכות העליונה, כזו שלא ניתן לערער עליה (עליהם) וזה בדיוק המפתח ליצירת עדר שלא שואל שאלות. למה? ככה. כי יש לו תוכניות גדולות ואנחנו לא יכולים לראות את התמונה הגדולה...
בתור אנשים נבונים, אנחנו לא יכולים לקבל תשובות כאלה, ומבחינתנו, אין סמכות שלא ניתן לערער עליה. אף אחד אף פעם לא טועה, אדם או אל.
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
טוב. אז אנח מרגיש שעל העניין הזה של דת ואמונה הוא קצת יותר מורכב ועמוק ןמצאיך פנימיות ולמידה ובסוג של מגע עם האני שהוא שונה למדי ממה שנכתב וכך גם לגבי שכר ועונש והשגחה פרטית, הדברים נשמעים חיצוניים ומוחצנים מאוד ופחות שומעים את הלב מבפנים, הדת היא לא רק באייפון והלפטופ ובעונשים, היא במקומות רבים ושונים וביעיקר בפנים בפנים במקום בו לבד אומרים ומרגישים ומשתפים את מי שעשה את הדברים, גם את עצמנו וזה יותר פשוט וגם מורכב מהדברים שנאמרו וגם מאלה שעכשיו נאמרים.
it is the unexpected which plays the biggest role in life
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

תגיד , ראית איזשהי דת/כת/תנועה שבה לא היה אדם אחד שהחליט/שהיה לו קשר עם אלוקים/עם היקום/וואטאבר ?gorelshv כתב:אני לא מבין למה זה צריך להיות דיכוטומי - יש או אין אלוהים? למה זה אמור לעניין אותנו בכלל? מרוב שטיפת מוח אנחנו כבר בטוחים שאם יש אלוהים אז הוא בטח רוצה שנשמור שבת ונחתוך את הז*ן! מי קבע? עובדיה יוסף? משה רבנו? בנדיקטוס ה-16? מי הסמיך את כל אלה לדבר בשמו? מי שמם? לפי מה שאני רואה, לכל אלה מכנה אחד משותף - כולם הגיעו למעמד של כוח ושררה בזכות ה״קשרים״ שלהם עם אלוהים.
בתור אנשים נבונים, אנחנו לא יכולים לקבל תשובות כאלה, ומבחינתנו, אין סמכות שלא ניתן לערער עליה. אף אחד אף פעם לא טועה, אדם או אל....
אין דבר כזה דת ללא מייצגים אנושיים
ולגבי אמונה בכלל , אמונה מתחילה ונמצאת מעל ההגיון , כי ההגיון עדיין מוגבל
ולגבי טעויות, אז "המייצגים" יכולים לטעות , זה עדיין לא הופך את האמונה ללא נכונה
ואתה יכול לבחור אמונה אחרת שבה יש חוקים אחרים , בתור אדם הגיוני, תחפש משהו שמסתדר עם ההגיון שלך ותאמין בו (מה שלמעשה בלתי אפשרי מבחינה פסיכולוגית , אבל להסביר את הפארדוקס הזה , לא ניתן על תשובות בפורום
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

concordia כתב:טוב. אז אנח מרגיש שעל העניין הזה של דת ואמונה הוא קצת יותר מורכב ועמוק ןמצאיך פנימיות ולמידה ובסוג של מגע עם האני שהוא שונה למדי ממה שנכתב וכך גם לגבי שכר ועונש והשגחה פרטית, הדברים נשמעים חיצוניים ומוחצנים מאוד ופחות שומעים את הלב מבפנים, הדת היא לא רק באייפון והלפטופ ובעונשים, היא במקומות רבים ושונים וביעיקר בפנים בפנים במקום בו לבד אומרים ומרגישים ומשתפים את מי שעשה את הדברים, גם את עצמנו וזה יותר פשוט וגם מורכב מהדברים שנאמרו וגם מאלה שעכשיו נאמרים....
עריכה :
שמו הוא ויקטור פרנקל
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7% ... 7%A7%D7%9C
אני קראתי את הספר בזמנו , ואולי הזכרון שלי מטעה אותי , אבל מה שיש בוויקיפדיה זה לא מה שאני הבנתי לגבי מטרת הספר
באופן עקרוני אדם צריך משמעות מעל האני העצמי שלו , אמונה בצורה נכונה , מעלה את האדם מעל החלק האוטומטי/בהמי משהו שיש בכול אחד ואחד מאיתנו , והיא נותנת משמעות ורצון לההפך לאדם יותר טוב מכול בחינה שהיא ,
שלא יובן שאין אנשים טובים מאוד ללא אמונה , כי יש ואני אישית מכיר כמה , ואני גם יודע בוודאות שיש המון חילוניים מוצהרים שהם אנשים מעל ומעבר , אמונה פשוט נותנת את היכולת להגיע לזה טיפה יותר בקלות , ולשמור על זה יותר בתנאים מאתגרים
אני לא יכול להסביר מעל דפי הפורום מדוע אני מאמין שאמונה וכניעה לכוח עליון , יהיו עדיפות על משמעת עצמית להשגת המטרה , אבל יש דברים פסיכולוגיים עמוקים שמשותפים לכול הבני אדם , שהופכים את זה לדרך הטובה יותר .
מאידך לא כול המאמינים עושים את מה שמצופה מהם בכמות ובאיכות המצופה מהם , ויש חילוניים שעושים יותר ממה שמצופה מהם , בשני המקרים זה ,לדעתי לפחות ,היוצא דופן שמעיד על הכלל הזה
מקווה שלא חפרתי יותר מידי , אבל זה נושא כל כך מסובך מבחינות רבות , כך שניסיתי לתת משהו על קצה המזלג אבל שיתן משמעות , וזה קשה
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
מה הקשר בין דיון תאולוגי לבלדה על ה"רבנית" בעלת יד סקרנית וחיבה לנגני אם פי?
- gorelshv
-
- חבר ותיק

Amiti,
זה ברור שיש לכותבת קונפליקט עם עצמה, היא לא מאמינה באלוהים או לא רוצה להאמין בו בגלל הדימוי המפחיד הזה שדבק במושג ״אלוהים״ ע״י אנשים בעלי עניין. אם היא תאמין באלוהים ותמשיך באורחות החיים שלה כמו שהם עכשיו, היא תצפה שיפגע בה איזה ברק, ידרוס אותה סמיטריילר או יגנב לה הנגן. זאת, בגלל המשוואה שדואגים לפמפם לנו כל הזמן: חטא = עונש. לכן, היא מעדיפה שלא להאמין ועל הדרך להתנגח עם כל אותם מאמינים שמצפים שיקרה לה משהו בגלל הדרך שבה היא מתנהלת.
למה לא לקבל את העובדה הפשוטה שאף אחד לא יודע אם יש אלוהים (אולי יש כמה? אולי הוא בכלל אישה?) ומה בכלל הוא רוצה מאיתנו? ושזה בסדר לא לדעת את הדברים האלה? בתור יצורים תבוניים, אנחנו אמורים להתנהל בסדר גמור ע״פ השכל הישר בלי לפחד שיפול לנו פסנתר על הראש.
זה ברור שיש לכותבת קונפליקט עם עצמה, היא לא מאמינה באלוהים או לא רוצה להאמין בו בגלל הדימוי המפחיד הזה שדבק במושג ״אלוהים״ ע״י אנשים בעלי עניין. אם היא תאמין באלוהים ותמשיך באורחות החיים שלה כמו שהם עכשיו, היא תצפה שיפגע בה איזה ברק, ידרוס אותה סמיטריילר או יגנב לה הנגן. זאת, בגלל המשוואה שדואגים לפמפם לנו כל הזמן: חטא = עונש. לכן, היא מעדיפה שלא להאמין ועל הדרך להתנגח עם כל אותם מאמינים שמצפים שיקרה לה משהו בגלל הדרך שבה היא מתנהלת.
למה לא לקבל את העובדה הפשוטה שאף אחד לא יודע אם יש אלוהים (אולי יש כמה? אולי הוא בכלל אישה?) ומה בכלל הוא רוצה מאיתנו? ושזה בסדר לא לדעת את הדברים האלה? בתור יצורים תבוניים, אנחנו אמורים להתנהל בסדר גמור ע״פ השכל הישר בלי לפחד שיפול לנו פסנתר על הראש.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

אני מסכים עם דבריך , אבל רק לשם השלמה/דיוק יש שתי נקודות שאני רוצה לתקן/לשנות :gorelshv כתב:Amiti,
למה לא לקבל את העובדה הפשוטה שאף אחד לא יודע אם יש אלוהים (אולי יש כמה? אולי הוא בכלל אישה?) ומה בכלל הוא רוצה מאיתנו? ושזה בסדר לא לדעת את הדברים האלה? בתור יצורים תבוניים, אנחנו אמורים להתנהל בסדר גמור ע״פ השכל הישר בלי לפחד שיפול לנו פסנתר על הראש....
1 - יש שכר ועונש בחיים גם אם אין אלוהים וגם אם יש , זה שלא תמיד רואים אותו בזמן , לא אומר שזה לא קיים .
בהמשך לאותה נקודה , גם המאמינים לא חושבים ששכר ו/או עונש באים באופן מיידי
2 - אני מסכים בהחלט שלא צריך לחיות את החיים בפחד , אני גם לא חושב שהדת כפי שאני מכיר אותה רוצה בזה , עד כמה שאני יודע הדת נועדה לקיים אותה בשמחה . יש פסוק (שאני לא ממש זוכר אותו בתור ציטוט אז תסלח לי אם אני טועה במקצת , אבל שמשמעות היא אותה משמעות ) שאומר במפורש שמהאדם ישללו דברים מסויימים בגלל שהוא לא עבד את האלוהים משמחה ומטוב לב .
כול הנושא של הפחד , הוא דרך של אנשים שאינם יודעים , ורוצים לשכנע דרך פחד (פחד אף פעם לא מוכר בצורה טובה , אבל את האמת השיווקית הזו הם לא יודעים
עריכה
תיקון קטן לאמירה האחרונה , פחד מוכר רק מקלטים , ורק לאנשים פחדנים
- gorelshv
-
- חבר ותיק

Truejoker,
הדוגמאות שהבאתי בתור עונש לחטא היו מוקצנות בכוונה אבל הרעיון אותו רעיון - העונש על חטא יגיע, במוקדם או במאוחר.
לגבי הנושא של הפחד, אפשר להגיד שזו דרך החשיבה של אנשים שלא יודעים וכו׳ אבל בהנחה ואנחנו לוקחים את היהדות כאחת הדתות היותר ״מתונות״ מעובדה אחת אי אפשר להתעלם: היום הכי קדוש בשנה הוא יום שבו אנשים צריכים להביע חרטה על חטאים שביצעו ע״י צום ותענית במחשבה שמישהו שם למעלה יושב עם שני ספרים, החיים והמוות (נשמע מפחיד, לא?), בתקווה שאם יביעו חרטה מספיק חזק ולא ישברו את הצום לפני הזמן, יצליחו להכניס את עצמם לרשימה הנכונה.
הדוגמאות שהבאתי בתור עונש לחטא היו מוקצנות בכוונה אבל הרעיון אותו רעיון - העונש על חטא יגיע, במוקדם או במאוחר.
לגבי הנושא של הפחד, אפשר להגיד שזו דרך החשיבה של אנשים שלא יודעים וכו׳ אבל בהנחה ואנחנו לוקחים את היהדות כאחת הדתות היותר ״מתונות״ מעובדה אחת אי אפשר להתעלם: היום הכי קדוש בשנה הוא יום שבו אנשים צריכים להביע חרטה על חטאים שביצעו ע״י צום ותענית במחשבה שמישהו שם למעלה יושב עם שני ספרים, החיים והמוות (נשמע מפחיד, לא?), בתקווה שאם יביעו חרטה מספיק חזק ולא ישברו את הצום לפני הזמן, יצליחו להכניס את עצמם לרשימה הנכונה.
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
חברה, תשתו כוס קפה......
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
1. מי אמר שיש אלוהים ?
2. מי אמר שיש לו שליחים ? ואם יש לו מי אמר שאלו הם שליחיו ?
3. למה כל אירוע מקומי הופך למשהו שמסיקים ממנו מסקנות שהן לא בהכרח נכונות ?
4. למה להכליל ?
5. למה זה שונה מבחור סטלן משדרות רוטשילד שלא חפף את הראש שנתיים ומציע לי צינגלה ?
2. מי אמר שיש לו שליחים ? ואם יש לו מי אמר שאלו הם שליחיו ?
3. למה כל אירוע מקומי הופך למשהו שמסיקים ממנו מסקנות שהן לא בהכרח נכונות ?
4. למה להכליל ?
5. למה זה שונה מבחור סטלן משדרות רוטשילד שלא חפף את הראש שנתיים ומציע לי צינגלה ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- yanivol
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
אין שום קשר בין דת לאמונה.
הרבנים הם שליחים של עצמם, מטעם עצמם, ומטעם עדת ה FANS שלהם.
כל הדיון המוזר וההזוי הזה פוליטי מדי, ולדעתי הפרטית אין לו מקום בפורום הזה.
הרבנים הם שליחים של עצמם, מטעם עצמם, ומטעם עדת ה FANS שלהם.
כל הדיון המוזר וההזוי הזה פוליטי מדי, ולדעתי הפרטית אין לו מקום בפורום הזה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- gorelshv
-
- חבר ותיק

Yanivol,
זה פורום ללא קשר, אם לא כאן אז איפה?
יש כאן הרבה פוליטיקה אבל הדיון כאן הוא גם ברמה האישית של כל אדם עם עצמו.
כל עוד השרשור לא הופך לזירת התנצחות אני חושב שיש מקום שאנשים ישמיעו את דעתם בלי שהדיון יהפוך להזוי...
זה פורום ללא קשר, אם לא כאן אז איפה?
יש כאן הרבה פוליטיקה אבל הדיון כאן הוא גם ברמה האישית של כל אדם עם עצמו.
כל עוד השרשור לא הופך לזירת התנצחות אני חושב שיש מקום שאנשים ישמיעו את דעתם בלי שהדיון יהפוך להזוי...
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

אני חושש שאו אתה או אני לא מבינים את מהות היום כמו שצריך . איך שאני הבנתי , זה לא משנה אם תשבור את הצום או לא , מה שמשנה זה מה היו מעשיך כול השנה , והאם אתה באמת ובתמים רוצה לחזור בתשובה או לא . מה שאני מנסה לומר שזה הרבה יותר ממה שזה נראה לעיין .gorelshv כתב:Truejoker,
לגבי הנושא של הפחד, אפשר להגיד שזו דרך החשיבה של אנשים שלא יודעים וכו׳ אבל בהנחה ואנחנו לוקחים את היהדות כאחת הדתות היותר ״מתונות״ מעובדה אחת אי אפשר להתעלם: היום הכי קדוש בשנה הוא יום שבו אנשים צריכים להביע חרטה על חטאים שביצעו ע״י צום ותענית במחשבה שמישהו שם למעלה יושב עם שני ספרים, החיים והמוות (נשמע מפחיד, לא?), בתקווה שאם יביעו חרטה מספיק חזק ולא ישברו את הצום לפני הזמן, יצליחו להכניס את עצמם לרשימה הנכונה....
וכול דת מתונה או לא צריכה שכר ועונש , בדיוק כמו (וכאן אני אקבל צעקות , בדור של היום , אבל זה נושא אחר
לחנך אומר שיש מישהו שיודע יותר טוב ממך , ורוצה בטובתך מספיק כדי לגרום לך לעשות מה שאתה צריך . והיות וכולם מתינוק ועד מבוגר רוצים לבדוק את הגבולות, אזי כשעוברים אותם חייב להיות עונש