עזרה דחופה לגבי מתאם חשמל לרומבה 530 מארה"ב

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי
קניתי בebay רומבה 530. אני נוסע בעוד מספר ימים כך שאוכל לקחת אותו איתי בחזרה.
התיכנון המקורי היה לקנות את המתאם הזה:
http://www.ebay.com/itm/270879133663?ss ... 1438.l2649

מבירור שערכתי מול המוכר הוא לא בטוח שהמתאם הזה מסוגל להתחבר לתחנת עגינה של הרומבה. המוכר כן טוען שהמתאם שלו יודע להתחבר ישירות לרומבה.

האם מישהו יכול להגיד על סמך ניסיון או ידע טכני האם המתאם הזה אכן יעבוד? אם כפי שהמוכר טוען הוא עובד כאשר מחובר ישירות לרובוט האם יש סיבה שלא יעבוד כאשר מחובר לתחנת עגינה של הרובוט?

מצאתי גם מתאם מקורי ל220 וולט:
http://www.ebay.com/itm/Authentic-NEW-R ... 2ebc4dd069

כפי שרואים המפרט די דומה. בספק הראשון לא מצויין ההספק והזרם אבל המתח בטווח הנכון 22.5-24V כאשר במקורי 22.5V. מה דעתכם?

כמובן שהמקורי עולה $50 והחלופי עולה $18....

אודה על עזרה מהירה כי אני צריך לסגור את ההזמנה לפני שאני נוסע עוד יום יומיים.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2 

רומבה נטען אך ורק דרך תחנת העגינה, אתה לא יכול לחבר את זה ישירות אליו.
מציע לך לקנות שנאי מ 220 ל 110 וולט בארץ ולהשתמש בספק המקורי של הרומבה, במקום לקנות משהו שאולי יעבוד ואולי לא. ככה זה עובד אצלי.
שנאי כזה עולה 100 שקל בערך.

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ע"פ הוראות הפעלה של הרובוט בהחלט ניתן לחבר ישירות לרובוט ולא רק דרך תחנת עגינה. זה גם הפיתרון המומלץ בהרבה מקרים בפורום זה ובפורומים בחו"ל כאשר יש בעיה עם הטענה דרך התחנה ורוצים לבדוק האם הבעייה בתחנה או ברובוט לדוגמא.

אתה יכול לתת דגם מדוייק של שנאי כזה ואיפה קנית? כמה זמן אתה עובד בצורה הזאת? האם יש בעיות כלשהן?

הבעייה עם השנאים האלו שהם מכוערים... אני צריך משהו אסטתי שיהיה תקוע בסלון. 'גוש' כזה תקוע פלוס הכבל של הרומבה מחובר אליו.. לא מתאים.

חוצמזה קראתי במקומות שונים כי השנאים האלו לא בנויים לחיבור קבוע ולבסוף מתקלקלים או מקלקלים את המכשיר.

המתאם שמצאתי לא מקורי אבל נראה מתאים. גם אני לא משוכנע שזה הפיתרון האידאלי אבל אם הספק המקורי עולה בערך רבע מהמכשיר זה כבר יותר מדי יקר.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #4 

אם אתה יודע שאפשר לחבר ישירות לרומבה אז אין בעיה. בדגם שלי, 555, אי אפשר.
תחפש מידע על השנאים האלה בשירשור הגדול בן 200 עמודים, דובר על זה רבות שם.
מה שכן, זאת קוביה שחורה מכוערת עם כבל. לא שהרומבה עצמו הוא יפה.
אצלי זה עובד כ 3 שנים ברצף, מחובר קבוע לשקע.
קניתי באדיאור בהרצליה פיתוח, בסביבות 100 ש"ח. זה מתאם למכשירים אמריקאיים , מוציא 110 וולט ויש לו שקע אמריקאי ותקע ישראלי.

איפה ראית שאפשר לחבר את הרומבה לחשמל בלי הבסיס?

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

לינק להוראות הפעלה
[PDF]
Roomba 500 Series User's Manual - RobotShopwww.robotshop.com/.../roomba-500-series-users-manua... - United States

תודה על המידע. אולי בכ"ז כדאי לשקול שנאי רגיל אם אתה אומר שזה עובד 3 שנים בלי בעייה. אני אבדוק איך 'מעלימים' את הקופסא מתחת לאיזה ארון או משהו

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”