ניקוי אבנית במכונת חיבור ישיר
-
Mario12
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: mario12
- נתן תודות: 306 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
שלום לכל לוגמי האספרסו. אחלה פורום.
ברשותי מכונת חיבור ישיר, יורו-2000, שמפיקה קפה משובח. את המים מקבלת ממרכך שעובר רענונים במלח.
אחת לכמה זמן יש לבצע ניקוי אבנית פנימי למכונה?
האם ניתן לבצע זאת עצמאית? האם הזרמת מלח לימון דרך המרכך ישירות למכונה אפשרית ותעשה את העבודה?
ברשותי מכונת חיבור ישיר, יורו-2000, שמפיקה קפה משובח. את המים מקבלת ממרכך שעובר רענונים במלח.
אחת לכמה זמן יש לבצע ניקוי אבנית פנימי למכונה?
האם ניתן לבצע זאת עצמאית? האם הזרמת מלח לימון דרך המרכך ישירות למכונה אפשרית ותעשה את העבודה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני לא הייתי מסתמך על הגיברת הזאת....הקשר בינה לקפה הוא מקרי לגמרי, מחר היא יכולה למכור במקדונלדס וזה יהיה אותו דבר בשבילה...
אתה יכול להכין תמיסת מלח לימון במיכל חיצוני ולשאוב ממנו אבל, המשאבה מזינה מים למחליף חום וגם לדוד.
אם אתה יכול לשלוט על הבקר שיזרים מים רק למחליף חום אז ניקוי האבנית בו יהיה קל יחסית (לא להעביר דרך השרף).
אסור שיהיה מצב שבו מים עם מלח לימון ייכנסו לדוד ללא יכולת לרוקן אותם בצורה בטוחה.
אם אין לך ברז ריקון מהדוד ויכולת מילוי לדוד בלבד אז עדיף לפרק.
אם יהיה לך מלח לימון בדוד בלי שרוקנת אותו בצורה מליאה גוף החמום שלך יכול להיאכל ממנו.
אפשר להשכיב את המכונה על הצד ולנקז דרך הסטימר מים מהדוד אבל יהיה לך קשה לרוקן לגמרי - אחר כך גם צריך לשטוף כמה פעמים.
בקיצור - אם תפרק זה יהיה הרבה יותר בטוח ואם אתה לא יודע איך - תן למעבדה.
אתה יכול להכין תמיסת מלח לימון במיכל חיצוני ולשאוב ממנו אבל, המשאבה מזינה מים למחליף חום וגם לדוד.
אם אתה יכול לשלוט על הבקר שיזרים מים רק למחליף חום אז ניקוי האבנית בו יהיה קל יחסית (לא להעביר דרך השרף).
אסור שיהיה מצב שבו מים עם מלח לימון ייכנסו לדוד ללא יכולת לרוקן אותם בצורה בטוחה.
אם אין לך ברז ריקון מהדוד ויכולת מילוי לדוד בלבד אז עדיף לפרק.
אם יהיה לך מלח לימון בדוד בלי שרוקנת אותו בצורה מליאה גוף החמום שלך יכול להיאכל ממנו.
אפשר להשכיב את המכונה על הצד ולנקז דרך הסטימר מים מהדוד אבל יהיה לך קשה לרוקן לגמרי - אחר כך גם צריך לשטוף כמה פעמים.
בקיצור - אם תפרק זה יהיה הרבה יותר בטוח ואם אתה לא יודע איך - תן למעבדה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Mario12
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: mario12
- נתן תודות: 306 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
במכונה הקודמת שלי, שהייתה עם מיכל, הייתי נוהג אחת לחצי שנה לערך לבצע ניקוי כפי שמופיע בסרטון. בחיבור ישיר למים זה נראה מורכב יותר. המכונה עובדת פיקס והמרכך מתוחזק. נדמה לי שרצוי לבצע טיפול מונע אחת לתקופה. מהי התדירות המומלצת?
בנוגע לחשש שתישאר מעט תמיסת מלח-לימון בדוד, נדמה לי שהזרמת מים מתוקים למערכת תוציא זאת החוצה. לא כך?
מודה מראש לכל החברים על ההתייחסות.

בנוגע לחשש שתישאר מעט תמיסת מלח-לימון בדוד, נדמה לי שהזרמת מים מתוקים למערכת תוציא זאת החוצה. לא כך?
מודה מראש לכל החברים על ההתייחסות.