Foxhole כתב:עצה שלי בשבילך במידה והחבילה של ה-30 ש"ח עדיין קיימת,
פשוט תאמר לנציג בצורה הכי פשוטה והכי מובנת שאפשר:
"בוא נעשה את זה פשוט, 30 ש"ח או שפשוט תנתק את האינטרנט וניפרד בתור ידידים."
כמובן לא צריך לדבר אתו בטון מגעיל ומתנשא, דיבור שכזה אף פעם לא מוביל לטוב.
...
עם הנציגים מעולם לא דיברתי בטון מגעיל. ה"סוד" שלי הוא דיבור בגבוה העיניים, אני מבהיר להם מה אני רוצה לקבל, ואני יודע מה קיים בפועל. אני משתדל להביא טיעונים ענייניים ללא טון מתלהם. במצב כזה אין להם מה לומר נגדי והם פשוט מתמסרים לדיון ולא תופסים צד באופן אוטומטי.
לדוגמא, אתמול הנציג (הראשון בקו האש, זה שאין לו הרשאות כלל) שאל אותי למה אני רוצה מחיר כ"כ נמוך ו"האם אני יודע מה המצב בשוק", ודי דיקלמתי לו את המחירים המעודכנים והוא היה ממש בשוק. אני לא סיימתי את הסאגה הזו אתמול מכיוון שזה היה כבר ערב וקשרי לקוחות הלכו הביתה.
והנה עדכון מלפני 10 דקות - הנציג מקשרי לקוחות התקשר אליי ושאל אותי אם יש לי לתת לו שם משתמש לדוגמא.
אמרתי לו שכן, ונתתי לו.
הוא היה מופתע (או שהוא עשה את עצמו), ואמר לי שהוא לא שמע על המחיר הזה מעולם, ושהוא ניתן רק לעובדי בזב"ל.
אז אמרתי לו שאם הוא היה רוצה הוא היה יכול בינתיים לבדוק את זה בעצמו, או לכל הפחות לשאול את המנהלים שלו, כדי להבין שאני לא ממציא את המחיר.
בסופו של דבר, הוא ביקש ממני לחכות על הקו כדי שהוא יקבל אישור מהמנהל שלו. האישור נתקבל, ושלום על ישראל.
הוא גם התנצל ואמר לי שוב שהמחיר הזה לא הופיע אצלו (לזה אני נוטה להאמין. כנראה שהם כבר גמרו עם המבצע הזה באופן פורמלי) שאין לו אינטרס לומר לי אחרת (נו, שוין), ושהוא קיבל במקרה כזה אישור חריג אחרי פניה למנהל שלו, ושלמעשה המנהל שלו מזין את המחיר החדש בשבילי ולא הוא (נו, שוין). אז הסברתי לו (למרות שזה ממש לא התפקיד שלי) שכשהוטנט נכנסה, כולם נכנסו לאטרף, כולל בזב"ל, ושהתחרות הזו בריאה לכולם ולדעתי הוא היה צריך לדעת מזה... אז בתגובה הוא אמר לי שאם אני מוצא מישהו עם 10 ש"ח בזב"ל למהירות הזו, אז הוא יעביר אותי גם למחיר. אמנם הוא התבדח, אבל זה דווקא אתגר מעניין.
Foxhole, shayze- שניכם צודקים. אני לקוח קיים שהקפיא את המנוי שלו. במצב כזה, יש לי יתרון ע"פ לקוח חדש או כזה שרוצה לחזור, כי יש להם "מחוייבות" כלפי. אני מאמין שבמצב אחר לא היה לי שום סיכוי לקבל את המחיר הזה.