התלבטות בקנית מסך LED לסלון. פיליפס 7606 או לחכות לדגמים חדשים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אלהן חבר'ה!
אני מעוניין במסך LED עם איכות תמונה גבוהה, 3D פסיבי, פאנל איכותי (IPS או יותר טוב אם קיים), ניגודיות כמה שיותר גבוהה ובכלל מפרט איכותי. תקציב עד 13K.
הלכתי לכמה חנויות והמסך שהכי בלט מכולם בטווח המחירים שלי הוא ה-7606 של פיליפס בגודל 55. שהיה גם היחיד עם מסך מט שדי חשוב לי שיהיה. הבנתי שכיום אין בארץ מספיק מסכים שמתחרים באיכות התמונה שלו ובתמורה שהוא נותן למחיר, ושממש בקרוב יגיעו דגמים חדשים שכנראה יתנו פייט ראוי.
נוסף לכך יש למסך הנ"ל כמה חסרונות מעצבנים כמו אי תמיכה בעברית ו-SRT.
אשמח לקבל חוות דעת על המסך, על חסרות/יתרונות נוספים ועל דגמים שאפשר להשוות אליו.
כמו כן גם אשמח לדעת אם באמת שווה להמתין מעט ולקבל תמורה קצת יותר גדולה למחיר.

נ"ב:
1. המסך תומך ב-1.4 HDMI?
2. איזה פאנל יש למסך? יש סוגים מתקדמים יותר שכדאי לכוון אליהם?

תודה רבה!

עדכון: שיניתי כיוון ל-47, רצוי להתמש בכמה שפחות תקציב עד 10K.
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 20/03/2012 20:19, נערך 4 פעמים בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

אם ניגודיות חשובה לך אז ה 7606 ממש לא מוצלח. הדגמים של LG עדיפים מבחינה זו.

saarpen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
שם מלא: saarpen
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

טושיבה ZL1 או פיליפס 9706
וודא תמיד שמאחורי ענף הזית הדק שלך אתה מחזיק חרב חדה וגדולה. (הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

integral כתב:אם ניגודיות חשובה לך אז ה 7606 ממש לא מוצלח. הדגמים של LG עדיפים מבחינה זו.
...
יש לך אולי המלצות לדגמים ספציפיים של LG? כמעט כל מה שראיתי בחנות של LG לא הלהיב... גם אם אני לא טועה המסכים שלהם מבריקים, דבר שלא אהוב עלי...
טושיבה ZL1 או פיליפס 9706
...
הדגמים האלה לא מתאימים לדרישות שלי, הם עוברים את התקציב וחוץ מזה יש להם 3D אקטיבי...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

בגודל 55" אני מדבר על ה 651Y.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

integral כתב:בגודל 55" אני מדבר על ה 651Y.
...
הוא הרבה יותר יקר... דיברתי על תקציב עד 10K. במחיר כזה אפשר לקנות סדרה 9 של פיליפס.
יש את אותו הדגם בגודל אחר או דגמים אחרים בתקציב שלי?
תודה :)

עדכון: לאחר בירור קטנטן שמתי לב שיש צורך בהגדלת התקציב לעד 13K.

זה משאיר אותי בהתלבטות של 651Y מול 7606 שניהם ב-55'.

עיינתי בשרשור הזה שפורסם פה לא מזמן ועדיין קשה לי להבין את ההבדלים בצורה הפרקטית...

בתור התחלה, האם ה-651 היא מט?

vgfreak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

ה 651 הוא מט.
היתרונות שלו על ה 7606 הם בעיקר ניגודיות, אחריות (3 שנים של חי לעומת שנתיים של אלקטרה) ואולי הסטרימר (אם כי גם ב 651 הוא לא יודע לקרוא DTS..).

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #8 

אתמול נאמר לי בחנות מורשית של היבואן שליבואן נגמר הדגם (LW זה דגם של שנה שעברה) ומעכשיו הוא מתכוון רק להביא את הדגם של השנה (LM) אז יכול להיות שפתרו לך כבר את ההתלבטות אלא אם כן המידע שנאמר לי לא נכון או שיש גם חנויות שהמלאי נמצא אצלהן ולא אצל היבואן.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

offerbk1 כתב:אתמול נאמר לי בחנות מורשית של היבואן שליבואן נגמר הדגם (LW זה דגם של שנה שעברה) ומעכשיו הוא מתכוון רק להביא את הדגם של השנה (LM) אז יכול להיות שפתרו לך כבר את ההתלבטות אלא אם כן המידע שנאמר לי לא נכון או שיש גם חנויות שהמלאי נמצא אצלהן ולא אצל היבואן.
...
אתה יודע אולי אם LG שיחררו רשימת דגמים שיוצאים בקרוב? בקטלוג או משהו...
ברשת מצאתי שיש צפי ל-OLED ועוד כל מיני טלויזיות חדשות של LG שכנראה אוטוטו בארץ...

יש מצב שזה באמת זמן לא טוב לקנות טלויזיה?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מצאתי משהו מעניין:
קישור
שוב השאלה היא כמה זמן לחכות אם בכלל... :(

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

יש המון דגמים. הכי קל באמזון ללכת למסך שרצית ואז באותו עמוד כתוב לך שיש מודל חדש שמחליף את המודל שבעמוד ויש לינק לדף של המודל החדש המקביל. לא בדקתי אם זה באמת המודל שמחליף מבחינת נתונים אבל אני מניח שסך הכל הם בסדר. לגבי OLED אני מניח שזה יהיה הרבה מעבר לתקציב, מה עוד שהדגם עוד לא נמכר גם בארצות הברית, לא כל הדגמים זמינים למכירה מאותו רגע.

לגבי השאלה שלך: "יש מצב שזה באמת זמן לא טוב לקנות טלויזיה?"

התפיסה שלי היא שהחיים קצרים, אם יש משהו שאתה רוצה ויש לך את היכולת לקנות, תקנה, תהנה ואל תסתכל אחורה :-) תמיד יהיה דגם יותר חדש, יותר מוצלח ועם יותר פיצ'רים.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

offerbk1 כתב:התפיסה שלי היא שהחיים קצרים, אם יש משהו שאתה רוצה ויש לך את היכולת לקנות, תקנה, תהנה ואל תסתכל אחורה :-) תמיד יהיה דגם יותר חדש, יותר מוצלח ועם יותר פיצ'רים.
...
חחח ברור!
השאלה תוך כמה זמן....

אם בדגמים קיימים עסקינן, איך 55LW6500 בהשוואה לאלו שדיברנו עליהם קודם?

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

55LW6500 זה אותו דבר כמו 55LW651Y רק בייבוא מקביל

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

offerbk1 כתב:יש המון דגמים. הכי קל באמזון ללכת למסך שרצית ואז באותו עמוד כתוב לך שיש מודל חדש שמחליף את המודל שבעמוד ויש לינק לדף של המודל החדש המקביל. לא בדקתי אם זה באמת המודל שמחליף מבחינת נתונים אבל אני מניח שסך הכל הם בסדר. לגבי OLED אני מניח שזה יהיה הרבה מעבר לתקציב, מה עוד שהדגם עוד לא נמכר גם בארצות הברית, לא כל הדגמים זמינים למכירה מאותו רגע.
...
השאלה שלי היא האם המחירים של הנוכחיות ירדו כשיגיעו החדשים ואז אוכל לקחת בתקציב שלי משהו מסדרה 9 של פיליפס למשל, במקום להתחבט בין דגמים פחות רציניים..

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לגבי ירידת מחירים מכיוון שאיני עוסק בתחום כל דבר שאומר יהיה ניחוש כי אני מניח שיש פה עניין של היצע וביקוש. אם לדוגמה לא נשארו טלויזיות מהדגם הישן אז מן הסתם לא תוכל לקנות אחת בזול כשיגיעו החדשות כי אף אחד לא ייבא במיוחד בשבילך דגם ישן כדי שתשלם פחות.
לגבי פיליפס עד כמה שאני זוכר הם לא מחליפים את הדגמים באותו זמן כמו LG. LG עד כמה שאני רואה מתחילים להוציא למכירה דגמים חדשים בתחילת השנה בעוד פיליפס בערך באמצע השנה כמדומני. LG עכשיו התחילה למכור את הדגמים של 2012 (לכאורה הגיוני) בעוד פיליפס עד כמה שאני זוכר התחילה למכור את דגמי 2011 איפשהו באיזור יוני. מכיוון שפיליפס כבר כמה שנים עם אותם מעבדים אז גם לא ממש תפסיד משהו אם יצא עכשיו מודל חדש שלהם (וזאת בהנחה שגם השנה נשארו עם אותו מעבד, לא בדקתי)

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

offerbk1 כתב:לגבי ירידת מחירים מכיוון שאיני עוסק בתחום כל דבר שאומר יהיה ניחוש כי אני מניח שיש פה עניין של היצע וביקוש. אם לדוגמה לא נשארו טלויזיות מהדגם הישן אז מן הסתם לא תוכל לקנות אחת בזול כשיגיעו החדשות כי אף אחד לא ייבא במיוחד בשבילך דגם ישן כדי שתשלם פחות.
לגבי פיליפס עד כמה שאני זוכר הם לא מחליפים את הדגמים באותו זמן כמו LG. LG עד כמה שאני רואה מתחילים להוציא למכירה דגמים חדשים בתחילת השנה בעוד פיליפס בערך באמצע השנה כמדומני. LG עכשיו התחילה למכור את הדגמים של 2012 (לכאורה הגיוני) בעוד פיליפס עד כמה שאני זוכר התחילה למכור את דגמי 2011 איפשהו באיזור יוני. מכיוון שפיליפס כבר כמה שנים עם אותם מעבדים אז גם לא ממש תפסיד משהו אם יצא עכשיו מודל חדש שלהם (וזאת בהנחה שגם השנה נשארו עם אותו מעבד, לא בדקתי)
...
בעקרון החלטתי לרדת מעט בתקציב ולכוון על 47. לדעתי השיפור שאקבל בגודל לא מצדיק הכפלה של המחיר. במיוחד במרחק של 3.5-3 מטר.

עכשיו יהיו יותר דגמים להשוואה?

purpleman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #17 

offerbk1 כתב:לגבי ירידת מחירים מכיוון שאיני עוסק בתחום כל דבר שאומר יהיה ניחוש כי אני מניח שיש פה עניין של היצע וביקוש. אם לדוגמה לא נשארו טלויזיות מהדגם הישן אז מן הסתם לא תוכל לקנות אחת בזול כשיגיעו החדשות כי אף אחד לא ייבא במיוחד בשבילך דגם ישן כדי שתשלם פחות.
...
LG מוכרת דגמי 2012?... למיטב ידיעתי כל הדגמים שכרגע נמכרים הם של 2011, כולל אלה שדיברת עליהם בשרשור זה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

רק עכשיו שמתי לב שלפיליפס יש ניגודיות עלובה... 1:500,000

השאלה כמה זה נתון שישפיע על איכות התמונה כי בחנות, אם אני לא טועה, די אהבתי את התמונה בפיליפס ולעומת זאת אף דגם של LG לא קפץ לי לעין. כנראה זה משהו בסידור של המסכים, בכיול ואפילו במוכרים...

לעומת זאת בפיליפס יש 400HZ ומעבד יחסית חזק עם הרבה צבעים וכל מיני נתונים... אני לא יודע על מה לשים דגש?
מה הכי ישפיע על איכות התמונה וההנאה היום יומית? זו הפעם הראשונה שאני קונה מסך TV דק...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

ניגודיות גרועה קשה לראות באור. תכבה את האור ותסתכל.

ה 400 זה לא באמת תדר רענון. זה PMR או איך שפיליפס קוראים לזה. הטלוויזיה היא 100 הרץ כמו ה 570.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

דרך אגב גם הניגודיות של ה LG בבסיס לא מדהימה בגלל פאנל ה IPS, אבל.....LG מוציאים מאותו פאנל משמעותית יותר והלוקאל דימינג עוזר עוד יותר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”